Kpss-çözemediğimiz sorular-gk/gy

kızlar selam, yardımcı olabilir misiniz ?

20.100ydk=24 saat

2000ydk=24.60dk

2000ydk=1440dk

Bize 80 dk kaç yeni dk diye soruyor

İki tarafı da 18'e bölersek;

1000/9 = 80 dk olur.

Doğru mu acaba cevap? Telefondan yazdığım için pek anlatamamış olabilirim ama

evet doğru teşekkür ederim anladım bi türlü işleme dökememiştim teşekkürler :)

Kızlar merak ettiğim birsey var.Ben halkla ilişkiler önlisans, sosyal hizmetler önlisans ve aynı zamanda sosyoloji lisans öğrencisiyim ....kpss b sınavına gireceğim zaman var tabi ama ben merak ettim.... hangi bölümün atamasi kolaydir? lisans olursa zaten önlisans tercihi yapamam onu biliyorum..(ama sosyoloji zorsa önlisans sosyal hizmetler tercihi yaparim) diyelim ki yeterli bir puan aldım 3 bölümün tercihi olur mu (saçma geldi bana ama merak ettim) en kötü hiç biri olmadı aynı tercih zamanında düz memurluk için tercih yapılır mi ?kafamda deli ve saçma sorular ....benim için çok önemli kızlar burayı takip ediyorum zaten o yüzden bilgi almak istedim. pofu

cnm bildiğim kadarıyla, lisansı tamamladığın için sadece lisans bölümünden tercih yapabilirsin. benim pek bilgim yok maalesef.

En sonki mezuniyete bakiliyor suan okudugun icin sanirim onlisans girebilirsin

şu soruya ne derdiniz? :/ yapamadım...

Eklentiler

• image.jpeg
    54,9 KB · Görüntüleme: 52
"kışın kuzeydoğudan türkiyeye soğuk ve kuru hava kütlesinin sokulmasıyla, Anadolu içlerinde kapalı gökyüzü ve alçak basınç koşulları egemen olur."

buradaki hata nerede sizce? Kuzeydoğudan Poyraz gelir. Poyraz da soğuk bi yerel rüzgar. Aynı zamanda sibirya termik yüksek basınç kökenli; bu da kışları daha soğuk ve yağışlı yapıyor.

konuyu anlamıştım iki soruda kafam karıştı...

bu soru mu cvp mı? başka bişey mi? anlamadım

bu soru mu cvp mı? başka bişey mi? anlamadım
bu cevap. Soru; aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır diyor? ve cevap bu. :) Lys sorusuymuş.

coğrafya karakutu sanırım bu elimdeki kitap. çıkmış sorular. kafam karıştı bu bilginin nesi yanlış?

hah şöyle yazsana kuzum ya yarım saattir ne diyor diye bakıyorum
şöyle ki alçak basınç dediği soğuk hava çöker, mesela buzdolabının kapağını aç, o soğuk hava aşağı iniyor, bu durumda gökyüzü kapalı olmaz aksine açık pırıl pırıl olur :)

Çıkmış sorulardan.. ben yanlış yaptım, doğru cevabı da anlayamadım bence burada iki şık doğru gibi, siz de bakabilir misiniz.. benim cevabım b, doğru cevap d..

Eki Görüntüle 2109448
Çıkmış sorulardan.. ben yanlış yaptım, doğru cevabı da anlayamadım bence burada iki şık doğru gibi, siz de bakabilir misiniz.. benim cevabım b, doğru cevap d..
Suv cümlesinden sonra orijinal biçim diyor cümlede. Seçenekte yazarın kaleminsen çıkan diyor. Talep edilmemesi unutulması demek. O nedenle d seçeneği. Edebiyat değerinden bahsedilmemiş. Bu tip sorularda metindeki söz grubunu değiştirip seçeneğe yazarlar. Onlara dikkat edersen sıkıntı yaşamazsın. Birde soruyu paragraftan önce oku ki cevabı seçenekleri okumadan bulabilesin. Vakit kaybın olmaz. Umarım aciklayabilmisimdir:))

M MutluHuzurluBereketli açıklamış, yazıda herhangi bir değerden bahsetmemişler.

Çok teşekkür ederim, anladım gerçekten.. iyi çalışmalar hepimize:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…