- 22 Temmuz 2014
- 30.142
- 26.880
- 798
SAĞOLUNrica ederim.iyi çalışmalar:)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
SAĞOLUNrica ederim.iyi çalışmalar:)
canım çocukların ikiz olduğunu düşünürsek cevap 10 ya yaşa 10 ekliyoruz ikiz oldukları doğru çıkıyor ama denklemle özüyorum çıkmıyor : (üç kardeşin bugünkü yaşları toplamı 45 tir.
ortanca kardeş doğduğunda diğer iki kardeşin yaşları toplamı 15 olduğuna göre ortancca kardeşin bugünkü yaşı kaçtr?
cvp: 10
ya aslında basit ama inan gece olduğundan mı kafam basmadı anlayamadım soruyuÇOCUKLARIN İKİZ OLDUĞU VARSAYIMINDA ORTANCA KARDEŞ DOĞDUĞUNDA BÜYÜK KARDEŞİN YAŞI 15 ÇIKIYOR 15+0+0 DAN 15 ÇIKIYOR SONRA 15+X+X+X=45 DEN 3X=45-15=30 çıkıyor 3 kardeş var ya onun kaç yIl geçtiğini buluyoruz 30/3=X DEN X=10 çıkıyor yani ortanca ve küçük kardeş 10 yaşında oluyor![]()
BEN ÇÖZEMEDİM EŞİM ÇÖZDÜ HALA ANLAMADIM BEN ÇÖZÜMÜya aslında basit ama inan gece olduğundan mı kafam basmadı anlayamadım soruyu
ŞİMDİ ANLADIM ZATEN NORMALDE KÜÇÜK KARDEŞ 9 BİLE OLSA O SAYI VERMİYORBEN ÇÖZEMEDİM EŞİM ÇÖZDÜ HALA ANLAMADIM BEN ÇÖZÜMÜ![]()
sorumu çözünnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnMeryem sinandan 2 kat daha hızlı çalışmaktadır.ikisi birlikte bir işi 5 günde bitirebiliyor buna göre sinan bu işi tek başına kaç günde bitirebilir?
cvp:20
YA BEN BUNU 7,5 BULUYORUMsorumu çözünnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
bu soruyu muMeryem sinandan 2 kat daha hızlı çalışmaktadır.ikisi birlikte bir işi 5 günde bitirebiliyor buna göre sinan bu işi tek başına kaç günde bitirebilir?
EVETbu soruyu mu
soru bankası çözümlü ama anlayamadığım yerler var cvp 20 diyor canım
BENİM baya çalışmam lazım sanırım matematiğe : (soru bankası çözümlü ama anlayamadığım yerler var cvp 20 diyor canım
HEPİMİZİN ÇOK ÇALIŞMASI LAZIM MATEMATİKSİZ OLMAZBENİM baya çalışmam lazım sanırım matematiğe : (
Meryem sinandan 2 kat daha hızlı çalışmaktadır.ikisi birlikte bir işi 5 günde bitirebiliyor buna göre sinan bu işi tek başına kaç günde bitirebilir?
TEŞEKKÜR EDERİMmeryem e 3v sinan a v diyelim ikisini toplayıp 5 le çarpınca toplam iş 20 v dir.sinan v hızında olduğu için 20 günde işi bitirir.