KPSSde netlerim eksik geldi diyenler dikkat!

sabah sabah moral oldu :) hadi inşallah YÖK başkanı sözünün eri dürüst biri çıkar. diğerleri gibi değildir. sınav yenilenirse, başvurular, soruların hazırlanması, giriş kağıtlarının gelmesi vs baya ders çalışacak vakit kalır.

Hayırlısı inşaALLAH...boshayallersmile

Vatan gazetesine konuşan KPSS'de kopya skandalı iddialarını ortaya çıkaran hacker, "Tüm adayların sonuçları önüm-deydi. 1200 kişi 98 ve üstü puan almış. Bu kişiler önceki sınavda 40 puanı bile aşamamıştı" dedi.

Habere göre, ÖSYM'nin veri tabanına ulaşıp, adaylarla ilgili sonuçlardaki çarpıklıkları internette paylaşan ismini vermek istemeyen 'Kopya Skandalı' ve 'Leonardo' kod isimli iki kişi, önceki gün ulaştıkları tüm belgeleri savcılığa ulaştırdı. Bu kişilerden Kopya Skandalı, şunları söyledi:

"Sonuçların açıklandığı gece ÖSYM'nin sitesine girdim. Sitede aday işlemleri sistemi olan ais.osym. gov.tr bölümünde aspx.net açığı olduğunu gördüm ve hackledim. Bu bir tür form açığıdır. Sisteme girdim ve tüm adayların sonucu önümdeydi. İlk 2600 TC kimlik numarasına baktım. 350 kişi eğitim bilimlerinden tam net yapmıştı onu fark ettim. Artı 2600 kişi 95 ve üstü puan almış. 1200 kişi de 98 ve üzeri puan almış. Bu 1200 kişi önceki sınavda 40 puanı aşamamış bunu görünce şok oldum. Hemen araştırmaya başladım. Eğitim bilimlerini eksiksiz yapan 350 kişinin isimlerini araştırdım. 228'i özel dershanelerde ve okullarda çalışan öğretmenler çıktı.

"Eğitim Bilimleri testi, optik form tarayıcıya girmeden hesaplandı"
Ayrıca toplam 10 çift çıktı. Günlerce uğraştım. Diğer kişilerin facebook profillerine de baktım. 120 tam net yapan 22 nişanlı çift buldum. 95 ve üzeri alan 2600 kişi incelensin. Bence tam net yapanların optik formlarıyla bile oynanmadı. Eğitim Bilimleri testi, o optik form tarayıcıya girmeden hesaplandı. Bu işi Ankara'da yaşayan Leonardo dediğimiz bir arkadaşımla yaptım. Savcılığa gittik. Belgeleri verdik. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunup, elimdeki 2600 TC kimlik numarasını ve tam puan alan 350 kişiden 228 kişinin dershane ve özel okullarda öğretmen olduğunu kanıtlayan araştırma sonuçlarımı ilettim. Başsavcı ilgileneceğini söyledi. Bizler için ise herhangi bir soruşturma açılmadı.

Demek ki bizim netler bu yüzden eksik...:1shok:

YÖK, KPSS için ‘Kopya olabilir’ dedi.

YÖK Denetleme Kurulu’nda KPSS’de soruların çalınmış olabileceği iddialarıyla ilgili olarak 'Sorular sızdırılmış olabilir' kanaati ağır bastı.
Güncelleme:26 Ağustos 2010 09:55
YÖK Denetleme Kurumu, devlette işe girmek isteyen yüz binlerce kişinin kaderini yakından ilgilendiren sınavla ilgili ilk denetlemesinde, “Sorular sızdırılmış olabilir” kanaatine vardı.

Ancak bu sonuç kesin değil ve incelemenin derinleştirilmesi gerekiyor. YÖK Denetleme Kurulu şimdi illerdeki ÖSYM yetkilileriyle görüşmeler yapacak.

Denetleme Kurulu, kanaatini bugün yapılacak YÖK Genel Kurulu’na da sunacak. Ankara Cumhuriyet Savcılığı da konuyu derinlemesine inceliyor. Araştırma için sınavda yüksek puan alanların da YÖK’e davet edilmesi bekleniyor.

Radikal gazetesinin haberine göre Memur Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Şadan Sakınan, savcılığa iletilen suç duyurularına ilişkin dilekçeler üzerinden çalışmaya başladı.

YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Mustafa Solak başkanlığında soru kitapçıklarını ve cevap anahtarlarını inceleyen kurul üyelerinin ilk kanaati, ‘Sorular sızdırılmış olabilir’ yönünde. ‘Soruların sızdırıldığı’ görüşünün ağır basması nedeniyle, araştırmanın derinleştirilmesine karar verilirken, bu kapsamda illerdeki ÖSYM yetkilileriyle de görüşmeler yapılması planlanıyor.

YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Mustafa Solak’ın Genel Kurul toplantısına çağrılacağı ve görüşlerine başvurulacağı aktarılıyor. İddialarda adı geçen yüksek puanlı adayların da YÖK’e davet edileceği öğrenildi.

‘GELMEZLERSE YAPACAK BİR ŞEY YOK’

YÖK’ün KPSS adaylarını yasal olarak çağırma yetkisi bulunmadığını belirten yetkililer, “Biz davet edeceğiz, gelirlerse iddiaları kendilerine iletip görüşlerini alacağız. Gelmeme hakları da var. O zaman elimizden bir şey gelmez” açıklamasında bulundu.

ÖSYM kaynakları da “Konuyu araştıranlar, ‘Sınav öncesinde hiçbir sızdırma yapılmamıştır’ diyemiyor” görüşünü paylaştı. YÖK Denetleme Kurulu ÖSYM personelinin ifadesini alacak. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan’ın ise görüşüne başvurulacağı öğrenildi.

YÖK yetkilileri, “Sorular sızdırıldıysa, sızdıranlar hakkında her türlü yasal işlem yapılacak. Ancak biriki kişi yüzünden kurumun güvenilirliliğinin zedelenmesi çok üzücü. Çünkü ÖSYM çok önemli, güvenilir olması gereken bir kurum. ÖSYM, tüm devlet kurumlarına, üniversitelere girişlerde önemli bir role sahip. Bu kuruma ‘güvensizlik’ tüm toplumda bir kaos yaratır” görüşünü dile getirdi.

BİR YILDA İNANILMAZ İLERLEME

KPSS’de soruların sızdırıldığı iddia edilirken dikkat çekilen noktalardan biri de bu yıl Eğitim Bilimleri Testi’nde tüm soruları doğru yanıtlayan bazı adayların önceki yıllarda düşük puan almalarıydı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan’ın, geçen yıllarda 5.5 net yapan bir adayın bu yıl 100’ün üzerinde net çıkardığını söylemesi, tartışma yarattı. “Bu kadar başarısız bir adayın, bir yılda nasıl parladığı araştırılmalı” görüşleri gündemde. Bazı adayların ise evlendikten sonra nasıl eğitim bilimlerinde tüm soruları cevapladıkları merak konusu.

ŞU AN TEK KAYBEDEN YARIMAĞAN

KPSS’de şaibe iddialarına ilişkin ilk somut gelişme de güvenilirliliğin sembolü olan ÖSYM’nin 37 yıllık çalışanı, ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan ile ilgili oldu. ‘Kendi ellerindeki verilere, soruşturma imkânlarına göre kopya iddiasını doğrulayacak bir sonuca ulaşamadıklarını’ söyleyen ancak kopya yoktur da demeyen Yarımağan, önceki gün “Bundan sonrası savcılara kalmış” demiş ve soruşturmada hesap verdikten sonra ayrılacağı sinyalini verdi. Görev süresi YÖK tarafından altı ayda bir uzatılan Yarımağan’ın süresi aralıkta doluyor. Yeni dönemde işlemin yenilenmeyeceği de gelen bilgiler arasında. Ancak Yarımağan’ın açıklamaları, görev değişiminin daha erken bir tarihe de alınabileceğini gösteriyor.

fisfisfis

KPSS'de FLAŞ GELİŞME

Devlet Denetleme Kurulu KPSS'deki kopya iddialarına ilişkin inceleme yapacak...

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada "ÖSYM konusu, "Türkiye'de Yükseköğretim" genel başlığı altında yürütülmekte olan

çalışma kapsamında bir süredir Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu'nun gündemindedir. Bu bağlamda, ÖSYM'nin, hukuki

statüsü, örgüt ve personel yapısı ve sınav uygulamalarını ele alan bir denetleme çalışması tamamlanma aşamasına gelmiş

bulunmaktadır" denildi.

Hadi hepimize hayırlı olsun...:Saruboceq:

şimdi öğretmen atamaları ne zaman azul bilgin var mı, o atamalar yapılırsa gerisi fasa fiso olur. hangi puana göre atayacaklar, atadıklarını geri mi alacaklar?

şimdi öğretmen atamaları ne zaman azul bilgin var mı, o atamalar yapılırsa gerisi fasa fiso olur. hangi puana göre atayacaklar, atadıklarını geri mi alacaklar?

Valla bilemiyorum ki canım yaa,memurlar.net te olan biten tüm haberleri okumaya çalıştım,

Ama bu atamaların askıya alındığı doğru değilmiş galiba,

Ama bence Cumhurbaşkanı yakından takip ediyor ve ilgileniyorsa,her an yürütmeyi durdurabilirler,

Çünkü ciddiye alınmasa iddialar cumhurbaşkanı,Yök,sendikalar falan ilgilenmezdi diye düşünüyorum,

Hayırlısı diyorum hep ama nolcak bilemiyorum...
fisfisfis

kızlar atamalar 31 ağustosta eğer iptal edilirse atanan öğretmenler de dönmek zorunda kalıcak ama inşallah olur, ben de bugün başvuru yaptım ama nolur bilmem.

bu arada 31 ağustosta istanbul, ankara ve çoğu ilde eylem yapılacak bulunduğunuz ilde olup olmadığını araştırın katılmaya çalışın lütfen.

sevgili milli eğitim bakanımız açıklama yaptı atv haberde duydum. kopya iddiaları kesinleşmemiş, atama yapacakmış çünkü öğretmen açığı varmış. bir hukuk devleti bakanına öğretmen açığı varken atama yapmamak yakışmazmış. senelerdir binlerce eğitim fakültesi mezunu açıktaydı ve bunu önemsemiyordun, şimdi mi aklın başına geldi derler adama. yazacak çok şey varda klavyemi tutuyorum.

ahhbee kahvekoliğim
dediğin gibi neler var diyecek dee
kimi kime şikayet edeceksin ki,bozacının şahidi şıracı
bu akşam haberlerde izledim ben de
Abdullah Gül incelemeye almış mış mışşşş
artık ümidimi kestim,hiçbirşey olmaz bunlardan:1closedeyes:

aynen bozacı- şıracı ikilisi!

KPSS'yle ilgili AKP'den sürpriz çıkış
AK Partili Kılıç, kopya çekildiği iddia edilen KPSS'nin yeniden yapılmasının değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Güncelleme:27 Ağustos 2010 17:11
KPSS'de kopya iddiaları ile ilgili olarak iktidar kanadından ilk kez gerekirse sınavın yeniden yapılabileceği yönünde bir açıklama geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, "Adalet duygusu tesis edilinceye kadar konu araştırılmalı" dedi.

Sınav hakkında bir açıklamada bulunan Kılıç, şöyle konuştu:

"Sınavın yeniden yapılması da dahil her türlü yön ve yöntem değerlendirilmeli ve bu konuda insiyatif ele alınmalıdır."

eğer bu işin içinde bir iş yoksa bu insanı ayakta alkışlıyorum ben. yaptığı kolay değil.

Hadi hayırlısı kızlar,ben demiştim Cumhurbaşkanı ilgileniyosa hükümet de ilgilenir diye,

Aslında olayı direk Başbakana iletebilcek biri olsa,ne bileyim mektup falan yazıyo ya bazı

vatandaşlar sıkıntılarını iletiyolar,hemen ilgilenilmesi için talimat verilir o zaman diye

düşünüyorum...

Hayırlısı bakalım bekliyoruz...
:1rolleyes:

canım kardeşim bu insanlar eş dost akraba bu kadar da olurmu. hem bu sınav öğleden sonra girilen bir sınav aynı neti eşlerin çıkarması imkansız dikkat dağılır yorulur yani bir şeyler olur 1-2 net fark olur aralarında. nete çıkardıkları net sayıları 2008-2009 çıkardıkları netleri gösterdiler hepsinde en fazla 4 yanlış var.. yani kendi becerileri le yapmaları imkansız...
soruları birileri vermiş bu kadar açık... 15-20 yaş genç insanlar değiller ki 25-30 arası koca koca insanlar.. özellikle eğitim bilimlerinden 120 ful yapmaları zaten kafa kurcalıyor...
acaba bu insanların bil. ortamnda net sayılarını değiştirdiler...
çünkü burası Türkiye her an herşey olabilir seçimlerde bile (belgelediler ) oyların oy oranları ile oynadılar ....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…