tşk ederim, gece gece bi yerden sonra beyin duruyorD mi cevap?Eki Görüntüle 2119807
Soru doğru. Soruda verilen 1. 2. 3. vs. işlemleri çıkarma işlemleri yani K'den k'yi çıkarınca 3 buluyorsun. Diğer bir deyişle hep büyük harflerden küçük harfleri çıkarıyorsun.Eki Görüntüle 2120280 Eki Görüntüle 2120281
Ne sorudan ne cevabından hiçbir şey anlamadım acaba eksiklik mi var soruda, anlayamadım ben
5 çıkarma işlemi verilmişEki Görüntüle 2120280 Eki Görüntüle 2120281
Ne sorudan ne cevabından hiçbir şey anlamadım acaba eksiklik mi var soruda, anlayamadım ben
iyiyim cnm saol sen nasılsın?
Teşekkür ederim ben de iyiyim.iyiyim cnm saol sen nasılsın?
evet eskisinden daha iyiyim, devam ediyorum inş daha da iyi olcak sınavda :)
tşkler tatlımTeşekkür ederim ben de iyiyim.
Sevindim senin adına, inşallah daha da iyi olur. Sınavda başarılar şimdiden...
Bi de şu soru var...
Kısa yolu bulamadım teker teker yazdım umarım eksik yoktur.:)) yapamadıımmm şunu
Kısa yolu bulamadım teker teker yazdım umarım eksik yoktur.
Eki Görüntüle 2134297
pofu merhaba, ekok-ebob sorusunun kısa yolunu buldum. Umarım işinize yarar. (sadece sarı olan alana bakmanız yeterli)
24=2 üzeri 3 × 3 üzeri bir , ikili sayısı
(2.3 +1).(2.1+1)=21 Eki Görüntüle 2136546
E şıkkı mi ?
Çözümleri hala lazımsa yazabilirim :)Kızlar takıldığım 3 tane karışım sorusu var. Çözebilen birileri bana anlatırsa o kadar sevinirim ki, beynim durdu iyice çorba oldu artık. Sağ olun şimdiden. :)
1) 2 farklı tanker ve bu tankerlerin içerikleriyle ilgili şunlar bilinmektedir.
* 1. tankerin hacminin 2. tankerin hacmine oranı 2/5'tir
* 1. tankerin tamamı %30'u kireç olan kireçli suyla doludur
* 2. tankerin %20'si kireç oranı %35 olan kireçli suyla doludur
Bu iki tankerdeki kireçli suların karıştırılmasıyla elde edilen 450 lt'lik karışımın kaç litresi sudur?
A) 142.5 B) 205.5 C) 307.5 D) 402.8 E) 403
2) Ağırlıkça %30u şeker olan 50 gr şekerli su ile ağırlıkça %20si şeker olan 70 gr şekerli süt kaynatılıyor. Bu karışım kaynatılarak içinden 6 gr süt ve 14 gr su buharlaşması sağlanıyor. Karışımın son halinin şeker yüzdesi?
A) 29 B) 30 C) 31 D) 32 E) 33
3) 2 kardeş madeni ve kağıt paralar kullanarak biriktirdikleri paraları iki ayrı kumbarada muhafaza ediyor.
* 1. kumbaranın %30u kağıt para
* 2. kumbaranın %45i madeni paradan oluşuyor.
İki kumbaradaki para sayıları eşit. Bu iki kumbaranın karışımı ile oluşan yeni kumbaradaki kağıt para yüzdesinin madeni para yüzdesine oranı?
A) 19/25 B) 17/23 C) 7/23 D) 9/13 E) 7/13
Çözümleri hala lazımsa yazabilirim :)
Tamam ama biraz uzunmuş şu anda pc yok da yanımda yarına kadar yazmış olurum insallah:)Çok sevinirim, kimse çözemedi zira :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?