KPSS Matematik Soru çözüm sayfası

Herkese merhabalar benim yapamadığım sorulara yardım eder misiz? lütfennn:5: star gazetesinin cuma günü verdiği denemedeki yapamadığım sorular
1. sorum
x=√5-√2
y=√2/2-√5/5
olduğuna göre xkare sayısı ykare sayısının kaç katıdır? cevap :10

2.sorum
16,18,24 sayılarının en küçük ortak katı;
12,36,xsayılarının en küçük ortak katına eşittir
Buna göre x in alabileceği kaç farklı değer vardır? cevap:3

3. sorum
16 dan küçük pozitif tam sayılar arasından, toplamı 45 olacak biçimde,
birbirinden farklı dört sayı seçiliyor.
buna göre aşğ.hangisi seçilen dört sayıdan biri olamaz?
a2 b3 c4 d5 e8 cevap:2

:5: :5::5:

canım 3. sorunu hemen cevaplayabilirim. En büyük sayıları alalım .. 15+14+13 + a = 42+ a olur. a = 2 olursa 44 olur, 45'i bulamaz.

Herkese merhabalar benim yapamadığım sorulara yardım eder misiz? lütfennn:5: star gazetesinin cuma günü verdiği denemedeki yapamadığım sorular
1. sorum
x=√5-√2
y=√2/2-√5/5
olduğuna göre xkare sayısı ykare sayısının kaç katıdır? cevap :10

2.sorum
16,18,24 sayılarının en küçük ortak katı;
12,36,xsayılarının en küçük ortak katına eşittir
Buna göre x in alabileceği kaç farklı değer vardır? cevap:3

3. sorum
16 dan küçük pozitif tam sayılar arasından, toplamı 45 olacak biçimde,
birbirinden farklı dört sayı seçiliyor.
buna göre aşğ.hangisi seçilen dört sayıdan biri olamaz?
a2 b3 c4 d5 e8 cevap:2

:5: :5::5:

1. sorunuzu cevaplıyorum. Soru x2 y2nin kaç katıdır? Yani x2 y2den büyük ve y2 yi hangi sayı ile çarparsam x2yi elde ederiz diye soruluyor.

Denklem kuracak olursak. x2= y2 . A yani buradan a yı bulucaz ki kaç katıymış öğrenelim.

x2= 5-2kök10+2 yani x2=7-2kök10

y2=2/4- 2kök10 / 10 + 5 /25 burdan gerekli sadeleştirmeleri ve payda eşitlemelerini yaparsak ( payda 10da eşitleniyor) y2 = 7-2kök10 / 10 olur. Denklemde yerine yazarsak.

x2= y2 . A 7-2kök10=7-2kök10 / 10 . A 7-2kök10 lar birbiriyle sadeleşir birbirini götürür yani şunlar kalır. 1 = 1/10 . A A=10 çıkar

merhaba arkadaşlar iki sorum var benim inşallah yapabilen çıkar

bir sınıftaki tüm öğjrenciler hafta sonunda açılan ve aynı saatte bulunan matematik fizik veya kimya kursuna katılmaktadır.

matematik kursuna katılmayan 15 öğrenci fizik kursuna katılmayan 18 öğrenci ve kimya kursuna katılmayan 21 öğrenci bulunduğuna göre matematik kursuna katılan kaç öğrenci vardır?

cevap: 12

merhaba arkadaşlar iki sorum var benim inşallah yapabilen çıkar

bir sınıftaki tüm öğjrenciler hafta sonunda açılan ve aynı saatte bulunan matematik fizik veya kimya kursuna katılmaktadır.

matematik kursuna katılmayan 15 öğrenci fizik kursuna katılmayan 18 öğrenci ve kimya kursuna katılmayan 21 öğrenci bulunduğuna göre matematik kursuna katılan kaç öğrenci vardır?

cevap: 12

40 kişilik bir sınıfta matematik ve fizik derslerinden geçenlerin sayıları eşittir. her iki derstende geçenlerin sayısı yalnız fizik dersinden geçenlerin sayısına eşittir.

her iki derstenden de geçemeyen 4 kişi olduğuna göre matematik dersinden kalan kaç öğrenci vardır?

cevap 16

$Adsız.png

soru 1 çözümü

2.Soru biraz gıcık bi soru olmuş..uzun uzun anlatmaya calışcam anlamadıgın kısmı tekrar edebilirim..

derste mat ve fizik dersinden geçenlerin sayısı eşitmiş birde diyoki bu iki dersten geçenlerin sayısı yalnız fizik dersinden geçenlerin sayısına eşitmiş

yani mat dersinden geçenler a olsun fizik dersinden geçenler b olsun bu ikisi yani a+b yalnız fizik dersinden geçenlere eşitmiş bu durumda şöle bi denklem çıkıo

a+b=b ben buradan a' yı sıfır düşündüm ki öle olması gerekiyor... yani mat dersinden geçen yok

ve buradan toplam sınıf mevcudu 40'sa fizikten geçenler 20 kişi olur..

her iki dersten geçemeyen 4 kişi varsa matematige 16 kişi kalıyor

biraz karıştırdım ama çözerken 30 snye almaz anlatırken zor oluyor :)

canım günaydın birinci soru çok kolaymış ben kümeleri ayrı olarak düşünememişim ikinci soru azcık değişik mantık hatası var gib sanki az buçuk anladım onuda. bir sorum var onu çok merak ediyorum

1 ocak 2009 salı olduğuna göre 1 ocak 2013 hangi gündür?

cevap pazar

canim tam hatirlamiyorum mod sorularini..yapmaya calistim umarim yanlis degildir..
Bir yıl 365 gün 6 saattir.soruda 4 yil dedigi icin ;
( 4 x 365 )gun + ( 6 x 4)saat= 1460 gun + 24 saat yani toplamda 1461 gun yapar..
her 7 gunde bir ayni gune gelecegi icin mod 7 ye gore hesaplayacagiz..
1461'i 7 ye bolersem kalan 5 olur..

1 ocak 2009 sali gunuymus,o yuzden saymaya basliycamm..
sali=0
carsamba=1
persembe=2
cuma=3
cumartesi=4
pazar=5

kalan 5 idi, 5 gunu de pazara karsilik geldi..1 ocak 2013 pazar olur ..

canım bu çözüm mantıklı hoca bize yıl sorularında 12 ye bölün diye yazdırdı ama sınıfta hiç yapmadık. çok teşekkür ederim ellerine sağlık dualarım seninle :38:

fatma nine misafirlerin ikram etmek üzere %60 ı su olan ayran yapıyor.ancak eve gelen misafir sayısının gelmesini beklediğinden 5 kişi fazla olduğunu görünce x gram su ilave ediyor.böylece elde ettiği %70 i su olan ayranı başlangıçtaki kişi başına düşündüğü müktarda misafirlerine eşit dağıtıyor buna göre eve gelen misafir sayısı kaçtır? cevap:20

bu soru femtg8 de çıktı :52:şimdiden tşk ederim:46:

fatma ninenin sorusu çok güzel bi soruymuş çözdüm

ama çözümün vermeden önce bi kez daha düşünün derim yorum gerektirende güzel bir soru...

biraz ipucu: Karışım sorusu çözüyormuş gibi yap istedigin kadar degişken kullanabilirsin buldugun sonuç ilk buldugunun kaçta kaçı olduguna dikkat et. çünkü gelen misafirle sonradan eklenen su(x) arasında oran var..

canım bu çözüm mantıklı hoca bize yıl sorularında 12 ye bölün diye yazdırdı ama sınıfta hiç yapmadık. çok teşekkür ederim ellerine sağlık dualarım seninle :38:

canim gun olarak sordugu icin haftayi baz alman gerekiyor, o yuzden 7 ye bolmen gerekir:34:

fatma ninenin sorusu çok güzel bi soruymuş çözdüm

ama çözümün vermeden önce bi kez daha düşünün derim yorum gerektirende güzel bir soru...

biraz ipucu: Karışım sorusu çözüyormuş gibi yap istedigin kadar degişken kullanabilirsin buldugun sonuç ilk buldugunun kaçta kaçı olduguna dikkat et. çünkü gelen misafirle sonradan eklenen su(x) arasında oran var..

ilk baştaki miktara 100 dersek 100/3 kadar su ekliyo ama sonrasını yapamadım???*

kızlar şu sorularıma bakar mısınız?

1- a ve b birer tamsayı, a kare + b kare <eşit 4 ise kaç farlı (a,b) sıralı ikilisi vardır ?

2- bir soruyu metinin ve muaratın çözebilme olasılıkları sırasıyla 1/3 ve 2/5 dir. buna göre, sorunun sadece biri tarafından çözülebilme olasılığı kaçtır ?

anlatırsanız sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim..

kızlar şu sorularıma bakar mısınız?

1- a ve b birer tamsayı, a kare + b kare <eşit 4 ise kaç farlı (a,b) sıralı ikilisi vardır ?

2- bir soruyu metinin ve muaratın çözebilme olasılıkları sırasıyla 1/3 ve 2/5 dir. buna göre, sorunun sadece biri tarafından çözülebilme olasılığı kaçtır ?

anlatırsanız sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim..

Bilmiyorum doğrumu ama 1. soruyu şu şekilde çözdüm. a2 + b2 =4'ü ancak 0,2,-2 sayıları ile bulabiliriz. O yüzden (0, 2 ), (2, 0 ), (0,-2 ), (-2, 0) şekilde 4 farklı sıralı ikili vardır.

günaydın kızlar işlem ve mod konusundayım aşağıdaki soruyu bilemedim :26:

X@Y=XY+X
X*Y=XY+Y

işlemine göre 3@5=1*a ifadesini sağlayan a değeri kaçtır?

cevap 9

Back