Kredi cekip birikim yapmak mantiklimi?

sariyapraklar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2015
384
95
41
Selam hanımlar sizleri uzaktan takip ediyorum çok severek okuyorum . Şimdi ben kredi çekip 17000 tl tutarında 5 yılın sonunda ödemesi 30000 tl (aylık 500tl)
Biraz altın arşivlerini inceledim 5 yılın sonunda hep 3 kat gibi bir artış olmuş .
Mesela ben çektiğimi varsayalım kar edermiyim yada hangi altından alırsam daha çok karım olur kısaca çekmek mantıklı mi?

Yani neredeyse 2 katı fiyatında ödeme yapacaksınız bilemedim şimdi. Ama onun dışında alacağım derseniz de el işçiliği olmayan altın biriktirmek daha mantıklı.

Kredi ile degil de aylık 500 tl lik altın alsanız daha karlı olur. Tamam toplu olmayacak ama mantıklı tarafı bu . Cunku yatirim yapmadan zaten aldıgın para iki katına yakın oluuor.akıl karı degil..ticarette bir laf vardır mal alınırken kazanılır....

Bence helal kazancınıza hiç haram bulaştırmayın
Aylık geliriniz neyse onun bir kısmını ne olursa olsun zorunlu borç ödemeniz var gibi düşünüp hiç taviz vermeden biriktirmenizi tavsiye ederim nacizane fikrim bu yönde

Kendimden bir örnek vereyim 2019 haziran ayında yeni evim için yeni eşya aldım
Tabi ben yıllardır paramı düzenli biriktiriyorum
19 yıllık öğretmenim
Bu zamana kadar hiç kredi çekmeden sadece sabrederek arabamı da evimi de aldım
Neyse aralık ayında bitecek eşya taksitlerim var.
Ortalama eşya taksitlerime ayda 3500 tl ödüyorum
Biraz da kenarda birikimim var.
Ben ocak ayından itibaren nasip olursa şöyle birikim yapmayı düşünüyorum
Yine o taksitler devam ediyormuş gibi ayda en az ortalama 3500tl kenara koymayı.

Şu an maaşım 4475 tl
Ekdersim 1350 tl
Toplam 5825 tl gelirim var.

krediyi faiziyle birlikte 2 katı kadar ödeyeceksiniz. gün gelip ödeyemezseniz diyelim, altınlardan bozduracaksınız. en kötü senaryodan yürüdüm şu an.

bence şunu da yapabilirsiniz: çoğu bankada birikimli altın hesaplar oluyor. kullanıyorsanız kredi kartınızı böyle bir hesaba tanımlayın. her ay sizin için bir gram altın parası çekip altın hesabınıza aktarıyor.

yada kredi öder gibi düşünüp bir tutar belirleyip her ay o kadarlık gram/çeyrek/vs neye gücünüz yeterse onu alın.

Gunaydin hanımlar şimdi şöyle kabaca bir hesap yaparsam 17000 cektigimi varsayayim biraz ödemem var elime 14.800 tl kalacak bununla 8 adet cumhuriyet altın alsam 5 yılın sonunda tavsiye değil kesinlikle yaptigim altın arşivindeki gelişmelerde 5 yılda 3 kat artmış yani su an aldığım 8 altının adet fiyatı 5.500 lere tekabül edecek yani 5yilin sonunda 44 bin olacak .ama 5yilik krediyle 30 bin odeyecem bankaya 14.top tl karim olacak mantıklı değilmi sizce

Son 5yılda 3kat arttı diye önümüzdeki 5yılda da 3kat artacak diye bir kaide yok ki. Varsayım üzerine kredi çekip elinizde olmayan parayla birikim yapmayın. Onun yerine her ay otomatik maaşınızdan altın hesabına para atın, daha tasarruflu yaşamaya çalışın elinizdeki parayla da.

Gunaydin hanımlar şimdi şöyle kabaca bir hesap yaparsam 17000 cektigimi varsayayim biraz ödemem var elime 14.800 tl kalacak bununla 8 adet cumhuriyet altın alsam 5 yılın sonunda tavsiye değil kesinlikle yaptigim altın arşivindeki gelişmelerde 5 yılda 3 kat artmış yani su an aldığım 8 altının adet fiyatı 5.500 lere tekabül edecek yani 5yilin sonunda 44 bin olacak .ama 5yilik krediyle 30 bin odeyecem bankaya 14.top tl karim olacak mantıklı değilmi sizce
5 yıl sonra 14bin tl denen para hiç para gibi birşey olur.
hayat pahalılığındaki artışı da düşünün.
yani o gün o altınları birşey için bozdursanız o dönemdeki pahalılıkla bugün ne yapabiliyorsanız aynısını hatta belki daha azını yaparsınız.
sadece altının değerine odaklanırsanız hata edersiniz kısacası.
benzine, ekmeğe yani en basit şeylere bile gelecek zamlarla hayatın nasıl daha pahalı olacağını da hesaplamalısınız.

5 yıl sonra 14bin tl denen para hiç para gibi birşey olur.
hayat pahalılığındaki artışı da düşünün.
yani o gün o altınları birşey için bozdursanız o dönemdeki pahalılıkla bugün ne yapabiliyorsanız aynısını hatta belki daha azını yaparsınız.
sadece altının değerine odaklanırsanız hata edersiniz kısacası.
benzine, ekmeğe yani en basit şeylere bile gelecek zamlarla hayatın nasıl daha pahalı olacağını da hesaplamalısınız.
kesınlıkle bu konulardaki en net ve dogru yorum bence:KK9::KK9: mesela düğünlerde çeyrek takılıyor ya, eskiden daha cok takılırmıs, e o zamanlar ucuzdu dıyorlar bence cok mantıksız atıyorum o zamanda sana takacagı ceyrekle 2 market alısverısı görülüyorsa simdi de öyle, hayat sartlarına göre degerlendırmek lazım
yani o 14bin 5sene sonra pul olur katılıyorum ay ay bırıkım yapmak en guzeli bosuna faiz ödememiş olursunuz

X