Merhaba ben anaokul ogretmeniydim. Çocuklar doğduğunda işimi bıraktım onları buyutuyorum şimdi.. Öncelikle krese vermen çok doğru bi karar. Çünkü evde bakıcı ile anca tv izler oyuncakkarla oynar.. bakıcı başka bişi veremez.. ama anaokulunda yasitlariyla birlikte büyüyüp,psikomotor gelişimi muhteşem bi şekilde gelisecektir. (Ben evde olmama rağmen 3 günlük oyun gruplarına gönderdim 24 aylık oğlumu ve hala gidiyor 5 yasinda)
Gelelim kreş e gittiğinde sormak istediklerine...
1 okulun konumu bahçesi, mutfagi,sınıfların büyüklüğü, yaş gruplarına uygunlugu
2 kreş öğretmeni ve tecrübesi ,o okulda kaç yıl çalışmış ,yenimi, sürekli öğretmenmi değişiyor, vs..
3 okulun genel ortamı yani mudur psikolog öğretmen aşçı ilişkileri.. Eğer bunlar birbirleriyle çok iyi anlasiyolarsa emin ol ogrencilere de o kadar güzel davranıp eğitim verirler
Bunlari nerden bilicem diye sorucaksin ve haklisinda.. o okuldaki velilerle görüşebilirsin.. imkanın varsa onlarla görüş.. anlatirlar sana.. ve yahutta deneyimli annelerle konuş memnun oldukları okulları sor , gönder sen tecrübe et o okulu..
Zira benim için öğretmen çok önemli.. oğlum. Öğretmenini sevmeseydi asla gönderemezdim..
Yemek konusuna gelince hiç kafana takma.. Çocuklar birbirleriyle beraber her yemeği yiyorlar.. başka bi sorun olursa msj atabilirsin tatlim