- Konu Sahibi kahvekolik
-
KPSS skandalı ile ilgili soruşturma yurt geneline yayılıyor. Adana’da Jandarma, 45 kişiyi gözaltına aldı. Zanlılar, bugün savcılık sorgusundan geçirilecek. Soruşturmanın kilit ismi haline gelen Baki S.’nin işaret ettiği Berat K.’nin soruları mail ile dağıttığına dair ise somut delil bulunamadı. Savcılık, bunun üzerine sızıntı iddialarını gündeme getiren Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ile görüştü. Savcılığın ‘ham sorula size nasıl geldi?’, ‘şüphelilerin telefon görüşmelerinin içeriğini nerden biliyorsunuz ?’ sorularına cevap veremeyen Koncuk şüpheli durumuna düştü. Koncuk’un bilgisayarları da incelenecek.
KPSS skandalı ile ilgili soruşturma yurt geneline yayılıyor. Adanada Jandarma, 45 kişiyi gözaltına aldı. Zanlılar, bugün savcılık sorgusundan geçirilecek. Soruşturmanın kilit ismi haline gelen Baki S.nin işaret ettiği Berat K.nin soruları mail ile dağıttığına dair ise somut delil bulunamadı. Savcılık, bunun üzerine sızıntı iddialarını gündeme getiren Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ile görüştü. Savcılığın ham sorula size nasıl geldi?, şüphelilerin telefon görüşmelerinin içeriğini nerden biliyorsunuz ? sorularına cevap veremeyen Koncuk şüpheli durumuna düştü. Koncukun bilgisayarları da incelenecek.
KPSS skandalında çıkar ağı şüphesi güçleniyor!
KPSS sorularını ÖSYM'den dışarı sızdırdığı iddia edilen Soru Hazırlama Komitesi Üyesi Gönül T. hakkında çarpıcı bir bilgiye daha ulaşıldı. Eşinin ÖSYM'de daire başkanı olduğu ileri sürülen Gönül T.'ye ait Benim Dershanesi'nin, Ankara'nın çok yakından tanıdığı Fatoş Abla lakaplı Fatma Ö.'nün ana hissedarı bulunduğu Anadolu Rönesans şirketinin olduğu ortaya çıktı.
KPSS'de kopya iddiaları sebebiyle savcılık ve emniyetin yürüttüğü soruşturmada ortaya çıkan bağlantılar, skandalın arkasında çıkar ilişkilerinin olduğu şüphesini güçlendirdi. Dershane işlettiği ve soruları ÖSYM'den çıkardığı iddia edilen Soru Hazırlama Komitesi Üyesi Gönül T.'nin Ankara sosyetesinin de çok yakından tanıdığı 'Fatoş Abla' lakaplı Fatma Ö. ile ilişkisi soru işaretlerini artırdı. Soruşturmayı derinleştiren savcılık, Gönül T.'ye ait "Benim Dershanesi'nin Fatma Ö.'nün ana hissedarı bulunduğu Anadolu Rönesans şirketine ait olduğunu belirledi. KPSS sorularının sızdırıldığının anlaşılmasından sonra ÖSYM'nin soru bankasındaki sorularının tamamen iptali gündeme geldi. Ayrıca soruları hazırlayan komite üyelerinin de değiştirileceği belirtiliyor.
1 milyona yakın memur adayının kaderini belirleyen KPSS skandalıyla ilgili olarak YÖK Denetleme Kurulu ve savcılık tarafından yapılan incelemelerde ilginç sonuçlara ulaşıldı. YÖK Denetleme Kurulu'na gelen ihbar mektubunda soruları sızdırdığı belirtilen ÖSYM Soru Hazırlama Komisyonu Üyesi olan Gönül T.'nin KPSS eğitimi veren bir dershanenin sahibi olduğu iddia edilmişti. Mektupta Gönül T.'nin eşinin de ÖSYM'de daire başkanı olan Metin T. olduğu belirtilmişti. Savcılığın ulaştığı son deliller Gönül T.'nin sahibi olduğu Benim Dershanesi'nin Ankara sosyetesinde 'Fatoş Abla' olarak bilinen Fatma Ö. ile bağlantısını gözler önüne serdi. Vatan'ın haberine göre Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarında 'Benim Dershanesi' ile 'Anadolu Rönesans Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri' şirketinin faaliyet adresleri aynı. Bir başka ifadeyle iki şirket de Konur Sokak No: 45 Kızılay-Çankaya'da. Gönül T., şirketin ortaklarından biri olarak görülüyor. Fatma Ö.'nün ana hissedarı olduğu şirketin sermayesi 1 milyon 500 bin TL. Diğer hissedarlar ise Bülent A., Emin A., Mutlu A. ve Sevengül S.
Edinilen bilgiye göre skandalın odağındaki isim Fatma Ö., önce bağlantıyı kabullenmedi. Durum belgelendiğinde ise suçu kabul etmediğini belirtti. Dershane ile bağlantısı sorulduğunda 'Benim böyle bir şirketim yok.' dedi. Bunun üzerine Ticaret Sicil Gazetesi kayıtları gösterilince, "Ben bu belgeleri kabul etmiyorum. Benim böyle bir şirkette hissem yok. 2003 yılında Karanfil Sokak'ta bulunan yeğenlerime devrettiğim Fatoş Abla Rönesans Dershanesi vardı. Ama onunla da ilgim yok artık." savunmasını yaptı. Fatma Ö, Gönül T. ile bağlantısı ile ilgili sorulara ise "Benimle uğraşacağınıza cemaat okullarıyla uğraşın. Ben Gönül T.'yi tanımıyorum. Bu konunun benimle hiçbir ilgisi yok." karşılığını verdi.
Son cümlesi özellikle dikkatimi çekti,bu soruları sızdırma olayını kim yaptı,kimlere
ulaştı sorular bilinmez ama her fırsatta cemaatin işidir deyip bir insanın yaptığı hatayı grup
ismi verip yok sağcılar yok solcular yok şucular bucular yaptı deyip üzerine atmak
hakkaten iftira olur,kul hakkı denen bişey var,
Benim ablam da Fem dersanelerinde çalışıyo ama o da çok düşük 54 aldı yani,
Kimse suçlu,ister cemaatçi olsun,ister cemevi üyesi olsun,her kimse bulunup dünyadaki
hakeettiği ceza verilmeli,öbür taraftaki cezasını zaten hakkı emeği yenen insanlar
yakasına yapışıp verecekler merak etmesinler...lmaz:
YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, dün yaptığı açıklamada denetleme kurullarının kopya iddialarıyla ilgili ikinci raporunu da tamamladığını ifade etmişti. İşte bu rapor soruşturma savcısı Şadan Sakınan'a da sunuldu.
Raporu inceleyen Sakınan, bir kez daha düğmeye bastı ve ÖSYM'de yeni bir inceleme başlatıldı. İncelemeler geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirildi. Bu seferki incelemeler test araştırma ve geliştirme bölümünde yoğunlaştı. Savcı Sakınan burada soruların hazırlanmasından basım aşamasına kadar olan süreçle ilgili ÖSYM görevlilerinden detaylı bilgiler aldı.
İncelemelerde, sınav sorularının yasadışı dinleme yolluyla ÖSYM 'den sızdırıldığı iddiaları da gözönünde bulunduruldu. Bu kapsamda ÖSYM'de "böcek" aramasının da yapıldığı iddia edildi. Devlet kapısında iş bekleyen onbinlercememuradayının merakla beklediği KPSS'nin iptal edilip edilmeyeceği sorusu savcı Sakınan'a soruldu. İddialarla ilgili faillerin hala arandığını belirten savcı Sakınan soruşturmanın ne zaman biteceğine ilişkin bir zaman veremeyeceklerini söyledi.
Öte yandan incelemeler devam ederken konuyla ilgili önemli bir iddia daha ortaya atıldı. İddiaya göreKPSSsorularını sızdırdığı iddia edilen ÖSYM Bilgi İşlem Daire Başkanı Mustafa T. ile sınav komisyonu üyesi olan eşi Gönül T. ile birlikte üç ÖSYM görevlisinin isminin Kafes eylem planında geçtiği ortaya atıldı. Bu kişilerin isimlerininErgenekonsanığı Levent Bektaş'ın evinde yapılan aramalarda "gündemlerim.doc" adlıbilgisayardosyasında yazılı olduğu iddia edildi. Savcı Sakınan'ın da bu üç ismi inceleme kapsamına dahil ettiği iddia ediliyor.
:1shok::1shok:
Daha neler duyacağız...
geçen gün bende okudum bu habaeri ve şok oldum.hatta haberlerde duymuş annem ses kaydı falan bulunmuş..ergenekon sanığı sonuçlara ne kadar müdahele edebiliriz demiş.daha öncede sızmalar varmış 10 yıl öncesinin sonuçları araştırılıyor yaa..bu kadar büyümüş iş.bide araştırıldıkça orataya değişik şeyler çıkıyormuş..ne kadar doğru bilemem ama tam puan alan karı koca vs cemaat üyesi dendi ya,hakim savcı sınavına müdahele edenler böyle belli kişilerin puanlarını değiştirmiş bile deniyor..hani suç atmak kopya var bakın neler karıştıryorlar dedirtmek için...işin içine bir sürü kurum girdi artık açıklansa ne neymiş ne olmuş millette anlasa...yuhh dedim yaa artık doğruysa..
bende bu kız nerde diyordum :)Yeni öğrendim ben iptal edildiğini,şimdi sevinsem mi üzülsem mi bilmiyorum yani,
Gene çalış bakalım saçmasapan kuramları,yine stres offff......
Hayırlısı bakalım...
bende bu kız nerde diyordum :)
1 ay içinde yapılacak diyorlar aman sıkı çalış canım. güzel haberlerini beklerim.
GK GY örtbas edildi o hırsızlar eğitime yine girecekler, yapamayıp 4001 e doluşacaklar, olan bize olacak anasını satayımklava: sabah sabah gerildim yine yaaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?