kpss b hakkında....

balizza

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2010
480
3
0
Kastamonu
slm kızlar,
ben şuan üniversite 2. sınıf öğrencisiyim iibf okuyorum.mezun olunca kpss B den atanmak istiyorum ama inanın sınav hakkında hiç bişey bilmiyorum..netten biraz araştırdım.kpss de sadece genel kkültür genel yeteneğe girmek yeterliymiş ve çift yıllarda yapılıyormuş...
şimdi ben 2 durumu soracağım sizlere;
1.ben normalde 2013 senesinde mezun olacağım.2012 senesinde(yani ben 3. sınıftayken) bu sınava girebilirmiyim?giripte tercihimi 1 sene sonra kullanabilir miyim?
2.okulu bi dönem uzatma ihtimalide olabilir(5 ay kadar...).yani okul 2014 şubat ayında biter bu durumda.hal buyken ben okul bitince hemen diplomamı alıp 2014 kpss ye başvurabilirim değil mi?
birde kafama takılan şuki okulu uzattığım taktirde diploma bana allta kalan dersleri verdiğim zaman mı verilir yoksa o senenin bitimi mi beklenir?
bide kızlar kpss B ataması yılda kaç kez yapılıyor,hangi aylarda?bi sene aldığınız puan kpssA da olduğu
gibi 2 sene geçerlimi yoksa sadece girdiğimiz sene mi kullanabiliyoruz?
çok sordum biliyorum ama şunuda merak ettim ortaöğretim kpss bu sene sonmuydu? tekrar yapılacak mı?
bu kadar çok ve uzun soruları okuduğunuz için şimdiden çok teşekkür ederim

2012de sınava gırebılırsın.puanın 2 sene gecerlı.atamalar yılda 2 kez yapılıyor kasım-mayıs.yanı okulun uzasa bıle en son atama donemınde(2014 mayıs) tercıh yapabılırsın.

ayrıca tek yıllarda alan derslerınden (ısletme ıktısat hukuk muhasebe malıye vs) gırebılırsın fakat bu puanı cıft yıllarda oldugu gıbı kullanamazsın sadece kurumlara basvurup tekrar kurum sınav ve mulakatları ıcın kullanabılırsın. :82:

peki,
diyelimki 2012 de girdim,2 sene geçerli ya? 2013 tede kullanabiliyormuyum bu puanı yoksa buda sınavlar gibi sadece çift senede mi atama yapıyor?

peki,
diyelimki 2012 de girdim,2 sene geçerli ya? 2013 tede kullanabiliyormuyum bu puanı yoksa buda sınavlar gibi sadece çift senede mi atama yapıyor?

2012 de 3. sınıftaysan sınava lise mezunu olarak girebilirsin benim arkadaş dondurup öyle girmişti sınava

puanın 2 sene boyunca geçerli oluyor 2 sene içinde ne zaman alım olursa her ilana başvurabilirsin taaki 2014 teki sınav oluncaya kadar

canım ben düz lise mezunuyum,onuda araştırdım ama öğrendiğim kadarıyla düz liselilerin ataması çok zor oluyormuş en az 95 almak lazım diyorlar...
sınavın zorluk derecesini bilmiyorum.benim sayısalım çok iyidir hatta özel ders veriyorum ama coğrafyam tarihim kötü bu sınavda bi düz liseli olarak 95+ alıp atanma şansım var mı :44:

tabiki var ama kendi bulunduğun ya da istediğin şehre olur mu bilemem.. ben öğr. lisesi çıkışlıyım ama düz liselerle aynı kapsamda tercih edebildiğim kurumlar. 90 aldım ama başvuru yapmadım bile. çünkü çok az kişi aldılar ve ben 5900. ydüm. okulum da ankarada olduğundan tercih6 yapmadım..

bende ankaradayım canım.muhtemelen tercih yapsamda çoğunluk ankara olmak üzere belki sonlara doğruda kahramanmaraşı yazarım.
3. sınıfa geçer geçmez gk gy için kursa yazılacağım.yani seneye...2012 kpss b ve ortaöğretim kpss ye gireceğim...
inşaAllah güzel bi puan alırım...matematikte bi sorun yok da coğrafya ve tarihi halledebilirim inşaAllah... :97:

hem lisans hem ortaöğretim sınavlarının ikisine bitrden giriliyormu yaniii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…