KPSSde netlerim eksik geldi diyenler dikkat!

KPSS skandalı ile ilgili soruşturma yurt geneline yayılıyor. Adana’da Jandarma, 45 kişiyi gözaltına aldı. Zanlılar, bugün savcılık sorgusundan geçirilecek. Soruşturmanın kilit ismi haline gelen Baki S.’nin işaret ettiği Berat K.’nin soruları mail ile dağıttığına dair ise somut delil bulunamadı. Savcılık, bunun üzerine sızıntı iddialarını gündeme getiren Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ile görüştü. Savcılığın ‘ham sorula size nasıl geldi?’, ‘şüphelilerin telefon görüşmelerinin içeriğini nerden biliyorsunuz ?’ sorularına cevap veremeyen Koncuk şüpheli durumuna düştü. Koncuk’un bilgisayarları da incelenecek.

Çok ilginç valla...CADIARZU

KPSS skandalında çıkar ağı şüphesi güçleniyor!

KPSS sorularını ÖSYM'den dışarı sızdırdığı iddia edilen Soru Hazırlama Komitesi Üyesi Gönül T. hakkında çarpıcı bir bilgiye daha ulaşıldı. Eşinin ÖSYM'de daire başkanı olduğu ileri sürülen Gönül T.'ye ait Benim Dershanesi'nin, Ankara'nın çok yakından tanıdığı Fatoş Abla lakaplı Fatma Ö.'nün ana hissedarı bulunduğu Anadolu Rönesans şirketinin olduğu ortaya çıktı.

KPSS'de kopya iddiaları sebebiyle savcılık ve emniyetin yürüttüğü soruşturmada ortaya çıkan bağlantılar, skandalın arkasında çıkar ilişkilerinin olduğu şüphesini güçlendirdi. Dershane işlettiği ve soruları ÖSYM'den çıkardığı iddia edilen Soru Hazırlama Komitesi Üyesi Gönül T.'nin Ankara sosyetesinin de çok yakından tanıdığı 'Fatoş Abla' lakaplı Fatma Ö. ile ilişkisi soru işaretlerini artırdı. Soruşturmayı derinleştiren savcılık, Gönül T.'ye ait "Benim Dershanesi'nin Fatma Ö.'nün ana hissedarı bulunduğu Anadolu Rönesans şirketine ait olduğunu belirledi. KPSS sorularının sızdırıldığının anlaşılmasından sonra ÖSYM'nin soru bankasındaki sorularının tamamen iptali gündeme geldi. Ayrıca soruları hazırlayan komite üyelerinin de değiştirileceği belirtiliyor.

1 milyona yakın memur adayının kaderini belirleyen KPSS skandalıyla ilgili olarak YÖK Denetleme Kurulu ve savcılık tarafından yapılan incelemelerde ilginç sonuçlara ulaşıldı. YÖK Denetleme Kurulu'na gelen ihbar mektubunda soruları sızdırdığı belirtilen ÖSYM Soru Hazırlama Komisyonu Üyesi olan Gönül T.'nin KPSS eğitimi veren bir dershanenin sahibi olduğu iddia edilmişti. Mektupta Gönül T.'nin eşinin de ÖSYM'de daire başkanı olan Metin T. olduğu belirtilmişti. Savcılığın ulaştığı son deliller Gönül T.'nin sahibi olduğu Benim Dershanesi'nin Ankara sosyetesinde 'Fatoş Abla' olarak bilinen Fatma Ö. ile bağlantısını gözler önüne serdi. Vatan'ın haberine göre Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarında 'Benim Dershanesi' ile 'Anadolu Rönesans Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri' şirketinin faaliyet adresleri aynı. Bir başka ifadeyle iki şirket de Konur Sokak No: 45 Kızılay-Çankaya'da. Gönül T., şirketin ortaklarından biri olarak görülüyor. Fatma Ö.'nün ana hissedarı olduğu şirketin sermayesi 1 milyon 500 bin TL. Diğer hissedarlar ise Bülent A., Emin A., Mutlu A. ve Sevengül S.

Edinilen bilgiye göre skandalın odağındaki isim Fatma Ö., önce bağlantıyı kabullenmedi. Durum belgelendiğinde ise suçu kabul etmediğini belirtti. Dershane ile bağlantısı sorulduğunda 'Benim böyle bir şirketim yok.' dedi. Bunun üzerine Ticaret Sicil Gazetesi kayıtları gösterilince, "Ben bu belgeleri kabul etmiyorum. Benim böyle bir şirkette hissem yok. 2003 yılında Karanfil Sokak'ta bulunan yeğenlerime devrettiğim Fatoş Abla Rönesans Dershanesi vardı. Ama onunla da ilgim yok artık." savunmasını yaptı. Fatma Ö, Gönül T. ile bağlantısı ile ilgili sorulara ise "Benimle uğraşacağınıza cemaat okullarıyla uğraşın. Ben Gönül T.'yi tanımıyorum. Bu konunun benimle hiçbir ilgisi yok." karşılığını verdi.

Son cümlesi özellikle dikkatimi çekti,bu soruları sızdırma olayını kim yaptı,kimlere

ulaştı sorular bilinmez ama her fırsatta cemaatin işidir deyip bir insanın yaptığı hatayı grup

ismi verip yok sağcılar yok solcular yok şucular bucular yaptı deyip üzerine atmak

hakkaten iftira olur,kul hakkı denen bişey var,

Benim ablam da Fem dersanelerinde çalışıyo ama o da çok düşük 54 aldı yani,

Kimse suçlu,ister cemaatçi olsun,ister cemevi üyesi olsun,her kimse bulunup dünyadaki

hakeettiği ceza verilmeli,öbür taraftaki cezasını zaten hakkı emeği yenen insanlar

yakasına yapışıp verecekler merak etmesinler...
lmaz:

akannehirakannehirakannehir aaaa yapma yaaa...

aynen katılıyorum sana..daha öncedende dedim burda çevremde o dersaney6e gidip çok düşük alanlar var..hatta soru sızdıranlara ne belalalr okudular..o krurum içinde hata yapanlar olabilir ama hepsini karalamak ne kadar doğru..çoğu kişi şu cu bu cu diye kestirip atıyor..soru çalanlar tam puan yapanlar nasıl kul hakkına giriyorsa cemaatçiler yapmıştır,şunlar yapmıştır diye suçu tek bi yere atmakta kul hakkı bence..
araştırıldıkça neler neler çıkıyor ortaya tek bi kurumun tek bi kişinin işi değil bu çok büyük boyutlarda..
son cümlesi çok komik olmuş..onunda ne kadar bağlantısı saptanmış ama başından savmak için hedef şaşırtmaya çalışıyor.

eğitimcilerin sınavı değişecekse alancıların da değişsin.
ben nerden bileyim tarih coğrafya falan bize yazık değil mi?
hukuğu iktisatı zaten yetiyo da artıyo bile..
eğitim sen başkanı tek başına bu duruma sahip çıkmıştı şimdi hakkını yemeyelim arkadaşlar, haberler yalan.

Savcı, 'Türk Eğitim-Sen Başkanı şüpheli' iddialarını yalanladı
5 Eylül 2010 15:50

Bazı gazetelerde savcılığın KPSS soruşturmasında Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un da soruşturma kapsamına alındığı, şüpheli konumunda olduğu hatta İsmail Koncuk’un bilgisayarlarına el konulacağı şeklinde haberler yayınlanmıştır.

Bu haberler üzerine Türk Eğitim Sen Başkanı İsmail KONCUK soruşturmayı yürüten Savcı Sayın Şadan Sakınan ile görüşmüştür. Koncuk görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Savcı Şadan Sakınan'ın bu açıklamaların savcılığa ait açıklamalar olmadığını, gerekli görülmesi durumunda Başkanın ifadesine başvurulacağını, şuan itibariyle böyle bir ihtiyacın bulunmadığını belirtmiş ve haberlerin doğru olmadığını açıklamıştır.

Türk Eğitim Sen Genel merkezinden yapılan açıklamada, "Bir kere bu haberi kaleme alanlar, Genel Başkan İsmail KONCUK’un savcının isteği üzerine değil, 31 Ağustos 2010 tarihinde saat 14:00’da savcı Şadan Sakınan’dan randevu alarak, olayı ihbar etmek amacıyla gittiğinden ve bu konuda Savcı Şadan SAKINAN’a, sendika avukatlarının hazırladığı bir dilekçeyi verdiğinden haberdar değildir. Genel Başkan İsmail KONCUK sorulan soruları cevaplayamadı veya açıklayamadı şeklinde haberler asla doğru değildir. Genel Başkan Koncuk kaynağını açıklayamamış değil, açıklama gereği duymamıştır. Bu iki kelime arasında çok farklar vardır. Genel Başkanımız İsmail Koncuk’un açıklayamadığı bir husus söz konusu bile değildir. Şikayeti sonrasında, Genel Başkan İsmail Koncuk savcılık tarafından tekrar davet edilmemiştir. Dolayısıyla, kendisine açıklayamayacağı bir soru da sorulmamıştır. Ancak, Genel Başkan Koncuk dilekçesinde ve ifadesinde kendisine bilgileri gönderen kaynağı açıklama gereği duymamıştır. Genel Başkan Koncuk ilgili kişiye söz verdiği için kimliğini açıklamamıştır. Bu kişiden izin alınması halinde kimliği de açıklanabilir. Ancak, böyle bir açıklamanın soruşturmaya en küçük bir yararı olmayacaktır.Türk Eğitim Sen, açıklayamayacağı hiçbir şeyi iddia etmeyecek kadar ciddi bir sendikadır." dedi.

KPSS operasyonunda 4 tutuklama

Adana İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) soruşturması kapsamında 10 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlarda gözaltına alınanlardan, adliyeye sevk edilen 38 kişiden 4'ü tutuklandı, 8'i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, Jandarmadaki sorgularının ardından 38 zanlı, Adana Adliyesine getirilerek, Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulandı.

Sorgulama sonucunda zanlılardan 26'sı serbest bırakılırken, 12'si ise ''resmi belgede sahtecilik, örgüt kurmak ve üye olmak'' suçlamalarıyla, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Bu zanlılardan Ziya Kadiroğlu, Oktay Tufan, Cabbar Koltuk ve Atilla Tanyürek tutuklanırken, diğer 8 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Liderliğini Ziya Kadiroğlu'nun yaptığı belirtilen suç örgütünün, KPSS başta olmak üzere çeşitli sınavlara adayların yerine başkalarını girdirdiklerinin belirlenmesi üzerine, 10 ilde, 45 adrese eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda, toplam 40 kişi gözaltına alındı.

Suç örgütünün, para karşılığı kendi yerlerine sınava girilmesini isteyen adaylara, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS), Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), Beden Eğitimi Yetenek Sınavı, Açık Öğretim Lisesi (AÖL) ve Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) sınavlarını kazandırma vaadinde bulunduğu belirtildi.

Adayların sınava kendilerinin yerine ''joker'' tabir edilen örgüt elemanlarının girmesi için 3-4 bin TL ödeme yaptığı belirlenirken, zanlıların bazı kamu görevlilerinin de aracılığıyla sahte kimlik ve sınav giriş belgesi tanzim ettikleri tespit edildi.

Yarımağan: Eğitim bilimleri testinde sızma tespit edilirse sınav iptal edilir.

ÖSYM Başkanı en çok merak edilen soruya açıklık getirdi. Anadolu Ajansına konuşan Yarımağan "Eğer iddialar doğruysa savcı bunu ortaya çıkaracak. Sınavdan önce bir sınavın soruları dışarıya çıktıysa bunun 3 kişiye mi ulaştığını, 300 kişiye mi ulaştığını bilemezsiniz. O sınav iptal edilir. Yani bu durumda 'Eğitim Bilimleri Sınavı' iptal edilir." dedi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan KPSS ile ilgili soruların sınavdan önce sızdırıldığı iddialarının doğruluğu kanıtlandığı takdirde, KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı'nın iptal edileceğini bildirdi.

-''KAÇ KİŞİYE ULAŞTIĞI FARK ETMEZ''-

KPSS'ye yönelik iddiaların anımsatılması üzerine Yarımağan, KPSS'de soruların sınavdan önce sızdırıldığına ilişkin bir sendika tarafından açıklamalarda bulunulduğunu ve belgeler gösterildiğini anımsatarak, bunun doğruluğunun savcılık soruşturması sonucu ortaya çıkacağını belirtti.

Yarımağan, şöyle konuştu:

''Eğer iddialar doğruysa savcı bunu ortaya çıkaracak. Sınavdan önce bir sınavın soruları dışarıya çıktıysa bunun 3 kişiye mi ulaştığını, 300 kişiye mi ulaştığını bilemezsiniz. O sınav iptal edilir. Yani bu durumda 'Eğitim Bilimleri Sınavı' iptal edilir. Herhalde doğrudur diyorum savcıya ulaşan, sendikanın söylediği şeyler yani o 5 Temmuz'daki olay doğruysa, o sınav iptal edilecek. Kaç kişiye ulaştığı hiç önemli değil, 300 kişi ya da 3 kişi fark etmez. Biz 1999'da İstanbul'da bir soru kitapçığının çalındığını tespit etmiştik ve hemen sınavı iptal etmiştik. O sınav kitapçığı 1 kişiye mi ulaştı, bin kişiye mi ulaştı, hiç önemli değil. Bunu bilemezsin de zaten.''

''Şimdiye kadar kopya çektiğini tespit ettiğiniz kişilerden mahkemeye gidip kazanan oldu mu?'' sorusuna Yarımağan, ''Tabii. Biz ikili kopya çektiğini tespit ediyoruz mesela, ancak mahkeme bunu iptal ediyor. Bu, ikili kopyalarda çok oluyor'' yanıtını verdi.

Yarımağan, ertelenen TUS ve önlisans-ortaöğretim mezunlarına yönelik KPSS'nin Kasım-Aralık ayı içinde yapılmasının planlandığını belirterek, bu sınavların sorularının aynı soru komisyonu üyeleri tarafından hazırlanıp hazırlanmayacağı konusunun tartışıldığını ve buna YÖK'ün karar vereceğini kaydetti.

ÖSYM Başkanı Yarımağan, ertelenen sınavlar nedeniyle gelecek yıl yapılacak üniversiteye giriş sınavları takviminin etkilenmeyeceğini vurguladı.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Yarımağan, KPSS ile ilgili iddialar konusunda yürütülen soruşturmaların sonuçlanmasından sonra görüş belirtmenin daha doğru olacağını söyledi. Yarımağan, bu konuda ÖSYM'de yürütülen incelemelerin sürdüğünü ifade etti.

Ertelenen TUS ve ön lisans-ortaöğretim mezunlarına yönelik KPSS'nin ne zaman yapılacağına ilişkin soru üzerine Yarımağan, savcılığın test hazırlama birimindeki bütün bilgisayarların görüntülerini aldığını bildirdi.

Yarımağan, şunları kaydetti:

''Onun içinde tabii bu yıl yapacağımız bütün sınavların soruları da var. Bir kısmı bitmiş, baskıya hazır durumdaydı. Bir kısmı da ilk aşamada veya ara aşamadaydı. Görüntüleri alındığı için onların güvenliğinin kalmadığı görüşündeyiz. Bu konuda YÖK'ün de bir yazısı oldu. Bu doğrultuda soruların yeniden hazırlanması gerektiği kanaati oluştu, dün YÖK'te yaptığımız ortak toplantıda birlikte karar verdik. YÖK yönetimiyle birlikte, başkan ve yardımcılarıyla birlikte karara varıldı.''

Soruların yeniden hazırlanması söz konusu olduğu için bunun zaman alacağının altını çizen Yarımağan, ''O yüzden yeni bir takvim yapmak durumundayız. O takvimi de önümüzdeki günlerde yapıp, kamuoyuyla paylaşacağız. Ama Eylül ayında, hatta Ekim ayının ortalarına kadar sınav yapamayacağımız kesin. Çünkü hiç bir sınavın sorularının hazırlanması bir-iki haftada olmuyor. Soruların hazırlanması zaman alıyor'' dedi.

Bu yıl tüm sınavların yapılacağını, ancak önceden belirledikleri tarihlerde yapılamayacağını, tarihlerinin değişeceğini vurgulayan Yarımağan, ''Bir çoğu da ertelenmiş olacak. Belki Kasım ayında yapılacak sınavların tarihi değişmeyecek. Belki tarihi değişmeyen sınavlar olabilir. Ama özellikle ilk yapılacak sınav TUS idi, daha sonra önlisans ve ortaöğretim mezunları için KPSS vardı, ÜDS vardı, bunların erteleneceği kesin'' diye konuştu.

''Soruları hazırlamada ne kadar bir sarkma olur? Bir ay içinde hazırlanabilir mi?'' sorusuna Yarımağan, ''Bütün sınavlar genellikle Kasım-Aralık ayı içinde yapılacak. Belki Ekim ayının sonunda da bir, iki sınav yapabiliriz. Çoğunlukla Kasım-Aralık'da yapılacak'' yanıtını verdi.

Yarımağan, sınavların ertelenmesinin gelecek yıl yapılacak üniversiteye giriş sınavları takvimini etkileyip etkilemeyeceği sorusunu, ''Hayır, etkilemez. Ancak tabii 12 sınavın sorularının yeniden hazırlanması az bir olay değil'' şeklinde yanıtladı.

-''8 MİLYON KİŞİDEN BAHSEDİYORUZ''-

Yarımağan, şunları kaydetti:

''Biz önlemlerimizi aldık ve bu şekilde de yürüyor aslında. Yürüyor ama 8 milyon kişiden bahsediyoruz. YGS'ye katılan 1 milyon 512 bin kişiden bahsediyoruz. Yani böyle bir sınavda 50 kişinin, 100 kişinin kuralları ihlal ettiği bu nedenle sınavlarının iptal edildiği olabiliyor. Diğer yıllarda da oluyordu, bu senede oluyor.

Maalesef suç örgütleri var. Sınavda adayın yerine başkasını sokan şebekeler kuruluyor. Adana'da bir tanesi ortaya çıkarıldı. Hangi sınav istersen adamlar şebeke kurmuşlar. 'Sen açıköğretim mi istiyorsun? SBS mi istiyorsun? KPSS mi istiyorsun? YGS mi istiyorsun?' diyor. Senin yerine adam sokmayı sağlıyor. Böyle suç örgütleriyle aslında mücadele etmek başta güvenlik görevlilerine düşüyor. Aslında bizim görevlilerimizin de bunları yakalaması lazım. Tabii teknolojik gelişmeler var. Bir kişi adayın sınav belgesindeki fotoğrafın üzerine kendi fotoğrafını koyup kopyasını çıkararak sahtesini yapıyorsa bu da anlaşılabilir. Ama tabii 300 bin kişinin görev aldığı bir sınavda herkes de güvenlik görevlisi değil. Bizim hocalarımızdan şu tereddüte düşenler oluyor, 'Bu aday bu fotoğraftaki aday mı?' Tereddüte düştüğünde bir de özel kimlik belgesine bakıyor, gerekirse adayın el yazısını alıyor. 300 bin kişinin de güvenlik görevlisi olmasını da bekleyemeyiz.''

Kpss'de yeni sınav yapılması görüşü ağırlık kazandı

ÖSYM’de öğretmen alımına ilişkin KPSS’de yaşanan skandalın ardından, hükümet kanadında sınavın yeniden yapılması görüşü ağırlık kazanmaya başladı.

11 Eylül 2010 Cumartesi 10:3312141618

ÖSYM’de öğretmen alımına ilişkin KPSS’de yaşanan skandalın ardından, hükümet kanadında sınavın yeniden yapılması görüşü ağırlık kazanmaya başladı. Sınav sorularının bazı adaylara önceden verildiği iddialarını içeren YÖK Denetleme Kurulu raporunu değerlendiren bir bakan, “ÖSYM delik deşik olmuş. Raporu okudukça dehşete kapıldım” dedi. Başbakan Tayyip Erdoğan ise raporu, Pazartesi değerlendireceklerini açıklamıştı. Yeni bir sınavın yapılması için iki ay gerektiğini belirten Erdoğan,ÖĞRETMEN atamalarının sıkıntıya gireceğini hatırlatmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nda, gönderilen sınav yolsuzluğu raporunun ardından iki aylık süreyi vekil öğretmenlerle geçirme ve yeni bir sınav yapma görüşü ağırlık kazandı. Öğretmen adaylarının yanıtladığı KPSS Eğitim Bilimleri Testi’nde yaşanan skandal nedeniyle, bu testin iptal edilmesi de gündeme gelecek

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, dün yaptığı açıklamada denetleme kurullarının kopya iddialarıyla ilgili ikinci raporunu da tamamladığını ifade etmişti. İşte bu rapor soruşturma savcısı Şadan Sakınan'a da sunuldu.

Raporu inceleyen Sakınan, bir kez daha düğmeye bastı ve ÖSYM'de yeni bir inceleme başlatıldı. İncelemeler geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirildi. Bu seferki incelemeler test araştırma ve geliştirme bölümünde yoğunlaştı. Savcı Sakınan burada soruların hazırlanmasından basım aşamasına kadar olan süreçle ilgili ÖSYM görevlilerinden detaylı bilgiler aldı.

İncelemelerde, sınav sorularının yasadışı dinleme yolluyla ÖSYM 'den sızdırıldığı iddiaları da gözönünde bulunduruldu. Bu kapsamda ÖSYM'de "böcek" aramasının da yapıldığı iddia edildi. Devlet kapısında iş bekleyen onbinlercememuradayının merakla beklediği KPSS'nin iptal edilip edilmeyeceği sorusu savcı Sakınan'a soruldu. İddialarla ilgili faillerin hala arandığını belirten savcı Sakınan soruşturmanın ne zaman biteceğine ilişkin bir zaman veremeyeceklerini söyledi.

Öte yandan incelemeler devam ederken konuyla ilgili önemli bir iddia daha ortaya atıldı. İddiaya göreKPSSsorularını sızdırdığı iddia edilen ÖSYM Bilgi İşlem Daire Başkanı Mustafa T. ile sınav komisyonu üyesi olan eşi Gönül T. ile birlikte üç ÖSYM görevlisinin isminin Kafes eylem planında geçtiği ortaya atıldı. Bu kişilerin isimlerininErgenekonsanığı Levent Bektaş'ın evinde yapılan aramalarda "gündemlerim.doc" adlıbilgisayardosyasında yazılı olduğu iddia edildi. Savcı Sakınan'ın da bu üç ismi inceleme kapsamına dahil ettiği iddia ediliyor.

:1shok::1shok:

Daha neler duyacağız...

dün akşam haberlerinin sonuna doğru yapılan ani açıklamayı aslında hepimiz bekliyorduk ama heyecanlanmadım desem yalan olur. GK GY ile ilgili çalışmalar devam edecekmiş, zannediyorum o da kapıda.

2010-KPSS Lisans: Eğitim Bilimleri Testinin İptali

(17.09.2010)

10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavının (KPSS-Lisans) Eğitim Bilimleri Testi, sınav sürecinde bazı usulsüzlüklerin meydana geldiği kanaatine varıldığından, telafisi mümkün olmayan zararların ortaya çıkmasını engellemek için iptal edilmiştir. Bu sınav ve daha önce ertelendiği açıklanan diğer sınavların yeni tarihleri yakında açıklanacaktır.

Kamuoyuna ve ilgililere duyurulur.

geçen gün bende okudum bu habaeri ve şok oldum.hatta haberlerde duymuş annem ses kaydı falan bulunmuş..ergenekon sanığı sonuçlara ne kadar müdahele edebiliriz demiş.daha öncede sızmalar varmış 10 yıl öncesinin sonuçları araştırılıyor yaa..bu kadar büyümüş iş.bide araştırıldıkça orataya değişik şeyler çıkıyormuş..ne kadar doğru bilemem ama tam puan alan karı koca vs cemaat üyesi dendi ya,hakim savcı sınavına müdahele edenler böyle belli kişilerin puanlarını değiştirmiş bile deniyor..hani suç atmak kopya var bakın neler karıştıryorlar dedirtmek için...işin içine bir sürü kurum girdi artık açıklansa ne neymiş ne olmuş millette anlasa...yuhh dedim yaa artık doğruysa..

Yeni öğrendim ben iptal edildiğini,şimdi sevinsem mi üzülsem mi bilmiyorum yani,

Gene çalış bakalım saçmasapan kuramları,yine stres offff......

Hayırlısı bakalım...

ÖSYM'ye nazır ev bile tutmuşlar .

KPSS'yi iptal eden olay, kopya skandalı sonrası yürütülen soruşturmada 17 güvenlik açığı tespit edildi. Zanlılar ÖSYM binasının karşısında ev bile kiralamış.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) yaptığı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) başta olmak üzere birçok sınavda kopya çektiği belirlenen çete çökertildi. 12 ilde yapılan operasyonlarda yakalanan 58 kişiden 19'u dün adliyeye sevk edildi. Savcılık, Devlet Denetleme Kurulu ve YÖK Denetleme Kurulu tarafından 3 koldan yürütülen soruşturmada ÖSYM'de 17 farklı güvenlik açığı tespit edildi. İşte 11-12 Temmuz'da kopya skandalı patlayanKPSSbaşta olmak üzere sınavlarda kullanıldığı tespit edilen yöntemler:

SINAV BİLGİLERİ KURUMDA DEĞİŞTİRİLDİ

• ÖSYM'de bazı yöneticilerbilgisayarortamında bazı adayların sınav bilgilerini değiştirdi.

• Sınavda bazı adaylar salondan erken çıkarak soruları kalem kamera ve kameralı saatlerle dışarı çıkardı. Dışarıda özel bir ekip tarafından sorular hızla çözülerek, içerideki adaylara kol saati, küpe ya da kolye görünümlücep telefonuaracılığıyla sesli veya SMS olarak servis edildi.

• Bazı ÖSYM çalışanları soru kitapçıklarının son halini para ile sattı.

KOMŞUDAN 24 SAAT TAKİP

• ÖSYM'nin tam karşısında yer alan Bilkent-2 sitesinde ev kiralanarak 24 saat dinleme yoluyla sorular edinildi ve adaylara satıldı.

• Soru kitapçıklarını basan Meteksan Yayınevi çalışanları da soruları sattı.

• Bir gün önce il sınav yöneticiliklerine gönderilen kitapçıklar, sınavda görev alan öğretim

görevlisi ve güvenlik görevlileri

tarafından sızdırıldı.

• Hackerlar tarafından bilgisayar sistemi kopyalandı.

SORULARI HAZIRLAYIP EVE GÖTÜRDÜLER

• Soruları hazırlayan öğretim görevlileri soruları evlerine götürdüler.

• Doğu ve Güneydoğu illerinde sınavın ilk dakikalarında tuvalet izni verilen adaylar, mikro kameralara kaydettikleri soru kitapçığı görüntülerini dışarı çıkardı.

• Joker adı verilen çete elemanları para karşılığı başarısız adayların yerlerine sınava girdi

• ÖSYM binasına böcek denilen dinleme cihazları sokularak, hazırlık aşamasında telekulak yoluyla sorular çalındı.

Elektronik cephane

Yapılan aramalarda 1 adet glock mara tabanca ve 3 adet şarjör ile çok sayıda fişek; kulağa takılabilir elektronik cihazlar; kırmızı beyaz renkli kısa kollu, üzerinenokiamarka bluetooth kulaklık monte edilmiş tişört; 1 adet kolye şeklinde cep telefonu; flash bellekler; cep telefonu kulaklıkları; 3 adet kulak içine yerleştirildiği düşünülen ses algılama aparatı; 6 adet bilgisayar; hafıza ve sim kartlar; elektronik cihazlara ait piller; başka kişilere ait kimlik fotokopileri ele geçirildi.

Kameralar devre dışı

• Güvenlik kameraları devre dışı bırakılarak sorular Ankara'daki ÖSYM binasından adi hırsızlık yoluyla çalındı.

• Soruları hazırlayan uzmanlardan parça parça sorular satın alındı. Dışarıda bir havuzda birleştirildi.

• Sınavdan sonra cevap anahtarları optik bölümde görev yapan ÖSYM çalışanları tarafından dolduruldu.

• ÖSYM'nin soru bankasına dizüstü bilgisayar ile kurum içerisinden bağlantı yapıldı.

• Ücret karşılığı dışarıya soru hazırlayan ÖSYM TAB Birimi Test Geliştirme uzmanları soruları, dershane ve yayınevlerine sattı.

• Cevap kağıtları optik okuyucu bölümüne geçmeden ağzı kapalı zarfların tek tek açılıp fotoğraflandığı sırada değiştirildi.

STAR GAZETESİ

Biz de harıl harıl boşuna çalışalım...vayyy beeeeeee....:umursamaz:

Yeni öğrendim ben iptal edildiğini,şimdi sevinsem mi üzülsem mi bilmiyorum yani,

Gene çalış bakalım saçmasapan kuramları,yine stres offff......

Hayırlısı bakalım...
bende bu kız nerde diyordum :)
1 ay içinde yapılacak diyorlar aman sıkı çalış canım. güzel haberlerini beklerim.
GK GY örtbas edildi o hırsızlar eğitime yine girecekler, yapamayıp 4001 e doluşacaklar, olan bize olacak anasını satayım klava: sabah sabah gerildim yine yaaaa

He valla aynen ben de çok stres yaptım,

Napalım hayırlısı,inş.sen de hakkettiğin bir yere girersin canım...
a.s.

KPSS gidecek, yeterlilik sınavı gelecek ...

Öğretmen adayları bir daha KPSS'ye girmeyecek. Öğretmen alımlarındaki yeterlilik sınavını ÖSYM değil, MEB yapacak. MEB'in sınavı öğretmen adaylarının lisans eğitimi aldığı alanlarda olacak .

Kopya skandalı çıkan 10-11 Temmuz'daki Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonrası Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmen alımında yeni yöntem için düğmeye bastı. Meclis açıldıktan sonra yasa değişikliği ile hayata geçirilmesi planlanan yeni projeye göre, her öğretmen adayı sadece kendi alanından sınava alınacak. Öğretmen alımlarındaki yeterlilik sınavını ÖSYM değil, MEB yapacak. Bakanlığın yapacağı sınavKPSSgibi tüm derslerde değil, adayların lisans eğitimi aldığı alanda olacak. Örneğin resim öğretmenliği için resim alanında, matematik öğretmenliği için Matematik alanında olmak üzere 84 alanda sınav yapılacak. Türkçe öğretmeni olmak isteyen bir aday, bu alanda lisans eğitimin tamamladıktan sonra gireceği yeterlilik sınavında, Matematik, Fizik soruları çözmek zorunda kalmayacak. Sadece Türkçe soruları ile yeterliliği ölçülecek.

EĞİTEK ALTYAPISI GELİŞTİRİLECEK

Bu sınavları hazırlamak için, Bakanlık tarafından halen açık lise sınavlarını yapan Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün (EĞİTEK) altyapısı geliştirilecek. EĞİTEK'e yeni kadro veteknolojitakviyesi yapılacak. Öğretmen adaylarının gireceği son KPSS iptal edilen Eğitim Bilimleri sınavı olacak. Böylece en erken Aralık ayında atanması mümkün olan 30 bin öğretmen ataması KPSS ile yapılan son atama olacak. Bu sınavı da MEB'in yapması görüşü ağırlık kazandı.

ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan'ın dünkü görüşmedeYÖKBaşkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'a bu yönde görüş bildirdiği öğrenildi. Adı ‘Öğretmenlik Yeterlilik Sınavı' olarak planlanan sınavın ilkinin ise 2011 yılında yapılması planlanıyor.

STAR GAZETESİ

21.09.2010

Öğretmen arkadaşlar hadi hayırlısı kurtuluyoruz galiba bu Kpss saçmalığından...

Gerçi gene o saçma kuramları eğitim bilimlerini sorarlar bize ya,hayırlısı

bakalım,matematikten anayasadan kurtuluruz belki...
boshayallersmile

sizin adınıza çok sevindim. düzenleme yapmaları için demekki böyle bi facia gerekiyormuş sempatiksalakcinni
valla olan İİBF lere oldu yaa, kadere bak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…