- 8 Nisan 2015
- 1.769
- 1.266
-
- Konu Sahibi Mistik Kedi
- #1.201
ee yakınsa sorun değil o zaman
beni sabah eşim bırakıyor mesela kütüphanenin kapısına kadar
takılıyor sonra da başka yere kaçma diye kapıdan bırakıyorum diye
1+8+27+...+1000 toplamının sonucu kaçtır?
1 üssü 3 + 2 üssü 3 + 3 üssü 3 + ... + 10 üssü 3
(1+2+3+...+10) üssü 3
55 üssü 3 olmuyor mu
Ama cevap 55 üssü 2
İlk defa gördüm bunu çok teşekkür ederim hemen defterime not alıyorumardışık küp toplamında n.(n+1)/2 üssü kare formülmüş
http://www.matematiktutkusu.com/for...ri/579-ardisik-sayilar-toplam-formulleri.html
İlk defa gördüm bunu çok teşekkür ederim hemen defterime not alıyorum
soruyu buraya yazarken gördüm nasıl çözüleceğiniSizlere çok tatlı bir sorum var :)
ab iki, abab dört basamaklı sayılardır. abab = ab (ab + 5) eşitliğini sağlayan (a+b) toplamı kaçtır?
cevap: 15
bunu da yaptım :)A=(315642) yedi tabanında olmak üzere
A sayısının 7 ile bölümünden kalan kaçtır?
hep kendin sormuş kendin cevaplamışsın canımbunu da yaptım :)
3.7^5 + 1.7^4 + 5.7^3 + 6.7^2 + 4.7^1 bunların hepsi 7 ile kalansız bölünür ama 2.7^0= 2 olur yani kalan 2
evet canım yazdıktan sonra hep gördüm nasıl yapılacağınıhep kendin sormuş kendin cevaplamışsın canım
bende yeni geldim eve. şimdi biraz çalışcam. iyi iyi çözemediklerimizde yardımcı olalım gerçekten birlikten kuvvet doğargerçi geç kalmışız biz sana yardım etmekte
evet canım yazdıktan sonra hep gördüm nasıl yapılacağınıo konuda çok çok haklısın. çözemediğim sorular çok oluyor ve hepsini biriktirip matematik dersine saklasam hem soruları unuturum hem de hoca çözmez zaten o kadar birikmiş soruyu.
çözemediklerimi önce google amcaya soruyorum. o forum sitelerine falan yönlendiriyor. eğer daha önce internette soran çıkmadıysaikialinganasik arkadaşıma soruyorum çok çok sağolsun hemen yapıp gönderiyor maşallah hepsini de çözüyor daha hiç çözemediği soru çıkmadı
arada da buraya yazıyorum, sizler de çözemediklerinizi yazın hep beraber yapmaya çalışalım
resmini tanıdım şimdi canım. ben bazen hiç giremiyorum :)Ben bazen her topikte varım bazen kendi sayfamdabile yokum.. ne yaptığım pek belli değil
Senin bebisin var canım, sen durum çok özel ve de çok güzel
Bazen çok sorduğum zamanlar acaba çok mu sıkıyorum diyorum kendi kendime ama sen her zaman beni rahatlatıyorsunAhh canım.. Yardımcı olabiliyorsam ne iyi.. Biliyorsun de mi her zaman sorabilirsin..
Bazen çok sorduğum zamanlar acaba çok mu sıkıyorum diyorum kendi kendime ama sen her zaman beni rahatlatıyorsunhızır gibi yetişiyorsun sorularıma