ay evet -2 sinir oldum ya-2 mi? a'ya da b'ye de -1 verirsek bütün değerleri buluyoruz canım -1 + -1 de -2 oluyor
şu soruya bi bakar mısınız, şıklarda hata var gibi...
evet cnm c şıkkı ve sabah gelirken çözdüm :) tşklerCanim ilkinin cevabi C sikki 2 ve 3 olmasi lazim eger oyleyse yanlis degil.
şu soruda bi anlam karmaşası yok mu?
aşağıdakilerden hangisi duraklama döneminde padişahların deneyimsiz olarak tahtta çıkma sebepleri arasında yer almaktadır?
a. yeniçeri ocağının bozulması
b. padişah annelerinin ve saray ağalarının devlet işlerine karışması
c. devlet makamlarında devşirme kökenlilerin etkin olması
d. ekber ve erşed sisteminin uygulanması
e. askeri ve mali alanda ıslahatların başlaması
yani cvp doğru ve soruyu düşünürsek 1. ahmet zamanında oldu bu olay ve 1. ahmette kafes sisteminin ilk padişahı, ama gene de saçma yaBazıları sonucu gibi sanki, onlar çeldirici olmuştur.. ben ilk önce a dedim mesela, ama büyük ihtimalle cevap d, çünkü ekber ve erşed gelince sancağa gitme de kalktı, sancakta deneyim kazanıyorlardı ama kafes usulünde öyle bi imkanları yoktu, deneyimsiz olarak tahta geçiyordu padişahlar..
bi de ben bakayım sorulara.. 2001 varsa tabiarkadaşlar çayı ihraç etmiyor muyuz biz? E ben haberlerde görmüştüm ihraç ettiğimizi. Hatta üşenmedim google a bile baktım kaç tane ülkeye ihraç etmişiz. crvap çay diyor
Türkiye’nin İthal Ettiği Başlıca Ürünlerarkadaşlar çayı ihraç etmiyor muyuz biz? E ben haberlerde görmüştüm ihraç ettiğimizi. Hatta üşenmedim google a bile baktım kaç tane ülkeye ihraç etmişiz. crvap çay diyor
Elisya Yildiztozu16 Safransari @Slhmm ve diğerleri şu soruda ne dersiniz?
XVII. yyda yaşanan celali isyanlarına
I. medrese öğrencileri
II. sipahiler
III. asker kaçakları
hangileri katılmıştır?
medrese öğrencilerinin olduğunu neden söylüyorsun peki?medrese ve asker kaçakları kesin vardır. E tımarlı vardır cevap 1.2.3 yapardım.
Eğitim sistemi bozulmaya başlamıştır. Okullarda artık sadece dini dersler vardı, bu yüzden medrese öğrencileri de katılmıştı.medrese öğrencilerinin olduğunu neden söylüyorsun peki?
ama celali isyanlarının ana nedeni ağır vergiler, tımar sisteminin bozulması, köylünün maddi açıdan zor durumda kalması falan, eğitim ile alakası yok ki? meb in tarih kitabını da baktım aynı bunlar yazıyorEğitim sistemi bozulmaya başlamıştır. Okullarda artık sadece dini dersler vardı, bu yüzden medrese öğrencileri de katılmıştı.
medrese öğrencilerinin olduğunu neden söylüyorsun peki?
beşik ulemalığı da var, ilmiye sınıfı 17. yy da bozulmaya başlıyor. hatta 18. yy duraklama da şeyhülismalin yetkileri falan sınırlandırılıyor ya... ulemalık yüzünden...ama celali isyanlarının ana nedeni ağır vergiler, tımar sisteminin bozulması, köylünün maddi açıdan zor durumda kalması falan, eğitim ile alakası yok ki? meb in tarih kitabını da baktım aynı bunlar yazıyor
benim aklıma hala yatmadı açıkcasıbeşik ulemalığı da var, ilmiye sınıfı 17. yy da bozulmaya başlıyor. hatta 18. yy duraklama da şeyhülismalin yetkileri falan sınırlandırılıyor ya... ulemalık yüzünden...
Cevap 1-2-3 canım.Elisya Yildiztozu16 Safransari @Slhmm ve diğerleri şu soruda ne dersiniz?
XVII. yyda yaşanan celali isyanlarına
I. medrese öğrencileri
II. sipahiler
III. asker kaçakları
hangileri katılmıştır?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?