Önümüzdeki yıl ortaöğretim olarak kpss ye girecegim inşaallah. Açıköğretim imamhatip lisesi 4. Sınıfa geçtim. (Ailevi sebeplerden oturu orgun okuyamadim)Ve hafızım. Yani kuran kursu ogreticisi olmak istiyorum ve imamhatip+hafız olarak atanmak için 75 puana ihtiyacım var. Ancak ne kadar üstü alırsam şansım o kadar artacak. Fakat kpss ye çalışmak için günde ayirabilecegim 1-2 saatim var. Çünkü;
- 2 yaşında bir prensesim var.
- hafizlik tekrarı için haftada 6 gün 3 er saat kursa gidiyorum
- ve kuran kursu öğretici ligi için yeterlilik sınavına da hazirlanacagim
- haftada 1 gün (1.5-2 saat) keman için özel ders alıyorum. Ve her gün 1 saat keman çalışıyorum
- şimdi tatil fakat okullar başlayınca dersler başlayacak ve haftada 2 gün de okula gideceğim+ yazililar, sözlüler, performans ödevleri
- ev işleri ve eşime ayirmam gereken vakitler var.
- ve günde en az 3 saatimi full Time olarak kızıma ayiriyorum (yemek yedirmek, bakımı vs hariç ). Renkleri sayıları şekilleri vs öğretmeye çalışıyorum, eğitici oyunlar oynuyoruz ve şarkı söylüyoruz falan.
Tüm bunlara yetişmek için maksimum 6 saat uyuyorum. Genelde 5 saat.
İşte bu sebeperden dolayi kpss için 1 ya da en fazla 2 saat ayirabilecegim. Bu yüzden şimdiden calismaya baslamam gerekiyor. İnternetten biraz bakindim ve karacan akademi nin setini aldım. Şimdi bundan çalışıyorum fakat set çok detaylı anlatmış. Ezber yapmak ve yaptığım ezberi kafamda tutmak benim için zor değil. Fakat sadece 3-5 soru çıkan yurttaşlık için bile 200 sflik bir konu anlatım kitabi var sette. Bu setten de çalışacağım fakat bana daha az öz birsey de lazım. Anladınız siz. Dersaneye gitmem vakit açısından mümkün değil. Zaten kızımı yanımda goturmeyecegim için istemem. Çünkü haftada 1 gün okul hariç heryerde beraber gidiyoruz (hafizlik kursu ve keman dersi dahil) kpss için kizimdan ayrı kalamam yani.
Şimdi yasitlarim ve ablalarım bu şartlar altında bana nasıl bir çalışma metodu ve programı önerirsiniz?
Ve siz nasıl çalıştiniz??