• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KPSSde netlerim eksik geldi diyenler dikkat!

sınavın iptal olmasını ben pek düşünmüyorum ama en azından yeniden hesaplama yapsınlar..kesinlikle hata var..80 netim var ve kesinlikle eminim insan ne yaptığını çok iyi bilir bu kaçıncı sınavımız artık ve gelen net sayım 55...25 netim nereye gitti hiç anlamıyorum...bende dilekçe gönderdim yeniden hesaplanması için ama ona bile cevap vereceklerini pek sanmıyorum

99 da 2 tane kitapçık çalındı diye ÖSS iptal edilmişti. ya şimdi ...

Öğrenci Seçme Sınavı, dün akşam iki soru kitapçığının çalındığı belirlenince son anda iptal edildi. Sınava hazırlanan 1.5 milyon öğrenci hüsrana uğradı. Sınavın, haziran ayında yapılması planlanıyor.

Bu yıl 1 milyon 477 bin 408 gencin titiz bir çalışmayla hazırlandığı ve 148 merkezde bugün yapılması planlanan 1999 Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS), dün İstanbul'da iki soru kitapçığının çalınması üzerine ertelendi. Trilyonlarca liraya mal olan ÖSS'nin yeni hazırlanacak sorularla haziran ayının ortalarında yapılması tasarlanıyor. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından, sınavdan önce soru kitapçıklarının sınavların yapılacağı çevre okullara göre sıralanmak üzere gönderildiği 3 depodan biri olan İstanbul Bağlarbaşı'ndaki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Sınav Merkezi'nde,dün iki soru kitapçığının çalınması üzerine ÖSS iptal edildi. Binada görevli kampus amiri ile kurye korumaları, dün saat 16.00 sıralarında, düzenledikleri sınav evraklarının içinde bulunduğu çuvallardan 25. kurye torbasının yırtık olduğunu fark etti. Bunun üzerine yapılan sayımda torbada 10 adet olması gereken paketin 2 adet eksik olduğu ortaya çıktı. Olay yerine gelen polis tarafından yapılan ilk incelemelerde, torbanın kesici bir aletle yırtıldığı anlaşıldı. Torbanın üzerinde kan lekeleri bulan polis, kan izinin soru kitapçığını çalan kişi ya da kişilere ait olabileceği şüphesiyle DNA incelemesi başlattı. İlk araştırmalar sonucu, dün sabah özel bir TIR'la Bağlarbaşı'ndaki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ndeki Sınav Bürosu'na getirilen ve özel bir odaya konan evrakların başında bir müstahdemin bulunduğu belirlendi. Kitapçıkların başında bulunan görevlinin bir ara yemek için ayrıldığı, bu sırada da sınıf kapısının açık kaldığını belirten polis yetkilileri, ‘‘Kapının açık kaldığı bu sırada öğrencilerden biri ya da dışardan gelen kişilerin sınıfa girdiğini sanıyoruz’’ dedi. Skandalla ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde, fakültede çalışan ve soru kitapçıklarını taşıma işlemini yapan Muzaffer Tabak, Kadir Türker, Mustafa Çoban ve İsmet Şahin, dün akşam saatlerinde gözaltına alındı.

HAZİRANDA YAPILACAK ÖSYMile YÖK, sınavın güvenliğinin tehlikeye girdiği gerekçesiyle, bugün yapılması beklenen ÖSS Sınavı'nın ertelendiğini açıkladı. Bu yıl yeni bir uygulamayla ilk kez tek basamaklı hale getirilen üniversite sınavı, Ögrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından belirlenecek ileri bir tarihte yapılacak. ÖSYM yetkililerinden alınan bilgiye göre, ertelenen ÖSS'nin haziran ayının ortalarında yapılması planlanıyor. 16 Mayıs'taki Yabancı Dil Sınavı ise daha önce açıklanan tarihte yapılacak.

İlginç tesadüf

Bu ilk değil

Daha önce merkezi sistemle düzenlenen iki ayrı sınav, soru kitapçıklarının sınavdan önce dışarıya sızdırılması nedeniyle iptal edilmişti:

SORULAR DERSHANEYE SIZDIRILMIŞTI

7 Temmuz 1973'te, ÜSYM (Üniversite Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından yapılan üniversiteye giriş sınavları sorularının daha önceden özel bir dershane tarafından ele geçirilmesi üzerine iptal edilmişti. 7 Temmuz 1973'ten önce Cağaloğlu'ndaki Özel Murat Dershanesi öğrencilerinin, sınav sorularının üzerinde çalıştıkları ihbarını alan Cumhuriyet Gazetesi eğitim muhabiri Şükran Soner, soruları notere götürerek bir tutanak hazırlatmıştı. 7 Temmuz Pazar günü sınavda sorulan soruların, daha önce noter tarafından tasdik edilenlerle aynı olması üzerine sınav iptal edilmiş, soruları dışarıya sızdıran matbaa işçileri suçlu bulunmuştu.

HÜRRİYET SINAVI İPTAL ETTİRMİŞTİ

24 Mayıs 1992'de yapılan Anadolu Lİseleri Sınavları'ndan bir gün önce Hürriyet Gazetesi, sınav sorularının satıldığı iddialarını gündeme getirerek, soru kitapçıklarından birini ele geçirdiğini açıklamıştı. 23 Mayıs 1992 tarihli Hürriyet'te, Ankara muhabiri Saygı Öztürk'ın ele geçirdiği sorulardan birkaçı, noterde tasdik edildikten sonra yayınlanarak skandal ortaya çıkarılmıştı. 24 Mayıs Pazar günü yapılan sınav, Hürriyet'in gazetecilik başarısının ardından iptal edilerek, 4 Haziran 1992'de yenilenmişti.

İnanamadılar

Bir buçuk milyona yakın gencin yoğun bir tempoyla hazırlandığı Öğrenci Seçme Sınavı'nın ertelendiği haberi, öğrenci ve velilerde şok etkisi yarattı. Sınav öncesi stres atmak için dolaşmaya çıkan öğrenciler acı sürprizle karşılaştı. Özellikle lise son sınıfta okuyan ve sınava hazırlanmak için son bir ayda rapor alan öğrenciler, devamsızlık haklarını da doldurduklarına dikkat çekerek, ‘‘Bundan sonra bir gün bile okula gitmezsek, doğrudan kalmış sayılacağız’’ diye feryat ettiler.

Sınava hazırlanan Emre Kural tepkisini ‘‘Olamaz böyle bir şey. Soru kitapçığına sahip çıkamayanlar bize nasıl sahip çıkacak, merak ediyoruz. Hala inanamıyorum’’ diyerek dile getirirken, Nilüfer Kargı ertelemeyi duyunca bütün dengesinin altüst olduğunu söyledi.

Bakırköy Lisesi'nden geçen yıl mezun olan Sibel Atik önce inanamadığını söyledi. Atik, ‘‘Komşulardan duydum. Evdekiler beni inandırmak için bir saat uğraştı’’ dedi. Babası Adil Dandin'le stres atmak için dolaşmaya çıkan Özgür Dandin ise ‘‘Çok iyi hazırlanmıştım. Yazık oldu’’ dedi.

ÖSYM Başkanı özür diledi

ÖSYM Başkanı Fethi Toker, hırsızlık skandalının ortaya çıkmasının ardından yaptığı açıklamada ‘‘1999 ÖSS sınavı 2 Mayıs 1999 Pazar günü yapılmayacaktır, sınav ertelenmiştir. Sınav tarihi ile ilgili bilgi ayrıca verilecektir. Bu son derece üzücü olay için kamuoyundan, velilerden, adaylardan ve görevlilerden özür diliyorum’’ dedi.

Yeni ücret alınmayacak

YÖK Başkanı Kemal Gürüz, öğrencilerden sınav ertelendiği için yeni bir ücret talep edilmeyeceğini, evrakların ve sınav yerlerinin geçerliliğini koruduğunu söyledi. Gürüz, çalınan soruları öğrencilerin çalışması için açıklayacaklarını da bildirdi.

3.5 trilyon boşa gitti

1999 ÖSS için ÖSYM tarafından harcanan yaklaşık 3.5 trilyon lira, sınavın ertelenmesiyle boşa gitti. Sınav iptal edilmeseydi 218.470 bina sorumlusu ve gözetmen ile 1000'e yakın ÖSYM kuryesi sınavda görev yapacaktı. Soruların basıldığı matbaa çalışanları ile soruları hazırlayan kuruldaki görevliler, 15 gün boyunca bulundukları yere hapsedilmişlerdi.

Son düzenleme:
EN SON HABERLER......

KPSS'de yeni iddia; puanlar çalındı
KPSS'ye ilişkin iddialara bir yenisi eklendi. Son iddiaya göre ÖSYM'deki veri tabanından puanlar çalındı.
Güncelleme:23 Ağustos 2010 13:00
Son günlerde KPSS ile ilgili yeni bir iddianın olduğu mailler dolaşmaya başladı.

Bu ayın sonunda yapılacak öğretmen atamalarında hangi öğretmenlik en son alanında hangi puanla alacağına dair bazı dosyaların dolaştığı belirtilen maillerde, "Bu dosyanın dolaşması ÖSYM'den puanların çalındığının göstergesidir" deniyor.

Mailde ayrıca, "Puanlar üzerinde oynama yapılarak belli isimler öğretmenliğe alınacaktır" ifadesi yer alıyor.

Öğretmen atamalarının henüz yapılmamasına karşın öğretmen alacak alanların en son kaç puanla öğretmen alacağına ilişkin bazı dosyalar internette paylaşılıyor. Adaylar, bu puanların ÖSYM'den çalınarak hazırlandığı ve adayların puanlarında oynamaların yapılabilme ihtimaline dikkat çekiyor.

Akşam gazetesinin haberine göre konuya dikkat çeken bazı adaylar yeni bir iddiada bulunarak, maillerinde şu ifadelere yer veriyor; "Yaşanmış olan onca skandaldan sonra, son 2 gündür internette dolaşan branş sıralamalarının yüzlerce öğretmenin puanının küsuruna kadar doğru olduğunun sınanmasıyla, verilerin ÖSYM'den çalındığı kesinleşmiştir.

Puanların ÖSYM veri bankasından çalınabilmiş olması, değiştirilebileceğinin de/ değiştirildiğinin de göstergesidir. Artık bu kadar alenen ortada olan suçların cezalandırılması ve adayların maduriyetinin giderilmesi için atamada yürütmenin durdurulması zaruriyeti doğmuştur."

SORUŞTURMA İLERLEMİYOR

KPSS'de ortaya atılan şaibe iddialarıyla ilgili olarak ÖSYM, geniş çaplı bir soruşturma yürütüyor. ÖSYM uzmanları ve illerde görev yapan uzmanlardan destek alınarak yapılan araştırmada sınavda yüksek puan alan yaklaşık 2 bin kişinin sınav sonucunun değerlendirmeye alındığı öğrenildi.

Soruşturma ise eldeki tek delilin farklı illerde ve salonlarda sınava giren 350 kişinin tüm soruları doğru yanıtlaması olduğu ifade ediliyor. bu delilin ÖSYM kaynaklarınca yeterli olmadığı da belirtiliyor.

Bu durumun araştırıldığını belirten yetkililer, kopya iddiasının netlik kazanmadığını vurguladı. Soruların çalınıp çalınmadığına ilişkin olarak da yürütülen soruşturma kapsamında ÖSYM'nin Emniyet güçlerinden de yardım isteyebileceği belirtiliyor.

ÖSYM'nin bu hafta içi de açıklama yapması bekleniyor. KPSS'ye ilişkin forumlarda ve mail ortamında onlarca TC Kimlik Numarası dolaşırken, burada suçlanan isimlerden henüz bir açıklama gelmemesi de dikkat çekiyor.

Forumlarda bazı adaylar kopya ve soruların çalınması iddiasını ciddiye alırken bazı adaylar ise, "KPSS şaibelidir söylentileri sosyal kaos yaratmak adına Ergenekon örgütü tarafından kapsamlı bir çalışmadır" gibi değerlendirmelerde bulunuyor.

Türk Eğitim-Sen'in Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yaptığı başvurunun yanı sıra birçok aday Köşk'ten yardım bekliyor.

ATAMALAR ERTELENMEYECEK

MEB şaibe iddiaları üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada şunlar dendi; 'Bakanlığımız 18 Ağustos 2010 itibarıyla almaya başladığı kadrolu öğretmen başvurularını 31 Ağustos'ta gerçekleştireceği atamalarla tamamlayacaktır. Öğretmenlerimiz,1 Eylül 2010 itibarıyla görevlerinin başında olacaktır. Atamaları iptal etmek haksızlığa neden olacaktır. Henüz kanıtlanmamış iddialardan yola çıkarak atamaları iptal etmek hukuk devleti ilkeleriyle de bağdaşmamaktadır.'

Mynet......

:1shok::1shok::1shok::bbo::umursamaz:

Başsavcılıktan KPSS soruşturması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, KPSS'de ''kopya çekildiği ve soruların çalındığı''
iddialarıyla ilgili soruşturma başlattı.

Güncelleme:23 Ağustos 2010 15:45

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, KPSS'de ''kopya çekildiği ve soruların çalındığı'' iddialarıyla ilgili soruşturma başlattı.

Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Başsavcılığı, KPSS konusunda basında yer alan haberler üzerine harekete geçti.

Konuya ilişkin resen soruşturma başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, iddialarla ilgili araştırmalar yapacak.

Bazı sendikalar ile sınava giren adayların kişisel suç duyuruları da bu soruşturma dosyasıyla birleştirilecek.

Memur Suçları Soruşturma Bürosu'nda görevli Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan tarafından yürütülecek soruşturma çerçevesinde, ilk olarak sınava ilişkin detaylı bilgilerin araştırılacağı ve toplanacağı öğrenildi.

Bu kapsamda, önümüzdeki günlerde bazı yetkililerin de ifadelerine başvurulacağı belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, iddialarla ilgili olarak soruşturma başlatırken Türk-Eğitim Sen de, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik hakkında suç duyurusunda bulundu.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "KPSS'nin iptali konuşulurken 30 bin öğretmenin atamasını nasıl yaparsınız? Sınavda evli 10 çiftin 120 net yaptığı ortaya çıktı. Uzmanların bile doğruluğu konusunda hemfikir olmadığı soruların bulunduğu bir sınavda 120'de 120 yapmak tesadüfle açıklanamaz" dedi.

:1shok:

MEB şaibe iddiaları üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada şunlar dendi; 'Bakanlığımız 18 Ağustos 2010 itibarıyla almaya başladığı kadrolu öğretmen başvurularını 31 Ağustos'ta gerçekleştireceği atamalarla tamamlayacaktır. Öğretmenlerimiz,1 Eylül 2010 itibarıyla görevlerinin başında olacaktır. Atamaları iptal etmek haksızlığa neden olacaktır. Henüz kanıtlanmamış iddialardan yola çıkarak atamaları iptal etmek hukuk devleti ilkeleriyle de bağdaşmamaktadır.'

işte beklediğim açıklama. öğretmen atamalarıyla olayların üstünü kapatıp geçecekler. tam da düşündüğüm gibi. sonra aa nasıl iptal edelim o kadar öğretmen atadık, HAKSIZLIK olur diyecekler. ellerine ayaklarına dolansın inşallah kötükedihüsokötükedihüsokötükedihüso

açıklama yapsa nolcak ki yine aynı tantana :1ninca::1ninca:laelaelaelaelaelaelaelaelaelae

radyo tatlısesde haberlerde dinledim. kopya iddialarının asılsız olduğunu iptal edilmeyeceğini söylemişler. c.başsavcısı yarımağan hakkında resen soruşturma açmış. bu kadar.
memurlar nete giremiyorum çok etkileniyorum. o yüzden gören oldu mu dedim :(

:( :( :( yapma yaa ben inanmıyorum aynı aileden arkadaşı v.s v.s nasıl oluyo full çekiyolar yaaa aklım almıyo amma zekiymiş bunlar da haa:(

ÖSYM son noktayı koydu...

ÖSYM, KPSS'de soruların çalındığı ve kopya çekildiği iddialarıyla ilgili tartışmalara son noktayı koymak için dün olağanüstü toplantı yaptı.

Yaklaşık 2 saat süren toplantıda yapılan incelemeler sonucunda, tam puan alan 350 adayın yanı sıra yüksek puan alan bütün adayların evrakı, kitapçıkları, adaylarla aralarındaki bağlar, yaşadıkları şehirler tek tek değerlendirildi. Toplantıya ilişkin bilgi veren ÖSYM yetkilileri, toplu kopyayı veya soruların çalınması gibi bir iddiayı kanıtlayacak veri elde edemediklerini, bu nedenle sınavın iptalinin söz konusu olmadığını bildirdiler.

Hürriyet

kötükedihüso:olmaz::umursamaz:

arkadaşlar sınavın açıkladığı gün ösym nin sitesinde açık bulup hackleyen ve aldığı bilgileri belgeleriyle savcılığa bildireniki kişi varmış kod adları falan da yazıyor bugün vatan gazetesinde ve bir çok yerde yayınlanacakmış, inşallah doğrudur bende face deki grupta gördüm

Son düzenleme:
Geçen sene sıfır, bu yıl tam puan!

ÖSYM Başkanı’nın “kopya bulgusu yok” açıklamasına rağmen, KPSS’yle ilgili kafalardaki sorular halen yanıt bulamadı.
Güncelleme:25 Ağustos 2010 10:42
Bir önceki sınavda başarısız olan adayların bu yıl tüm soruları bilmesi kopya çekildiği iddalarını güçlendiriyor.

Gazeteci Abbas Güçlü’nün haberine göre, kopya çekildiği iddia edilen KPSS’de 120 sorunun tamamını da doğru yapan adayları örnek göstererek ortaya bazı sorular arttı.

Tam puan alan adaylardan L.Ç., 2009’daki sınavda 84 doğru, 35 yanlış yaptı.

Bu yılki sınavda kocası gibi tüm soruları bilen S.Ç. de geçen yılki sınavda sıfır puan çekmişti. Geçen bir yılda, S.Ç. evlenmişti.

Bu yılki sınavda Eğitim Bilimleri’nde 118 doğru, 0 (sıfır) yanlış yapan M.S.G. ise geçen yıl 54 doğru, 62 yanlış yapmıştı.

Gazetede şu sorulara yer verildi:

Önceki yıllarda Eğitim Bilimleri testinde bir tane bile soruların tümünü yapan aday çıkmazken bu yıl 350 aday bunu nasıl başardı?

ÖSYM sorular kolaydı diyor, ama kendi açıkladığı Türkiye ortalamaları bunun tam aksini söylüyor. Türkiye ortalaması geçen yıl 59, bu yıl da 61. Yani zorluk derecesinde değişen bir şey yokken bu şampiyonlar nereden çıktı?

Geçen yıllarda sınava girip, iki, üç yıl 50, 60 sınırını aşamayan ve soruların yarısını ya da üçte birini yanlış yapan adaylar, bu yıl soruların tümünü nasıl doğru cevapladı?

KPSS’de 4 sorunun hatalı ve yanlış olduğunu ÖSYM kendisi açıkladı. Ama iptal etmedi. Tam aksine söz konusu soruları öyle ya da böyle cevaplayanların bu seçeneklerini doğru kabul edip, bu soru hatalı diye boş bırakanları adeta cezalandırdı. Niye?

İptal edilen sorular bile full çekenler tarafından ÖSYM’nin cevap anahtarına göre nasıl ve niye öyle cevaplandırıldı?

Eğitim Bilimleri soruları arasında 10 tane eğitim profesörünün bir araya geldiğinde kesin doğru bu diyemeyeceği tartışmalı sorular varken, 350 aday hiç tereddüt yaşamadan bu soruları, cevap anahtarına göre nasıl doğru bildi?

Aynı evden, aynı dershaneden çifter çifter şampiyonların çıkması ne kadar sık rastlanan bir durum?

Bekârken 60 neti aşamayan öğretmenler, evlendikten sonra, üstelik eşi ile birlikte nasıl tüm soruları doğru cevaplar noktaya geldiler?

ÖSYM, bu kadar enteresanlığa rağmen, en başından beri neden “kesinlikle kopya söz konusu değildir” açıklaması yapıyor? Ve hâlâ bu konuda neden ısrarcı?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, her ne kadar kopya çekildiğine dair kanıt bulunamadığını açıklasa da, devam eden soruşturmalar sonunda soruların çalınması ya da kopya çekildiği tespit edilirse sınavın tekrar edilebileceği belirtiliyor.

30 bin öğretmen beklemeye alındı

ÖSYM, "Şaibe yok" dese de iddiaların yankıları pek sakin olmadı! KPSS'deki soruların çalındığı tartışmaları ÖSYM'nin bağlı olduğu YÖK'ü harekete geçirdi.
Güncelleme:25 Ağustos 2010 10:57
ÖSYM, "Şaibe yok" dese de iddiaların yankıları pek sakin olmadı! KPSS'deki soruların çalındığı tartışmaları ÖSYM'nin bağlı olduğu YÖK'ü harekete geçirdi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, KPSS'de çok kapsamlı araştırma başlattıklarını, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Emniyet, İstihbarat birimleri ve uzmanların devreye girdiğini söyledi.

Özcan "En küçük bir ihmal görmemiz durumunda sınavı iptal ederiz" açıklamasını yaptı. Sınav sonuçları ile bir yere yerleşenlerin sınavın iptal edilmesiyle görevlerinden alınacaklarını söyleyen Özcan, ataması yapılan 30 bin öğretmenin de göreve başlama süresinin ay sonuna ertelendiğini açıkladı.

Hadi hayırlısı,iptal edilmesi doğru olur mu bilemiyorum,gerçekten çalışıp hakettiği puanı

alanlar da arada kaynayabilir ama bizim de o kadar eksik puanlarımız var,nasıl olacak ki?:bbo:

hem bi de sınav yenilenirse ne zaman yapılacak,biz hangi arada çalışacağız?bilmiyorumkismile off çok

karışık işler yaa,hayret bişey,kopyacılar da hakkettiğini bulacak ama...

Back