• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kpss kabusu:(

ya bide düz memurluk lisans için 4001 miş şimdi baktım netten

Nitelik kodlarına göre bu kodlar şu anlama gelmektedir:

2001: Ortaöğretim kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak
3001: Meslek yüksekokullarının herhangi bir alanından mezun olmak
4001: Herhangi bir lisans programından mezun olmak

Yukarıdaki açıklamada da görüşleceği üzere bu kodlar bir bölüm tanımlaması değil öğrenim düzeyi tanımlamasıdır. Dolaysıyla karşısında bu kodlar yer alan bir kadroyu öğrenim düzeyina bağlı olmak kaydıyla tüm adaylar tercih edebilir.

Yani bir aday, öğretmenlik atamalarına katılmış ancak yerleşememiş olabilir. Bu halde, öğretmen adayı, karşısında 4001 kodu bulunan kadroları tercih ederek KPSS tercih işlemlerine katılabilir. (Not: Memur olarak atanana bir adayın daha sonra MEB'e öğretmen olarak geçmesi oldukça zordur. Bu kişiler KPSS puanı ile başvuru yapamamakta, naklen öğretmen alımı kategorisinde değerlendirilmektedir.)

Yine önlisans mezunu bir sağlıkçı, eğer meznuiyetine uygun bir kadroya atanamamışsa, karşısında 3001 bulunan kadroları tercih ederek yerleştirme işlemlerine katılabilir. Aynı şekilde lise mezunları da eğer mezuniyetlerine uygun kadro bulunmuyorsa karşısında 2001 bulunan kadroları tercih ederek yerleştirme işlemlerine katılabilir.

çok teşekkür ederim cnm....

Temmuzun son haftasıysa şayet pazartesi yada salı açıklanır. Ama yüksek ihtimal ayın 3 ü cuma günü.

Geçen sene ki sınav ve açıklanma süresini baz alarak bir tahmin temmuzun son haftası açıklanacak denmesi.kesin değil kızlar yani. bende grafik tasarım mezunuyum hiiiç kimse yok benim meslekten.fikir bile edinemiyorum.zaten alımda ne kadar olur bilmiyorum çok az oluyor :44:

kızlar egıtım mı%60 etkılı gk gy mı? herkes farklı bır sey soyluyor

herkes netlerini fazla fazla söylediği için belli olmaz hiç..ama türkçe ve matemastikte çok zorlanılmış genel olarak o yüzden standart sapması yüksek olur diyorlar ve de puanlar 2009 gibi gelebilir diyorlar (yani geçen senenin aynı netinden 2-3 puan yüksek)

ya arkadaslar bu sınavı ne yaptılar bu yıl ya. bekle allah bekle önce 27sini bekledik sonra 3 ağustos hala yok yok yok. delirecem ya pazartesi de açıklanmışlığı var mı acaba bu sınavın:) hep cuma acıklıyolar ama

Back