KPSSde netlerim eksik geldi diyenler dikkat!

Devlet Denetleme Kurulu, Yükseköğretim Kurulu ve savcılığın üç koldan başlattığı KPSS soruşturmasını YÖK derinleştiriyor. YÖK Başkanı Özcan diğer testlerin de inceleneceğini bunlarda da şaibe olduğunu açıkladı.

YÖK Başkanı Özcan, "Genel Yetenek-Genel Kültür" testlerini de inceleyeceklerini, diğer testlerde de kopya ihtimalinden şüphelendiklerini açıkladı.

Hürriyet gazetesinin haberine göre; YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, "Olayların asıl kaynağı olduğu iddia edilen Eğitim Bilimleri testinin yanı sıra Genel Yetenek - Genel Kültür testlerini de incelemeye aldık. Diğer testlerde de kopya ihtimalinden şüpheleniyoruz" dedi.

"O TEST İPTAL EDİLEBİLİR"

KPSS’de 5 ayrı başlıkta sınav yapıldığını, bunların tek tek inceleneceğini belirten Özcan, şöyle konuştu:

"Eğer araştırma sonucunda sadece Eğitim Bilimleri Testi’nde kopya olduğu kesinleşirse, sınavın tamamı yerine sadece o testi iptal etme yoluna gideriz. Eğitim Bilimleri Testi’nde 350 kişinin tam puan aldığını biliyoruz, ama Denetleme Kurulu’nun hazırladığı ön raporla bu rakamın diğer testler de dahil edildiğinde artabileceğini yönünde şüphelerimiz var. Kopya olasılığı raporda da kuvvetli ihtimaller arasında yer alıyor. 3 bin 227 kişiyle ilgili incelememiz de devam ediyor. Savcılığa bu kişilerin isimlerini gönderdik. Şimdi Denetleme Kurulu’nun incelemelerini de göz önüne alarak Genel Yetenek-Genel Kültür testlerini inceleyeceğiz."

"SINAVI KAZANANLARIN HAKLARINI KORUMAMIZ GEREKİR"

Konunun bir an önce netleşmesi için YÖK, ÖSYM ve Savcılığa çağrıda bulunan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, öğretmen atamalarını ertelemek zorunda kaldıklarından dolayı üzgün olduğunu söyledi ve "Sınavı kazananların haklarını korumamız gerekir. Şimdi orada bir boşluk oluştu. Hatayı ÖSYM yaptı, bu insanların çıkarları da korunmalı. Sınav güvenliğini gerekli şekilde almak ÖSYM’nin görevidir" diye konuştu.

Hürriyet

MEB B planını devreye sokacak.

30 bin öğretmenin atamasını erteleyen Milli Eğitim Bakanlığı, KPSS ile ilgili hukuki sürecin uzama ihtimaline karşı bir plan yapıyor.

YÖK Denetleme Kurulu'nun ön soruşturmada KPSS'de kopyayı işaret etmesi üzerine öğretmen atamalarını erteleyen Milli Eğitim Bakanlığı, sürecin uzamasına karşı B planı üzerinde çalışıyor. Cumhuriyet Savcılığı'nın kopya iddiaları üzerine başlattığı soruşturmanın sonucuna göre atama tarihini yeniden belirleyecek olan Bakanlıkta "Sürecin çok fazla uzamayacağı" görüşü hakim. Ancak Bakanlık, hukuki sürecin uzaması ihtimaline karşı da 2010-2011 eğitim-öğretim yılı için ilk etapta acil olan yaklaşık 40 bin öğretmen açığını kapatmak amacıyla vekil öğretmenleri göreve çağırmaya hazırlanıyor. Öğretmen açığı özellikleİstanbulveAnkaraile Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde var.

"DELİL OLURSA, SINAV İPTAL"

Kopya iddialarını araştıranYÖKDenetleme Kurulu, kopya çekenlerle ilgili yasal yetkisi olmadığı için soruşturmayı Cumhuriyet savcılığına devretti. Kurul, KPSS'de 100 ve üzeri net puan çıkaranların savcılık tarafından sorguya çekilmesini talep etti. Ayrıca bu kişilerin telefon kayıtları ve bilgisayarlarının incelenmesini isteyen YÖK Kurulu, 'hotmail' uzantılı maillerin soruşturulması için ilgili firma ile görüşülmesinin şart olduğunu kaydetti. Elektronik posta yoluyla soru sızdırılmasını ciddiye alan YÖK Denetleme Kurulu yetkilileri, Eğitim Sen'in, soruların bir merkezden bir kişinin e-mail adresine yerleştirildiği yönündeki iddiası için ise "Soruyu sızdıranlar Isparta'daki adayın e-mail adresi yerine pekala YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın email adresine yerleştirebilirdi. Burada hotmail'in vereceği bilgiler önem taşıyor" dedi. Savcının da kopyaya ilişkin herhangi bir hukuki delile ulaşması durumunda kopya çekenlerin ayırt edilemeyeceğini belirten YÖK yetkilileri, bu durumda sınavın tümünün iptalinin söz konusu olabileceğini dile getirdi.

SABAH GAZETESİ

01.09.2010 14:33

tam ben ekleyecektim sen eklemişsin azul sağolasın canım...

KPSS soruşturmasında şok iddia !!!

YÖK, Devlet Denetleme Kurulu ve Ankara Cumhuriyet Savcılığı, KPSS sorularını ÖSYM'nin içinden sızdıran bir şebekenin adaylara 10 bin dolara sattığını belirlediği iddia edildi.

KPSS'de kopya çekildiği iddialarının ardından gerçek gün yüzüne çıktı.YÖKDenetleme Kurulu, Devlet Denetleme Kurulu veAnkaraCumhuriyet Başsavcılığı'nın üç koldan yürüttüğü soruşturmadaKPSSsorularının ÖSYM içinden sızdırıldığı bilgisine ulaşıldı. 10-11 Temmuz'da yapılan sınav sorularının tamamı veya tamamına yakınını doğru yanıtlayan adayların teknik takibi sonrası bazı adayların sınavdan günler öncesinde sorulara para karşılığı ulaştığı belirlendi.

BİR SAAT KALA BİN 500 DOLAR

Kopya skandalına karışan adaylar KPSS sorularını 10 bin dolar karşılığı günler öncesinden edinirken, bu miktarın sınava az bir süre kala düşürüldüğü tespit edildi. Sınava bir saat kala soruları alan bir adayın şebeke üyelerine bin 500 dolar ödeme yaptığı öğrenildi. Kopya şebekesinin çok farklı illerde adaylara soruları ulaştırdığı tespit edilirken, kaç adayın şebeke ile yasadışı alışverişe girdiği halen araştırılıyor. Savcı, soru bankasını oluşturan üyelerin bilgisayarlarını ve telefonlarını hâlâ inceliyor.

ATAMALAR GECİKMEYECEK

Milli Eğitim Bakanlığı, KPSS'deki kopya skandalı nedeniyle ertelenen öğretmen atamalarını sınavın kısmen iptali durumunda bir ay içinde yapmayı planlıyor. Ancak kopya skandalına karışan aday sayısının binlere ulaşması ve sınavın tamamen iptali durumunda ise kısa bir süre içinde sınavın yapılması için harekete geçilecek. Bu durumda da atamaların kasım ayına sarkabileceği ifade edildi.

ÖSYM'de birden fazla güvenlik açığı

2010 KPSS'de kopya skandalı ile çalkalanan ÖSYM'de çok sayıda güvenlik açığı tespit edildi. KPSS ile ilgili YÖK Denetleme Kurulu'nun hazırladığı raporda, sınav sorularının güvenliğinin yeterli derecede olmadığı tespiti yapıldı. Özellikle ‘kurum çalışanlarının dışarı ile bağlantılarının sınavlar açısından güvenlik açığı oluşturduğu' tespiti YÖK Denetleme Kurulu raporunda yer aldı. Raporda güvenlik zafiyetinin tek tek görevli isimler üzerinden, somut örneklerle tespitlerinin yapılması ve birden fazla noktada güvenlik zaafiyeti olduğunun belirlenmesi sonrasında, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen atamalarını erteleme kararı aldığı öğrenildi.

Tüm bölümlerin soruları sızdı

Sınavda şebeke tarafından dışarı çıkartılan soruların sadece Eğitim Bilimleri'ni kapsamadığı, Genel Yetenek ve Genel Kültür Olmak üzere sınavın başka bölümlerinde de soruların sızdırıldığı belirlendi.

Başkanın da bilgisayarı incelemede

ÖSYM'deki inceleme dün de devam etti. İlk belirlemelere göre bir kurum çalışanının soruları para karşılığı şebekeye sızdırdığı tespit edildi. Soruların e- posta ile gönderildiği öne sürülen Isparta'daki Öğretmen BS' nin de bilgisayarına el konmuştu. ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan da dahil olmak üzere, yönetici ve çalışanların bilgisayarları incelemeye alındı. Tespitler sonrası YÖK, KPSS'de kısmi iptal seçeneği üzerinde duruyor. Kopya skandalına karıştığı belirlenenlerin sınavının iptali, diğerlerinin yeniden sıralamasının yapılması planlanıyor.

STAR GAZETESİ

02.09.2010 05:13

:1shok::1shok:

Kızlar bu kadar karışık haberler arasında hiç güleceğim yoktu ama aşağıdakileri okuyunca öldüm valla gülmekten,bi bakın şunlara,özellikle son beşte kahkahadan koptum yaa....

Aşağıdaki mesajlar memurlar.net ten alıntılardan oluşmaktadır.

Aron Feller'in kpss ile ilgili açıklaması: "Bu ülkede hangi sınavın geçerli olup hangi sınavın iptal olacağına biz karar veririz"

Banu Alkan, Murat yayınlarıyla çalıştım iptal olsun dedi.

ahmet çakır "bakın beyler..."" dedi sadece bunu duyabildim.

Aysun Kayacı: "Benim yaptığım netle dağdaki çobanın yaptığı net bir olur mu? Puanlar yeniden hesaplansın" dedi...

Başbakan erdoğan kopya yok yola devam dedi.

necmettin erbakandan inciler;HADİ ORADAN:)

KOŞANER: tek tip öğretmen olmalı

kemal kılıçdaroğlu, "erdoğan sınav günü one minuteslik arada soruları sızdırdı. elimde belgelerim var. sorunu çözmek için üç gün müddet veriyorum yoksa belgeleri açıklarım" dedi.

İbrahim Tatlıses: Urfada sorular dağıtıldı mı ki bizde full çekelim dedi.Daha önce de urfada oxford olmamasından şikayet etmişti

deniz baykal soruları verirken gizli kameraya yakalandı

Kpssnin iptali hakkında görüş alış-verişi yapmak üzere önümüzdeki günlerde ABD başkanı Obamanın ülkemize gelmesi bekleniyor. Köşk her konuda olduğu gibi bu konuda da sessiz. Söz sende Turgut.

Ramiz dayı; İş kopya çekmek değil yeğen, iş oturup adam gibi çalışmak...

Yarımağan: " Fener kupayı alırsa sınav tekrarlanır...." dedi.

mehmet ali birand "ııııı ııııı ıııı sayıın seyirciler ıııııı" dedi kitlendi

KOPYACILAR : Evde baktım sadece, karşıma çıktı hepsini yaptım. Attım hafızaya, beyin bedava, bedava yaaa.

Rıdvan Dilmen " iptal olur." gol olur .

büyük iskender: çektiiiiğinn koopyayyıı tümmm türkiyeee görrrdüüü
polat: dosta gördü düşmanda:)
kemal sunal: allahhh islaaahhhetsin bunları yaaa eşşoleşeklee:)

sınavı düşünen kahraman olamaz..

ilyas salman : eğitimde geçme beni gkgyde gweçerim senii

Kopyacılardan ilginç savunma...Sorular 5 gün önce geldi ve çözdür ezberle derken anamız ağladı.biz daha çok çalıştık ve hakettik bunu...

Gölbaşında yapılan kazı çalışmalarında yeni tarihli gazetelere sarılmış halde 2008, 2009 ve 2010 KPSS sorularına rastlandı. Ergenekon savcısı kopya ile ilgili açılan davların Ergenekon soruşturması kapsamında inceleneğini bildirdi.

şafak sezer reklamlara çıktı kpss ile ilgili tepkisini " KIRMIZIIIIIIII"

reha muhtar kopyacılara sordu: kopyayı öğretmen olmak için mi çektiniz? kopya çekerken neler hissettiniz?

obama washinton post'a verdiği demeçte türkiye'de kpss iptal olursa müttefikliğimizi tekrar değerlendiririz diyerek hükümete gözdağı verdi

manşet: "yakalanan kopyacılara evlilik teklifleri yağıyor!.."

bütün sorular elinde olmasına rağmen 120 de 120 yapamayan ULVİ...

boşbakan erdogan.. "en az 3 kopyaci cocuk" dedi

Karaambarlı Kamyoncular Derneği açıkladı!
"Bunca yıllık kamyoncuyuz, böyle tezgah görmedik

Soruları ilk alan şahsın arkadaşları arasında geçen son diyaloglar:
-Hacı bak bi sen bi ben bi Allah biliyo ona göre..
-Merak etme hacı anam avradım olsun kimseye söylemem...

artiz:kopya ne arar la bazaardaaa....

ANKARALI NAMIK: ARABADA 5, EVDE 15, DERSHANEDE 35, KPSSDE 120

kpss yaz 7777 yolla bütün cevaplar cebine gelsin

babam ve oğlum filmi ösym için yeniden çekilir
baba: açaydım kollarımı dutaydim gopyacıları durun çekmeyin diyeydim

burhan altıntop:bende nişan taşı çocuğuyum bende üniversite mezunuyum bana neden soruları vermediniz benide camiaya alın dedi

bir rivayete göre esra erolla evlen benimle proramında evlenen çiftlere düğün hediyesi olarak kpss sorulrı verilmiş bukadar evli çift bu yüzdenmiş.

abiye kuzu: ayağını organına göre uzat

kenan evren : netekim kopya çekilmiştir.

Dilber hala : ben soruları ortaya gorum..isteyen alır gideeeerrr...istemeyen bırakır gaçaaarrr !!!

Ahmet Çakar: İptal Olursa Bikini Giyerim

pavlovun köpeği: o kadar salya akıttım banadamı acımadınız(bunda koptum yaa)

yaşar nuri öztürk eğer öğretmen olmak için niyet edilmişse kpssde kopya çekmek caizdir dedi.

Ramiz dayı radyodan son bir istek daha istedi; Bir ihtimal daha var o da iptal mi dersin...

Son düzenleme:
Sınavda şebeke tarafından dışarı çıkartılan soruların sadece Eğitim Bilimleri'ni kapsamadığı, Genel Yetenek ve Genel Kültür Olmak üzere sınavın başka bölümlerinde de soruların sızdırıldığı belirlendi.

alan soruları da mı sızmış yani:1shok:
e eylülde vergi denetmenliği var onlarada mı yansıyacak?
Allah Allah...

siteden açıklama Belge Göster

2010 Yılı KPSS sınav sonuçlarının iptal edilmesi halinde, adayların 2009 Yılı KPSS49 puanı

esas alınır. 2009 Yılı KPSS49 puan türünden 75 ve üzeri puan almamış olanların başvuruları

geçersiz sayılır, yazılı ve/veya sözlü sınava çağrılmazlar, atamaları yapılmaz, ataması

yapılmış olanların ataması iptal edilir. Bu durumdaki adaylar hiçbir hak talebinde

bulunamazlar.
ardaa3434
A kadro forumuna bi göz gezdirdim de millet kasımda tekrar sınav olacak moduyla ders çalışmaya başlamışlar :1shok:

Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü bu açıklamayı yapmışsa iptal olasılığı yüksek olabilir.

Bence de artık bu işi iptalden başka bişey temizlemez,yazık herkesin emeği boşa

gitti,şimdi otur ders çalışmaya çalış bakalım...
:umursamaz:

Sorular hediye olarak gelmiş ...

KPSS’de soruların bir şebekeyle satıldığını bir itiraf ortaya çıkardı. Baki S. “Sorular mailime hiç tanımadığım kişiden ‘Sana bir hediyem var’ başlığıyla geldi” dedi

YÖK Devlet Denetleme Kurulu veAnkaraCumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada,KPSSsorularını ÖSYM’nin içinden sızdıran bir şebekenin adaylara, 10 bin dolara sattığının belirlendiğini dün star duyurmuştu. Bugün ise savcılığı bir ihbarın harekete geçirdiği ortaya çıktı. Bir vatandaş, konuyla ilgili savcılığa “ÖSYM merkezinden KPSS sorularının önceden çıkartıldığı ve 10 bin dolara satıldığı” ihbarını gönderdi. Bu ihbarı değerlendiren Ankara Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan, ÖSYM çalışanlarınınbankahesaplarını da incelemeye aldı.

BAKİ S. TUTUKSUZ YARGILANACAK

KPSS skandalının sır perdesini ise bir itiraf araladı. Soruşturma kapsamında Isparta’da gözetim altına tutulan çoban Baki S., dün Ankara’da savcılığa itirafta bulundu. S., soruların sınavdan birkaç gün önce mail adresine tanımadığı bir kişi tarafından ‘sana bir hediyem var’ başlığıyla gönderildiğini itiraf etti. Önce inanmayıp maili sildiğini söyleyen Baki S. “Başka bir arkadaşımın gönderdiği mail’de de aynı soruları görünce doğru olduğunu düşündüm. Bu soruları çalışarak sınava girdim. Kimse ile paylaşmadım” dedi.

‘İMAJLAR’ KASADA

Bu arada ÖSYM binasındaki bilgisayarların imajlarının dışarı çıkarılmasına yönetmelik izin vermeyince savcılık imajları bir kasaya kilitledi. Kasanın bir anahtarıYÖKDenetleme Kurulu Başkanına, diğeri ÖSYM başkanına teslim edildi.

Adaylar yerine ücretli öğretmenler atanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndaki (KPSS) kopya iddialarından sonra atamaları ertelenen 30 bin öğretmen adayı açığına çözüm buldu. Soruşturmanın uzamasıyla oluşacak öğretmen açığı ücretli öğretmenlikle çözülecek. 20 Eylül’de başlayacak yeni eğitim-öğretim yılında ücretli olarak çalışacak kişilerde yükseköğretim aranıyor.

Ücretli öğretmen görevlendirme işlemleri il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince yapılıyor. Görevlendirilenlerin 7,5 saati 1 gün hesabıyla değerlendirilerek Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilişkilendiriliyor.Görevlendirilenlerin birim ek ders ücreti tutarı brüt 8.32 TL, net: 7.02 TL olarak hesaplandı. Bunlardan haftada 30 saat ders okutanların bir ayda alacağı net ücret 842.4 TL’yi buluyor. Bu konumda olanların o aya ilişkin sigorta kesintisi de 16 gün üzerinden işlem görüyor.

‘Kopya bizi de mağdur etti’

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, KPSS’deki kopya iddiaları nedeniyle ertelenen öğretmen atamaları hakkında NTV’ye konuştu. Bakan Çubukçu “Biz, kurum olarak konunun çok dışındayız. Ama sınavı dayanak alarak, bir atama gerçekleştireceğiz. Sonuçlara göre atama yapmamız durumunda bazı adayların haksızlığa uğrayacağını öngördük ve 30 bin öğretmenin atamasını erteledik” dedi. Bu konunun Milli Eğitim Bakanlığı’nı da mağdur ettiğini belirten Çubukçu “Yine de aldığımız önlemlerle yeni eğitim-öğretim yılı eksiksiz başlayacak” diye konuştu.

TÜM SIR 3 SAAT 22 DAKİKADA

Savcılık Baki S.’den sonra dün Isparta’nın Yalvaç ilçesinde bir kişinin daha gözaltına alınmasına karar verdi. Baki S.’nin arkadaşı olduğu öğrenilen bir kişi sorgulanırken, kopya skandalının çözümünde son aşamaya gelindi. Savcılık soruların, 5 Temmuz’da saat 11.00’da matbaaya gönderildiğini, mail halinde dağıtım saatinin ise 14.22 olduğunu belirledi. Yetkililer, “3 saat 22 dakikada neler olduğunu bulursak, düğümü çözeriz” diyor. Öte yandan ÖSYM’nin binasında yetkililer yeni soruların yer aldığını söyleyerek bazı bilgisayarlardaki bilgileri polisle paylaşmayı reddetti.

STAR GAZETESİ

KPSS soruşturmasında bir şok daha !

KPSS sorularının ÖSYM'den sızdırıldığı iddiasında YÖK Denetleme Kurulu'nu şoke eden bir gelişme yaşandı.
ÖSYM'de daire başkanı olan M.T.'nin, ÖSYM Soru Hazırlama Komisyonu Üyesi olan eşi G.T.'nin,KPSSeğitimi de veren bir dershanenin sahibi olduğu ortaya çıktı.AnkaraCumhuriyet Başsavcılığı veYÖKDenetleme Kurulu'nun incelemesi kapsamında gelen bir ihbar YÖK ve ÖSYM'yi harekete geçirdi. Uzun yıllar hizmet veren adı önce 'Rönesans' daha sonra 'Benim' olan bir dershanenin sahibi G.T., KPSS sorularını hazırlayan komisyonun üyesi çıktı. Dershanenin KPSS kursu da vermesi ÖSYM'de şok etkisi yaptı.

BİNA SAHİBİ HALA ALACAKLI

YÖK Denetleme Kurulu'na gelen ihbarda, ÖSYM'de bir daire başkanlığı görevini yürüten M.T.'nin, Soru Hazırlama Komisyonu üyesi olan eşi G.T., özel bir dersanenin sahibi olduğu ileri sürülüyordu. İddiayı inceleyen Kurul, iddianın doğru olduğunu tespit etti. KPSS sorularını da hazırlayan komisyonda yer alan G.T.'nin, Ankara'da KPSS kursu da veren bir yıl öncesine kadar faaliyette olan bir dershanenin sahibi olduğu belgelendi.

G.T.'ye ait dershanenin önce 'Rönesans' adıyla faaliyet gösterdiği, daha sonra ise 'Benim Dersanem' adını aldığı belirlendi. Dershanenin yaklaşık bir yıl önce yüz yüze eğitim faaliyetini sonlandırıp binayı boşalttığı öğrenildi. AKŞAM'ın ulaştığı bina sahibi de 'Borç taktılar dava açacağım ama G.T.'yi bulamıyorum' dedi. Binanın kapanmasına karşın dershanenin Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Dershaneler Birliği'ndeki kayıtları silinmedi.

AKŞAM

:1shok:

Bence de artık bu işi iptalden başka bişey temizlemez,yazık herkesin emeği boşa

gitti,şimdi otur ders çalışmaya çalış bakalım...
:umursamaz:
ne bileyim bu saatten sonra ders çalışabilir miyiz acaba?
umut diye bişey mi kaldı allasen?

ÖSYM'de daire başkanı olan M.T.'nin, ÖSYM Soru Hazırlama Komisyonu Üyesi olan eşi G.T.'nin,KPSSeğitimi de veren bir dershanenin sahibi olduğu ortaya çıktı.

yuh diyorum yuhhh! hangi dersaneymiş bu acaba? FEM mi?

Benim Dersaneleri imiş...

Önceki ismi Rönesans mış sonra Benim diye değiştirmişler,ama bi yıldır kapalıymış galiba....
:sm_confused:

Komisyon da sorular da değişiyor
KPSS sınav sorularının çalındığı iddialarından sonra komisyonla ilgili iddialar da ÖSYM'yi karıştırdı. ÖSYM hem soruları iptal etti hem de komisyonu lağvetti.
Güncelleme:04 Eylül 2010 12:12
KPSS sınav sorularını hazırlayan komisyonun üyelerinden Gönül T.'nin, KPSS'ye hazırlık kursu veren bir dershanenin sahibi olduğunun ortaya çıkması, ÖSYM yönetiminde adeta şok etkisi yarattı.

Bu gelişmenin ardından durumu değerlendiren ÖSYM, KPSS sınav sorularını hazırlayan 7 kişilik komisyonun tüm üyelerinin 'lağvedilmesi' kararı aldı. Önümüzdeki süreçte yapılacak ilk KPSS sınavının soruları, yeni oluşturulacak sınav komisyonu tarafından hazırlanacak.

KPSS SORUŞTURMASINDA BERAT K. SERBEST BIRAKILDI

KPSS SKANDALINA RADİKAL ÇÖZÜM

YENİ KOMİSYON
Akşam gazetesinin haberine göre; YÖK ve ÖSYM'de kapsamlı bir çalışma başlatıldı. YÖK ve savcılığın koordinasyon halinde olduğu ifade edildi. ÖSYM'de Daire Başkanı Mustafa T.'nin soru hazırlama komisyonunda görev yapan eşi Gönül T.'nin, KPSS eğitimi de veren bir dershanesi olduğunun ortaya çıkması üzerine, soruşturma derinleştirildi. Mustafa. T. ve eşinin açığa alınmalarının gündemde olduğu kaydedildi. Çiftin mal varlığı da inceleme altına alındı. KPSS sorularını hazırlayan 7 kişilik komisyonun üyelerinin tümünün değiştirilmesine de karar verildi.

PERSONELE TARAMA
YÖK Denetleme Kurulu ve ÖSYM'deki inceleme kapsamında da sadece KPSS değil diğer KPDS, ÜDS, YGS, ALES gibi çok sayıdaki sınavlarda da soruları hazırlayan komisyon üyeleri inceleme altına alındı. Gönül T. dışında bazı üyelerin dershanede çalıştıkları yönünde bilgiler elde edildiği ileri sürüldü.

SORULAR DEĞİŞİYOR
KPSS'de soruların sızdırılması üzerine ÖSYM'de yapılan incelemenin ardından KPSS sorularının yeniden hazırlanması da gündeme geldi. Binlerce sorunun polis tarafından kopyalanması ve bu soruların sızdırılmadığına dair güven kalmaması nedeniyle yeni soruların hazırlanması yönünde görüş birliğine varıldığı ifade edildi.

MAL VARLIĞI İNCELEMESİ
ÖSYM personeline ilişkin savcılığın mal varlığı incelemesi de devam ediyor. Bu konuda YÖK Denetleme Kurulu'nun da talebi ile ayrıntılı incelemelerin yapıldığı ve buradan ciddi sonuçlara ulaşılmasının beklendiği kaydedildi. Personelin cep ve işyeri ile ev telefonlarına ilişkin incelemeler de devam ediyor.

DEVLETTE KPSS KRİZİ
KPSS skandalına ilişkin sızdırma iddiasının neredeyse kesinlik kazanması, öğretmen alımının ardından devlet memur alımını da durdurdu. Savcılığın sızdırma yapan maili tespit ettiği ve bu konuda ÖSYM üzerindeki incelemesini sürdürdüğü öğrenildi. Soruşturmanın kapsamı ise genişletiliyor. Savcılık ve YÖK'te sadece bu yıl değil, geçmiş yıllarda yapılan KPSS, KPDS, ÜDS gibi sınavların sorularının sızdırılması ihtimalini de araştırıyor.

VERİLER ÇELİK KASADA
ÖSYM'deki polisin incelemesinin de dün öğle saatlerinde tamamlandığı ifade edildi. Bu incelemelerde elde edilen veriler ÖSYM dışına çıkarılamadı. Önümüzdeki dönemde KPDS, ÜDS, TUS dahil 12 sınavın olması nedeniyle arasında bu sınavlarda sorulacak soruların da bulunduğu veriler özel mühürlü bir kasaya konuldu. Bu kasanın anahtarlarının ise sadece Savcı Şadan Sakınan ve YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Solak da olduğu kaydedildi.

ÇUBUKÇU: BİZ HAZIRLAYALIM
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu da soruları hazırlamaya talip olduklarını belirterek, 'Soruları bakanlık kendi yapmalı. Müzik öğretmenine matematik sorusu sorulmamalı. Alanında başarılı olanlar öğretmen olarak alınmalı. Kendi alanında yeterliliği ölçecek sınav istiyoruz' diye konuştu.

SINAV İPTAL OLACAK MI?
Son gelişmelerin YÖK ve ÖSYM'den takip edildiği ifade edilirken, zanlılar Baki S. ve Süleyman İ.'nin ifadelerinin ardından sınavın iptal ihtimali de güçlendi.

Öte yandan YÖK ve savcılıkta sınav sorularının sadece 2010 yılı değil geçmiş yıllarda da sızma şüphesinin oluştuğu öğrenildi. Sızmanın güvenliğe rağmen baskı testislerinden olma ihtimalinin de değerlendirildiği öğrenildi. KPSS sorularının ÖSYM içinden 10 bin dolara sızdırıldığı da iddialar arasında.

YÖK'ün ÖSYM'de çok sayıda güvenlik açığı tespit ettiği de öğrenildi. KPSS ile ilgili yapılan çalışmalarda soruların güvenliğinin yeterli derecede olmadığı tespiti yapıldı. Denetleme Kurulu'nun 'Kurum çalışanlarının dışarı ile bağlantılarının sınavlar açısından güvenlik açığı oluşturmaktadır' tespiti yaptığı öğrenildi.

Öğretmenler için KPSS kalkacak ...

KPSS'deki kopya skandalının ardından Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenler için ayrı sınav yapılması yönünde çalışmalar başlattı.
Bakan Nimet Çubukçu, "Öğretmen yeterliliği sınavının MEB tarafından yapılması gerek. Çünkü beden öğretmeninin KPSS'yi geçmesi mümkün değil. Çünkü o alanla hiçbir eğitim almamış" dedi

KPSS'deki kopya skandalının ardından Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenler için ayrı sınavın gündeme alınması konusunda çalışmalar başlattı. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu da öğretmen yeterliliklerini belirleme konusunda KPSS'nin yeterli olmadığını ve öğretmenler için milli Eğitim Bakanlığı'nın bir sınav yapması gerektiğini söyledi.

KPSS DOĞRU SONUÇ VERMİYOR

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu katıldığı bir televizyon programında öğretmen adaylarının KPSS sınavına girmesini çok doğru bulmadğını söyledi. Çubukçu, sözlerine şöyle devam etti: "KPSS 1999 yılından itibaren uygulanıyor. 11 yıl önce bu doğru bir uygulama olabilir ama bugün geldiğimiz noktada öğretmenlikte KPSS'nin yeteri kadar ölçme ve değerlendirme de doğru sonuçlar verdiğini düşünmüyorum. Açıkcası KPSS değil ama bir öğretmen yeterliliği belirlemek ve bu sınavın MEB tarafından yapılması daha doğru. Elbette objektif kurallara bağlı olarak bu sınav yapılmalı."

DERSHANELERE GİDİYORLAR

Bir öğretmenin kendi alanında yeterliliğinin ölçülmesinin kafi olacağını söyleyen Çubukçu, "Bireysel öğretmenlik, fizik öğretmeni, beden öğretmeni gibi alanların KPSS'yi geçmesi mümkün değil. Çünkü o alanla hiçbir eğitim almamışlar. Ayrıca bunun için bir çaba sarfediyorlar, dersaneye gidiyorlar, mücadele ediyorlar. Doğrusunu isterseniz bir öğretmenin kendi alanında yeterliliğinin ölçülmesinin ben kafi olacağını düşünüyorum. Bu konuda da çalışmalarımız var" dedi.

HER BRANŞA AYRI SINAV

Milli Eğitim Bakanlığı kendi bünyesinde bulunan Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün yapacağı sınavla öğretmen adayları alımında uygulanacak puanların belirlenmesini planlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, her branş için alacağı öğretmenleri ayrı sınava tabi tutmayı planlıyor.

Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Seviye Belirleme Sınavı ile Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ile birçok kamu kurum ve kuruluşunun sınavlarını yapıyor.

04.09.2010

KPSS operasyonu!

Adana'da KPSS, TUS ve Açık Öğretim sınavlarında kopya çektikleri iddiasıyla gözaltına alınan 45 kişi adli tıp birimine götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi.
Adana İl Jandarma Komutanlığı'nın yürüttüğü, Kars ve Eskişehir gibi illeri de kapsayan operasyonda, sınavlarda kopya çektikleri iddiasıyla 45 kişi gözaltına alındı. Aralarında bir doçentin bulunduğu 12'si kamu görevlisi ve 5'i bayan olmak üzere toplam 45 kişi girdikleri KPSS, TUS ve Açık Öğretim sınavlarında kopya çektikleri, para karşılığı TC kimliklerindeki fotoğrafları değiştirerek başkasının yerine sınava girdikleri tespit edildi. İfadeleri alınacak kişilerin salı günü adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

CİHAN

05.09.2010

:1shok: Daha neler duyacağız..!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…