Kartta limit olmayınca para yatırmışlar telefon alabilmek için. Kocası da 3 taksit yaparak almış normalde tek çekim yapacakları şeyi. Kocama kızayım mı? Yaptığı şey mantıklı mı diyor.Bankacılık mezunuyum, hani belki yardımım dokunur diye okumak istedim ama tek kelime anlamadım yazdıklarınızdan.
Evet işte kısaca bu sağolunKartta limit olmayınca para yatırmışlar telefon alabilmek için. Kocası da 3 taksit yaparak almış normalde tek çekim yapacakları şeyi. Kocama kızayım mı? Yaptığı şey mantıklı mı diyor.
Konudan çok anlamıyorum demiş madem, kızınca adam onu bence yine haksız çıkarır.Kartta limit olmayınca para yatırmışlar telefon alabilmek için. Kocası da 3 taksit yaparak almış normalde tek çekim yapacakları şeyi. Kocama kızayım mı? Yaptığı şey mantıklı mı diyor.
Vade farkı yok peşin fiyatına bölmüş öyle gözüküyor. Bize yeter kalan kısım da benim merak ettiğim ne faydası oldu yada bize ekşi olacak bı durum varmi5bin tl yi 3e böldüyse ve vade farkı yoksa taksitli alışverişte 1667tl gibi bir ödemesi olur 3 ayın sonunda 5bin limit açılır. Her ay açılan 1667tl limit ve kartın geri kalan limiti size yetiyorsa, eşiniz de taksiti vade farksız yaptırdıysa sorun yok yani neye kızdınız?
Yani karta 5bin tl para yatırıp limit açtırdıysa ben de anlamadım mantığı, ama eğer zaten kartta 5bin limit varsa ve annenizden 5bin tlyi direk aldıysa, belki bu ay direk 5bin tl cebine girmesi ve 3 ayda aylık 1667tl olarak geri ödemek mantıklı gelmiştir. Ama ben olsam meeeh der geçerimVade farkı yok peşin fiyatına bölmüş öyle gözüküyor. Bize yeter kalan kısım da benim merak ettiğim ne faydası oldu yada bize ekşi olacak bı durum varmi
Ya tabiki büyük bir sorun yok ortada ben karttan anlamadığım için eksisini artısini sordum. Tepesine cokeyim dedim diye büyük kavgada çıkartmam yaniKızacak yer arıyorsanız kızın. Ama durduk yere böyle bir konusan da huzursuzluk çıkarmaya ne gerek var. Kendince hesabını kitabını yapmışsa tamam.
Ben o enerjiyi aldım sizden ve fikir vermeye korkuyorum. Adamın ahını almayalım boş yereYa tabiki büyük bir sorun yok ortada ben karttan anlamadığım için eksisini artısini sordum. Tepesine cokeyim dedim diye büyük kavgada çıkartmam yani
Limit 9 diye biliyorum yanlışım yoksa. Eşimde kart rahatlar dedi taksit yaparsak bende bir hafta snra maas yatacak bir hafta snra rahatlasın kart bişey olmaz dedim ama dinlememişYani karta 5bin tl para yatırıp limit açtırdıysa ben de anlamadım mantığı, ama eğer zaten kartta 5bin limit varsa ve annenizden 5bin tlyi direk aldıysa, belki bu ay direk 5bin tl cebine girmesi ve 3 ayda aylık 1667tl olarak geri ödemek mantıklı gelmiştir. Ama ben olsam meeeh der geçerim
AhahaBen o enerjiyi aldım sizden ve fikir vermeye korkuyorum. Adamın ahını almayalım boş yere
Kartlar değilde ödemesi daha rahat olur yaniLimit 9 diye biliyorum yanlışım yoksa. Eşimde kart rahatlar dedi taksit yaparsak bende bir hafta snra maas yatacak bir hafta snra rahatlasın kart bişey olmaz dedim ama dinlememiş
Az çok anlıyorsun gibi ya şimdi benim anladığım bu telefonu aldı 3e böldü ya. Bunu karttan 5bin direk mağaza çekiyor sen 3 taksit ödüyorsun ya ilk taksit ne zaman ödeniyor şuan eşimin kartinda harcanack limit ne kadar açıldı falan öğrenmek anlamak istediğim yer bu kısımlar5bin tl yi 3e böldüyse ve vade farkı yoksa taksitli alışverişte 1667tl gibi bir ödemesi olur 3 ayın sonunda 5bin limit açılır. Her ay açılan 1667tl limit ve kartın geri kalan limiti size yetiyorsa, eşiniz de taksiti vade farksız yaptırdıysa sorun yok yani neye kızdınız?
Bence kredi kartına bu kadar bağımlı yaşamayın derim. Borçla borç ödenmez. Biraz ayağınızı yorganınıza göre uzatın. Bazı şeyler eksik olabilir ama borçsuz olmak güzeldir.Ahahaters bı durum varsa söyleseydin yinede sen
Hanımefendi oraları eşiniz bilir, ilk taksiti kart kesildikten sonra hesap kesim tarihine kadar da ödeyebilir bunun alternatifleri de var ama ben şimdi çok detaylı anlatsam yanlış anlatabilirim o yüzden en iyisi eşinize sorunAz çok anlıyorsun gibi ya şimdi benim anladığım bu telefonu aldı 3e böldü ya. Bunu karttan 5bin direk mağaza çekiyor sen 3 taksit ödüyorsun ya ilk taksit ne zaman ödeniyor şuan eşimin kartinda harcanack limit ne kadar açıldı falan öğrenmek anlamak istediğim yer bu kısımlarbı çıkarı olmasa 3,e neden bolsun
Kredi rahatlasın taksit yapalım diye buyuzden dedi demekki. Şuan anladım. Örnek için teşekkürler. Yani kendi kart borcumuzu kapatti 3 aya bolerek. Normalde maaşın büyük kısmını karta ödüyordu. İki aydır. Maaş bitince yine kartı kullanıyordukSoyle dusun annen sana 4000 lira verip al bu parayi kardesine ver diyor. Sende kardesine 1000 verip kalan 3000i kendin harciyorsun ama annen de kizmasin diye onumunzdeki 3 ay boyunca kendi cebinden bin bin bin kardesine veriyorsun. Duruma annemden cikan 4bin kardesime giden 4bin diye bakarsan problem yok. Ama asil mantik faizsiz kredi kullanmis oluyorsun.
Esinde kredi kartina diyelim 6000 attirmis ama bu ayki taksit 2000 yani aslinda 4000 kendi borcunu odetmis. Ama gelecekteki taksitleri de kendi cebinden odeyecek. Yani dedigim gibi faizsiz kredi kullanimi gibi bisey.
Anladm teşekkürlerHanımefendi oraları eşiniz bilir, ilk taksiti kart kesildikten sonra hesap kesim tarihine kadar da ödeyebilir bunun alternatifleri de var ama ben şimdi çok detaylı anlatsam yanlış anlatabilirim o yüzden en iyisi eşinize sorun