KPSS Matematik Soru çözüm sayfası

7. sorum 4 x[SUP]2 [/SUP]-9y[SUP]2[/SUP] + 4x +12y-3 ifadesinin çarpanlarından biri hangisi cevap = 2x + 3y -1 çarpanını 2x +3y buluyorum ama o -1 nerden çıkmış bilmiyorum

8. sorumx=1111 y = 3333 (x-y)[SUP]2[/SUP] +4xy/ (x+y)[SUP]2[/SUP] - 4xy = ?

çok uğraşıyorum ama çözemiyorum dönüp dönüp deniyorum çok vaktim gidiyo yoksa öyle en ufak takıldığımı sormuyorum bayağ kafa yoruyorum ama çıkmayınca çıkmıyo

ben bunu varya bütün küplü formülleri yazarak hatta sayı ekleyip çıkararak küpe çevirmeye çalıştım hiç böyle çözümlemeyi düşünmedim aman allahımm

4. sorum (x-y-z) [SUP]2[/SUP] - ( -x -y +z )[SUP]2[/SUP] eşiti hangisidir ?
a . 4x(y -z) b.4z (x+y)) c. 2x (2y-z) e . 4y (z - x) cevap = e

Canım soruları uzun uzun yanıtlamak sadece vakit kaybı oluyor o yüzden taktikleri söylicem ben sen kendinde zaten cevaba ulaşırsın.

Bu soruda ifadeyi kare ye indirebiliyor muyuz ona bakalım x-z ye a gibi bir değer verisen soru

(a-y) [SUP]2[/SUP] - ( -a -y )[SUP]2[/SUP] oluyor sanırım soru böyle daha basitleşti. en son çıkan sonuçta a yerine x -z koy.

Son düzenleme:
3. sorum k dört basamaklı doğal sayı ;a,b,c pozitif tam sayı

k=10a + 4 = 12b + 4 =15 c+ 4 old. göre en küçük k değerinin rakamları toplamı ? cevap = 7

k dan 4 çıkartırsan bu sayı 10, 12 ve 15 e tam bölünecekmiş değil mi ?

peki o zaman 4 e 12 ye 15 bölünen en küçük sayıyı okek ten bul. 60 ama k 4 basamaklı diyor 60 ın katı olan en küçük dört basamaklı sayı 1020

k -4 =1020 olduğuna göre

k = 1024

8. sorumx=1111 y = 3333 (x-y)[SUP]2[/SUP] +4xy/ (x+y)[SUP]2[/SUP] - 4xy = ?

çok uğraşıyorum ama çözemiyorum dönüp dönüp deniyorum çok vaktim gidiyo yoksa öyle en ufak takıldığımı sormuyorum bayağ kafa yoruyorum ama çıkmayınca çıkmıyo [/QUOTE]

Bu soruda bölüm işareti (x-y)[SUP]2[/SUP] +4xy un mu yoksa yalnızca 4xy nin mi soru çözümü ona göre değişir .

eğer ilk şekildeki gibi ise 1111 parantezine alırsın soru kolayca çözülür zaten birinci taraf (x-y)[SUP]2[/SUP] +4xy = (x+y)[SUP]2[/SUP]

ikinci tarafta (x+y)[SUP]2[/SUP]- 4xy = (x- y)[SUP]2[/SUP]
4444 .4444 / 2222.2222 = 4 çıkıyor

değilse biraz karışık oluyor

Son düzenleme:

Bu soruda bölüm işareti (x-y)[SUP]2[/SUP] +4xy un mu yoksa yalnızca 4xy nin mi soru çözümü ona göre değişir .

eğer ilk şekildeki gibi ise 1111 parantezine alırsın soru kolayca çözülür zaten birinci taraf (x-y)[SUP]2[/SUP] +4xy = (x+y)[SUP]2[/SUP]

ikinci tarafta (x+y)[SUP]2[/SUP]- 4xy = (x- y)[SUP]2[/SUP]
4444 .4444 / 2222.2222 = 4 çıkıyor

değilse biraz karışık oluyor[/QUOTE]

evet evet böyle hay ellerin dert görmesin .tam kareleri göremiyorum bi türlü çok teşekkürler.aynı şeyleri tekrar tekrar anlattırdım resmen

evet evet böyle hay ellerin dert görmesin .tam kareleri göremiyorum bi türlü çok teşekkürler.aynı şeyleri tekrar tekrar anlattırdım resmen [/QUOTE]

Önemli değil bol soru çözdükçe alışırsın görmeye. Bu arada 2 . sorunun yazılışında bişi unutmuş olabilir misin acaba ? Bu haliyle pek çözülebilir durmuyor.

ikinci soruya bir daha baktım aynen böyleymiş soru neyse o kadar birikmiş sorunun üstüne konu çalışamıyordum dönüp dönüp çözmeye çalışıp çözemiyordum da çok sağol

Merhabalarrr yine ben ve sorularım
1. sorum 8x-4y =b+2
(a-1)x+y-3=0 denk. sisteminin çözüm kümesinin eleman sayısı 1 den fazla ise a + b =? ( çözümün 1den fazla olması nedemek bi formülümü var bilmiyorum ) cevap = -15

2.sorum 5x - 3y +z =14
4x - 12y - 4z= 4 x+y+z =? cevap= 4

3. a[SUP]2[/SUP] - 2a.(a+6) + (a+6) [SUP]2[/SUP]
---------------------------------------------------------=4 => x=? cevap = -1
(8 - a ) - (x-a)

4. sorum

-3 < a < 7, -5<b < 3 (2a - 4b) nin en büyük değeri ? cevap 28 miş ben 24 buluyorum ama

5. sorum

a < b < 0 a,b reel sayı c= (b-4a)/a anın çözüm kümesi nedir cevap (-4,-3)

Son düzenleme:
şu sorumda hala duruyor tabi
6. soru 9 [SUP]3a [/SUP] + 27 [SUP] a + 1 [/SUP]sayısının 114 tane pozitif tam böleni varsa a = ? cevap 3

aslında iki sorum daha varda onlar eşit ve büyük diyo nasıl çıkarıcam o işareti burada bilemedim

7. sorum 36 / ( |x+4| + 2x - 4 |) ifadesinin en büyük değeri kaçtır ? cevap =; 6

8. |a|. |b| =3 eşitliğini sağlayan kaç tane (a,b) sıralı ikilisi vardır cevap = 8
kafa yoran tüm arkadaşlara teşekkürler

İki denklemin çözüm kümesinin 1 den fazla olması demek aslında bu denklemlerin eşit olduğu anlamına geliyor. İki doğru düşün bu doğrular tek noktada çakışıyor olsalardı çözüm kümesi 1 olacaktı. 1 den fazla olduğuna göre bu iki denklem eşit olması gerekir. Aynı doğru üzerinde. Bu denklemlerin katsayılarını eşitleyeceğiz.

8x - 4y = b +2
-4/ (a-1) +y = 3

8x - 4y = b +2
(-4a+4) -4y = - 12

8 = -4a +4 a = -1 b +2 =-12 b= -14 a + b = -1 + -14 = -15

4. sorum

-3 < a < 7, -5<b < 3 (2a - 4b) nin en büyük değeri ? cevap 28 miş ben 24 buluyorum ama

5. sorum

a < b < 0 a,b reel sayı c= (b-4a)/a anın çözüm kümesi nedir cevap (-4,-3)

4.

b yi -4, a yı 6 alırsak

2. 6 - (-4).4 = 12 + 16 =28

5.
VİRÜSbu ifadeyi

c = ( b / a ) - 4 olarak yazabiliriz

b /a nın çözüm kümesi nedir onu bulmak gerek a < b < 0 kümesinde her tarafı a ya bölersek a/a < b/a < 0

1 < b/a < 0 her tarafa -4 ekleyelim

1-4 < c < 0 -4 yani C ( -3, -4) arası değer alabilir.

Son düzenleme:

Merhaba benim de sorularım var.

1)İki tanktan birincisinin hedefi vurma olasılığı 3/4,ikincisinin hedefi vurma olasılığı 4/5'tir.Bu iki tank aynı hedefe atış yaptığında hedefin vurulma olasılığı kaçtır?

2)Sıfırdan farklı a,b,c rakamları istenildiği kadar kullanılarak yazılabilecek tüm iki basamaklı sayılar toplanıyor.Bu toplamın a+b+c toplamına bölümünden elde edilen bölüm kaçtır?

3) ("kare kök içinde" x+3)+ ("kare kök içinde" x) = 12 olduğuna göre, ("kare kök içinde" x+3) - ("kare kök içinde" x) =?

3. soruyu kök işaretini yapamadığım için böyle yazmak zorunda kaldım,umarım anlatabilmişimdir :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…