- 14 Kasım 2016
- 7.953
- 12.360
Desene benim daha çekeceğim varEvet kiradayım. Biz evimizi kredinin bitmesine 2 sene varken sattık çünkü başka ile taşınmıştık kiraya vermiştik ve kirasıyla uğraşmak zor oluyor hele uzaktan.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Desene benim daha çekeceğim varEvet kiradayım. Biz evimizi kredinin bitmesine 2 sene varken sattık çünkü başka ile taşınmıştık kiraya vermiştik ve kirasıyla uğraşmak zor oluyor hele uzaktan.
Eşi bence dırdırdan bıktığı için bir gafletle tamam dedi. Yozgat+500.000 ödeme+giriş kat o kadar katıldım ki cümlene. Kendi çalışsa asla o parayı vermezdi. Akşama kadar yırtınıyoruz. Yazık o parayaEn fazla 2 sene oturacakmışsınız işte. Boş dursun da demiyorum ne alaka. Böyle yatırım olmaz diyorum. Yanlış anlamayın da çalışıp o parayı siz kazansaydınız asla böyle bir şey yapmazdınız. Eşinize hayret ediyorum onun için şu an. Biz zamanında ev aldık 6 senelik kredi çektik 60bin faiz vardı. 6 senelik kira hesapladım şimdi evin 95ine yakın oluyor.ama ben o zaman bile 60bin çok ya diyordum ama bakarsan kira vermediğim için 35nine yakın karda idim.
Ev almak icin eger ev 200 bin ise 50 bin kendiniz oduyorsunuz kalan 150 bine kredi cekebiliyorsunuz max. Yani 200 e 200 cekemiyorsunuz.Konu sahibinde birikim.olmadigindan boyle yaptilar. Yasal degil yaptiklari.Kesinlikle normal değil bu durum
Ne biliyosun verip vermeyeceğimi?. Burdaki ev fiyatlarından haberinde yok. 500bine ev almadık faiz sonrası böyle olabiliyor. faizlere kimsenin bişey dediği yok nedense. Eşim 4 sene önce 15bin kredi çekip 1967 model araba alıp sonrasında 3bin liraya hurdaya verdiğinde ben bişey demedim hevesi kırılmasın diye. O parasını düşünse zaten böyle olmazdı. 4 sene önce 25e 30a alsaydık araba şuan 80 90 vardı. En azından bankaya borçlanmazdık birikim yok anlatamıyorum galiba size. Bizde meraklı değiliz bankayıda bir ev sahibi etmeye. Lütfen yeteri kadar üzgünüm. Hakettin diyerek sizde üzmeyin.Eşi bence dırdırdan bıktığı için bir gafletle tamam dedi. Yozgat+500.000 ödeme+giriş kat o kadar katıldım ki cümlene. Kendi çalışsa asla o parayı vermezdi. Akşama kadar yırtınıyoruz. Yazık o paraya
Yani bunlar ucuz yine. Küçük yerler büyük şehirlerden daha pahalı malesef. Karşımızdaki binanın 2.katı 360bin
Bu durumda size 250 bin fiyat verilmesi biraz işkillendirici değil mi?Yani bunlar ucuz yine. Küçük yerler büyük şehirlerden daha pahalı malesef. Karşımızdaki binanın 2.katı 360bin
Eski yapılarda olabiliyor 200 e 200 ama kesinlikle yeni binaların tamamına kredi çıkmaz. Zaten ekspertizin belirlediği tutarın %80 mi %70 i mi ne veriliyor kredi olarakEv almak icin eger ev 200 bin ise 50 bin kendiniz oduyorsunuz kalan 150 bine kredi cekebiliyorsunuz max. Yani 200 e 200 cekemiyorsunuz.Konu sahibinde birikim.olmadigindan boyle yaptilar. Yasal degil yaptiklari.
Var bi katakulli. Çıkar zaten er yada geçBu durumda size 250 bin fiyat verilmesi biraz işkillendirici değil mi?
Bana sizin ev alma olayında bi şeyler kesinlikle dönmüş gibi geliyor
Ama ne olduğunu bilemiyorum
Biz ev bakarken piyasanın altındakileri direkt eliyordukVar bi katakulli. Çıkar zaten er yada geç
İstanbul'da 2+1 eve 700 bin verdi bir arkadaşım.Yani bunlar ucuz yine. Küçük yerler büyük şehirlerden daha pahalı malesef. Karşımızdaki binanın 2.katı 360bin
Abimden daha bişey istemem. Birşeyle ilgilenmesin sağolsun uzak olsun. Ben netten baktığımda ankarada istanbulda çok uygun evler vardı ordaki tanıdıklarımla konuştuğum da da öyle diyolardı yani burdaki ev fiyatını duyan şaşırıyodu bilmiyorum yarış var işte evler arası bizde girdik bi işe bakalım nolacak sonum.İstanbul'da 2+1 eve 700 bin verdi bir arkadaşım.
Büyük şehirlerden pahalı değil ki bu ev fiyatları ama 10 yıl, oturmayacağınız bir eve kredi ödemekte mantıklı değil.
Siz bir yıl sonra gidince, kiracı derdiniz olacak ayrı şehirde. O kadar zor ki o iş, hele uzaktayken. Siz yokken abiniz ilgilendirse kiracılarla tam olur artık.
Eski yeni fark etmez yasal olarak yuzde 25 pesinati olmak zorunda. O yuzden ekspertiz bakar evin degeri 200 ise 175 e kredi cikar. Bu arkadaslar ekspertize baktirip yuksek bedel belirletmeye calistilar. O 18 bin cezada muhtemelen rusvet.Eski yapılarda olabiliyor 200 e 200 ama kesinlikle yeni binaların tamamına kredi çıkmaz. Zaten ekspertizin belirlediği tutarın %80 mi %70 i mi ne veriliyor kredi olarak
Hmm bende ayrı ayrı 2 kredi çekilmiş sandımBankanin koydugu faiz o... soyle dusun diuelim bi tencere aliyorsun pesin 300 ise 6 taksitli 400 olur diyelim 12 taksitli 450 500 belki daha fazla oluyor.. ne kadar zamanda odersen borcun ona gore artiyor
Bırakıp gidecekleri bir şehirdeymişanlamadım ben ev gelecekleri şehirde değil mi
insan bırakıp gideceği yerden ev alır mı
çok saçma değil miBırakıp gidecekleri bir şehirdeymiş
Büyükşehir olur onun kirası ile küçük şehirde yaşarsın
Ama yozgattaki evin kirası olsa ne olmasa da batıya tayin çıktıktan sonra
İkinci katta 90 metrekare evi 4 milyon liraya gördüm benBüyük şehirden daha pahalı değil ki
İstanbul ankara vs de bu fiyata adam akıllı ev bile bulamazsın