Kredi kartindan anlamıyorum bı aydınlatın beni ☺️

Yazık enişteye.
Kayınvalidesine alınacak telefon için uğraşıyor,
yine de makbule geçmiyor.
gördüğüm en saçma konulardan. tek çekim alsa ne olacak 3 çekim alsa ne olacak?parası verilmiş adama zaten.ben bazen yüksek fiyatlı ürünleri 6 taksit yaptıysa firma kredi kartımdan extra 3 taksit daha isteyerek 9 a bölüyorum.e gene ben ödüyorum kime ne?

eşiniz annenizin parasını çalıştırmış özetle yani şöyle;

Asgari tutar mi ödüyordunuz genelde bilmiyorum ama;

Başta sizin teklifinizi kabul etmemiş taksitle öderse her ay size açılan limitten annenize kart kapanacaktı.Annenizden her ay para bekleyeceğine peşin almış.Peşin parayla kartı açmış ve borcu hafifletmiş
Sonra açılan bakiyeyle vade farksız olarak telefonu almış.

Bu durumda zarara giren anneniz oluyor taksitli size ödemek varken peşin ödemiş.

Eşinizin Eline çok bişey geçmemiş böyle yaparak AMA eğer şöyle yaptıysa;
Telefon ücretini nakit alıp karta yatırmadan bir kısmını kredi kartına yatırıp,kalan nakiti kendine ayirdiysa eline nakit geçirmiştir ordan biraz kar eder günü kurtarmak için.

Evet sorun olmuyormuş ben bilmediğim için niye böyle yaptığını anlamamıştım eşimde bana sorarken brz gergindi çekinerek sordu bende üzerine gidip kendisine detaylı soramadım

Evet sorun olmuyormuş ben bilmediğim için niye böyle yaptığını anlamamıştım eşimde bana sorarken brz gergindi çekinerek sordu bende üzerine gidip kendisine detaylı soramadım
siz kızmayın eşinize.yanlış bir şey yapmamış hatta iyi bile yapmış.

Dediğinizi anladım. Bu sabah telefona 500tl zam gelmiş. Eşime dün akşam iyiki aldık saatlik indirimdi zaten dedim. Eşimde bugünde kartın ekstre ödeme günü bugün alabilmiş olsaydık çok daha iyi olacaktı ay başında karta ödeme yapmazdım ama ürün dün indirimliydi öyle aldık dedi. Birde kredi kartına bir kısmını yatirdigini düşünmüyorum çünkü başta zaten bana uygulamaya girip alabilirsin demişti ben peşin alacaktım zaten direk. Snra isim var sen al dedim öylelikle taksit mevzusu çıktı işte. Umarım anlatabildim durumu

siz kızmayın eşinize.yanlış bir şey yapmamış hatta iyi bile yapmış.
Evet kötü bişey değilmisti. Hatta bugün telefona 500tl zam gelmiş dün saatlik indirimdeydi. Bende eşime dün iyiki almışız dedim. Eşimde bana bugün kartın ekstre ödeme günüydü bugün yatirsaydik karta parayı öyle alsaydık ay başında karta para ödemek zorunda kalmazdik ama ürün dün indirimliydi işte öle yaptık dedi

anneniz güle güle kullansın telefonunu.dün büyük indirimler bitti.iyi yapmış erken almakla.500 tl kar etmiş.sizin kredi kartındaysa hiç sorun yok.eşinizi darlamayın.yapın bir kahve keyfinize bakın.

Eşiniz size başta limit yok taksit yaptıramam demiş ama sonra yine üç taksit yaptırmış. Belki o yüzden gerilmiştir. Çünkü anneniz sizden bir şey rica etmiş, aslında halledebilirdi bir şekilde onu, belki onun verdiği bir mahcubiyet de olabilir.
Ama eşim bunu bana teklif ederken okadar gerildiki yani yanlış bişey yapıyor diye düşündüm ama değilmiş

Keske 36 taksit yapsaydiniz. Bu donemde ne kadar taksit o kadar iyi. (Pesin fiyatina tabi)

Keske 36 taksit yapsaydiniz. Bu donemde ne kadar taksit o kadar iyi. (Pesin fiyatina tabi)
Malesef 36 ay olursa 5.500luk şey 9bine gelecekti zaten annem parasını peşin vermiş yani bende olmaz dedim nakit al dedim tamam dedi ama nakit fiyatına 3e bölmüş iste

5.500u karta yatirinca osekilde peşin fiyatına 3taksit çıkmış. Kartta gerçekten limit yoktu ay başında yatırıp kullanıma açıyorduk iki aydır. Ama kendi parası olmadigi için gerildi büyük ihtimal öyle düşünüyorum

Cep telefonlarina taksit oluyor mu? Konuda takildigim tek nokta bu. Internet alisverisinde kozmetik, telefon, gida gibi urunlere taksit secenegi cikmiyor normalde.

Anne 5 bini vermiş telefon sipariş edilmiş yani 3 taksit olsa ne?tek çekim olsa ne?ben olayı anlamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…