- 24 Aralık 2014
- 4.917
- 6.645
-
- Konu Sahibi leylosvemecnun
Yani ben de o fikirdeyim esimin de tepkisi bu olunca iyice dibe cöktüm daha kirki cikmamis bebekle gidip gelmek ne kadar zor ben de istemezdim böyle olmasini direkt beni suclayinca sinir oldumKreşe alışma süreci sanıyorum her anne baba yaşamıştır bu durumu. Çok normal, kurallı düzenli, prensesi olmadığı bir ortama giriyor. Başta şansını deneyecek, gitmek istemeyecek. Sonra alışacak. 4 yaş da ufak değil artık yahu 2 yaşında başlayan çocuklar var. Yaşı gelmiş, alayım diye düşünmeyin. Alışır.
Esim benim dogum surecimde ki oncesinde riskli gebeligim vardi o surecte o kadar cok izin almak zorunda kaldi ki o yuzden izin alamiyor yoksa evet bence de babasiyla daha kolay olur uyum sureciBence konunun yaşla hiç alakası yok. Yeni kardeşi olduğu için o kreşteyken siz kardeşiyle evde olacaksınız muhtemelen bunu sorun yapıyor, yeni doğmuş kardeşi olan çoğu çocuk bu tepkiyi verir heleki okula yeni başlıyorsa. Eşinizin dediği yer yada x yeri fark etmez burada zaten içeri dahi girmediğini söylüyorsunuz, kızınızla o kreşteyken evde ne yapacağınızdan bahsedin.
Birde kreşe siz değil babası bıraksın anane falanda değil, evden hiç çıkmadan kapıdan yolcu edin babasıyla gitsin. Babayla oryantasyon süreci daha sağlıklı oluyormuş.
Birde eğitimciler daha iyi bilir, ilk 1-2 hafta güzel gidip 3-4. Haftada ağlayanlarda oluyormuş yani direk ilk 1 ay sabırlı olmak gerek
Ilk adimi atsa dediginiz gibi ilerleyecegiz ama nafileBenim bebeklerim basladiginda krese, bizim 1 aylik bir alistirma suremiz oldu, Mesela ilk hafta beraber gidip 1 saat sinifin bir kosesinde oturduk. Bebekler ortama alisti. Daha sonrasinda 1 hafta biz ayri bir odada oturup onlar kendi siniflarinda 1 saat oynadilar. bizim yoklugumuza alisinca bu 1 saatlik sure iste ogle yemegi, uykusu vaktine kadar kademeli arttirildi. Bir ayin sonunda simdi 8 saat kaliyorlar. Belki benzer birsey deneyebilirsiniz
Kızım 27 aylıktı kreşe başladığında. İlk hafta çok iyiydi, sonrasında 1 ay her gün ağladı gitmek istemiyorum diye. Ben de çok üzülüyordum, alışır normal diyorlardı ama annelik işte suçluluk psikolojisi içine girdim. Çalıştığım için mecburdum. Alayım gitmesin de diyemedim. Sonra alıştı, maşallah şimdi okuldan gelmek istemiyor.Yani ben de o fikirdeyim esimin de tepkisi bu olunca iyice dibe cöktüm daha kirki cikmamis bebekle gidip gelmek ne kadar zor ben de istemezdim böyle olmasini direkt beni suclayinca sinir oldum
Benim çevremde aynı sizin anlattığınız şeyleri yaşayanlar oldu ve hepsininde ikinci çocuk bebekti, özellikle kızınız gibi sosyal bir çocuk gitmemekte direniyorsa bence bunuda bi düşünün. Baba izin alamıyorsa anane tek götürmeyi denesin. Normalde kademeli alıştırma yapılıyordu öyle bir şey yapmadılar mı? İlk hafta 1 saat anneler ile,2. Hafta anne bahçede 2 saat vs gibiEsim benim dogum surecimde ki oncesinde riskli gebeligim vardi o surecte o kadar cok izin almak zorunda kaldi ki o yuzden izin alamiyor yoksa evet bence de babasiyla daha kolay olur uyum sureci
Benim bebeklerim basladiginda krese, bizim 1 aylik bir alistirma suremiz oldu, Mesela ilk hafta beraber gidip 1 saat sinifin bir kosesinde oturduk. Bebekler ortama alisti. Daha sonrasinda 1 hafta biz ayri bir odada oturup onlar kendi siniflarinda 1 saat oynadilar. bizim yoklugumuza alisinca bu 1 saatlik sure iste ogle yemegi, uykusu vaktine kadar kademeli arttirildi. Bir ayin sonunda simdi 8 saat kaliyorlar. Belki benzer birsey deneyebilirsiniz
Olayın yaşla alakası yok. Daha doğrusu sınıftan küçük kalmasıyla alakası yok. Net olun. İkna etmeye çalışmayın. Bana kızdığını biliyorum, ama yemek saati (veya hangi saat ise somut örnek verin) sonrası seni gelip alacağım ve istediğin oyunları oynayacağızEsim benim dogum surecimde ki oncesinde riskli gebeligim vardi o surecte o kadar cok izin almak zorunda kaldi ki o yuzden izin alamiyor yoksa evet bence de babasiyla daha kolay olur uyum sureci
Aynenn. Simdi nasil gidiyor cok sorun olmuyordur herhalde? Benimkiler ozellikle oglan bazen agliyor ama kiz hemen oyuna arkadaslarina daliyor.Benim oğlumda 12 aylikken başladı.
Ilk günler 10 dakika kaldik .. öyle öyle alişti.
Hala daha gidiyorum cocukla kafayi yiyecegim ögretmeni de bir yere kadar ikna icin ugrasiyor surekli benimkini nazlayamaz pes edecegim artikBilmiyorum ya şu kreş işini biz de hâla oturtamadık.
Sabahları okulun parkında oynuyor,arkadaşları hiç parka uğramadan koşa koşa içeri giriyor. Bizimkine “hadi yavrum” demesek asla girmez biliyorum.
Tamam çok şükür ağlamıyor artık.
Girerken de hiç gülmüyor,bir sarılıyor ki içim acıyor…
Eve girince de bir süre ağlıyor sakinleştiriyorum…
Canım çok sıkılıyor ne yalan söyleyeyim…
Ne denediysem nafile artik pes etme noktasindayim bebek agliyor bir yandan kizimi bekliyorum bir yandan yok yani asla katilayim edeyim yok oyle bekleme salonunda yapisik oturuyoruzOlayın yaşla alakası yok. Daha doğrusu sınıftan küçük kalmasıyla alakası yok. Net olun. İkna etmeye çalışmayın. Bana kızdığını biliyorum, ama yemek saati (veya hangi saat ise somut örnek verin) sonrası seni gelip alacağım ve istediğin oyunları oynayacağız
Kesinlikle ikna etmeye çabalama
Bir saatte konuşsan ikna olmaz. Seni duymuyor o anda
Evet ilk hafta annelerle idi bu hafta cocuklar yalniz gidecekti ama kizim beni birakmiyorBenim çevremde aynı sizin anlattığınız şeyleri yaşayanlar oldu ve hepsininde ikinci çocuk bebekti, özellikle kızınız gibi sosyal bir çocuk gitmemekte direniyorsa bence bunuda bi düşünün. Baba izin alamıyorsa anane tek götürmeyi denesin. Normalde kademeli alıştırma yapılıyordu öyle bir şey yapmadılar mı? İlk hafta 1 saat anneler ile,2. Hafta anne bahçede 2 saat vs gibi
Itiraf etti bunu ben yokken surekli kardesimi kucagina alacaksin gitmek istemiyorum dedi ama ben ona evde ne katabilirim ki sosyallessin arkadas edinsin istiyorumEvde seninle başbaşa kalan kardeşini kıskanıyor olabilir mi?
Sen bilirsin ama gitsin istiyorsan pes etmemelisin.Hala daha gidiyorum cocukla kafayi yiyecegim ögretmeni de bir yere kadar ikna icin ugrasiyor surekli benimkini nazlayamaz pes edecegim artik