Kpss denemeye değer mi ?

Temiznevresimkokusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2018
1.394
1.355
53
Iyi günler.
Metalürji ve malzeme mühendisiyim. Iş bulamıyorum. Kpssye 3 ay var. Oturup kpss çalışsam adamakıllı mantıklı bi hareket olur mu ?
Bu sene alımlar ne durumda bilginiz var mı?
Yds ye daha sonra girsem..
Ezberim kuvvetli,matematikte çalışsam iyi yaparım gibime geliyor.
Sizce boşuna zaman tüketmek mi olur yoksa denemeye değer mi ?
Sizin görüşleriniz nelerdir

Matematiğiniz "çalışırsam yapabilirim gibime geliyor." düzeyindeyse 3 ay yeterli değil. YDS'siz alan yerler var ama sizin bölümlerinizde istiyor mu bilmiyorum, şu ana kadar sizden 9 kişi atanmış branş olarak ve puanınız 87'ye kadar düşmüş bölüm bazında. 4001 (tüm lisans mezunlarının tercih edebildiği kadrolar) daha da yüksek kapatıyor. Yani sizin iyi ihtimalle 87+ puan almanız lazım ve matematiksiz bu çok zor.

Ve kaç alım olacağını tahminen öğrenebileceğim bir yer var mı ?

kaç alım olacağı belli değildir ama başvuru süresini kaçırma, googledan kpss ösym takvim diye arat çıkar. sonra gene kpss 2017/2 kpss taban tavan puan yaz, 2017/1 ......., 2016/2, 2016/1 için arat ve nereye ne kadar alınmış gr. sonra, dpb yani devlet personel başkanlığının sitesine gir orada ilanlar var bir incele. daha sonra seni alma ihtimali olan muhtemel kurumların kendi sayfalarını bir incele orada da ilanlar olabilir ya da fikir verebilir. örneğin mke'ye bak derim. ayrıca yoksis denen sayfadan da akademik ilanlara bakabilirsin.

bana göre kps bir yıl adam akıllı oturup çalışılması gereken ve denemeye değer bir şey. yarın işe güce girdin mi kafanda başka dertler oldu mu çok zor olur bişeyler başarmak. mesai yapman lazım...

Bende bişey sormak istiyorum arkadaşlar. Konu açma yerini bulamadım arkadaşta mühendis olduğu için buraya yazıyım dedim. Kusura bakmayın.Ben elektronik ve haberleşme mühendisliği mezunuyum 2017de mezun oldum özelde bir çok yere başvurdum ama geri dönüş olmadı bi kaç görüşmem oldu onlarda olmadı. Temmuzda kpssye girdim p3 puanım 89.4 fakat bizim bölümde atanmak için yetmiyor. Düz memurluğa atanma ihtimalim nedir bilen arkadaşlar var mıdır ?

Back