Seni çok iyi anlatabilecek konumdayım. 7 inci yılımda atandım.
Tavsiye olarak ben nasıl Br yol izledim onu söyleyebilirim. Ben ilk yıl sadece kpss alan çalıştım ve iyi bir temel yaptım, sonra part time aldığım para ile kitap sınav yol ücreti vb şeyleri karşılayabileceğim işlerde çalıştım. Böylece ailem bana gık diyemedi çok kendim izledim yolumu kendim emek verdim. Belki maddi yük olsaydım o zaman laf söylerlerdi. Geçen sene yazın annem evlilik konusunda banaa baskı yaptı hadi artık ne kadar daha böyle sürecek diye ama atanınca ne istersen o durumuna düştü.
Bende alandan girdim şu an az insan olan özlük hakları iyi maaşı iyi bir işim oldu. İlk girerken kendi kendime yol çizdim o yoldan ayrılmadım. Bana o zaman herkes kamu diye şart yok boşver bak bizde okuduk yne çocuğuna bakmak için işten ayrılıyorsun diyenler şu an helal olsun diyor. Sırtın yere gelmez sen akıllı bir kızsın diyor. Benim bagımsız olmam gerekiyordu ondan bu yolu seçtim kaç yıl olursa olsun yapacagımı biliyordum. Kendim içinyaptım ve p3 değil de alanı kendim için seçtim özlük vb sebepler.
Olabildiğince evde takılmayın sizin gibii emeek veren kişiler olsun etrafınızda ben kütüphaneden 12 de 1 de çıktığımı çok bilirim param yetsin diye eve yakın yere giderdim yürürdüm. Kimseden destek beklemeyin ailenizden bile ben atandım maaşımı almadan a dan z ye her şeyi kendim aldım. Bana babam annem yarın gelip şunu aldık diyemez, bana şu an biz sana destek olduk bile diyemiyorlar tamamen kendi emeğim ve iradem sayesinde..
Bir de sınav kötü geçti diye üzülmeniz boşuna zor sınav iyidir az çalışan insanın sallayıp yapmasını engeller çalışan için nimettir. Belki net sayınız düşük olur ama sıralamanız iyi gelir. Ben bir kurum sınavına kapıdan içeri girerken okuduğum not sayesinde mülakata kalmıştım. Herşeyde pes etmeyin biraz dirayetli olun. İş hayatı ale hayatı hep süper olmayacak. Son ana kadar çalışın. Birde bir an önce atanaayım bitsin diye düşünmeyin huzurlu çalışacağım yer olsun diye niyet edin. Çekim yasasına çok inanıyorum, benim puanları hep yüksekti mülakattan hep elediler beni, şu an çok istediğim bir yer oldu 10 yılda zor atamaya çıkan Br ilçe hemde,
Umarım iyi bir gelecek sizi bekliyordur