Kpss GK♡GY ve Yds Çalışma Mekanı

1+8+27+...+1000 toplamının sonucu kaçtır?

1 üssü 3 + 2 üssü 3 + 3 üssü 3 + ... + 10 üssü 3

(1+2+3+...+10) üssü 3

55 üssü 3 olmuyor mu
Ama cevap 55 üssü 2

Sizlere çok tatlı bir sorum var :)

ab iki, abab dört basamaklı sayılardır. abab = ab (ab + 5) eşitliğini sağlayan (a+b) toplamı kaçtır?

cevap: 15

bunu da yaptım :)
3.7^5 + 1.7^4 + 5.7^3 + 6.7^2 + 4.7^1 bunların hepsi 7 ile kalansız bölünür ama 2.7^0= 2 olur yani kalan 2
hep kendin sormuş kendin cevaplamışsın canım
bende yeni geldim eve. şimdi biraz çalışcam. iyi iyi çözemediklerimizde yardımcı olalım gerçekten birlikten kuvvet doğar gerçi geç kalmışız biz sana yardım etmekte

evet canım yazdıktan sonra hep gördüm nasıl yapılacağını o konuda çok çok haklısın. çözemediğim sorular çok oluyor ve hepsini biriktirip matematik dersine saklasam hem soruları unuturum hem de hoca çözmez zaten o kadar birikmiş soruyu.

çözemediklerimi önce google amcaya soruyorum. o forum sitelerine falan yönlendiriyor. eğer daha önce internette soran çıkmadıysa ikialinganasik arkadaşıma soruyorum çok çok sağolsun hemen yapıp gönderiyor maşallah hepsini de çözüyor daha hiç çözemediği soru çıkmadı

arada da buraya yazıyorum, sizler de çözemediklerinizi yazın hep beraber yapmaya çalışalım

Ahh canım.. Yardımcı olabiliyorsam ne iyi.. Biliyorsun de mi her zaman sorabilirsin..

Ben bazen her topikte varım bazen kendi sayfamdabile yokum.. ne yaptığım pek belli değil

Senin bebisin var canım, sen durum çok özel ve de çok güzel
resmini tanıdım şimdi canım. ben bazen hiç giremiyorum :)
aslında gebelik değilde yüksek l. çok etkiliyor. ona fazlaca vakit ayırıyorum malesef. yoksa baya iyi çalışırım kpss ye gaza geldim ama bazen 1 saat bile bakamıyorum. ocakta bitiyor bakalım. ocak sonrası doğum. sonrada çalışabildiğim kadar çalışcam :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…