KPSS çalışma sürecim-2018 B grubu

Kızlar nerelerdesiniz bu grup benim çalışma isteğimi artırıyordu nerelere gittiniz
Ben bugun kitabin arkasindaki son denelemeri çözdüm 8 ta neydi 120 soru çözdüm.

Yaptığım denemelerin yanlı yaptığım yapamadigim sorularini kestim baya birikmiş, hala 3 tane var bıraktım. Onları da halledeceğiz bugün yoksa birikiyor.

Bir türkçe denemesi cozup matematik calisacam başka bugün sanirim

Ben de bugün tarih çalıştım ve mat ilk konulardan biraz soru çözdüm. Yoruluyorum artık yıprandığını hissetmeye başladım, tempoyu arttıramadıkça da geriliyorum..

Ben de bugün tarih çalıştım ve mat ilk konulardan biraz soru çözdüm. Yoruluyorum artık yıprandığını hissetmeye başladım, tempoyu arttıramadıkça da geriliyorum..
Ben de niyeyese matematikte eski yapıp bitirdiğim konuları unutuyorum. O an anlıyorum yapıyorum zaman geçince hoop...:) unutulmuş. Sanki tarih dersi.

Kızlar dilbilgisi iyi olan bir arkadaş bana yardım edebilir mi?

In-i-yor sözcüğündeki -i türeme mi, ne diyoruz buna?

-lar eki ile ilgili liseden bir istisna kalmış aklımda; ama çalıştığım kitapta göremedim. Mevlana'lar, Atatürk'ler derken vb anlamı taşıyorsa ayırıyor muyuz kesme işareti ile -lar ekini?

Eğer ki diye mi yazılıyor yoksa eğerki diye mi?

Niye sözcüğü ne+diye nin birleşmesiyle oluşup, ünlü düşmesi ile mi oluşmuş yoksa burada daralma mı var?

Kaynaştırma sesi nedir?

Bildirme eki nedir?

Şimdi oradaki -i şimdiki zaman eki -yor değil -(i)yor dur aslında, bazı durumlarda -i düşer.
-lar eki kesme işareti ile ayrılmaz.
Eğer ki diye yazılır, sadece sıfat yapan -ki ile zamir olan -ki yi bitişik yazıyoruz.
'Niye' sözcüğünün kökenini bilmiyorum, araştırıp sana yazacağım.

'Nasıl,niçin, niye' gibi kelimeler artık dilimizde kalıplaşmış oldukları için oradaki ses olaylarını sormazlar.ama bilgi olarak yazmak gerekirse aşınma deniyormus.
Bu arada da kaynaştırma sesi kaynaştırma harfi demektir (y,ş,s,n)
Bildirme ek fiil olan '-dir' ekidir.

Çok teşekkür ederim, emeğine sağlık.

Mrb kızlar uzun bir süre giremedim siteye dün deneme yaptım 87 doğru data yayınlarının sizce nasıl başladım çalış çalış 100 doğruyu Göreme of sizlerin nasıl gidiyor çalışması son 2 ay

Canim ilk baştaki motivasyon yok ama devam e ediyor ışte
Denemelerim arasında aynı yayından bile 20 net fark oluyor. Inşallah 2 ayda bu farkı kapatır maksimum ne te ulasirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…