- 15 Ocak 2013
- 913
- 101
- 53
- Konu Sahibi Duka Tesla
-
okadarda değil artık:)aslıda onunla güzellikle konuşarak ufak tefek yanlışlarını düzeltebilirdi bence..Bu kadar ahlaksız bulduğun, içinde sürekli eleştirdiğin biriyle arkadaş olma zaten, yalnızlık daha evladır ....
Stephen King'i o ikilinin yanına dahil etmek, hem de anlatımdan bahsederken etmek, en iyi tabirle komik zaten. Yine de siz iyi niyetle cevap vermişsiniz.
Herkes her istediğini yapabilir, beğenebilir, beğenmeyebilir.
Ama bu forumda anlatımını beğenmediğini belirtmek için bu konuyu seçme tercihi ciddi anlamda sarstı beni.
5 üyeden 3'ü Türkçe yazamıyor, 4'ü noktalama işaretleri kısmına henüz gelmemiş.
(Anlam bütünlüğü kısmından bahsetmek bile istemiyorum.)
Necmi böyle yazınca ıyyyyyk, Tesla yazınca woawww
konuyu okuyup yorum yazacağım bekleyin
okadarda değil artık:)aslıda onunla güzellikle konuşarak ufak tefek yanlışlarını düzeltebilirdi bence..
Ahlaksızlık olarak tanımladığı küçük yanlışlar mı :)
Ahlaksızlık tartışılır tabi ama bir insanı ahlaksız olarak nitelendiriyorsanız yanlışlarını küçük görebilir misiz ?
(Üstelik şu akbil konusu çok kötü, bildiğin hırsızlık, dolandırıcılık yani)
tamam ama anlatamazmı..bu arkadaş bunları anlatabilecek kapasitede bence..insanları kazanmakta gerek..zaten ilk adımı atmış hatasını yüzüne vurmuş..ama hiç bunlar olmadanda hatalı gördüğü şeyi farklı örneklerle anlatabilirdi.Ahlaksızlık olarak tanımladığı küçük yanlışlar mı :)
Ahlaksızlık tartışılır tabi ama bir insanı ahlaksız olarak nitelendiriyorsanız yanlışlarını küçük görebilir misiz ?
(Üstelik şu akbil konusu çok kötü, bildiğin hırsızlık, dolandırıcılık yani)
Dostoyevski ile ne ilgisi var 1800 lü yıllardamıyız..iyi bile bu devirde, akıcıydı anlaşılırdı..daha ne..insanları dışlamak değil kazanmaktır önemli olan..Stephen King'i orjinal dilinden okumuş biri olarak aman aman bir durumu yok elbette , kaldı ki Türkçesi için çevirmenin başarısı. Dostoyevski nere, İskender Pala nere, King nere. Pala bile aman aman değildir yani önceki mesajımda yazdığım İhsan Oktay Anar'ın daha basit bir taklidi diyelim . Ha bu yazarlar arasında Duka nerde ne alaka yani kadını tutup yazarlarla kıyaslamışlar uslubunu beğenenleri Pucca seviyesine indirgemişler. Bu KK garip bir oluşum vesselam
Dostoyevski ile ne ilgisi var 1800 lü yıllardamıyız..iyi bile bu devirde akıcıydı anlaşılırdı..daha ne..insanları dışlamak değil kazanmaktır önemli olan..
r şey olabilir:)günü iyi geçmeyen,çocuğuna kocasına,patronuna,otobüs şoförüne vs kızgınlığı olan deşarj olabilir..dertleşmek işte amaçİçeriği, uslubu, dönemi ve ideolojisi çok uçlarda örnekler verildi katılıyorum yani bir de burası edebiyat forumu mu alt tarafı dert-tasa konuşuyoruz. İnsanların gündelik hayatta biriktirdiklerini buradaki üyelerden çıkarmaya çalıştığına kanaat getirir oldum bugün.
İçeriği, uslubu, dönemi ve ideolojisi çok uçlarda örnekler verildi katılıyorum yani bir de burası edebiyat forumu mu alt tarafı dert-tasa konuşuyoruz. İnsanların gündelik hayatta biriktirdiklerini buradaki üyelerden çıkarmaya çalıştığına kanaat getirir oldum bugün.
canım o zamana dek arkadaşı hakkında fikri olduğun halde rengini belli etmemesi ama patlamasıda ayrı bir enteresan olmuş..ben onun yerinde olsaydım..sohbet anında..ya evet ama biz artık yetişkinizileride çocuklarımız olacak..örnek olmamız gerekir..dünyada hep uyanıklar kazanmaz vs şeklinde farkındalık yaratmaya çalışırdım..pucca mi? Yapmayin o kadar kotu degil.Hatta bana gore kotu de değil. Sadece ben uzun uzun amlatilmasindansa bir an once sonuca gelinmesini sevdigim icin biraz zorlama geldi. Ama boyle gomulmeyi hak edecek ne yazmis bu kiz anlamadım?
Konuya gelecek olursak ; bence hakkinda noyle düşündüğün biriyle gorusme zaten. Asansor olayindan belli anlasamayacagin bir tip. Hic orali olmaman en iyisi
Stephen king , dostoyevski , iskender palaSuper bir anlatim diyip ayilip bayilanlar bir "stephen king" bir "iskender pala" bir "dostoyevski" okumamis galiba?
Stephen King'i orjinal dilinden okumuş biri olarak aman aman bir durumu yok elbette , kaldı ki Türkçesi için çevirmenin başarısı. Dostoyevski nere, İskender Pala nere, King nere. Pala bile aman aman değildir yani önceki mesajımda yazdığım İhsan Oktay Anar'ın daha basit bir taklidi diyelim . Ha bu yazarlar arasında Duka nerde ne alaka yani kadını tutup yazarlarla kıyaslamışlar uslubunu beğenenleri Pucca seviyesine indirgemişler. Bu KK garip bir oluşum vesselam
bizim kk bayağı kitap okuyormuş anlaşıldıStephen king , dostoyevski , iskender pala
Hmmm ok.
Edebiyat forumu olsa idi, bu konu silinmeyen birkaç konudan biri olurdu.
Ya da ben hiç kimsenin görmediği onlarca konu uyduruyorum kafamda her gün.
Örnek veriyorum
Görmce olack yılan yuvamı yıkıor eşimde bis et demiyo ben de annesi kardsne srsun ddm safvce oly oldu hlbuk,i o bn hastlnnca oyle yapmmsti bizm orya da gelmiylr zaten karısyla ben simdi ne ypsam evni de temizlemiorsn demslerdi bndr 3 a gtmedm esim dva avti sonra
Bilmem öyle mi sence?bizim kk bayağı kitap okuyormuş anlaşıldı
temennimiz öyle olaması arkadaşımBilmem öyle mi sence?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?