Kreş sorunsalı… Beklediğim gibi çıkmadı…

çocuğunuzun sınıfı 3 yas grubu olarak mi 3 4 yas şeklindemi bende krese yazdirdim. kusura bakma sorunla alakali degil ama
 
burun akması çocuğu okula göndermemek için gerekçe değil. benim oğlumun 12 ay akar. nereye giderseniz gidin tek talep edebileceğiniz ateşli veya antibiyotiğinin ilk 3 günündeki çocuğun sınıfta olmaması. bu sağlansa bile çocuğunuz hep hasta olacak. şimdi burnu tıkalı diye üzülmeyin. influenza olup 41 derece ateşli de olacak, enfeksiyonu kulağına vurup antibiyotik de alacak, öksürükten gece uyuyamadığı da olacak. maalesef ilk 2 yıl durum bu.

kabızlık konusu da yemekler kadar suyla ilgili olabilir. benim oğlum da kabız olmuştu. fark ettim ki suluğu verdiğim gibi alıyorum hep. benimki istemiyor, onlar da teklif etmiyor. cıkınca ben su içer misin diyorumdum ve hep evet diyip suluğun yarısını içiyordu. buna da dikkat edebilirsiniz.

Balık kreşlerde verilmez zaten. Kılçıklı ve çoğu çocuğun sevmediği bir gıda. Bozulma riski de fazla. Balık veriyoruz dedilerse geçrekten tamamen yalan olmuş. beslenme ile ilgili beklentiniz yüksek olmasın. ben abur cubur vermesinler, şekere alıştırmasınlar yeter demiştim. organiğini, yağın kalitesini vs bilmenize imkan yok. Ben kahvaltıyı evde yaptırarak, akşam sağlıklı ve sıkı yedirerek arayı kapatmaya çalışıyorum.

montesorri olmayan kreş kalmadı galiba. bu kelimeye hiç takılmayın. zaten montessori her çocuğa uygun bir yöntem de değil. elinde boyama kağıdı olmasını neden kötü buldunuz anlamadım. sınırlı boyama değilse, boyamaya velinin gözünü boyamak için müdahale edilmemişse, tüm gün sadece boyama yapmıyorlarsa bence sorun yok. çocuk eğlensin, sosyalleşsin beklentiniz çok haklı. önemli olan çocuğun mutluluğu. çocuk seviyorsa, montessori olmasın kaç yaza :) ama çocuk da sıkılıyorsa ve mutsuzsa değişiklikten başka çare yok.

ben de ilk gönderdiğim yerden 2 ay sonra alıp, kayıt paramı vs yakıp başka kreşe gönderdim. sizi anlıyorum. anne rahatsızsa, içinde bi huzursuzluk varsa büyük ihtimalle haklıdır. mümkünse sizin kafanıza yakın kafa yapısına ve bekletiye sahip tanıdıklarınızın halihazırda çocuklarını gönderdikleri yere gönderebilirsiniz.
 
Detaylı yazınız için teşekkürler. Yarın 1 ay olacak, hala alışamadı. Bir şeyler yanlış ve kızım mutsuz. Bütün gün okul koridorunda bekliyorum iki gündür, o da benimle bekliyor. Son bir arkadaşları sınıftan çıkıp başka etkinlik alanına gidince sınıfa girdi iki gün de.
Bizi evden gülerek yollayan çocuğum bugün ilk defa babası işe gidiyor diye sinir ve ağlama krizi geçirdi. Gelmeyecek, gelmeyecek diyor. Bir şekilde ayrılık kaygısı da yaşıyor, biliyorum. “Ben okula gidip gelmiyorum ya baba da gelmeyecek” dedi. Sanırım bi terapist ile de görüşmemiz gerekecek.
Peki siz okuldan aldığınızda yeni okula nasıl adapte oldunuz? O seçeneği hala değerlendiriyoruz. Eylül’de deneyelim diye konuştuk okul ile ama olmayacak gibi.
 
Hiiiç psikolog, terapist filan diye konuyu büyütmeyin. Kreş-okul çocuk için orta seviye bir şiddet görmesi gibidir ama o kadar kazanımları olur ki biz bunu kabulleniriz demişti bizim çocuk doktoru. Siz konuşursunuz, anlatırsınız, her gün herkesin mutlaka evde buluştuğunu gördükçe alışır ve kabullenir. Alışma sürecine genelde 6 hafta derler. Benim oğlum derhal hasta olmaya başladığı ve düzenli gidemediği için ben 2 ayın sonunda aldım. 5. haftanın sonunda kreş değişikliğine karar vermiştim ve görüşme yapıyordum zaten. Sizin de 1 ay olmuş. Hiç gelişme olmadıysa bence ısrara gerek yok. 1 ayda olmayan şey 1 haftada olmayacak.

Yeni okulu bana hiçbir şey açıklamamamı, sadece oyun oynayacağı farklı bir yere götüreceğimi söylememi istemişti. Oğlum 2 yaşındaydı. İlk günler zaten yarım saat 1 saat şeklinde geçtiği için pek bir şey söylemedim. Çok oyuncakların, arkadaşların olduğu bir yer ama buraya da ben giremiyorum. Her zaman kapıdayım, seni bekliyorum diyordum. Sizinki daha büyük, algısı daha açık. Ağlarsam istemezsem beni buradan da alırlar belki de hiç göndermezler algısının oluşmaması lazım. O yüzden orası şöyleydi, o yüzden değiştirdik, burada yemekler daha iyi vs gibi detay ve karşılaştırmalara hiç girmedim. İlk okulu zaten bu süre içindi ve şimdi başka okula gitme zamanı gibi davrandım. Ara vermeyi düşünmedim çünkü işe dönmem gerekiyordu. Kimisi ara vermeyi tavsiye etmiyor ama ara verip aynı yerde tekrar başlatıp olumlu sonuç alanlar da duydum.

Oğlum hala okula gitmek istemez dönem dönem. Hala haftasonu olunca bir sevinç çığlığı atar. Ama birinci okuldan çıktığında ağlayarak çıkar, beni görünce de ayrı bir duygusal boşalma yaşardı. Şimdi istemeyerek de gitse aldığımda keyifli ve neşeli oluyor. Yorgun, aç veya bizi özlediği için kaprisli olabiliyor ama bir sinir boşalması yaşamıyor. İnşallah siz de içinize sinen bir yer bulursunuz.
 
2 kızim var ikiside 2.5 yasında herşeyi yapıyordu.Şuan 2.5 yaş kızım zehir gibi konuşuyor.Hikaye anlatmaya ne zaman başladı bilmiyorum ama uzun zaman oldu.Bana tam tersi üstünlük gibi değil olması gerektiği gelişim sürecinde diye düşünüyorum.Çevremde çoğu 2.5 yaş hemen hemen aynı.
Kızımın kreş arkadaşlarında hemen hemen aynı yaş gurubu.Gayette iletişim halindeler.Hadi bir iki kişide gelişim geriliği olsun,sınıfın hepsimi konuşmayor.Kızım konuşmadan geliyor demiş.
 
Türkiye’deki kreşler nasıldır bilmiyorum ama kızım 16 aylıkken Almanya’da bizi kabul eden şansımıza evimize 350 metre uzaklıkta yaşam vakfının kreşine başladı. Almanya’da kreş bulmak o kadar zor ki hamile kalır kalmaz kreşlere başvuruyor herkes. Ama kreşte çocuklar Allah’a emanetler öyle söyleyim. Düştüklerinde kaldıran yok, yağmur demeden kar demeden her gün 9.30-10.30 arası dışardalar. Kumda oynarken kum yeseler öğretmenleri müdahale etmiyor. Yemek yemezse yediren yok. Yemedi mi yemeği çat kaldırırlar ısrar yok. Uyuma saatinde uyumazsa yarım saat denerler uyumadı mı telefon çalar gel al. Hastaysa kreşe göndermen yasak. Oryantasyon süreci 1 ay sürüyor. Geçen çocuk kreşte 3 kere burnunun üstüne düşmüş burnu yara dudağı patlamış aldım kreşten ve bunlar gayet normal
 
Allah size kolaylık versin.
 
Yeğenim de Belçika da kreşe gidiyor , hastayken gönderilmesi kesinlikle yasakmış , bence olması gereken de bu , daha bağışıklığı tam gelişmemiş 1 yal 2 yaş çocuğunun hasta halde iken onca çocuğun arasında akşama kadar bırakılmasını doğru bulmuyorum
 
 
Yemek konusunda yorum yapamam ama şuan çok ünlü özel okullarda bile maliyet kaynaklı yemeklerde değişiklik,porsiyon azaltmaya gidilmiş durumda o yuzden et agırlıklı olmasına değilde dengeleyici olmasına dikkat edin derim yani meyvesi varmı,sebzesi varmı diye orada yedirecekleri tavuk bana riskli geliyor. Bende oglumu montessori okuluna gonderıyorum kağıt uzerınde cok calısmaları var zaten ben sunu anladım okul mobilyası az olan cıvıl cıvıl gorunmeyen kreşler yer adına montessori diyor ama içerik montessoriyle alakası yok çoğunluk mantıgını bılmedıgı içinde ıtıraz edılmıyor. Hastalıga yapacak birsey yok sonucta ordada hastalanabılırler yada her hastalıgın bır kulucka donemı var belirtisi yokken bulas gucu en yaygın donemıdır bunu takıp edemezsiniz yani ilerde sızde gondereceksiniz burnu tıkalıyken çünkü hastalıkla cok uzun suruyor cocuk ıyıyse 2 hafta gondermemezlik kımse yapmaz.bence en buyuk sorun cocugunuz ve arkadaslarının diyalog problemi.Kreşte yaş grubu ne olarak belirlenmiş bunu kafalarına gore sallayamazlar kreş girişinde yazar mesela bizim okul 3/6 yas grubu yazıyor 3 yasına 1 hafta kalsa alamıyorlar.Öncelikle bunu araştırın evet bence de bır ust gruba geçmesi ama ordada dıger cocuklar tarafından ezilebilir çünkü 4 yaş genelde kendinden kucuklerle oynamayan,paylasımı az,ınatcı cocuklardan olusuyor.Hele 4/5 yassa asla geçirmeyin
 
Bi çocuğun yanı anaokuluna kadar anne yanıdır. Çalışıyo musun işi bırak memur musun istifa et nasılsa geri dönülebiliyo. Sosyalleşecek mi parka götür jimnastiğe yüzmeye yakın dövüş okullarına spora vs.. 3 4 yaş da kreşe göndermek değil başından atmak olur o
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…