• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KPSS A mı B mı diyip ,Hala Kararsız Olanlar Buraya

Ya benim matematik temelim yok o yüzden başladım sıfırdan çalışmaya, gayet de iyi gidiyorum, şimdi bile buraya yazıp gelcek cevapları beklerken bi yandan soru çözüyorum delikafadulden
Şu yeni açılan dershaneyi araştırıyım ben de bi, öğretmenleri kimmiş falan. Çalışma konusunda iyiyim şimdilik ama yanlız çalışmak yeterli gelir mi bilmiyorum, bu fiyata dershane bulmak zor ama sayı arttıkça daha fazla indirim de yaptırabiliriz belki, şu konuyu düşüneyim ben de zemuszemus

Arkadaşlar tek başına çalşmanz yeterli olmayabilir.dershaneyle daha sistematik çalışıyosunz.deneme sınavları çk faydalı oluyor.ben böyle başardm.matematiğim hiç ii deil derken sınavda 2-3 sorum yanlş çıktıı hepsini yaptm.sorularınz varsa yanıtlayabilrm.özelden de msj atabilrsnz.Allah hepinizin gönlüne göre versnn...opuyorumnanaktan

Arkadaşlar tek başına çalşmanz yeterli olmayabilir.dershaneyle daha sistematik çalışıyosunz.deneme sınavları çk faydalı oluyor.ben böyle başardm.matematiğim hiç ii deil derken sınavda 2-3 sorum yanlş çıktıı hepsini yaptm.sorularınz varsa yanıtlayabilrm.özelden de msj atabilrsnz.Allah hepinizin gönlüne göre versnn...opuyorumnanaktan

Evet canım aynen söylediğin gibi, ilk günler baya kaptırmış çalışıyodum ama sonra o iştah gitti, sumak öncü oldu yazıldım ben de dershaneye zemuszemus
Sistemli çalışmak lazım dediğin gibi, senin atanmış olmana da sevindim opuyorumnanaktan

bir nebze de ,dershaneye gıttıgın ıcın mecbur hıssedıyorsun ,gamyoncuiremsu

calısmak ıstemesen bıle bır sekılde calsııyorsun ..

evde bugun yarın derken gunler gecıp gıdıyor ,du :))

ha ben de sana yazacaktım zaten unuttum ,daha ılk dersler oldugu ıcın derslerde genelde tanısma ve derslerın genelı ıtıbarı ıle konustuk..

türkçe derslerine o kayıt yapan hatun gırıyor,sadece bızı motive etmekle ugrastı :P

zaten bı derstı genel anlattı o kadar..

matematik güzel ama sankım bıraz hızlı anlatıyor ,konuları bılıyoruz dıye belkı de..

cografyacı guzel ,konu ustunde soru cozerse daha guzel olucak ,ama guzel anlatıyor,

tarihci de güzel anlatıyor ama konu sıyasate kaydı genelde :P

ama tarıhle sıyaset yakın oldugundandır ama genel ıtıbarı ıle konular guzel ılerledı..

hiç erkek ogretmenımız yok bu arada :)

zaten türkçe fılan tek ders gordük,

yarın ve pazar gunu yanı bu hafta hersey daha da oturur,genel ıtıbarı ıle ılk haftaya gore ııyı gectı :)

En çok erkek öğretmen yok lafına güldüm, k. dershanesinden mi özendiler ne, sınıflar haremlik selamlık değil ama dimi, yağmurdan kaçarken doluya tutulmayalım :roflol: Eee bişey dicem ortada hep erkekler vardı o gün, onlar öğretmen değil miymiş fisfisfis
Sevindim senin memnun olmana, en önemlisi matematik önemli benim için, o da ilk konular kolay olduğu için mi öyle yaptı acaba? Öyle üstün körü anlatıp geçmesin yaa :mymeka:
Ya da ben konuları önden çalışmaya devam edicem, derste de takıldığım yerleri sorcam :gitme:

hehe yok yok ,haremlık seramlık degıl ,kantınde fılan kızlı erkeklı oturuyoruz kımse bısey demıyor naniknanik

erkek ogretmenler var ama genelde acıkögretım herhalde bıze kımse gelmedi..

matematık kımse bılmıyor zaten bizim sınıfta ,ılk konu oldugu ıcın oyledır ,yoksa dur derız mutlaka..

calısma bence ,ama yıne de sen bılırsın

bende a gurubunu tercıh etmeyenlerdenım cunku b grubundan atanırsak zaten kurum ıcınde uzmanlık sınavları oluor ısımızı nıe zorlastıralım kı

selam kızlar gördüğüm kadarıyla herkesin kafası bayağı karışık A mı B mi aman ingilizce mi diye stres yapmayın. Sınava hazırlanma ,sınav stresi sonra yerleşip yerleşememe karmaşası yeterince yıpratıyor insanı tüm bunlar varken birde kararsız kalıp tatlı canınızı hiiç mi hiç üzmeyin...

Öncelikle ne olmaz istediğinizi ne olabileceğinizi iyi bilin önceliğinizin ne olduğunu karar verin örneğin kamu yönetimi bitirdiniz KPSS B ile memurluk( maliye, PTT, gümrük) KPSS A ile uzmanlik ( kaymakamlık, uzm. yrd.. ) sınavına girebilir bu mesleklerden birini seçebilirsiniz.

Eğer en kısa zamanda bir devlet memuru olayım paraya ihtiyacım var, sosyal güvencem hemen olsun ,ayaklarımın üstünde en kısa zamanda durayım diyorsanız KPSS B ye mutlaka ama mutlaka iyi çalışın ( zaten KPSS A içinde mecburen genel yetenek ve genel kültür sınavına girmeniz lazım KPSS A içinde bir yatırım yapmış olursunuz.)

Eğer ben mutlaka uzmanlık sınavına gireceğim, uzm yrd. yada kaymakam oalcağım derseniz KPSS A dan istediğiniz branş için sizi ilgilendiren puan türünü öğreneceksiniz. Alkınızda somutlaşması açısından örnekleyeyim yine kaymakamlık düşüünyorsunuz KPSS B nin puan türü nasıl puan 3, öğretmenliğin puan 10 sa kaymakamlığın puan 37 dir.

kpss puan 37 için derslerin % li dağılımı şudur genel yetenek %10, genel kültür %10, hukuk%10, iktisat%20, maliye %10, kamu yönetimi %40 oranlarında etkilidir. ( göründüğü gibi ing. istemiyor muhasebe istemiyor vs.)

Ve nasıl Türkçenin Tarihin de konularının % li dağılımı varsa bu derslerinde var. ( Türkçede sözcük bilimi %10 okuduğunu anlama % 20... şeklindse dağılıyor bazı konulardan soru çıkmıyor sa iktisattanda mikro iktisat %30 Türkiye ekonomisi%5 .... oranlarında değişiyor...)

Yine kaymakamlık için konuşucam ( ilgi alanım olduğundan dolayıdır hiç örneklerinden eksik olmadı farkındayım ) kpss puan 37 den en az 75 puan almak lazım ki( bu sene bir rivayete göre 85 lerde kapattı) müracaat edilsin ardından kendi sınavları ve mülakatları var tabi bilindiği üzere torpil olayları oluyordur olmaz değil ama sırf aman torpilim yok niye çalışıpta mülakata kadar ilerleyip arkama bakmadan gei geleyim demeyin çlışanın torpili her zaman yaradandır ;)

Ben hepsine (KPSS B KPSS A) çalışırım diyorsanız şimdiden başarılar dilerim....

ne guzel anlatmıssın emsalsız ,ben cok kararsız kalmıstım ..

ama dershane rehberlıgı ıle de konusunca bıraz rahatladım ..

bu sene tek senem dıyorum kendı kendıme ve bu hırs ve azımle onüme ne sınav cıkarsa gırecegım ,tüm enerjimi bu sınavlaraa harcayacagım ,

kpss b ,kpss a ve ıngılızce..

ıngılızcem ıyı oldugu ıcın zorlanmayacagım ,dıye dusunuyorum.

kararımı verdım ve bunun ıcın yogunlasmam lazım ,malesef bunu su an ıcın sureklı erteledım tam anlamıyla yogunlasamadım..

ınsallah bır yerlere ,atanabılırız..

teşekkür ederim sumak, ben de senin gibiyim çalışmak istiyorum ama bir türlü dersin başına oturamıyorum :1no2: napıcan bilmem bu gidişle sınavdan sonra başlıycam sanırım çalışmaya

kızlar kafam karıştı bugun.ben bu yıl okulu bıtırıyorum. bugun gıttım genel yetenek genel kültür kutaba aldım.işletme mezunu olucam bu yıl. başka kıtap almam gerekıyormu.a ve b sınavlarının ıkısınede gırıcem ben.diğer kıtabıda alayım mı

sumak canım A yada girmeye karar vermişsin. benimde kafam karıştı sadece B yemi girsem diye. A kadroların torpili vs si beni yine yıpratacak offfffffff

kahvekolık biz bu sınava gırmesek mı yoksa kız kaydirigubbakcemile3

tam bellı degıl ama buyuk bır ıhtımalle gırıcem A dan ne kaybederım kı ..

ama bır turlu adapte olamadım ya kpss olayına ,mafoldumben

arkadaşlar ben lisans mezunuyum 32 yaşında olduğum için kpss A ya girme şansım yok o yüzden kpss b ye girsem mi diyorum sizce lisans mezunu olarak kpss b ye girebiliyor muyum biliyormusunuz

emsalsiz çok güzel açıklamış bende devlette çalışan biri olarak şunu söyleyebilirim.Bence bu sene GK ve GY kasın.Çünkü sadece çift yıllardaki kpss 3 puanını B grubu atamalarda kullanabiliyorsunuz.Ama her yıl A grubu için kpss ye girilebiliyor.Devlette bir kuruma girdikten sonra tekrar sıkı bir şekilde stressiz hazırlanıp A grubundan alınan kurumlara geçilebilir.

Kızlar bana fıkır verın ben acıkogretım işletme son sınıftayım tek dersım kaldı maalesef :( hazıranda verırsem kı vermem lazım lısans olarak mı yoksa lıse sevıyesındenmı gırsem bu konuda hiç bir bılgım yok bana yardımcı olurmusnuz bu konuda bılgısı olan fıkrı olan varmı ..

kahvekolık biz bu sınava gırmesek mı yoksa kız kaydirigubbakcemile3

tam bellı degıl ama buyuk bır ıhtımalle gırıcem A dan ne kaybederım kı ..

ama bır turlu adapte olamadım ya kpss olayına ,mafoldumben

tamam bak son kararımı açıklıyorum. ikisine de giricem. ama sadece alana yoğunlaşıp GK GY i aksatmayacağım ki garanti bişey olsun. yoksa bebek hayalleri iyice gecikecek kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

bu arada dersane bana çok iyi geldi, iyi ki yazılmışım evde kendim çalışamazdım tembellik ederdim. senin nasıl çalışmalar sumakcımm?

Back