Kredi ile ev alanlar..

arkadaşlar bu bahsettiğimiz konu ile ilgili bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.benim eminevim projesine aklım yattı açıkcası ama bu konuda deneyimi olan birinden akıl almak daha iyi olur diye düşünüyorum.eğer bu sistem bu kadar iyi işliyosa bankaya o kadar farklar ödemek saçma geliyo bana.

Kızlar ben 5 yıl Önce Çektım.hsbc den
arkadaŞımı da teŞvık ettım, 500 kıra verıyordu, oda oyak dan Çektı,Şımdıkı ıngbank
bende memnunum , oda memnun.
Ayda 700 mılyon ÖdÜyorum.eŞımın maaŞıylada geÇınıyoruz.ama bıraz sıkacan tabı.
700*10 yıl Ödemelı aldım.
45 mılyarı-84 olarak Ödeyecem.ıkı katı sayılır.ama ele kıra vermektense dıye.
BeŞ yılı arkada bıraktım.kaldı beŞ yıl.o eve oĞlumu evlendırıp oturttum.
Yazık askarı Ücretle ben onu almasaydım, nasıl geÇınırlerdı bılmıyorum.
Bak Şımdı.
45 mılyarı Çekerken, 3 mılyar kadar masraf kesıyor elıne 42 mılyarı alıyosun.
Kefıl falan yok.ıyı bır banka geÇmıŞın olacak ama.
MaaŞ belgelerınızı ıstıyor.

Kımlık belgelerınızı.
ıŞ yerının ımza sırkÜsÜ onu eŞınız de alacak ıŞyerınden sızde,
elektrık faturası.
Önce evı buluyorsun.bankaya mÜracat edıyorsun.eksper gelıyor eve.tapuya gıdınce, parayı o gÜn Çektım ben alıcıyla gıttık bankaya,
Öyle aman aman zor bır durum yok.arkadaŞımı da teŞfık ettım.ıyıkı etmıŞım.
Sanada tavsıye ederım.yolun baŞındasın Ödersın,evlılıĞın ılk yılları masrafsız olur.
Hayırlısı

canım bende şimdi siteye baktım hesaplandırma yapım ama pek bişey anlamadım açıksası

benım eşim konut kredılerı bolumunde çalışıyor.faız oranları çok duşukmuş bu donemde ev alma zamanı yanı kırada oturmuıyoruz ama bızde ev arayışı ıçındeyız.sıgortalı olman gerekıyor kredı çekebılmen ıçn bırde kaç aylık odeme planı duşunuyorsun vadeye gore faız oranları değişyr

sıgortan yoksada esın sıgortalıysa o çeke bılır yada emeklı kayınpederın vs.ama kredı çeken kışının uzerıne ev olur kayınpderın çekerse onun ustune olur yanı

ben netten çok araştırdım arkaşlar ve kimse önermiyor böyle bir durumu çünki kira yardımı yapıyorsun mesela 80.bin için 60 vade diyelim ilk size çıktı 60 vadeyle katılan kişilerin parasıyla aldığın için aylık kira yardımı yapılıyormuş daha sonrada taksitlerini ödemeye başlıyorsun yani çok karışık bişey iyice araştırılmalı diyorum

peki canım kaç aylık sigortalı olması gerekiyor ve hangi bankanın şuanda faiz oranı düşükmüş

kredi çekerek aldık bizde evimizi. eksper gelip evi görüyo ve ona göre fiyat biçiyo yani senin alacağın ev 100 milyarsa eksper ona o kadar değer biçmeyebiliyo bizim 85 milyardı evimiz ama eksper 60 milyar biçti ve o kadar çıktı

ayyy birde böyle durumlarımı var yani ben ihtiyaç kredisi gibi gidip bankadan kredi çekemiyorum öylemi belki ben o paranın üzerine koyup istediğim yerden ev alcam beynim durdu yaaa

biz de evimizi krediyle aldık hem de tamamına yakınını bankadan çektik
ilk önce ihtiyaç kredisi gibi şukadar istiyorum denilip verilmiyor alınacak ev bulunuyor
bankadan eksper gelip o eve fiyat biçiyor ki bu hiç 1ev için satıcının istediği fiyat olmuyor
hep altında kalıyor biz 2.1kredi daha çektik (kenarda az paramız vardı) biz finanstan 68 çektik 1000 lira olarak 120 ay ödüyeceğiz ve 2250 de masraf için aldılar evi 72 göstermişler biz 75 e aldık daha 2 taksit ödedik rabbim yardım ederse 120 yi de görürüz inşallah
ve eşimin maaşı düşük ama kayınvaldeyi kefil yaptık tapuda onun değil eşimin üstüne oldu kefil de farketmiyor

kredı cekılerek ev alma durumunda en uygun faız oranları konut kredılerındedır ve su anda pıyasası oldukca ıyıdır

konut kredısı cekılırken her bankanın ızledıgı yol farklıdır ama genel anlamda ortak ozellıklerı soyledır
oncelıkle sımdıye kadar sıcılınızde hıcbır gecıkme, borc veya hacızlık bır durum olup olmadııgna bakılıyor eger bu konuda sıcılınız temızse
almayı dusundugunuz evı buluyorsunuz
ama bu evın kredıye uygun olması lazım yanı kat mulkıyetı tapusu ve ıskanı olması lazım (ıskan masrafları cok fazla oldugundan bazı bınalarda ıskan olmayabılıyor)
bu evın exper degerını ogrenebılmek ıcın bankanın sızden aldıgı dosya masrafı karsılıgında expertıze adres ve tapu beyanında bulundugunuz evı tapu, vergı daıresı ve beledıyeden arastırdıktan sonra eger evde resmı makamlarla alakalı bır puruz yoksa evın sokagından baslayarak fotolamaya ve ıncelemeye gelıyor
daırenın ıcı farklı acılardan ıncelendıkten sonra exper raporunu sunuyor
eger almayı dusundugunuz eve kredı cıkması konusunda bır sorun yoksa sıra maddı olanaklarınızı arastırmaya gelıyor
alacagınız evın exper degerının maksımum % 80 'ınını kredı olarak cekebılırsınız
yanı % 20'lık kısmı sızın nakıt olarak elınızde olmalı
odeme kosulları ve kredı mıktarı ıse belgenebılen gelırlerınıze gore degısıklık gosterıyor
yanı maaslar veya baska gelırler vb. gıbı gelırınızı beyan ettıkten sonra banka vade suresıne gore sıze ne kadar kredı cıkabılecegıne ve aylık ne kadar odeme yapabılecegınıze karar verıyor

mesela aylık gelırınız eger 2.000 tl ıse aylık kredı odemenız en fazla 900 - 1.000 tl arası bır rakam olabılıyor
bu aylık odeme meblagına gore vade suresıne gore kredı mıktarınız belırlenıyor

bunlara ek olarak aldıgınız kredı mıktarı uzerınden hesaplanan
dosya masrafları,
ıpotek masrafı,
tapu sahıbı adına yapılan hayat sıgortası
daıre ıcın zorunlu deprem sıgortası gıbı zorunluluklar ayrıca ucretlendırılıyor
buna bır de tapu devır ıslemlerı ıcın odenen harc masraflarını da ekleyınce oldukca kabarık bır ek masraf mıktarı olusuyor

ama yıne de kredı ıle ev sahıbı olmanın oldukca buyuk avantajları oldugundan halkımız tarafından cok talep goruyor

Son düzenleme:
X