Tesekkur ederim uzun mesajiniz icin, acikcasi almancam A2 , ingilizcem B1 seviyesinde anliyorum ama konuşamıyorum
turkiyede evlenip, almanyaya yerlesmek istiyorum ama yarin bir gun basimiza ne gelcegi belirsiz calismasamda olur ama calismak zorunda kaldigimda turkiyeye geri donmek istemiyorum..
Türkiyede mühendis birisi ekonomi yuksek lisansi yaptiginda alakasiz islerde calisabiliyor, bende almanyada işletme ekonomi ya da uluslararasi hukuk yuksek lisansi yaparsam, avukatlik degilde şirketlerde calisabilir miyim? Türk hukuku mezunu olmam benim lisanslisans-yüksekımı kabul ederler mi?
Uni de hocalarimiz şurdan bulgaristana gidin lise mezunusunuz demişti..
Şu an gitmem mümkün değil zaten (ailevi problemler) ancak 30 lu yaşlarımda gidebilirim gibi gözüküyor, almanya disinda baska yerlerde olur ama nedense bana en güzel almanya geliyor
Ama en cok merak ettigim ve kimsenin bilmedigi sey, hukuk lisansi ustune herhangi bir yuksek lisans yapinca turkiyedeki gibi alakali alakasiz yerlerde calisabilir mi, ve bir değeri olur mu sirf almanya olarak degilde baska ulkelerde olur..