- Konu Sahibi emptychild
-
ya çok uğraşıyorum ama payla paydalar kayıyor hep düzenleyemedimkızım da durmuyor düzeltemedim araya @ attım şimdilik karışmasın paylar diye inşallah sonra düzeltebilirsem düzeltirim inşallah anlarsın böyle
Şimdiden çözecek arkadaşa teşekkürler
Benimde üç tane matematik sorum var
1. Altı basamaklı 82a23b sayısı 36 ile bölündüğünde 3 kalanı veren bir sayısıdır.Buna göre a aşağıdakilerden hangisi olabilir ?
a.2 b.4 c.5 d.7 e. 9
36 nın bölenleri 9 ve 4 tür önce 4 ü ele alalım
4 ile bölünebilme kuralı son iki basamağın 4 ile tam bölünebilmesidir.
bu durumda 28, 32 ve 36 sayıları 4 ile tam bölünebilir ama 3 kalanının olması için ya 31 , 35 ya da 39 olması gerekir bu sayının.
b sayısı 1 ise; 9 ile bölünebilme kuralı rakamlar toplamı 9 ile tam bölünecekti. Biz 3 kalanın olmasını istiyoruz. O yüzden tam bölünen sayının, 3 fazlasını alacağız.
8 + 2 + a + 2 + 3 + 1 = a + 16 ise 9 un 16 ıya en yakın katı 18 + 3 = 21 = a + 16 dan a = 5 olabilir şıklarda zaten 5 var devam etmeye gerek yok.
Benimde üç tane matematik sorum var
3.a b c d e f birbirinden farklı rakamlar a.b.c.=d.e.f ise (a+b+c) toplamı aşağıdakilerden hangisi olamaz ?
a.10 b.11 c.13 d.14 e. 18 cevap A 'ymış.Tek tek rakamları mı deniycez yoksa kısa yolu varmı
birinci soruda 31 aklıma gelmemişti .ikinci soruyla ilgili hiç fikir yürütememiştim çok teşekkür ederim
:26: bunlarda diğer sorularım
k,l,m birbirinden farklı iki basamakklı sayılar
k*l*m 62 ile am bölünebildiğine göre k + l+ m en çok kaçtır ? cevap 290
62 nin bölenleri 31 ve 2 ye bölünebiliyor
en büyük sayıları alalım 99 98 birde 31 in katı olan en büyük sayı 93
toplarsak 99 + 98 + 93 = 290
2. sorum 9[SUP]
6. x+y =36
x -y= 5/6 old göre y[SUP]3[/SUP] -x[SUP]2[/SUP]y - xy[SUP]2[/SUP] + x [SUP]3[/SUP] = ? cevap 25
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?