Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kreş...

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Merhaba ben anaokul ogretmeniydim. Çocuklar doğduğunda işimi bıraktım onları buyutuyorum şimdi.. Öncelikle krese vermen çok doğru bi karar. Çünkü evde bakıcı ile anca tv izler oyuncakkarla oynar.. bakıcı başka bişi veremez.. ama anaokulunda yasitlariyla birlikte büyüyüp,psikomotor gelişimi muhteşem bi şekilde gelisecektir. (Ben evde olmama rağmen 3 günlük oyun gruplarına gönderdim 24 aylık oğlumu ve hala gidiyor 5 yasinda)

Gelelim kreş e gittiğinde sormak istediklerine...
1 okulun konumu bahçesi, mutfagi,sınıfların büyüklüğü, yaş gruplarına uygunlugu
2 kreş öğretmeni ve tecrübesi ,o okulda kaç yıl çalışmış ,yenimi, sürekli öğretmenmi değişiyor, vs..
3 okulun genel ortamı yani mudur psikolog öğretmen aşçı ilişkileri.. Eğer bunlar birbirleriyle çok iyi anlasiyolarsa emin ol ogrencilere de o kadar güzel davranıp eğitim verirler

Bunlari nerden bilicem diye sorucaksin ve haklisinda.. o okuldaki velilerle görüşebilirsin.. imkanın varsa onlarla görüş.. anlatirlar sana.. ve yahutta deneyimli annelerle konuş memnun oldukları okulları sor , gönder sen tecrübe et o okulu..
Zira benim için öğretmen çok önemli.. oğlum. Öğretmenini sevmeseydi asla gönderemezdim..
Yemek konusuna gelince hiç kafana takma.. Çocuklar birbirleriyle beraber her yemeği yiyorlar.. başka bi sorun olursa msj atabilirsin tatlim
Teşekkürler cevap için aslında benim içinde en önemli etken öğretmen dediğiniz gibi öğretmen sevecen ve yakın davranırsa çocuklara geriye çok bir sıkıntı kalmıyor inş istediğimiz gibi iyi niyetli iyi kalpli insanlarla karşılaşırız, yemek konusundada oğlum kendisi asla yemez önüne koydugum yemeği oynar ve bi lokma agzına koymadan dagıtır buda beni üzüyor kreştede böyle yaparsa aç kalır diyorum:-( maddeleride not ettim teşekkürler:-)

Buldum buldum :) yıldız adımlar karargahtepe de baksana bi. Ben geçen sene kızımı gönderebilirim diye bakmıştım resimler beğenmiştim
Baktım canım güzel bir kreşe benziyor ama işte gönderen birileri olsada yorım yapsa süper olur yinede bi gidip görüşürüm bu haftamı buna ayırcam

Teşekkürler cevap için aslında benim içinde en önemli etken öğretmen dediğiniz gibi öğretmen sevecen ve yakın davranırsa çocuklara geriye çok bir sıkıntı kalmıyor inş istediğimiz gibi iyi niyetli iyi kalpli insanlarla karşılaşırız, yemek konusundada oğlum kendisi asla yemez önüne koydugum yemeği oynar ve bi lokma agzına koymadan dagıtır buda beni üzüyor kreştede böyle yaparsa aç kalır diyorum:-( maddeleride not ettim teşekkürler:-)
Yok merak etme.. küçük gruba öğretmenleri yediriyo zaten.. hatta ben bile yediriyodum.. bezi varsa bezin digistiriyolar. . Yani ozbakim becerilerini kendikendilerine öğrenme aşamasına getirip size teslim ediyorlar:)) ben istanbuldayım burda olsa çok kreş biliyorum ama ankarada hiç olmadım. . Yardım olamam o konuda.. bide maddi açıdan seni çok zorlayan anaokullari olacaktir bilgin olsun.. aylık 900 senelik 1000 tl kırtasiye parası vs.. gibi
Ayrıca hijyen konusunda ise soyleyecegim her okul aynidir.. Çocukların bulunduğu ortamı temiz tutarlar..Ancak kreşte çok hastalaniyo çocuklar bilgin olsun.. önceden önlem almalısınız. . Vitaminlerini düzenli vermelisiniz mesala

Yok merak etme.. küçük gruba öğretmenleri yediriyo zaten.. hatta ben bile yediriyodum.. bezi varsa bezin digistiriyolar. . Yani ozbakim becerilerini kendikendilerine öğrenme aşamasına getirip size teslim ediyorlar:))
Hehe okadarda korkutucu değil yani:-)

Yok merak etme.. küçük gruba öğretmenleri yediriyo zaten.. hatta ben bile yediriyodum.. bezi varsa bezin digistiriyolar. . Yani ozbakim becerilerini kendikendilerine öğrenme aşamasına getirip size teslim ediyorlar:)) ben istanbuldayım burda olsa çok kreş biliyorum ama ankarada hiç olmadım. . Yardım olamam o konuda.. bide maddi açıdan seni çok zorlayan anaokullari olacaktir bilgin olsun.. aylık 900 senelik 1000 tl kırtasiye parası vs.. gibi
Ayrıca hijyen konusunda ise soyleyecegim her okul aynidir.. Çocukların bulunduğu ortamı temiz tutarlar..Ancak kreşte çok hastalaniyo çocuklar bilgin olsun.. önceden önlem almalısınız. . Vitaminlerini düzenli vermelisiniz mesala
Hiç vitamin kullanmadık bu zamana kadar şükürki çok hastada olmadı meyve yemeyi çok seviyor ordan karşılıyor sanırım dr ile görüşüp takviye isteriz olmazsa inş gerek kalmaz evet şuan fiyatlar zaten dediğiniz civarda yani çalışmama şansım olsa işi bırakırdım maaşımın yarısını vericem nerdeyse fakat devlet memuru olunca böyle bi şans olmuyo malesef

Sizi o kadar iyi anliyorum ki . Kizim 26 aylik bayram sonrasi ise basliyorum ucretsiz iznim bitti. Dun gece o kadar kurdum ki kafamda 3 de yattim uyuyamadim gerginlikten.Kres arastiriyoruz son bir aydir. Yarin da hepsiyle gorusmeye gidiyoruz. Bizde fiyatlar 900 ila 1500 tl arasinda maalesef. Biraz da semt etkisi. Istanbul bakirkoy de tavsiyesi olan var ise cok makbule gecer. Allah hepimizin yardimcisi olsun.

Hiç vitamin kullanmadık bu zamana kadar şükürki çok hastada olmadı meyve yemeyi çok seviyor ordan karşılıyor sanırım dr ile görüşüp takviye isteriz olmazsa inş gerek kalmaz evet şuan fiyatlar zaten dediğiniz civarda yani çalışmama şansım olsa işi bırakırdım maaşımın yarısını vericem nerdeyse fakat devlet memuru olunca böyle bi şans olmuyo malesef
Canım kreşe ilk başladığında bir kez rahatsizlanbilir daha önce öyle kalabalık bir ortama girmedigi için.
Ama kreşler güzel yerler. Bende çalıştım cidden işi seven insanlar yapıyorsa ki gorustugunuz kişinin enerjisinden bunu anlarsın mutlaka ic rahatlığı ile ver.
Küçük gruplar bütün okulun gözdesi olur. :) herkes sever onları.

Sizi o kadar iyi anliyorum ki . Kizim 26 aylik bayram sonrasi ise basliyorum ucretsiz iznim bitti. Dun gece o kadar kurdum ki kafamda 3 de yattim uyuyamadim gerginlikten.Kres arastiriyoruz son bir aydir. Yarin da hepsiyle gorusmeye gidiyoruz. Bizde fiyatlar 900 ila 1500 tl arasinda maalesef. Biraz da semt etkisi. Istanbul bakirkoy de tavsiyesi olan var ise cok makbule gecer. Allah hepimizin yardimcisi olsun.
Amin canım inşallah senin yavrun içinde hayırlı biryer nasip olur, fiyatlar bu civarda malesef ama gözden çıkardım artk oğlum mutlu olsun yüzü gülsün içim raHat göndereyim yeter

Canım kreşe ilk başladığında bir kez rahatsizlanbilir daha önce öyle kalabalık bir ortama girmedigi için.
Ama kreşler güzel yerler. Bende çalıştım cidden işi seven insanlar yapıyorsa ki gorustugunuz kişinin enerjisinden bunu anlarsın mutlaka ic rahatlığı ile ver.
Küçük gruplar bütün okulun gözdesi olur. :) herkes sever onları.
Herkesin genel kanaati hastalık sanırım dışardan duyduklarımda bu yönde kaçınılmaz isede inş hafif atlatırız , umarım güzsl insanlarla karşılaşır oğlum

Offff 1500 lira amma çok ya Allah yardımcınız olsun. Ben 750 ye çok indirim olur inşallah diyorum ki 1500 olsa benim bey kalp krizi geçirir :)

En onemlisi hem eve hem size yakin olmasi
Benim 31 aylik oglum var ancak bu yil 3 yarim gun vericem bundan once 3 gun play gruba vermistim ben gercekten fazlasinin cocuklari hirpaladigini dusunuyorum ama mecbursaniz yapicak bisey yok malesef
Benim icin en onemli kriter ogretmen cunki cocugum cok hareketli sabirli ve merhametli olmazsa olmaz yani
Sonra yemekler cok onemli kim psiriyor mutfagi nasil
Altini kim acicak nerede acicak bu konuda max 2 kisiye izin veririm oyle kim.bossa olmaz
Ve uyku her oglen yanimda uyutuyorum bir mecburiyetim olsa buna cok takilirdim nerede uyucak nasil uyucak
Zor gercekten omrumuz onlar hayirlisiyla guzel bir yer bulun insallah

Google'dan bakınca oldugunuz yere yakın kreşler var aslında.
Yağmur anaokulu
Kalabalık anaokulu
Nasrettin hoca anaokulu
Çocuk dünyası anaokulu
Çınar çocuk anaokulu gibi. Gidip hepsi ile görüşebilirsiniz. Zaman sıkışmadan :)

En onemlisi hem eve hem size yakin olmasi
Benim 31 aylik oglum var ancak bu yil 3 yarim gun vericem bundan once 3 gun play gruba vermistim ben gercekten fazlasinin cocuklari hirpaladigini dusunuyorum ama mecbursaniz yapicak bisey yok malesef
Benim icin en onemli kriter ogretmen cunki cocugum cok hareketli sabirli ve merhametli olmazsa olmaz yani
Sonra yemekler cok onemli kim psiriyor mutfagi nasil
Altini kim acicak nerede acicak bu konuda max 2 kisiye izin veririm oyle kim.bossa olmaz
Ve uyku her oglen yanimda uyutuyorum bir mecburiyetim olsa buna cok takilirdim nerede uyucak nasil uyucak
Zor gercekten omrumuz onlar hayirlisiyla guzel bir yer bulun insallah
Amin inşallah, evet uyku benimde aklımda yanında sarılarak uyurduk normalde bakıcıdaykende sallıyordu şimdi nasıl olcak kim uyutcak bunlar önemli tabiki birde alt değiştrme işi çocugun psikolojisinide etkiler off düşündükçe insan içinden çıkamıyor:-(

Amin canım inşallah senin yavrun içinde hayırlı biryer nasip olur, fiyatlar bu civarda malesef ama gözden çıkardım artk oğlum mutlu olsun yüzü gülsün içim raHat göndereyim yeter
3 yasinsan sonra çalıştığım kurumun kresine gececek hemen yanibasimizda. Biraz icimi ferahlatiyor bu durum. Sizde oyle bir imkan yok mu ? Maasin yarisini krese verecegim neredeyse ama sizin gibi benim de umrumda degil. Mutlu olsun tek dilegim o

Google'dan bakınca oldugunuz yere yakın kreşler var aslında.
Yağmur anaokulu
Kalabalık anaokulu
Nasrettin hoca anaokulu
Çocuk dünyası anaokulu
Çınar çocuk anaokulu gibi. Gidip hepsi ile görüşebilirsiniz. Zaman sıkışmadan :)
Evet bunlar listede ama önceliğim tavsiye üzerine olan kreşler olcak:-) nasrettin hoca çok büyük güzel köklü bi kreş ancak bikaç kişiden olumsuz yorumlar duyunca vazgeçer gibi oldum oğlumla gezicez artık hangisini sever ısınırsa obamı yazdrcam bilemedim:-)

3 yasinsan sonra çalıştığım kurumun kresine gececek hemen yanibasimizda. Biraz icimi ferahlatiyor bu durum. Sizde oyle bir imkan yok mu ? Maasin yarisini krese verecegim neredeyse ama sizin gibi benim de umrumda degil. Mutlu olsun tek dilegim o
Benim yok ama eşimin çalıştığı kurumda var kurum kreşi orasıda 3yaşında alıyor bu yıl geçse hayırlısyla orda içim rahat olcak ama bu yıl tam bir muamma yaşamadan göremiycez

merhaba arkadaşlar çalıştığım için oğlumu bu yıl kreşe vermek zorundayım ancak benim için çok zor bir karar çok araştırdım fakat bir türlü karar veremiyorum, geçen yıl bakıcı bakmıştı onunla çok zorlandık bu yıl bakıcı düşünmüyorum bu yüzden, oğlum 22aylık olcak, sorum şu ki kreşe gittiğimde sormam geteken öncelikli şeyler neler sizce ben belirledim bazı şeyleri ancak aranızda tecrübeliarkadaşların tecrübelerinden faydalanmak isterim. Birde tabiki ankara keçiörende kreş tavsiyesi verebilirseniz de yok demem:-) benim için çok büyük dert oldu bu:-( insan canının parçasını kinaeye güvenip emanet edemiyor

*eğitim setlerinde hangi yayın evinden faydalandıklarını
*okulda veya sınıflarında kaynaştırma öğrencisi sayısı
*uyku odalarının sınıf mı yoksa ayrı bir oda da mı olduğu
*uyumayan uyumak istemeyen çocukların uyku saatinde ne yaptıklarını
*okul dışı gezilerde öğrenci sayısı çoğunluğuna göre mi geziye gidildiği onay vermeyen velilerin çocuklarının günü nasıl değerlendirdiğini.
*kalem boya vs. ürünlerde hangi markaların kullanıldığı.
*öğretmenlerin ve yardımcı öğretmenlerin sınıf başı sayısı
* her katta wc bulunuyor mu yoksa çocukar kat inip çıkmak zorunda kalıyor mu( küçük oldukları için)
*yıl vs. gösterilerinde kullanılan elbise vs. ücretlerinin buna dahil olup olmadığını

aklıma gelenler bunlar :D

Evet bunlar listede ama önceliğim tavsiye üzerine olan kreşler olcak:-) nasrettin hoca çok büyük güzel köklü bi kreş ancak bikaç kişiden olumsuz yorumlar duyunca vazgeçer gibi oldum oğlumla gezicez artık hangisini sever ısınırsa obamı yazdrcam bilemedim:-)
Rabbim hakkınızda hayırlısıni versin inşallah

Back