- Konu Sahibi emptychild
-
3 matematik 4 kimya kitabı bir rafa dizilecektir. dizilimde matematik kitaplarının yan yana ve kimya kitaplarının yan yana gelme olasılığı kaçtır?
cevap 2/35
eğer unutursam diye psikolojik olarak aklına geliyorsa ondan olabilir, ya da yeterli soru çözmemişsindir gerçekten unutuyorsundur o yüzden. Her konudan 400-500 soru çözmeye çalış kolay kolay unutmazsın o zaman.Sözel derslerde bendede oluyor o temelim olmadığı için 2 gün bakmayım sanki hiç bir şey bilmiyormuşum hiç çalışmamışım gibi hissediyorum soruyu görünce yapıyorum ya da arada karıştıdıklarım da oluyor. Konuları yeni öğrendiğimiz için tam oturmamış oluyor ondan kaynaklı biraz da. Bol bol tekrar yap öğrendiklerini soru çözmesen bile hangi soruyu nasıl çözüyordum diye bir kere kafandan düşünmen bile yeterli olur . Bir de her gün öğrendiğin eski konulardan birer test çözebilirsin konuları bitirince de her gün bir deneme çöz.denemem canım ben mat çalışmaya yeni başlamadım aslında çokta kötü değilim ama bir sorunum var oda şudurki mesela bugun deneme çözüyorum süper konuları ve soruları çok rahat yorumlayıp gayet rahat çözüyorum ama ertesi gün sanki hiç bir şey bilmiyor gibiyim ve hiç bir soruyu çözemiyorum yani buna bir taktiğin falan varmı bu arada konu olarak basit eşitsizliklerdeyim ve her gün en az bir saat konu bir saat soru çalışıyorum başka tavsiyelerin varsa lütfen yaz buna ihtiyacım var çook şimdiden Allah razı olsun
5[SUP]8[/SUP]-1 =A old göre.
6.26.626 çarpımının A türünden eşiti nedir ?
01. 522
abc-ab işlemini çözümlersek
(100a+10b+c)-(10a+b)=428
90a+9b+c=428
a b c rakam olduğuna göre a=4 olmalı çünkü 90*4=360 alabileceği en büyük değeri veriyoruz. b=7 c=5
475+47=522
çok teşekkürler.Bu soruda eldekileri unutmuşum.Önceki sorularında çoğunda işlem yaparak bulmaya çalıştığım için bulamamışım4. soru
altı tabanında toplama işlemi yapmalıyz. yani abc+bca+cab alt alta yazınca daha rahat olur.
birler basamağının toplamı a+b+c yani 11 bu 6 tabanında 5 eder. 1 elde var
onlar basamağının toplamı yine b+c+a yani 11 . 1 de elde vardı 12 . bu altı tabanında 0 eder. elde 2
yüzler basamağının toplamı yine a+b+c yani 11 elde 2 vardı 13.. bu altı tabanında 1 eder. ve iki elde binler basamağına yazılır..
kısaca bu sayıların toplamı 6 tabanında 2105 eder..
4lük tabana çevirmek için once 10 uk tabanda çözümlenir..
2105= (5*6^0 )+(0*6^1)+(1*6^2)+(2*6^3)=473
en son sürekli 4 e bölünerek kalanlar yazılır
13121
kızlarrr ocağınıza düştüm(
2x+15
------
x-3
ifadesini tamsayı yapan kaç tane x değeri vardır?
sorunun çözüm yolunu öğrenmek istiyorum. yardımcı olabilir misiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?