- 23 Eylül 2020
- 333
- 448
- 35
-
- Konu Sahibi whispersOFhope
Merhaba herkese
Sevgili hanımlar bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Kızım 3 yaşında. Bu Pazartesi kreşe başladık. Büyük bir şehirdeyiz, montessori anaokulu olan butik bir kreş. Kayıt olmadan önce müdürle her bir detayı en az 1 - 1,5 saat konuştuk fakat konuştuğumuz bazı konuları bu hafta uygulamadıklarını gördüm. Mesela biz haftada bir gün makarna çıkar onun dışında hep et balık sebze yemekleri yeriz dedikleri okulda 4 gün öğlen yemeğinde makarna, erişte, mantı çıktı. Yan yemekleri de asla besleyici değildi. Kızım kabız oldu, önceki geceden beri ağlıyor tuvaletini yapmak için. Bugün mantı bile yememiş tuvaleti gelir diye. Normalde bu tarz beklemediğimi, okul seçimini de ona göre yapacağımı söylemiştim.
Aklıma takılan diğer bir konu ise hasta çocukları okula almıyoruz, evde dinlenmeye gönderiyoruz dedikleri halde pazartesi gününden itibaren burnu akan bir öğrencinin sınıfta olmasıydı. Sonradan öğrendim ki orada çalışan bir öğretmenin kızıymış. Şimdi kızımın da burnu tıkalı ve bugün burnu akıyor, gelip alabilirseniz çok iyi olur diye arandım. Gidip aldım.
Bir konu daha eklemek istiyorum. 3 yaş altındaki öğrencileri kabul etmiyoruz. Sınıfında yaşıt arkadaşları olacak demesine rağmen (şu anda sınıfta 6 çocuk var, artacakmış) şu anki çocukların hepsi 2-2,5 yaşlarında ve hiçbiri konuşmuyor. (Yanlış anlaşılmasın bu kısmı lütfen, tabii ki her çocuğun gelişimi farklı, konuşmayabilirler) fakat sosyalleşmesi için gönderdiğim kızım hiçbir çocukla konuşamadan eve geliyor.
Şu an kızım hem İngilizce hem Türkçe konuşup hikayeler anlatıyor, tüm rakamları tanıyor, makas kullanıyor, vs yani yaşının gerektirdiği her şeyi yapıyor. Bu anlamda okuldan beklentim sadece sosyalleşmesi, iyi beslenmesi, mümkünse biraz yaratılığını geliştirmesi, eğlenip mutlu olmasıyken bu konular eksik kalıyor. Her gün elinde bir boyama sayfası ile geldi. Montessori’de boyama sayfasının işi ne? Bu okul ne katacak kızıma?
Sizce bir üst sınıfa yani yaşların karışık olduğu sınıfa geçmesi konusunu gündeme getirmeli miyim yoksa bir kaç hafta daha izleyip kaydını alma veya almama konusunu düşünmeli miyim?
Oradan sorunlu beli gibi gözüktüğümü biliyorum, ben de bu sektördeydim ve eminim bu konuları dile getirdiğimde (sadece yemek konusunu söyledim şimdi) öğretmenler arasında bayağı konuşulacak, biliyorum ama az para da vermiyoruz yani açıkçası insan biraz da olsa karşılığını almak istiyor.
Fikirlerinizi bekliyorum. Bu saate kadar uyumadım resmen bunları düşünmekten.
Sevgiler
Pazartesi yeni haftanın yemek listesini istediğimde müdürle görüşmeyi planlıyorum. O konu ile girmişken diğer konulara da değineyim istiyordum.Kızım 20 aylık ve sizi çok iyi anlıyorum.Buralara büyük paralar ödeniyor,öncesinde alinicak egitimden çocuğun ne yiyeceğine kadar konuşuluyor ve sonuç olarak hiçbiri gerçekleştirilmiyor.Hic de sorunlu veli degilsiniz.Hakli velisiniz.Okulla bunları hiç görüşmediniz mi?Yemekleri,çocuğun sınıfında yaşıtı olmayan çocuklar olmasını,Montessori ye dair etkinlik yapılmamasını vb.Memnun olmadığınız bi okulda neden üst sınıfa geciriceksiniz ki.Ben olsam önce gider konuşur ve söylenilenlerden tatmin olmazsam çocuğumu ordan alirdim.
Bence kızınız üst gruba geçebilir, üst grup 4 5 yaştır en fazla zatenŞu an kızım hem İngilizce hem Türkçe konuşup hikayeler anlatıyor, tüm rakamları tanıyor, makas kullanıyor, vs yani yaşının gerektirdiği her şeyi yapıyor.
Pardon butik yazmışsınız öyleyse bilmem. Çocuklarımdan dolayı Montessori kurumları biliyorum fakat kurumsal olanlar belki yardımcı olabilirim diye sordumBence kızınız üst gruba geçebilir, üst grup 4 5 yaştır en fazla zaten
Kızınızın maşallahı var,çoğu çocugun 3ten sonra bu yonleri gelişiyor.
2 2,5 yasin daha çok yolu var onlara alismasindan da ust gruba alışsın daha iyi derim
Bu yorumu rahatça yapıyorum çünkü okuduğumda benim büyük kizimi gördüm.
Gönderdiğiniz yerin ismini öğrenebilir miyim özelden de olabilir merak ettim
Oryantasyonda okulun içinde, sınıfın karşısında bekledim birkaç gün orada gördüm çocukların konuşmadığını. Evet benim kızımın da 2 yaşında 1500-2000 arası kelimesi vardı. Dediğiniz gerçekten mümkün o yüzden konuşup konuşmayan çocuk hemen ayırt edilebiliyor, biliyorum.Sınıftaki çocukların konuşup konuşmadığını nerden biliyorsunuz? Kızım 2,5 yaşında ortalama 5 yaş gibi konuşuyor MaşAllah. Oğlumla kıyasladım 5 yaş dedim. Çünkü oğlum 2,5 yaşında anne baba demişti. Neyse hasta çocukları dinlendirme de olmaz. Çünkü ben 8-17 çalışıyorum. Maksimum ateşli ve halsizse izin alabilirim. Burnu akıyor diye hiçbir kreş eve yollayamaz.
Ama yemek konusunda haklısınız. 4 gün makarna çıkaran bir kreş saçma. Pilav sebze, pilav etli yemek, makarna sulu yemek falan tarzı. Bazen sabah çorbası oluyor gibi menüler olmalı.
10 yıldır sırayla çocuklarımı kreşe yolluyorum arkadaşlarım da yolluyor durum bu
Keşke o sırada söyleseydiniz diğer çocuğun velisini hiç aramadınız sanırım diye.Oryantasyonda okulun içinde, sınıfın karşısında bekledim birkaç gün orada gördüm çocukların konuşmadığını. Evet benim kızımın da 2 yaşında 1500-2000 arası kelimesi vardı. Dediğiniz gerçekten mümkün o yüzden konuşup konuşmayan çocuk hemen ayırt edilebiliyor, biliyorum.
Burnu akıyor diye hiçbir kreş eve yollayamaz diyorsunuz da benim kırılma noktam diğer çocuğun 4 gün burnu aktı, oeyantasyon başından beri sümükler ağzına iniyordu. Benim kızım alışma evresinde zaten, dün sırf burnu aktı diye aradılar ve almamı söylediler. Diğer çocuklara bulaşmasın diye… Yani buradaki çifte standart beni rahatsız etti ? Yoksa ben de 11 yıl öğretmenlik yaptım, bunun mümkün olmadığının farkındayım.
Merhaba herkese
Sevgili hanımlar bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Kızım 3 yaşında. Bu Pazartesi kreşe başladık. Büyük bir şehirdeyiz, montessori anaokulu olan butik bir kreş. Kayıt olmadan önce müdürle her bir detayı en az 1 - 1,5 saat konuştuk fakat konuştuğumuz bazı konuları bu hafta uygulamadıklarını gördüm. Mesela biz haftada bir gün makarna çıkar onun dışında hep et balık sebze yemekleri yeriz dedikleri okulda 4 gün öğlen yemeğinde makarna, erişte, mantı çıktı. Yan yemekleri de asla besleyici değildi. Kızım kabız oldu, önceki geceden beri ağlıyor tuvaletini yapmak için. Bugün mantı bile yememiş tuvaleti gelir diye. Normalde bu tarz beklemediğimi, okul seçimini de ona göre yapacağımı söylemiştim.
Aklıma takılan diğer bir konu ise hasta çocukları okula almıyoruz, evde dinlenmeye gönderiyoruz dedikleri halde pazartesi gününden itibaren burnu akan bir öğrencinin sınıfta olmasıydı. Sonradan öğrendim ki orada çalışan bir öğretmenin kızıymış. Şimdi kızımın da burnu tıkalı ve bugün burnu akıyor, gelip alabilirseniz çok iyi olur diye arandım. Gidip aldım.
Bir konu daha eklemek istiyorum. 3 yaş altındaki öğrencileri kabul etmiyoruz. Sınıfında yaşıt arkadaşları olacak demesine rağmen (şu anda sınıfta 6 çocuk var, artacakmış) şu anki çocukların hepsi 2-2,5 yaşlarında ve hiçbiri konuşmuyor. (Yanlış anlaşılmasın bu kısmı lütfen, tabii ki her çocuğun gelişimi farklı, konuşmayabilirler) fakat sosyalleşmesi için gönderdiğim kızım hiçbir çocukla konuşamadan eve geliyor.
Şu an kızım hem İngilizce hem Türkçe konuşup hikayeler anlatıyor, tüm rakamları tanıyor, makas kullanıyor, vs yani yaşının gerektirdiği her şeyi yapıyor. Bu anlamda okuldan beklentim sadece sosyalleşmesi, iyi beslenmesi, mümkünse biraz yaratılığını geliştirmesi, eğlenip mutlu olmasıyken bu konular eksik kalıyor. Her gün elinde bir boyama sayfası ile geldi. Montessori’de boyama sayfasının işi ne? Bu okul ne katacak kızıma?
Sizce bir üst sınıfa yani yaşların karışık olduğu sınıfa geçmesi konusunu gündeme getirmeli miyim yoksa bir kaç hafta daha izleyip kaydını alma veya almama konusunu düşünmeli miyim?
Oradan sorunlu beli gibi gözüktüğümü biliyorum, ben de bu sektördeydim ve eminim bu konuları dile getirdiğimde (sadece yemek konusunu söyledim şimdi) öğretmenler arasında bayağı konuşulacak, biliyorum ama az para da vermiyoruz yani açıkçası insan biraz da olsa karşılığını almak istiyor.
Fikirlerinizi bekliyorum. Bu saate kadar uyumadım resmen bunları düşünmekten.
Sevgiler
Almaya gittiğimde aaa Ayşe’nin de burnu akıyordu aslında değil mi hocam dedim, yoooo bazen ağladığında akıyor ama normalde yok dedi. Halbuki Salı günü burnu aktığında hocam ağzına inecek burnu akıyor silin isterseniz diye ben uyarmıştım. O an da aaa alerjisi var galiba demişti.Keşke o sırada söyleseydiniz diğer çocuğun velisini hiç aramadınız sanırım diye.
Annesi orda çalıştığı için geri göndermemistir gönderse kiminle gönderecek o zaman öğretmen ihtiyacı olacak diye ama bu sizin probleminiz değil tabiki. Bir kural varsa tüm öğrencilere aynı olmalı haklısınız ve bence kızınızı ordan direkt almalısınız.Almaya gittiğimde aaa Ayşe’nin de burnu akıyordu aslında değil mi hocam dedim, yoooo bazen ağladığında akıyor ama normalde yok dedi. Halbuki Salı günü burnu aktığında hocam ağzına inecek burnu akıyor silin isterseniz diye ben uyarmıştım. O an da aaa alerjisi var galiba demişti.Sanırım annesi orada öğretmen olduğu için kalıyor çocuk ama keşke benim kızımı da göndermeseydi burnu akıyor diye.
Aslında akademik bakmıyorum, akademik baksaydım listemde çok daha akademik olan, tüm sistemine hakim olduğum bir koleje gönderecektim ama bu sene oyun oynasın, her şeyi kendi yapmaya devam etsin, gerçek hayat becerilerini öğrensin, sosyalleşsin istediğim için bu okula verdim. Onun dışında ayda asgari ücretten fazla para verdiğim okulda bu kadar sağlıksız bir menü yerine en azından bir salata bir çorba olmasını beklerdim. Sadece makarna olmuyor tabii, yanında bir sulu yemek oluyor ama ilk gün giden tepsiye baktım öğretmenler kendilerine yemek almış, çocuklara sadece makarna yoğurt koymuş. Hocam yemeği de koysaydınızi, kızım onu çok sever dedim. Teklif edeyim dedi. Tabii yemedi kızım.Yaz okulu değil mi? Sınıflar eylülde kesinleşir. Bir de 3 yaş çocuğu için çok akademik bakıyorsunuz olaya. Eğlensin güvenliği sağlansın yeter. Onu yemiş bunu yemiş bunlar zaten ticari yerler o yemekleri tam veriyor mu bile belli değil. Evde güzelce besleyin orda yiyeceği de 2 3 lokma birsey. Anaokuluna kasldar akademik hicbirsey beklemedim her yer aynı çünkü, öğretmen güvenliğini sağlasın şarkı söyleyip resim yapsınlar yeter. Ama anaokulu çok onemli.ayrica ust sinif talebiniz kabul edilse bile diğer veliler neden kabul etsin ki?siz nasıl etmiyorsanız onlar da şikayete gelir