kpss kabusu:(

hahahahaha aynen olan olmuş artık ama bide puanlar açıklandıktan sonra kadroların açıklanması stresi var ondan sonra tercihleri yapma stresi var ondan sonrada acaba atanır mıyım stresi var var da var.. :18:

suan butun bu anlattıkların yasamıs kadar oldum sagol vallahı

Şimdi sisteme küfür etsen sistemde çarklarıda yalama olmuş artık yarabbi şükür diyor. O yüzden stres yaşamaktan kaçış yok maalesef bu ülkeden. yanıma bi tane çevre bi tane petrol bide inşaat mühendisi alıp arabistana gidecem anasını satiim. petrol arıyacam

Çok havalı hee şehir plancısı

Ama sizin puanlar yüksek 86 da gördüm sanki en son

yeaaa malesef bizim puanlar yüksek..ama 2012/1 atama puanlarında istanbul için 84 falan yetiyo çevre illerdede 80 civarı bakalım inşallah iyi bi puan gelir..gelmese bile memur olmaktan daha iyi bi iş bulucağımı düşünmüyorum özelde (ki özelde 3 ay çalıştım zor dayandım)..o yüzden neresi olursa yazıcam artık mecburen..

Çok havalı hee şehir plancısı

Ama sizin puanlar yüksek 86 da gördüm sanki en son

yeaaa malesef bizim puanlar yüksek..ama 2012/1 atama puanlarında istanbul için 84 falan yetiyo çevre illerdede 80 civarı bakalım inşallah iyi bi puan gelir..gelmese bile memur olmaktan daha iyi bi iş bulucağımı düşünmüyorum özelde (ki özelde 3 ay çalıştım zor dayandım)..o yüzden neresi olursa yazıcam artık mecburen..

yaa ben nereye girerim onu bile bilmiyorum,matematik mezunuyum,formasyon yok öğretmenlik olmuyor,kpss 3 e göre atancam ama spesifik bi durumum yok,artık 4 yıllık üni mezunu olsunda ne okumuşsa okusun diye arayan bi yer varsa oraya gitcem olursa tabi((((((((( keşke işletme fln okusaydım

birde atamalar kasımda galiba,off offffff....şöyle 85 ve üzeri almış olayım Allahım...

Ya Rabbim duy duyur sesimiiiiiiiiiiiii

arkadaslar oncelıkle hakkınızda hayırlısı neyse o olsun dıyorum.ben kımya ogretmenıyım.sızın gectıgınız bu yoldan 2 sene once gectım.2 sene hazırlandım kpssye.ve alanımdan dolayı kımse ınanmadı bana.atamanız yok denıldı hep bana.uzuldum cok uzuldum o donemde.bır de ilk girdiğimde 81 aldım atanamadım.ama hayatta her sey umutsuzluk degıldır.bu nedenle bır defa olmazsa bırakmayın pesını ınanın buna deger...kpssye gırenler gozumde baska yere sahıp oldu ceken bılır:) her sey gonlunuzce olsun sevgıyle kalın...

Güzel dileklerin için teşekkürler..inşallah hayırlısıysa olur..

__laurana__ düz memurluk diye bi olay var ama ben bilmiyorum ona nasıl başvurulduğunu..onun kadrosu değişikmiş ve her meslek başvurabiliyomuş o yüzden puanları biraz yüksekmiş ama bu sene 77ye düşücek düz memurluk diye bi şey okumuştum bi kpss sitesinde..bende 657 kadrosu için puanım yetmezse o kadroyuda yazmayı düşünüyorum..ama dediğim gibi detayını bilmiyorum...sadece 657den daha az maaşı varmış..

Ya matematikçi aç mı kalır. Kalırsa senden kaynaklanır o. Özel ders versen sadece memur maaşını kaç kat katlarsın.

kızlar ınsallah hepımız kazanırız(amiiiinnnnnnn). ıyı geceler

ya carmiaaa benim durumum gerçekten vahim,direk matematik isteyen bölüm yok..ben hiç tercih yapmadım,ilk defa yapcam nasıl yapılır onu bile bilmem...maaşı umrumda değil,lise mezunu statüsünde olmayacam nasılsa,sadece artık adam gibi yerimin yurdumun belli olduğu garanti bir iş istiyorum..bi atanayım çocuk yapcam,onu bile yapamıyorum şuan

özel ders ınsanı cok yıpratır ama.sen yıne de ıns atanırsın...memurluk olarak cok yer var p3den.bu arada onerım bankalara da basvur.sınavlarının ayrı olması gerekıo.

ayy kıyamam =) bende bi atanayım inşallah erkek arkadaşımla ciddi düşünücez..neyse..canım sen bi araştır şu düz memurluk işini..gerçi bende araştırıcam burdan yazarız yine..çünkü düz memurluk (sanırım kadrosu 3001 diye geçiyo) yine devlet kadrosu ama memur statüsünde alıyo yani mesela beni şehir plancısı diye işe almıyo da memur diye alıyo ama yine bölümüne uygun yere veriyo çalışman için..sadece maaşı düşük oluyo..ama zaten memurluk maşşaları bayanlar için pekte fena değil..dediğin gibi aynen maaşıda geçtim iş olsunda doğru düzgün..

dershaneler evet istio,2500 veren oldu bana ama ben bi sene çalıştım yapamadım...haftada 54 saat ders,c.tesi pazar çalış,eşim evde,sosyal hayatım kalmadı...özel ders bulsam verecemde nasıl bulcam bilmiyorum,ilk mezun olduğumda bulmuştum 2 yıl verdim çeyizimi dizmiştim ama yok şuan bu arada bankalar matematikçi almıolar..takip ettim hep ama matematikçiyi kabul etmediler,ziraat,halk... işletmeciler dava açmışlar hep matematikçi alınıyor diye dava kazanıldı ve bankalar almıo bizi

özel ders ınsanı cok yıpratır ama.sen yıne de ıns atanırsın...memurluk olarak cok yer var p3den.bu arada onerım bankalara da basvur.sınavlarının ayrı olması gerekıo.

banka sınavları inanılmaz zor oluyo geçen iş bankasının sınav sorularına baktım örnek veriyorum;
BORÇLAR HUKUKU
1. Borcu sona erdiren haller nelerdir? Bunlardan ibrayı açıklayınız.
2. İbra sözleşmesi şekle tabi midir?
3. Tam iki tarafa borç yükleyen sözleşmeyi açıklayınız. Taraflardan hangisi öncelikle olarak korunmaktadır? Açıklayınız.
İKTİSAT
1. Para politikası araçları nelerdir? Etkilerini açıklayınız.
2. Kamu finansman açığı nedir? Bu açık nasıl giderilir?
a) Merkez Bankasından borçlanılır ise sonuç ne olur?
b) İç piyasadan borçlanılır ise sonuç ne olur?
3. Kalkınma politikası nedir? Amacı nelerdir?

gibi sorular var ve bankalar öyle 5te mesaiyi bitirmiyolar malesef..7-8 e kadar ordalar özellikle gişe memurları..

Şu ilk soru anayasa sorusu he. ama unutmuşum ya edimle ifayı biliyorumda ibrayı unutmuşum bak. Sürekli çalışsam baride 2 yılda unutmasam

Şu ilk soru anayasa sorusu he. ama unutmuşum ya edimle ifayı biliyorumda ibrayı unutmuşum bak. Sürekli çalışsam baride 2 yılda unutmasam

haha bana da öyle geldi ama sorular bu kadar değil daha bir sürü yazılı soru var..test usulü olsa hadi belki bi nebze yapılır ama her alandan herşeyi bilmekte biraz zor..

ya bide düz memurluk lisans için 4001 miş şimdi baktım netten

Nitelik kodlarına göre bu kodlar şu anlama gelmektedir:

2001: Ortaöğretim kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak
3001: Meslek yüksekokullarının herhangi bir alanından mezun olmak
4001: Herhangi bir lisans programından mezun olmak

Yukarıdaki açıklamada da görüşleceği üzere bu kodlar bir bölüm tanımlaması değil öğrenim düzeyi tanımlamasıdır. Dolaysıyla karşısında bu kodlar yer alan bir kadroyu öğrenim düzeyina bağlı olmak kaydıyla tüm adaylar tercih edebilir.

Yani bir aday, öğretmenlik atamalarına katılmış ancak yerleşememiş olabilir. Bu halde, öğretmen adayı, karşısında 4001 kodu bulunan kadroları tercih ederek KPSS tercih işlemlerine katılabilir. (Not: Memur olarak atanana bir adayın daha sonra MEB'e öğretmen olarak geçmesi oldukça zordur. Bu kişiler KPSS puanı ile başvuru yapamamakta, naklen öğretmen alımı kategorisinde değerlendirilmektedir.)

Yine önlisans mezunu bir sağlıkçı, eğer meznuiyetine uygun bir kadroya atanamamışsa, karşısında 3001 bulunan kadroları tercih ederek yerleştirme işlemlerine katılabilir. Aynı şekilde lise mezunları da eğer mezuniyetlerine uygun kadro bulunmuyorsa karşısında 2001 bulunan kadroları tercih ederek yerleştirme işlemlerine katılabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…