- Konu Sahibi emptychild
-
yeni sorum var :)
bir torbada 3 sarı, 4 kırmızı ve 5 mavi top vardır. bu torbadan rastgele alınan 3 toptan en az ikisinin kırmızı olma olasılığı kaçtır?
13/55
Benimde bir sorum var şimdilik devamı gelir :)
Rakamları farklı üç basamaklı farklı iki doğal sayının toplamı en çok x en az y dir. Buna göre x-y farkı kaçtır ?
ay canım ne kadar güzel anlatmışsın ben de böyle birşeyler düşündüm ama sonuç farklı çıktı yapamadım çok teşekkür ederim.
Benimde bir sorum var şimdilik devamı gelir :)
Rakamları farklı üç basamaklı farklı iki doğal sayının toplamı en çok x en az y dir. Buna göre x-y farkı kaçtır ?
Eki Görüntüle 415246
Şimdi şöyle en az iki kırmızı demiş ya, 4 tane kırmızıdan 2 kırmızı geri kalan 8 toptan bir top seçersin çünkü 3 tane seçeceğiz ya, bu birinci durum
ikinci durum 4 kırmızıdan 3 tane kırmızı seçersin. Bu iki durumu toplarız.
Olasılık dediği için de tüm olasılıkları aşağıya bölü olarak yazarız. o da 12 nin 3lüsü olur. Ara işlemleri yapmadım. Örnek göstereyim ona da:
12 nin 3lüsü = (12.11.10)/(3.2.1)=220 --> 12 top içerisinden 3 tane topu kaç farklı şekilde seçeriz sorusunun cevabı olur bu işlem
4ün 2lisi = (4.3)/(2.1) =6 --> 4 topun içinden 2 tane topu kaç farklı şekilde seçerizin cevabı olur bu işlemde.
Pek güzel anlatamadım ama anlarsın inşallah :)
tamam canım ara işlemleri biliyorumda en baştaki mantığı benim kurmam zordu çözümü anladım ama. ben tek tek yazmaya çalıştım yani kks ksk skk kkk ...gibi bu konu zormuş. ellerine sağlık canım bir soru bile anlasam gelişme var demektir. çok sağol.Eki Görüntüle 415246
Şimdi şöyle en az iki kırmızı demiş ya, 4 tane kırmızıdan 2 kırmızı geri kalan 8 toptan bir top seçersin çünkü 3 tane seçeceğiz ya, bu birinci durum
ikinci durum 4 kırmızıdan 3 tane kırmızı seçersin. Bu iki durumu toplarız.
Olasılık dediği için de tüm olasılıkları aşağıya bölü olarak yazarız. o da 12 nin 3lüsü olur. Ara işlemleri yapmadım. Örnek göstereyim ona da:
12 nin 3lüsü = (12.11.10)/(3.2.1)=220 --> 12 top içerisinden 3 tane topu kaç farklı şekilde seçeriz sorusunun cevabı olur bu işlem
4ün 2lisi = (4.3)/(2.1) =6 --> 4 topun içinden 2 tane topu kaç farklı şekilde seçerizin cevabı olur bu işlemde.
Pek güzel anlatamadım ama anlarsın inşallah :)
Canım çok güzel anladım ben. Olasılık, permütasyon ve kombinasyon yapamıyorum. Ne yapmam lazım, ne önerebilirsin ?
Benimde bir sorum var yardımcı olabilirmisiniz?
ABC üç basamaklı Ab iki basamaklı sayılar ve ABC bölünen, AB bölen, x bölüm ve 7 kalan oldğuna göre x+C toplamı kaçtır?
soru : üç otomatik zil sırasıyla 4/6, 6/7, 8/5 saatlik aralıklarla çalmaktadır. bu üç zil salı günü 13:12 de birlikte çaldığına göre tekrar en erken hangi gün ve saat kaçta birlikte çalar ?
:26:
bu tarz soruları hiç yapamıyorum biri bana anlatabilir mi
günaydın arkadaşlar işçi problemlerinden bir sorum kalmış testte bilen yardımcı olur inşallah
belli bir işte aynı hızla çalışan ülkü ve hülya birlikte bu işi 12 saatte bitirebilmektedir. aynı işte hülya hızını iki katına çıkarıp ülküde yarıya düşürerek çalışırsa işin tamamı kaç saatte biter?
cevap
9,6
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?