• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KPSS Hayal mi

Ayse4586

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2023
13
8
6
36
Selam kızlar Bn 3 çocuklu bir kadinim😊 36 yaşındayım.Önlisans bilgisayar programcılığı mezunuyum.10 yıldır evliyim.Bu süre zarfında çalışmadım.2026 Kpssye girmek istiyorum sizce 3 çocukla yapabilir miyim?Çocuklarımın yaşları 3-6-8 yasindalar🫠.Bu Arada aileler de şehir disindalar 2 ayda bir görüsebiliyoruz.Esim mühendis haftasonlari evde.

Bölümünün çok alım yaptığını sanmıyorum ama 85 ve üzeri ile düz memurluk deneyebilirsin. Yapanlar var çocukla ama azmetmek lazım. Ben kızım 1.5 yaşındayken başlamıştım 2024 kpss önlisansa hazırlanmaya. 79.5 aldım. Tek matematik sorusu işaretledim
. Matematiğin varsa şansın yüksek, yoksa biraz zor

Selam kızlar Bn 3 çocuklu bir kadinim😊 36 yaşındayım.Önlisans bilgisayar programcılığı mezunuyum.10 yıldır evliyim.Bu süre zarfında çalışmadım.2026 Kpssye girmek istiyorum sizce 3 çocukla yapabilir miyim?Çocuklarımın yaşları 3-6-8 yasindalar🫠.Bu Arada aileler de şehir disindalar 2 ayda bir görüsebiliyoruz.Esim mühendis haftasonlari evde.
Atama varsa neden olmasın. Çalışın, fedakarlık yapa yapa çalışın, uykunuzdan, düzeninizden. Olacaktır elbet.

Kpss niye hayal olsun? Bütün mesele atama yapacaklar mı? Atama yapılsa da 3 çocukla atandığınız yere gidebilecek misiniz? Eşiniz destek olacak mı,sizinle gelecek mi,gittiğiniz yerde çocuklara uygun ortam sağlayabilecek misiniz?

Kpss sadece basit bir sınav, çalışır kazanırsınız. Fakat sonrası?

Siz yaparsınız onda sıkıntı yok, çok fazla insan var çocuklarıyla kazanan. Fakat alım yapılmıyor yada yapılıyor haberimiz olmuyor. Geçen çok ünlü bir gazeteci açıklama yaptı. Bir bakanlık ek ders karşılığı çalışanlara kadro veriyormuş,gizliden bir günlük basvuru ilanı yayimlamis kimsenin haberi yok. Kime neyi anlatacaksın çıldırıyorum. Sonra tasarruf tedbirlerinden dolayı üç yıl alım yok!!!

Deneyin yani ne kaybedersinizki

bu ülkede hakettiğini düsündüğünüz ve emek verdiğiniz her sey hayal.. yasınız, bölümünüz, hazır olma durumunuz hepsi önemsiz kalıyor.

torpiliniz varsa başka tabi kfkf

Hayal değil ama çok zor maalesef.
Çok çalışmanız lazım çok yüksek puan almanız lazım.
Sonra atama yaparlarmı belirsiz. Hadi yaptılar diyelim sonrası mülakat olur mu olmaz mı.
Zor babam zor 😅
Ama ben tüm zorluklara göğüs gererim bunu başarırım diyorsanız çalışın tabiki.

Hayal değil ama çok zor maalesef.
Çok çalışmanız lazım çok yüksek puan almanız lazım.
Sonra atama yaparlarmı belirsiz. Hadi yaptılar diyelim sonrası mülakat olur mu olmaz mı.
Zor babam zor 😅
Ama ben tüm zorluklara göğüs gererim bunu başarırım diyorsanız çalışın tabiki.
önlisansta mülakat/ayrı bir sınav yapılan bir kadro yok bildiğim
- polislik, itfaiyecilik, astsubaylık vs. vs. hariç zaten onlara da yaşı tutmaz.

aslında bölümü düz büro memuru atamaları için filan uygun olmayan bir bölüm değil ama atıyorum ardahan il özel idaresi açtı bir kadro yazacak mı? gelse gidecek mi? eşi özelde mi memur mu? eşi özeldeyse (örnekte) ardahanda ne yapacak?

bu konularda en olayı belli olanlar öğretmenler ve sağlıkçılar her yerde kadrosu var hangi bölüme hangi sene ne puanla ne gelir iyi kötü bir tahmin edebiliyorsun kaç senede kaç puanla nereye kim eş durumu tayini ister, benim köyümde ortalama bi dayıyı camiye giderken çevir anlatsın.

ama önlisansta alan ataması var mı? genel atamadan mı gidecek? şu anda girse kaç puan alacak kadar bi seviyesi var? bunlar muallak hep.

büyük şehirlerde memurluk yok mu önlisanlar için?

var.
ama mesela iyi okullarda 4 senelik bölüm okurken önlisanstan girmiş olanlar kapıyor o kadroları
90+ puanlarla hem okuyor hem memur olarka çalışıyor, okulu bitince de kurumunda ünvan değişikliği, görevde yükselme vs yapıyor ya da tekrar lisans kpss ile bir daha atanıyor.
yani mesela Gazi'de lisans okurken milli kütüphaneye memur atanmış adam oluyor, onlarla yarışması cidden zor.

Aynı bölüm mezunuyum. Ben 2010 kpss ile atandım. Sabahtan akşama kadar işe giderdim. Akşamları 2 saat ders çalışabilirdim. Haftasonu da kursa giderdim. Eşin haftasonu sana alan açarsa olur bence

önlisansta mülakat/ayrı bir sınav yapılan bir kadro yok bildiğim
- polislik, itfaiyecilik, astsubaylık vs. vs. hariç zaten onlara da yaşı tutmaz.

aslında bölümü düz büro memuru atamaları için filan uygun olmayan bir bölüm değil ama atıyorum ardahan il özel idaresi açtı bir kadro yazacak mı? gelse gidecek mi? eşi özelde mi memur mu? eşi özeldeyse (örnekte) ardahanda ne yapacak?

bu konularda en olayı belli olanlar öğretmenler ve sağlıkçılar her yerde kadrosu var hangi bölüme hangi sene ne puanla ne gelir iyi kötü bir tahmin edebiliyorsun kaç senede kaç puanla nereye kim eş durumu tayini ister, benim köyümde ortalama bi dayıyı camiye giderken çevir anlatsın.

ama önlisansta alan ataması var mı? genel atamadan mı gidecek? şu anda girse kaç puan alacak kadar bi seviyesi var? bunlar muallak hep.

büyük şehirlerde memurluk yok mu önlisanlar için?

var.
ama mesela iyi okullarda 4 senelik bölüm okurken önlisanstan girmiş olanlar kapıyor o kadroları
90+ puanlarla hem okuyor hem memur olarka çalışıyor, okulu bitince de kurumunda ünvan değişikliği, görevde yükselme vs yapıyor ya da tekrar lisans kpss ile bir daha atanıyor.
yani mesela Gazi'de lisans okurken milli kütüphaneye memur atanmış adam oluyor, onlarla yarışması cidden zor.
Ya evet cidden zor. Ki gerçekten atamaları çok çok düşürdüler. Bende bir dönem hazırlanayım dedim. Çalıştım çok çalıştım. Ama olmadı. Nasip Belkide olanlar var elbette.
Konu sahibi şansını denesin elbette.

Boşver bu saatten sonra ne yapacan.

Memurlukta yaş sınırı 35 değil miydi

Bölümünüzün son atama sayıları nasıl? Taban puanlar nasıl? Bunları bi araştırmanızı öneririm öncelikle. Malum son dönemde tasarruf tedbiri adı altında alımları azalttılar. Ama illa ki memura ihtiyaç olacak. En küçük çocuk belki sizi biraz zorlayabilir onun da kreş yaşı gelmiş, imkan varsa gönderilebilir. 2026 KPSS için daha vakit var. Şuan en eksik olduğunuz dersten başlayıp güzel bir planlama ile sadece 1 ya da 2 ders ilerleyerek güzel bir altyapı oluşturabilirsiniz. Her gün 15-20 ales,dgs.kpss çıkmış paragraf sorusu çözmenizi tavsiye ederim. Bence olmayacak bir şey değil, sadece destek önemli. Bu yola girecekseniz eşinizle konuşun ve destek isteyin. Yoksa elbette daha zor. Ama asla imkansız değil. Ve bence bir kadın imkanı var ise -dünyanın en iyi kocası da olsa- koca eline bakmamalı☺️

Back