Kpss..

Zadegan

Yeteeer,,, demek yetmez ki bazen...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2014
1.766
1.527
29
Önümüzdeki yıl ortaöğretim olarak kpss ye girecegim inşaallah. Açıköğretim imamhatip lisesi 4. Sınıfa geçtim. (Ailevi sebeplerden oturu orgun okuyamadim)Ve hafızım. Yani kuran kursu ogreticisi olmak istiyorum ve imamhatip+hafız olarak atanmak için 75 puana ihtiyacım var. Ancak ne kadar üstü alırsam şansım o kadar artacak. Fakat kpss ye çalışmak için günde ayirabilecegim 1-2 saatim var. Çünkü;
- 2 yaşında bir prensesim var.
- hafizlik tekrarı için haftada 6 gün 3 er saat kursa gidiyorum
- ve kuran kursu öğretici ligi için yeterlilik sınavına da hazirlanacagim
- haftada 1 gün (1.5-2 saat) keman için özel ders alıyorum. Ve her gün 1 saat keman çalışıyorum
- şimdi tatil fakat okullar başlayınca dersler başlayacak ve haftada 2 gün de okula gideceğim+ yazililar, sözlüler, performans ödevleri
- ev işleri ve eşime ayirmam gereken vakitler var.
- ve günde en az 3 saatimi full Time olarak kızıma ayiriyorum (yemek yedirmek, bakımı vs hariç ). Renkleri sayıları şekilleri vs öğretmeye çalışıyorum, eğitici oyunlar oynuyoruz ve şarkı söylüyoruz falan.
Tüm bunlara yetişmek için maksimum 6 saat uyuyorum. Genelde 5 saat.

İşte bu sebeperden dolayi kpss için 1 ya da en fazla 2 saat ayirabilecegim. Bu yüzden şimdiden calismaya baslamam gerekiyor. İnternetten biraz bakindim ve karacan akademi nin setini aldım. Şimdi bundan çalışıyorum fakat set çok detaylı anlatmış. Ezber yapmak ve yaptığım ezberi kafamda tutmak benim için zor değil. Fakat sadece 3-5 soru çıkan yurttaşlık için bile 200 sflik bir konu anlatım kitabi var sette. Bu setten de çalışacağım fakat bana daha az öz birsey de lazım. Anladınız siz. Dersaneye gitmem vakit açısından mümkün değil. Zaten kızımı yanımda goturmeyecegim için istemem. Çünkü haftada 1 gün okul hariç heryerde beraber gidiyoruz (hafizlik kursu ve keman dersi dahil) kpss için kizimdan ayrı kalamam yani.
Şimdi yasitlarim ve ablalarım bu şartlar altında bana nasıl bir çalışma metodu ve programı önerirsiniz?
Ve siz nasıl çalıştiniz??

özet kitaplar var ihityaç yayıncılığın onlardan alın detay çalışmak istemiyorsanız. ama kpssde artık detay maalesef

özet kitaplar var ihityaç yayıncılığın onlardan alın detay çalışmak istemiyorsanız. ama kpssde artık detay maalesef
Ortaöğretim de çok fazla detay yok sanırım. Bakacağım ihtiyaç yayınlarına

Teşekkür ederim
2016 da sınavsız geçiş için başvuru yapın. Ygs sınavsız geçiş icin 15 lira yatar.
Sonra mezun olursaniz temmuzda 2 yillik acikogretim ilahiyat tercihi verin büyük ihtimalle yerlesirsiniz yeni mezun olacaksiniz. Sınavsız geçişte sınava girme zorunlulugu yok tabi istersen girersin. 50 lira yatirinca hem sınava girersiniz.hem de yine sınavsız geçiş yapabilirsiniz.
Anadolu Üniversitesi ve erzurum Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde var.

Evet sinavsiz geçiş hakkım olduğunu biliyorum ve kullanacağım. Üniversite cepte olduğu için o konuda endiselerim yok. Dedigim gibi kpss ve yeterlilik endisendiriyor beni :)

Bende ihtiyacin kitaplarini duydum cok iyi diye moduler set ve soru bankasi alsaniz kafi..
Pegemin kim korkar tarihten kitabini tavsiye edebilirim
Videolar var yine youtube da matematik icin dogan ulu hoca cok iyi diye biliyorum..
Bende baslayacagim eylul gibi insallah

Çok teşekkür ederim hepsini arastiracagim

Ha bir de siz hangi üniversiteyi tavsiye edersiniz ??

Aaaaah ahhh ! Kelin ilacı olsa başına sürermiş.ben size tavsiyede bulunamam ama maşaallah diyebilirim,Allah gücünüzü sağlığınızı daim etsin.İnşallah atanırsınız.

Aaaaah ahhh ! Kelin ilacı olsa başına sürermiş.ben size tavsiyede bulunamam ama maşaallah diyebilirim,Allah gücünüzü sağlığınızı daim etsin.İnşallah atanırsınız.
Amiiiinnnn. Teşekkür ederim. Siz hiç girdiniz mi daha önce kpss ye ?

Ha bir de siz hangi üniversiteyi tavsiye edersiniz ??
Anadolu Üniversitesi. Kitap veriyorlar .sınavları okullarda yapılıyor tek kötü tarafı butunleme yok ama can eğrisi var.bir dersten 30 Lada gecersiz yada 40 Lada kalirsin diğer ogrencilere bağlı. Ama yinede iyi bir sistem bence.tabi siz tercih yaparken. Yinede erzurumu 2.siraya yazın.
Erzurum da kitap yok internet üzerinden elektronik yükleniyor kitaplar. Vize sınavları internet üzerinden yapıliyor final sınavı ise yaşadığınız şehirde merkezi var ise yaşadığınız şehirde yapılır merkezi yok ise en yakın ilde yapilir. Bütünleme Sınavı var.

Kpss pişmanlıktır :)
İşin şakası bir yana ben kolej öğretmeniyim kpssye yeterince çalışacak vaktim hiç olmadı :/
Mesleginizi icra edebiliyorsaniz kpss çok da lazım değildir herhalde sizin için o halde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…