• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kripto Para ve Ev Almak

aburcuburcuburcu7

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2022
230
399
33
Merhaba. Son zamanlarda kendimi çok dingin hissetmediğimden kafamın karıştığı bir konuda fikirlerinizi merak ediyorum. Kripto paraya belli miktar yatırım yapmıştım. Zaten kazandığım parayı da oradan kazanmıştım ama zamanında çekmeyince yarı yarıya düştü. Şu an 300 bin civarında bir para var orada. Şimdiki evimde 2 bin TL ye kirada oturuyorum. Ancak ev sahibim oturacağı için evden çıkmam lazım. Emsal kiralar 3500-4000 TL aynı semtte. Sizce kripto paranın yükselmesini bekleyip 4000 TL ye kiraya çıkmak mı? Yoksa yatırımdaki parayı çekip en az 400 bin peşinat arabayı da satarsam 700 bin peşinat yakın semtte 1-1,5 milyon arası ev almak mi mantıklı olur? Bu arada aynı semtte yok ama biraz daha orta bir semtte sıfır daire alıp 0,99 faiz oranından da faydalanabilirim. Siz olsanız nasıl yapardınız?

700 bin peşinatla alıp geriyede 700bin borç kaldıgını düşünürsek bankadan o kadar parayı nasıl çekeceksiniz alacagınız evi mi ipotek ettirceksiniz bence tehlikeli bi kumar olur. sonucta herşeyi satıp evi alcaksınız ve onuda bankaya göstereceksiniz. taksitleri 4bin olsa minimum. genede zorlayabilir ya bilmiyorum şu devirde. bence çevre evlerden değilde daha uygun semtlere baksanız 800 900a illaki güzel evler bulunur. 700k borç ödemek benim ruhumu daraltırdı :KK42:

Merhaba. Son zamanlarda kendimi çok dingin hissetmediğimden kafamın karıştığı bir konuda fikirlerinizi merak ediyorum. Kripto paraya belli miktar yatırım yapmıştım. Zaten kazandığım parayı da oradan kazanmıştım ama zamanında çekmeyince yarı yarıya düştü. Şu an 300 bin civarında bir para var orada. Şimdiki evimde 2 bin TL ye kirada oturuyorum. Ancak ev sahibim oturacağı için evden çıkmam lazım. Emsal kiralar 3500-4000 TL aynı semtte. Sizce kripto paranın yükselmesini bekleyip 4000 TL ye kiraya çıkmak mı? Yoksa yatırımdaki parayı çekip en az 400 bin peşinat arabayı da satarsam 700 bin peşinat yakın semtte 1-1,5 milyon arası ev almak mi mantıklı olur? Bu arada aynı semtte yok ama biraz daha orta bir semtte sıfır daire alıp 0,99 faiz oranından da faydalanabilirim. Siz olsanız nasıl yapardınız?
Herkes ev demiş de aylık geliriniz ne kadar? Sıfır ev alıp 0,99dan faydalanmazsanız ve en az 300bin kredi çekseniz aylık ödemesi 6800 lira civarı. 1,5 milyon olsa 800bin kredi aylık ödemesi yaklaşık 18bin. Bizi zorlamaz derseniz ve o fiyata içinize sinen ev bulursanız mantıklı tabi.

700 bin peşinatla alıp geriyede 700bin borç kaldıgını düşünürsek bankadan o kadar parayı nasıl çekeceksiniz alacagınız evi mi ipotek ettirceksiniz bence tehlikeli bi kumar olur. sonucta herşeyi satıp evi alcaksınız ve onuda bankaya göstereceksiniz. taksitleri 4bin olsa minimum. genede zorlayabilir ya bilmiyorum şu devirde. bence çevre evlerden değilde daha uygun semtlere baksanız 800 900a illaki güzel evler bulunur. 700k borç ödemek benim ruhumu daraltırdı :KK42:
Evet o durumuda düşünüyorum. Herşey o kadar pahalandı ki :( Zor yetişiyorum artık

700 bin peşinatla 1 milyonluk ev alırdım ben olsam.Kredi ödemeleri ilk başta sizi zorlar ama enflasyon malum bir süre sonra ödediğiniz kredi taksidi hiç olacak zaten.
Evet cevremde de genelde bu şekilde yaptılar ve kredi miktarları şu an maaşlarının yanında çok komik bir rakam kaldı. Aldıkları evlerde değerlendi.

Keşke:KK43: Ama evler o kadar pahalı ki. O paranın üzerine çok fazla kredi çekmek istemiyorum.

Orasini anliyorum. Ama su anda faiz orani o kadar düsük ise yatiriminizin bir kismini yinede güvence olarak tutabilirsiniz. Burda (Almanyadayim) ev alirken ödenen faizlerde birden cok ciddi bir artma oldu. elinizde yinede biraz güvence olarak kalsa iyi olur diye düsünüyorum

Back