Küçük Ahlaksızlıklar Yapan Kızın Hazin Sonu -İbretlik-

Ben de bu yazida oyle ayilip bayilacak birsey goremedim. "Harika yazmissin, bayildim, sen hep yaz ben okurum, yoksa yazar misin?" gibi yorumlar ne kadar abartiysa," Bu yaziyi begenenler hic kitap okumuyor heralde, bir Stephen King, Dostoyevski okumuslar mi acaba?" demek de abartidir. Ve fazla kacmis elestiriler. Ayrica neden erkek uye dediler onu da anlamadim. Bende hic oyle bir izlenim yaratmadi. Egriye egri, dogruya dogru demek lazim.

En komik bulduğum şeyi yazmamışım.

İnsanlar eksisozluk'u üslubu benzer, görüşleri benzer, mizahi yazanlar yoğunlukta bir yer mi sanıyor acaba?

Eksisozluk yazarları şöyledir böyledir diye açıklama yapan Fatih Altaylı geldi gözümün önüne.

İskender Pala daha anlaşılır yazıyor, olayların geçtiği dönem itibariyle benzetiyorum ben. İhsan Oktay Anar'ın son 2 kitabını iteleyerek okudum ama Puslu Kıtalar Atlası'nda aşmış bir kurgu var ve kelime oyunlarına hasta olmuştum Rendekar denen adamın Renes Decartes'a atıf yapılması gibi vs. İskender Pala okurken de tarihi bilgileri kurgulama yöntemiyle karıştırması çok keyif veriyor.

Konudan sapmamak gerekirse Duka Tesla "ey KK ahalisi, bir kitap yazdım alın size bir kesiti gelin beni eleştirin" demedi ki ben anlamıyorum bu kadar gürültü neden kopuyor. Entel olma çabası vs. denmiş burda kimin kim olduğunu bilmiyoruz, cinsiyetler bile şaibeli. Tanımlanmamış kimliklerin arkasından entelektüel görünme hevesi neden olsun biri açıklasın bana zira anlayamıyorum

ben bu yaptığını godzillaca değil de hakkını savunan kişi olarak anladım...ben olsam gönlünü felan almakla uğraşmam...hatta hatasını anlayıp o sana el uzatsın...

Eskiden severdim orayı, sonra hepsi eski yazarlara özenmeye başladılar ve tabi ki bayağılaştılar.

Ne varsa orada ? Özenipdurular .

akışına bırak

Kitap var kitap var . Bir de okuduğunu anlamak var anladığını sanmak var.

Bu muhabbete burada girmenin mantığı yok. Güveniyorsa kendine gitsin başka platformda boy göstersin.
Burada dert dinliyoruz.

Görümce, kaynana derdi olanları küçümsüyor.
Kendi derdi; iş arkadaşı .
Yatağa almaz, eve almaz, sofrasına oturtmaz alt tarafı 8 saat, en kötü ihtimalle 12 saat görmek zorunda olduğu biri.
Her ay da maaşını alıyor üstelik, yani derdi çekilebilir kılan en iyi faktör.

Fakat gelmiş burda, aynı o bahsettiği mezarcı kız gibi görümceye ya da kayınvalideye sahip olan kadınları eleştiriyor.
Sen daha iş arkadaşına katlanama, gel burada kayınvalidesine, görümcesine katlanamayanları küçümse.

3 cümlelik derdi al sen bu kadar uzatırsın tabi.

Vay arkadaş bi partiye gittik neler dönmüş burada.

Beni gömüp gömüp doyamayanlara tek tek cevap vermeye kalksam sabaha kadar sürer sanırım. Toptan yazayım o zaman.

Elbette yazıyı beğenmeme, derdimi dertten saymama, benden hoşlanmama hakkınız var bunlara hiç lafım yok. Ama "istediğimiz gibi yorum yazarız!" derken hiç düşünüyor musunuz ben de istediğim gibi konu açarım, istediğim tarzda yazarım? İsteyen 5 cümlede anlatır derdini isteyen uzatır, 500 cümlede anlatır. Bir kural mı var en kısa yoldan derdimizi anlatmak zorundayız diye?

Benim "Buraların en kral yazarı benim, edebiyatta üstüme tanımam, haydi hodri meydan!"gibi bir iddiam yok ki neden yazımın ne kadar sıkıcı, üslubumun çok özenti ve benim acayip yeteneksiz olduğumdan dem vuruyorsunuz?

Profesyonel yazarlarla kıyaslanmaya kadar gitmiş konu, el insaf. Beğendiğini söyleyenleri hiç kitap okumamakla suçlarken Stephan King, İskender Pala ve Dostoyevski'yi bir arada kullanmak nedir yani rastgele 3 yazar söylesem bu kadar alakasızları denk getiremem herhalde.

Bana sürekli "gitsin burada yazmasın o zaman!!" diyen hanımlar pardon ama babanızın çiftliği mi burası? İcazet mi almam gerekiyor yazmak için sizden nedir? Hey Allah'ım.

Bir de şu erkek mevzu var. Önceden burada yazan ve birilerini fena kandırmış olan bir erkek olduğumu düşünüyorsanız buyrun yönetime şikayet edin, incelesinler. Ip loglarını tutuyorlardır, bağlandığım adreslerden daha önce farklı bir nickle bağlanan olmuş mu bakabilirler ya da db'de farklı bir kurgu olabilir bilmiyorum ama o bağı kurmuşlardır illa ki. Vpn falan da yapmıyorum yani ortaya çıkar. Elinize kanıtları alın ve vurun yüzüme haydi bekliyorum. Biraz daha gelirse bu yönde ithamlar, ben kendi kendimi şikayet edeceğim sonunda.

Ya da vazgeçtim valla sıkıldım ya evet çok çirkin ve aptalım keşke ölsem!

Kimse istediği gibi yorum yazamaz, yazıyorsa zaten sonucuna katlanıyordur.
Ben şahsen göze alıyorum her konuya yazdığımda.

Ama kimse de topik konuları , amaçları ile çelişen şekilde içerik de açamaz.

Bir Derdim Var'a ait değil . İlişkiler'e taşınabilir. Ama değil yani.

Konuya odaklanıp fikir/tavsiye veren birçok arkadaş da oldu, size göre 8 saatçik gördüğümüz, yatağa bile almadığımız bir insanla yaşanan sorun çok önemli olmayabilir ama bana dert yani.

of o değil de Descartes vs. demişim, bende de bir entelektüel olma çabası sezdim lanet olsun

Araya çok yorum girmiş kaçırdıklarım var ama bu iki mesaja çok güldüm :)

İlber Ortaylı gibi hissediyorum bazen burda yazarken. Keşke ölsen minvalinde capsler geliyor aklıma

Bak Descartes dedin üstünde durmadım ama İlber Ortaylı da demişsin yeter artık çok oluyorsun, kendini entelektüel gibi göstermeye çalışıp seviyeyi yükseltme tamam mı? Kendini ne sanıyorsun sen, çok cahilsin ayrıca hiç La Fontaine okumadın herhalde!!!!

Konuya odaklanıp fikir/tavsiye veren birçok arkadaş da oldu, size göre 8 saatçik gördüğümüz, yatağa bile almadığımız bir insanla yaşanan sorun çok önemli olmayabilir ama bana dert yani.

Öyle ama 8 saat ve maaş var işin ucunda. Buradaki; "O kadınlar" -böyle diyorum çünkü siz onları ayrı tarafa taşıdınız- o kadar eziyeti çekiyorlar ama eşleri tarafından takdir bile görmüyorlar. Yani anlatabiliyorum umuyorum..
Sizinki de derttir ama küçümsediğiniz dertleri görünce, sizinki onlardan da küçük olduğu için ben de sizinkini küçümsüyorum.

Muhabbeti güzel diye nice caniler omuz üstünde tasinirken, muhabbeti cekilmiyor diye nice mazlumlar ayaklar altina alinan insanlarin insana karsi değer yargilarinin öncelikle ve çoğunlukla eğlence ye odaklı su yanlış anlayisin, davranisin bir üyesi de siz olmayın " derim ben.

Icimin yaglarini eriten bir tepki koymussunuz, tabiri caizse kasinmis. -bende yapabilsem arada boyle -
Hicte bir adim atmayin, oyleleri ile konusmaktansa lal olmak yegdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…