Krediyle ev alma

Hanımlar merhaba.Yazın evleneceğiz ve ev almak istiyoruz.Ankara merkez’den.Nişanlim 300 kredi çeksek 10 yillik vadede aylık 4.500 ödemeyle 550 lira olarak ödeyeceğimizi söylüyor.İki maaşliyiz tamam ama 250 bin lira faiz ödeyecek beni biraz düşündürdü.Resmen bir ev parası daha.Kiraya çıksak kiralarin da cok yüksek olduğunu, paramizin çöpe gideceğini söylüyor.Vadeyi daha kısa tutmamızın imkani olmaz.Geriye tek kalan maaşla ancak geçiniriz ki yeni evli halimizle kendimizi cok sıkmak da istemem.Ev kredi faizleri böyleyken sizler nasıl ev aldınız?Ya da kirada mısınız?Ankaradakiler özellikle?Kiralar cidden cok pahalı mı?Nişanlım müfettiş, ben öğretmenim bu arada.Maaşımız total en az 7000/7500 arası.
Daha az fiyatli ev bulabilirsiniz biz cektik esimin maas oraya bagladik benimkini gelir giderlere cok fazla cekiyosunuz bizim toplam maasimiz 3700 hem kredi odedik hem yeni esyalar aldik gecinmeyi bilmek onemli

Bıraz bırıkım olsun önden derim maaşınız cok düşük degıl sonuçta 1 2yıla en azından bırıktırın. Sonra ev bence

Peşinatınız var mı? Merkezde o fiyata ev bulmak zor. Eski bir ev olur. Yine de kira vermektense ev almak çok daha mantıklı. Ankara’da kiralar yüksek.

aldigin ev 10 yil sonra ayni degerdemi olcak? diyelimki kiradasin en ucuz ev 1000 lira bin liradan varsayasarsak yilda 12 bin tl kira parasi tutuyor.3 yil sonra oturdugun evin kirasi aynimi olcak? Bunlarida dusun derim

Ben de ev kredisinin sabit olduğunu düşünüp kredi ile ev alınmasını savunan arkadaşlar gibi düşünüyorum.56.taksidi ödendi evimizin bu ay.2500 aylık ödemesi.ev 300 bine alınmıştı şu anki değeri 500-550 bin civarı.izmirde oturuyoruz.maas ve kira sürekli artıyor ama kredi sabit ileride genç yaşta ev sahibi olmus olacaksınız insallah

Faiz odemek kanima dokundugu icin hic bulasmadim bu islere, ama daha cok dikkatimi ceken 7000-7500 tl gelirle 4500 tl kredi odeyince elinize 2500-3000 tl kalacak, memur maas zamlari ortada, her seye yaldir yaldir zam gelirken maaslara kuş kadar zam yapiliyor... yani 10 yil asagi yukari bu gelirle yasamayi goze alabiliyor musunuz? Cocuk olursa vs sıkıntı cekmeyecek misiniz?

Kinu sahibi kademeli artisli kredide alabilirsiniz.
Kredi orani duserse yeniden yapilandirabilirsinizde gozunuzu korkutmayin

Faiz odemek kanima dokundugu icin hic bulasmadim bu islere, ama daha cok dikkatimi ceken 7000-7500 tl gelirle 4500 tl kredi odeyince elinize 2500-3000 tl kalacak, memur maas zamlari ortada, her seye yaldir yaldir zam gelirken maaslara kuş kadar zam yapiliyor... yani 10 yil asagi yukari bu gelirle yasamayi goze alabiliyor musunuz? Cocuk olursa vs sıkıntı cekmeyecek misiniz?
Kira olmadıktan sonra geçinilebilir tabi cocuk olunca zorlanılır ama işte.

şimdiki aklım olsa yeni evliyken bende kredili ev alırdım
maaşım 10 a yakın ama biriktirmekle ev almaya çalışmak çok zor
alıştık birde kira ödemeye
eşimde rahata alıştı
zor yani
cesaretiniz varken bodoslama dalın derim

Kira olmadıktan sonra geçinilebilir tabi cocuk olunca zorlanılır ama işte.

Yani bunların hesabini iyi yapin,
Cocuk krese giderse ortalama 1000 tl vereceksiniz aylik, kışın faturalar 500 un altina inmiyor, yolu, yemegi, osu busu derken evliliginizin ilk yillarini maddi hesaplarla gecirmek durumunda kalmayin, sizin yerinizde olsam daha dusuk miktarli ya da daha uzun vadeli kredi cekmeyi tercih ederdim.

Onda ödemeler başlangıçta düşük gittikçe artiyor değil mi?Onun ayrıca bir ön şartı şurtu var mı?

Sizin isteginize bagli :)
Gittikce artiuo yillara gore mesela 2 yil 3 bin 2 yil 4bin gibi gibi
Maas zamlariniz nekadar bilmiyorum takinizda nekadar olucak bilemiyoruz ama size guvence olacagi kesin

Ankarada oturuyorum kiralar çok uçuk değil. Daha bu pazar ev baktim satın almak için. Hiç ama hiç mantıklı gelmedi suan krediler uçmuş nerdeyse. Daha 8 ay önce falan baktım bide geçtiğimiz pazar baktim aynı daire aynı kat satılmamış yapan adam bu süre içinde eve 50 bin koymuş. Beklemedeyim şuan almam.

Memur maaşları her sene enflasyon u hesaba katarsak ℅8-9 civarı artıyor yani sizin toplam maaş uç yılda en az 2000 lira artacak o yüzden en en fazla iki yıl biraz sıkışırsınız bence oda olmaz. Bizde ilk evlendigimizde almadigimiza pismaniz 4 yıllık evliyiz 2 çocuk oldü maaşınızı 9000 civarı ama şimdi cocuklarin masrafı fazla emekliliğe kaldı bizim ev hayali.

Tatlim 2 yıl önce mugla merkezden biz de kredi çekerek ev aldik ev o zamanın fiyatında 310bindive biz 115bin peşinat 190bin de kredi çekmiştik ki faizi ile bize 450bine mal oldu ama şu an bu yıl evimizin değer 550bin yani evin değeri faizi ile odeyecegimiz toplam paradan çok daha fazla kar getirdi karar sizin 190bin krediye aylik ödememiz 2960tl eşim ve ben ogretmeniz çok şükür sıkıntı cekmedik şimdiye kadar

Muğla merkezde 550 bin tl ye ev mi var suan o kadar yüksek mi ya Muğla yani ..

Back
X