KPSSde netlerim eksik geldi diyenler dikkat!

Türk Eğitim-Sen, KPSS'deki kopya iddiası için belge açıkladı.

350 adayın 120 soruyu doğru cevaplaması ve 3 bine yakın adayın da 110'un üzerinde net çıkardığı 2010 yılı KPSS Eğitim Bilimleri testindeki kopya iddialarına ilişkin ilk ciddi belge Türk Eğitim Sen tarafından açıklandı. Türk Eğitim Sen Başkanı İsmail Koncuk, 116 sorunun 5 Temmuz'da Uludağ Üniversitesinden mezun bir öğretmen adayına mail yoluyla gönderildiğine dair belgeyi Savcılığa verdiğini açıkladı.

28 Ağustos 2010 12:22

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, KPSS'den önce eğitim bilimleri sorularının ham halinin Uludağ Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden 2007'de mezun olan bir kişinin e-mail adresine servis edildiğini öne sürdü.

Koncuk, sendika genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, sendika tarafından yapılan tespitlere göre, KPSS'ye ilişkin iddiaların 50-100 kişiyle sınırlı olmadığını, binlerce kişiye soruların servis edildiğini yüzde 100 ispat ettiklerini savundu.

Olayların ortaya çıkmasından adeta bir korku duyulduğunu iddia eden Koncuk, “Bu işi yapanların ortaya çıkmasından da korkuluyor. Belki bu olaylar, geçmiş yıllarda da yapıldı ancak, bu yıl ortaya çıktı. (Benim adamım yaparsa her şey mübahtır) anlayışı Türkiye'yi uçurumun kenarına sürükler, bu anlayıştan kurtulmak lazım. Ahlaksızlığı yapan ahlaksızdır, namussuzluğu yapan namussuzdur. Bunu tespit edemediğimiz sürece emin olun ülkenin geleceği hiç de iyi değildir” dedi.

“ŞİFRE VERİLEREK SORULAR DAĞITILDI İDDİASI”

Koncuk, sözlerinin ardından KPSS eğitim bilimleri sorularını içeren “PDF” formatında bir dosyayı gazetecilere gösterdi.

Dosyanın 5 Temmuz 2010'da saat 14.22'de oluşturulduğunu anlatan Koncuk, dosya tarihinin değiştirilmediğini, orijinal dosya üzerinde değişiklik yapılmadığını da tespit ettiklerini söyledi.

Konucuk, sınavın 10 Temmuzda, eğitim bilimleri testinin de aynı gün öğleden sonra yapıldığını anımsatarak, şu iddialarda bulundu:

“Bu dosya 5 Temmuzda oluşturuldu. Bu dosyada ne var? Dosya, sınavdan beş gün önce oluşturulmuş. Bu dosya bizim tespit ettiğimiz bir e-mail adresine gönderiliyor. O e-mail adresini hukuken suç olduğu için söylemeyeceğim. Ama bu bilgiyi ve o e-mail adresinin sahibini biz tespit ettik. Bu sorular o e-mail adresine gönderilmiş. Bu yüzde yüz. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden 2007'de sınıf öğretmenliği bölümünden mezun olmuş bir KPSS adayına ait hotmail uzantılı bir e-mail bu. Bu kişi erkek ve doğum yeri İç Akdeniz'e doğru bir ilimizin ilçesi. Ayrıca sınavda tam puan da alamamış. Bu sorular, muhtemelen her il merkezindeki onlarca kişiye gönderildi ve onların e-mail adresinin üzerinden başkaları bu soruları aldı.

Yani bir e-mail adresine sorular geliyor. Ben arıyorum birilerini ve 'benim e-mail adresime gir şifresi de şu. Bu şifreden soruları al' diyorum. Şöyle de olabilir. Bunların eğitim bilimleri sınavına ait olduğu da söylenmemiş olabilir. 'Al bundan faydalan' da denilmiş olabilir. Yani kopya olduğu anlaşılmasın diye. Bu da mümkündür.”

Bu olayı tesadüfen yakaladıklarını dile getiren Koncuk, “İlleri aşmışız ilçelere kadar bu sorular servis edilmiş” dedi. Koncuk, bu bilgileri istendiği takdirde, savcılığa, YÖK Denetleme Kurulu'na ve Devlet Denetleme Kurulu'na vereceklerini söyledi.

“IP ADRESLERİNDEN TESPİT EDİLSİN”

Kimlerin söz konusu e-mail adresine girdiğinin IP adreslerinden tespit edilebileceğini belirten Koncuk, “eğitim.son” adıyla oluşturulmuş bu dosyanın başka hangi e-mail adreslerine gittiğinin de hotmail sağlayıcıları tarafından belirlenebileceğini söyledi.

İsmail Koncuk, bu kişinin bulunduğu ilçenin kopya işlerinin merkezi olduğunu düşünmediğini de dile getirerek, “O, e-mail adresine başka e-mail adreslerinden soruların gelmesi kuvvetle muhtemel. Yani yetkililer çok net olarak bu e-mailin nereden gönderildiğini ortaya çıkarabilir” dedi.

“SORULAR HAM HALİYLE SERVİS EDİLMİŞ İDDİASI”

Tespit ettikleri dosyada yer alan soruların “ham” olduğunu, asıl sınavdakilerden ufak tefek farklılıklar gösterdiğini ve dosyada sınavdaki 4 sorunun bulunmadığını dile getiren Koncuk, “Bu durum, soruların daha baskıya girmeden, birilerinin eline geçtiğini, e-mail adreslerine servis edildiğini gösteriyor. Telefon trafiğiyle de belli gruplara servis edilmiş” dedi.

Bu grupların savcı tarafından belirlenmesi gerektiğini ifade eden Koncuk, “Bu, kesinlikle kendi mensuplarına, menfaat temin etmek isteyen, öncelik kazandırmak isteyen bir grubun işi. Bunu ortaya çıkarmak benim işim değil. Araştırmalarda bunların hangi gruplara ait olduğu da ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

“Servis edilen sorularda, asıl sınavdaki sorularda bulunmayan bazı yazım ve ifade bozukluklarının bulunduğunu” iddia eden Koncuk, “Bu ham metin olduğu için birileri alelacele bu soruları bir yere göndermiş. Ama ÖSYM, bunları baskıdan önce düzeltmiş” dedi.

“DOST VE AKRABALARINA DA VERMİŞLERDİR”

Soruları ele geçirenlerin dost ve akrabalarına da bu soruları vermesinin mümkün olduğunu vurgulayan Koncuk, “Şunu çok net söyleyebiliriz. Bu sorular, yüzlerce değil, binlerce insana gönderilmiştir. Hatta sorular öylesine ortada gezmiş ki ayağa düşmüş” diye konuştu.

Bu tespitlerinin ardından savcılık, Devlet Denetleme Kurulu, YÖK Denetleme Kurulu'nun gerekeni yapması gerektiğini belirten Koncuk, “Bu işin üzerine gidilirse bu işe karışmış olan hemen herkes çorap söküğü gibi ortaya çıkacaktır. Bilgisayar aleminde yazdığınız her kelime attığınız her adım kayıt altına alınır” diye konuştu.

Koncuk, bunların ortaya çıkarılmaması halinde olayların arkasında başka konuların bulunduğunu düşüneceklerini söyledi.

“SINAV SİSTEMİ MERCEK ALTINA ALINMALI”

ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan'ın “düzgün bir adam” olduğuna inandığını dile getiren Koncuk, “Ama Yarımağan'ın altında yüzlerce insan var. Onun için ÖSYM sınav sisteminin de bir mercek altına alınması, sorgulanması gerektiğini olaylar gösteriyor” dedi.

Koncuk, soruları hakkıyla yapanları korumak istediklerini dile getirerek sözlerini şöyle tamamladı:

“Elimizde yarım bardak su var. İçerisine yüzde 10 kadar lağım suyu karışmış. (Şu tarafı temiz kalmış şu tarafını içeyim) deme hakkını kendimizde bulabilir miyiz? Bu kadar olaydan sonra (ben hakkımla yaptım) diyen insanlara güven kalır mı? Tüm derdimiz haksızlığa uğrayanlara hakkını teslim etmeye çalışmak. Ama artık bu kadar geniş boyut kazanmış olaylar yaşandıktan sonra (ben hakkımla almıştım, benim durumum ne olacak?) sorusu bayat kalıyor.”

:uhm:

KPSS de toptan iptal yok!

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Hürriyet'e yaptığı açıklamada birbirleriyle ilişkileri olan 3 bin 227 KPSS katılımcısını yakın takibe aldıklarını söyledi.

Özcan, “Bunların usülsüzlükleri ortaya çıkınca sınavlarını iptal edeceğiz. Yönetmelikleri de inceleyeceğim. Bir daha da devlet hizmetinden faydalandırmayacağız. Artık çok açık ki, sorular 3 bin 227 kişi arasında elden ele gezmiş. Ama bizim amacımız bunun kimden çıktığını bulmak” dedi. Özcan şöyle konuştu:
“Elimizde şu an kesin deliller yok. Ama savcılık yardımıyla kesinlikle bulacağız. Soruların bazı şahıslarda olduğu iddia ediliyor. Ama asıl kaynağı bulmadan, ÖSYM'ye girip çalanı bulmadan kesin bir sonuca varamayız. Bu benim artık boynumun borcu oldu. Sonuna kadar takip edeceğim. Milli Eğitim Bakanımız Nimet Çubukçu'ya da anlatacağım. Bu bir suç. Binlerce kişi kursa gidiyor. Onların hakkına yazık değil mi? İnsanlara böyle bir eziyetin yaşatılması adil değil.”KPSSsorularının gönderildiği adres olarak gösterilen Ispartalı B.S. konusundaYÖKBaşkanı, bu kişinin 3 bin 227 kişinin arasında olmadığını söyledi. Özcan “Ortaya atılan iddialar kesinlikle yalan. Sistemden tek tek kontrol ettik. Eğer soruların tamamı bu kişide olmuş olsaydı soruların hepsini yapardı. Bu isim ne tam net yapan 350, ne de takibe aldığımız 3 bin 227 kişi arasında bulunuyor. Bu aşamada bunun gibi birçok iddia ortaya atılacak. Bizim için önemli olan kaynağı bulmak.”

İyi tamam da bizim eksik hesaplanan netlerimiz ne olacak?

:umursamaz:

kızlar yök başkanı özcan eğer bu iddialar doğru ise sadece bu işi yapanların sınavı iptal olur hepsi ile uğraşamayız dedi yaaa..

Ya üç-beş kişi değil binlerce insan netlerinin eksik hesaplandığını söylüyor,peki bu

insanların hakkı nolucak?

Tamam tüm sınavı iptal edemiyorlar ama en azından Eğitim Bilimlerini iptal etmeleri

gerekirdi,hiç adil olmadı bu hiççç...
:umursamaz:klava:

bi öyle bi böyle amann!
iptal etmeyecekler, yarın öğretmen atamaları varmış.
nimet hanım yaptı yapacağını gerçi tersini beklemiyorduk hiçbirimiz.
o hukuk devleti bakanı olduğu için!!!
atananları geri mi çekecekler?
bu iş bitti kızlar, maksimum kopya çekenlere bişeyler uygulanır.
seneye için hazırlanmaktan başka ne çaremiz yok.
gerçi ona da korkar olduk, aynı şeyleri yaşamayacağımız ne malum.

sadece eğitim bilimlerinden mi kopya çekildi sorular çalındı ?

gk-gy deki netlerde uçuk akannehir

sadece eğitim bilimlerinden mi kopya çekildi sorular çalındı ?

gk-gy deki netlerde uçuk akannehir

Ya öyle zaten de,hani öğretmenler hariç diğer sınava girenleri düşündüğüm için öyle

yazdım,yoksa zaten tümü şaibeli yani...

Seneye de hangi azim ve şevkle çalışırız bilmiyorum,şahsen hiç içimden gelmiyo artık...:umursamaz::umursamaz:

sınav iptal olsa ne olacak bu saatten sonra aklım almıyor

tekrar çalışmak aynı stresi sıkıntıyı yaşamakalsanaalsanasmile

kopya olayı her yıl oluyor

tekrar soru hazırlanacak da bilmem ne de...delikafadulden

1 yılı bulur. sonra 2011 sınavı kapıya gelir zatenfisfisfis

o vakte kadar da atı alan üsküdarı geçer. :gitme:

iyi ki konunun üstü örtülmedi. inşallah sözlerinde dururlar da bu işe bulaşanları devlette barındırmazlar. böyle lekelileri özel sektörden kim alır orası da muamma...hihoyyyt

gidebileceğimden daha kötü yere gideceğim ama sınavın iptal olmasından yana değilim ben. 3 yıldır çektiğim sıkıntım bitiyor çok şükür. bir daha aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. kötükedihüso

ak koyun kara koyun çıksın ortaya ve puanlar tekrar hesaplansın, suçlularda cezasını çeksin . bende bir kahve içeyim ağız tadıyla artık ya

Tamam hakkıyla o puanı alanlar da var,toptan iptal edince onlara haksızlık olur,ama ya

biz,eksik olarak hesaplanan netler yüzünden aldığımız düşük puan nolucak?Tercih yapma hakkımız bile olmayacak?

Bu bi fırsatçılık değil yani,diyorum ya üç-beş kişi değil binlerce insan aynı şeyi

söylüyor,insan kaç soru yaptığını,hangisini boş bıraktığını bilmez mi?bazıları boş

bıraktıkları soruları bile yanlış olarak hesaplamışlar diyor...

Binlerce kişi mi yanılıyor,ya da yalan söylüyor?

Zannetmiyorum...:umursamaz:

Ha Eğitim Bilimleri iptal edilseydi belki bizim için de bi iade-i hak olurdu,herkes yıllarını

emeklerini verip çalışıyo,kim ister ki 300-500 kişi yüzünden emeklerinin boşa gitmesini...

Neyse ben yine de hayırlısı olsun diyorum,kimseye hakaret edecek,beddua edecek

değilim şu mubarek günde,çünkü herkes hakkettiğini zaten bulur,bu dünyada

bulmayanlara ALLAH diğer tarafta cezasını elbet verecektir,ve bu kadar insanın hakkına

girenlerle de orda yüzleşeceğiz...lmaz:

Herkes hakkında hayırlısını diliyorum......

Gönderdim arkadaşım,ama sonuç çıkacağını zannetmiyorum,

Napalım hayırlısı demekten başka yapabileceğimiz bişey yok...
:sm_confused:

KPSS'de kopyaya ilişkin FLAŞ açıklama

Devlet Denetleme Kurulu'nun, KPSS'deki 'kopya' iddialarına ilişkin raporu belli oldu

30.08.2010 1702

Devlet Denetleme Kurulu Raporu: Güçlü kopya izlenimi var .
CADIARZU

Flaş! Öğretmen atamaları ertelendi.

YÖK Başkanı dün ve bugün yaptığı açıklamalarda, KPSS sorularının sızdırıldığına dair şüphelerini gazeteciler ile paylaşmıştı. Başkan Özcan bugün ayrıca, YÖK Denetleme Kurulunun iddialara ilişkin soruşturma raporunu inceledi. Bu inceleme sonrasında MEB'e giden Özcan, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile görüştü. Görüşmeden sızan ilk detaylara göre öğretmen atamaları ertelendi.

30 Ağustos 2010 17:55

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atamalarının ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı.
- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Milli Eğitim Bakanlığında bir araya geldi.

Özcan, bugün KPSS-2010 ile ilgili iddialar konusunda yoğun bir çalışma temposu geçirdi.

YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Mustafa Solak ve YÖK üyeleriyle YÖK'de toplantı yapan Özcan, denetleme Kurulunun iddialara ilişkin soruşturma raporunu inceledi.

Özcan, daha sonra Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'yu makamında ziyaret etti.

YÖK Başkanı Özcan, Bakanlıkta bulunduğu sırada Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, Bakanlıktan ayrıldı ve yaklaşık 1,5 saat sonra yeniden Bakanlığa geldi.

Çubukçu, burada gazetecilerin, ''YÖK Başkanı Özcan size KPSS ile ilgili YÖK Denetleme Kurulunun hazırladığı raporu sundu mu?'' sorusuna '1 saate kadar yazılı açıklama yapacağız' yanıtını verdi.

:1shok::1shok:

Flaş - Öğretmen atamaları durduruldu.

Milli Eğitim Bakanlığı, KPSS'ye ilişkin iddialarla ilgili durum netleşinceye kadar yarın yapılacak öğretmen atamalarını erteledi.

Milli Bakanı Nimet Çubukçu veYÖKBaşkanı Yusuf Ziya Özcan'ın Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki görüşmeleri devam ederken bakanlıktan yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

''Mevcut bilgi ve belgelerde 2010KPSSeğitim bilimleri sınavında usulsüzlük yapıldığına ilişkin kesin bulguya rastlanmadığı, konunun Cumhuriyet Savcılığına intikal ettiği, ancak sınavın tümüyle iptal edilmesini gerektirecek bir durumun oluşmayacağı kanaati belirtilmiştir. YÖK Denetleme Kurulu Başkanlığınca henüz soruşturma tamamlanmamakla birlikte, hazırlanan soruşturma ön raporunda ulaşılan deliller neticesinde sınavın bütünlüğünü etkileyebilecek bir durumun ortaya çıkma ihtimali belirtilmiştir. Durum netleşinceye kadar öğretmen atamalarının ileri bir tarihe ertelenmesi uygun bulunmuştur.''

hep bu öğretmen atamalarından korkuyordum, olsaydı üstü kapanacaktı, bikaç defa yazmıştım bunu. son dakika düzelttiler Allah'tan. şu da var ki öğretmen olmadığıma sevindim çünkü kurunun yanında yaş da yandı.
olayın sadece eğitim bilimleri kısmıyla ilgilendikleri için şaşıramıyorum bile, bizim GK GY netlerimiz nerde kimseden ses çıkmıyor.
azul sana cevap geldimi peki, sen göndereli bi hayli olmuştu yanlış hatırlamıyorsam.

arkadaşlar bunların hepsi kandırmaca.sınavın iptal olacağı yok.kopyacılarda yakalanmayacak ya da göstermelik bikaç kişininki iptal olacak o kadar.biraz daha gündemde kalıp unutturacaklar.demişti dersiniz.umarım ben yanılırım

Yok arkadaşım cevap falan gelmedi,geleceğini de zaten çok beklemiyorum...

Hayırlısı bakalım nolcak...
fisfisfis

Samanyolu Haber'e konuştu: KPSS...

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Samanyolu Haber'e KPSS'deki kopya iddiaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Özcan, "Kopya boyutu tahminimizden büyük, öğretmen atamaları o yüzden ertelendi. KPSS'nin iptal edilip edilmeyeceği delillere göre belli olacak" dedi.

31.08.2010 1121

fisfisfis

Evet atamalar durdurulmamalı direk sınav iptal edilmeli bu ne yaaa bu hükümet bunuda yaptı en sonunda benim en az E.B den 20 sorum eksik geldi bu nasıl iş. dilekçe için yardımcı olan arkadaşa tşkler. Allah yardımcımız olsun hileyle hurdayla kısacası bu hükümetle uğraşmak zor onların başının altoından çıkmıştır kopya olayı. aynını oylarda da yaparlar.

KPSS’deki kopya iddiaları soruşturan savcının talimatıyla ÖSYM binasına baskın

düzenlendi. Soru bankasını oluşturan üyelerin bilgisayarları ve telefonları inceleniyor.

Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndaki (KPSS) öğretmen atamalarının ertelenmesine yol açan çalıntı soru iddasıyla ilgili soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Ankara Emniyeti'nin bilişim uzmanlarından oluşan uzman ekip savcılık ve mahkeme kararıyla ÖSYM binasına gitti.

Soruların ÖSYM görevlilerince sızdırılmış olabileceği şüphesi üzerine savcı, sınavı hazırlayan komisyonun kullandığı odadaki bilgisayarlara el koydurdu.

Bilgisayarlardan yurt geneline internet yoluyla soru ya da bilgi dağıtılıp dağıtılmadığı incelenecek. Komisyon üyelerinin cep telefonu kayıtları da kontrol edilecek.

ÖSYM’ye yapılan polis baskınıyla eş zamanlı olarak KPSS sorularının elektronik posta adresine geldiği iddia edilen Isparta'nın Yalvaç ilçesinde yaşayan Baki Saçı'nın bilgisayarına da jandarma tarafından el konuldu.

ntvmsnbc

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…