- Konu Sahibi kahvekolik
-
30 bin öğretmen beklemeye alındı
ÖSYM, "Şaibe yok" dese de iddiaların yankıları pek sakin olmadı! KPSS'deki soruların çalındığı tartışmaları ÖSYM'nin bağlı olduğu YÖK'ü harekete geçirdi.
Güncelleme:25 Ağustos 2010 10:57
ÖSYM, "Şaibe yok" dese de iddiaların yankıları pek sakin olmadı! KPSS'deki soruların çalındığı tartışmaları ÖSYM'nin bağlı olduğu YÖK'ü harekete geçirdi.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, KPSS'de çok kapsamlı araştırma başlattıklarını, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Emniyet, İstihbarat birimleri ve uzmanların devreye girdiğini söyledi.
Özcan "En küçük bir ihmal görmemiz durumunda sınavı iptal ederiz" açıklamasını yaptı. Sınav sonuçları ile bir yere yerleşenlerin sınavın iptal edilmesiyle görevlerinden alınacaklarını söyleyen Özcan, ataması yapılan 30 bin öğretmenin de göreve başlama süresinin ay sonuna ertelendiğini açıkladı.
Hadi hayırlısı,iptal edilmesi doğru olur mu bilemiyorum,gerçekten çalışıp hakettiği puanı
alanlar da arada kaynayabilir ama bizim de o kadar eksik puanlarımız var,nasıl olacak ki?:bbo:
hem bi de sınav yenilenirse ne zaman yapılacak,biz hangi arada çalışacağız?bilmiyorumkismile off çok
karışık işler yaa,hayret bişey,kopyacılar da hakkettiğini bulacak ama...
sabah sabah moral oldu :) hadi inşallah YÖK başkanı sözünün eri dürüst biri çıkar. diğerleri gibi değildir. sınav yenilenirse, başvurular, soruların hazırlanması, giriş kağıtlarının gelmesi vs baya ders çalışacak vakit kalır.
Vatan gazetesine konuşan KPSS'de kopya skandalı iddialarını ortaya çıkaran hacker, "Tüm adayların sonuçları önüm-deydi. 1200 kişi 98 ve üstü puan almış. Bu kişiler önceki sınavda 40 puanı bile aşamamıştı" dedi.
Habere göre, ÖSYM'nin veri tabanına ulaşıp, adaylarla ilgili sonuçlardaki çarpıklıkları internette paylaşan ismini vermek istemeyen 'Kopya Skandalı' ve 'Leonardo' kod isimli iki kişi, önceki gün ulaştıkları tüm belgeleri savcılığa ulaştırdı. Bu kişilerden Kopya Skandalı, şunları söyledi:
"Sonuçların açıklandığı gece ÖSYM'nin sitesine girdim. Sitede aday işlemleri sistemi olan ais.osym. gov.tr bölümünde aspx.net açığı olduğunu gördüm ve hackledim. Bu bir tür form açığıdır. Sisteme girdim ve tüm adayların sonucu önümdeydi. İlk 2600 TC kimlik numarasına baktım. 350 kişi eğitim bilimlerinden tam net yapmıştı onu fark ettim. Artı 2600 kişi 95 ve üstü puan almış. 1200 kişi de 98 ve üzeri puan almış. Bu 1200 kişi önceki sınavda 40 puanı aşamamış bunu görünce şok oldum. Hemen araştırmaya başladım. Eğitim bilimlerini eksiksiz yapan 350 kişinin isimlerini araştırdım. 228'i özel dershanelerde ve okullarda çalışan öğretmenler çıktı.
"Eğitim Bilimleri testi, optik form tarayıcıya girmeden hesaplandı"
Ayrıca toplam 10 çift çıktı. Günlerce uğraştım. Diğer kişilerin facebook profillerine de baktım. 120 tam net yapan 22 nişanlı çift buldum. 95 ve üzeri alan 2600 kişi incelensin. Bence tam net yapanların optik formlarıyla bile oynanmadı. Eğitim Bilimleri testi, o optik form tarayıcıya girmeden hesaplandı. Bu işi Ankara'da yaşayan Leonardo dediğimiz bir arkadaşımla yaptım. Savcılığa gittik. Belgeleri verdik. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunup, elimdeki 2600 TC kimlik numarasını ve tam puan alan 350 kişiden 228 kişinin dershane ve özel okullarda öğretmen olduğunu kanıtlayan araştırma sonuçlarımı ilettim. Başsavcı ilgileneceğini söyledi. Bizler için ise herhangi bir soruşturma açılmadı.
şimdi öğretmen atamaları ne zaman azul bilgin var mı, o atamalar yapılırsa gerisi fasa fiso olur. hangi puana göre atayacaklar, atadıklarını geri mi alacaklar?
ahhbee kahvekoliğim
dediğin gibi neler var diyecek dee
kimi kime şikayet edeceksin ki,bozacının şahidi şıracı
bu akşam haberlerde izledim ben de
Abdullah Gül incelemeye almış mış mışşşş
artık ümidimi kestim,hiçbirşey olmaz bunlardan:1closedeyes:
eğer bu işin içinde bir iş yoksa bu insanı ayakta alkışlıyorum ben. yaptığı kolay değil.KPSS'yle ilgili AKP'den sürpriz çıkış
AK Partili Kılıç, kopya çekildiği iddia edilen KPSS'nin yeniden yapılmasının değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Güncelleme:27 Ağustos 2010 17:11
KPSS'de kopya iddiaları ile ilgili olarak iktidar kanadından ilk kez gerekirse sınavın yeniden yapılabileceği yönünde bir açıklama geldi.
AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, "Adalet duygusu tesis edilinceye kadar konu araştırılmalı" dedi.
Sınav hakkında bir açıklamada bulunan Kılıç, şöyle konuştu:
"Sınavın yeniden yapılması da dahil her türlü yön ve yöntem değerlendirilmeli ve bu konuda insiyatif ele alınmalıdır."
eğer bu işin içinde bir iş yoksa bu insanı ayakta alkışlıyorum ben. yaptığı kolay değil.
bizi psikopata da bağlattılar iyi mi?ben de okuduğumda acaba demedim değilCADIARZU
lise mezunları üniversite sınavında tam puan alıyomuşta kpss de niye alınmasınmış bir iki kişi değil ki hangi sınavda 500 kişi tam puan almış acaba, bu 500 kişi araştırılsa kesin hepsi doğuda girenlerdir aptal yerine koyuyolar resmen bizi, standart sapma düşük doğru ama bu 500 kişiden dolayı düşük bunlar olmasa bu kadar düşmezdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?