KPSS 2018-SINAVA BİRLİKTE HAZIRLANALIM

arkadaslar yıne yazıyorum ama ban fıkır verebılır mısınız ? biliyorum burda kımse kımseye moral verecek gazlayacak durumda degıl ama hanı daha cok bılgısi olanlar vardır diye yazıyorum

ama hanı olmayacaksa olmayacak deyın bana bos yere ugrasma olacak sey degıl de desenız anlarım

ben 2014 kpss ye evde calıstım 2012 de basladım calısmaya o zaman 2 yasında kızım vardı uyutunca calısyorsum falan ama pıskolojım cok bozuktu ( şimdi de iyi oldugu söylenemez) çocugumla ılgılenemedım evımle esımle ılgılenemedım

kendı kendıme matematık calıstım derken sınacda matematık yapabılecegım kadar yaptım yanı benım sevıyemde olan bırıne gore dusunuldugunde 17 tane matematık yaptım ama bılenler varsa 2014 te abuk sabuk tarıh vardı ve ordan cok batırdım moral alt ust oldu falan derken ben 74 aldım bu kadar calısmaya

2016 ya gırmedım calısmadım da

suan iş buldum çalışıyorum işten cıkmak istemiyorum

kızım da okula gıdıyor annem bakıyor ıs yerım de anneme yakın o yuzden ben hafta ıcı 3 gun falan annemde kalıyorum 2 gun evıme gıdıyorum hafta sonu calısmıyorum cumadan kızımı alıp kendı evıme gecıyorum pazar gunu yıne anneme cunku pazartesı gun hem ıs hem de okul var ...

bu sekılde devam edıyorum

yanı yogun

şimdi ben 30 yasındayım 32 yasında sınava gırecegım , kendı bolumumden allım yok olsa da acıktan alım var o da olmuyor ondan kesınlıkle umudu kestım yasadıgım sehırde 4001 memurluk ıstıyorum gardıyan katıplık falan bunlara yas gectı sanırım

zaten kabullenemedım boyle olmasını o yuzden tekrar calısma kararı aldım

hatta acık ogretım dıs tıcaret ıkıncı sınıf okuyorum suan bu sene boyunca evde gızlı calısacagım acıkogretım derslerıme calısırken kpss ye de calısacagım bu sene boyunca esımden de annemden de gızlemeyı dusunuyorum sene ye de bakıcam bı sekılde

bu sene sadece matematık calısmayı dusunuyorum ve yanına cografya olabılır cografyam da kotu hangı sehır nerede onu bıle bılmıyorum bu sekılde bu sene hem acıkogretım derslerım hem de mat ve cografya halletmek ıstıyorum

matematık oldum olası kotuyum zaten vıdeolarda dınlıyrorum mesela tamam dıyorum bu sorunun cozumunu anladım ee sonra bır tane daha soru goruyorum bön bön bakıyorum bı soruyu anlasam oburu yok ıste kafam calısmıyor calıstıgı kadar yapmaya calısacagım artık

ve dusunun bırde 4001 ıstıyorum bulundugum sehırdekı kadrolara baktım 90 , 91 puanlarda

ya ne dıyorsunuz sımdı

ben boyle geldım boyle gıder mıyım ? bır halt olmaz mı acaba ?

baska sehırlere atansam nasıl olur o da uymaz dıye dıyorum yoksa bılgım yok hanı es durumu falan deyıp aldırabılıyor muyum kendımı yasadıgım sehıre ? baska yere esımınde gelemsı ımkansız .

ne dersınız ben baslayım mı calısmaya ımkan umut var mı L lilliabutterfly kakule71

ben daha calıssam mı calısmasam mı onun kararını bıle veremdım sız yıne hadı karar verdıınız azım ettınız ...

Cnm öncelikle bi silkelenip kendine gel.biraz kendine özgüvenin olsun.anladığım kadarıyla ailen biraz küçümsemeye çalışmış seni yapamazsın diye.bence bi insan istedikten sonra başaramıcağı bişey yoktur.önce sen gerçekten istiyormusun gerçekten sınava girmeyi 2 seneni heba etmeyi bu soruyu kendine dürüst bişekilde cevaplaman lazım.eğer evet ise yola devam edip kulaklarını tıkıcaksın söylenenlere illa moral bozucu şeyler olacaktır.benim eşim de yat uyu boşver diyo bazen ama ben aldırmıyorum sonuçta 2 sene heba edip bir ömür boyu keyfini sürücem inşallah allah kısmet ederse.
Benim arkadaşımda 84 ile 2 senenin sonunda atandı eş durumundan dolayı aynı şehre atandı üstelik.bildiğim kadarıyla evli olanları bulundukları şehre atamaya çalışıyolar.
Kendini lütfen küçümseme sen kendini böyle görürsen etrafındaki ler bunu hissettirdiğin için daha fazla üstüne gelirler.
Ayrıca kpss gizli saklı çalışılabilcek bişey değil bence o yüzden bence al karşına aileni açık bişekilde içinden ne geliyorsa söyle.bu senin kararın sonuçta.bırak isterlerse dalga geçsinler sen yinede bildiğinden şaşma.
Dersler konusuna gelince anlamadığın konuları gözünde büyütüp daha da gözünü korkutma.her zaman için ben bunu yapabilirim başarabilirim kafasında olacaksın.ben de video dersleri izliyorum tavsiyem özellikle tarihte ramazan yetgin in videoları.birde ben yazı yazarak anlıyorum bu şekilde çok zaman kaybı oluyor ama napayım yazarken daha çok aklımda kalıyor.önce video izleyip hocanın dediklerini not alıyorum.aldığım notu okuyup ardından konu anlatımlı ders kitaplarında aynı konuyu okuyorum sonra önümdeki video notlarından ve konu anlatımlı ders kitabından soru çıkarıyorum.birde cevaplarını başka bir kağıda yazıyorum.bu şekilde çok zamanımı alıyor ama en etkili bu şekilde aklımda kalıyor.çıkardığım soru cevap kâğıtlarını yanımda taşıyorum işe gidip gelirken çalışmış oluyorum.eper üşenmezsen sende bu şekilde çalışabilirsin
Ben sana gir veya girme diyemem ama sonuçta içinde kalcana şansını dene derim.sonradan keşke girseydim demezsin en azından

Merhaba arkadaslar sizi gorunce sevindim bende varim 2018 icin bende 15 gun sonra 30 olucam 32 yasinda sinava girnis olucam 18 aylik bir kizim var aslinda 2008 den beri giriyorum sinava 2008 d ehazirlanmadan girdim 79 aldim sonrasinda 2010da lisans girdim 63 ve her yil hirdim 2016 haric 65 i geçemedim ama simdi bir kizim var ve onun icin ozel sektörde ise girmek istemiyorum. Turkcem cok kotu aslinda hepsi kotu ama ben bu yil turkce ve cografya calisicam yeni 9 tane sadeve turkce kitabi aldim bu yil hedefim 70 i gecmek seneyede tarih vatandaslik matematik agirlikli olur ayroca seneye hafta sonlari dershaneye gidicem umarim bosa gitmez emeklerimiz ve guzel puanlar aliriz

sagolun
benım evdekıler dalga gecen yok ama bır bezgınlık hıssedıyorum yanı calısıyor calısıyor bır şey oldugu yok gıbılerınden
annem babam esım asla dalga gecmezler
sadece ben tekrar hazırlanacagım tekrar ders calısacagım demeye utanıyorum

benım bolum den atanmam sıkıntılı zannetmıyorum olacagını 4001 ıstıyorum ama yasadıgım sehırde dedıgım gıbı puanlar 90 91 lerde
matematıgım cok kotu nasıl yaparım bılmyıorum bu sene sadece mat calıssam olur mu bılmem
en azından bu sene saklamak ıstıyorum nasıl olsa acıkogretım de okuyorum onun derslerıne calısıyorum onlara calısrken kpss de calısırım anlamazlar dıye dusundum

ben suan sadece matematık vıdeolarını ızlıyorum ıste vıdeo ızlerken herseyı anlıyorum ama hadı ben de benzer bı soru cozeyım desem aval aval bakıyorum yontemı unutuyorum yok olmuyo bu halde ne yapacagım bılmıyorum

bende ıste zaten yastan dolayı son defa olacak buna da gırmedım demeyım dıye dusundum
ama esım de dahıl kımseye dıyemıyorum utanıyorum

Hoşgeldin cnm aramıza inşallah hepimiz kazanıp atanırız herşey evlatlarsınız için buradan birbirimize destek verelim hergün herkez çalıştığı bitirdiği konuyu bildirsin ben dün akşam uyuyakalmışım şimdi işten yeni geldim ilk defa bu kadar saat mesaiye kaldım şimdi de ders çalışmayı planlıyorum inşallah uyuklamazsam

Canım bunda uzancam bişey yok dershaneye gidip kazanamayanlar var senin durumun çok çok normal.biz normal insanlar gibi değiliz ki hep evliyiz hem anneyiz sonuçta eee doğal olarak her anlamda zor oluyor bizim için.ama biz pes etmiyoruz anlamadığımız konuları çözemediğimiz soruları burada birbirimizle paylaşalım ki birbirimize destek olmaya çalışalım.anlamadığın yerlerde bize sor elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız inşallah...

Slm arkadaslar oncelikle herkese bol sans sinavda master yapmis biri olarak soyleyebilecegim ilk sey matematikle ilgili sorunlarinizi halledin ve bol bol test cozun. Konuya hakimseniz mat kurtaricidir. 2018 e daha cok var su an calistiginiz tum sozel ayrintilari unutursunuz.

mrb Antrenmanlarla matematik 1 kitabindan baslayabilirsin. Temel seviyeden basliyormus kitap. cok verim alan arkadasim oldu. Bi incele derim.

mrb Antrenmanlarla matematik 1 kitabindan baslayabilirsin. Temel seviyeden basliyormus kitap. cok verim alan arkadasim oldu. Bi incele derim.
tesekkur ederım
2014 kpss ye hazırlanırken aldım ben o kıtabı evet gercekten cok katkısı oldu
gelgelelım sınavda 17 tane mat yaptım ama 2014 kpss yi biliyorsanız eger matematık cok kolaydı onun yerıne tarıh zordu 2014 kpss nın can alıcı yerı tarıhtı o yuzden yapabıldım yanı benım 17 mat yaptıgım sınavda matematıgı cok ıyı olanlar zaten full cekmıstır yıne yetısemem
daha fazla yapmam lazım en az 20 olmalı ki diğer kısmlardan da eksıgım hıc olmamalı matematıge fazla guvenmıyorum
dıger kısımları mukemmele yakın, matematıgı de yapabılcegımın en fazlasını yapmalıyım dıye dusunuyorum
bılmıyorum tabı bu sevıye ve bu dusunce ıle 90 ve uzerı beklemek ne kadar ütopik !
çalışsam mı uğraşsam mı diye ona bile karar veremedim

Evet biliyorum malesef. 2014 te bnde grdim sinava 79 aldim ve tarihim berbatti 10 tane anca yaptim heralde. Kesinlikle sozel cok onemli zaten 90 sorusu sozel sinavin. Benim demek istedigim su zamanda mat calis ki sonrasinda sozel calisman gerektiginde araya bide mat girmesin. Ne kadar kolay olsada 17 az bi sayi degil bnce netlerini arttirabilirsin.

Ne zamandır kimse yazmıyor
Temel kavramlarla başladım soru çözüyorum
Bu arada 2016 KPSS mat sorularına baktım o kadar zor geldi Ki
Ben nasıl 90 üstü alacağım ya
Moralim çok bozuluyor
Kafam almıyor ya binlerce soru var hepsini ezberleyemem ya bir tane soru tamam çok iyi anladım diyorum o sorunun az bir değişiği karşıma çıktı mı bakakalıyorum ya
Bu yapanlar nasıl yapıyor bilmiyorum
Hele mantık soruları berbat
Olmayan moralim iyice sıfıra indi

Mesela size de aynısı oluyor mu
Ben diyelim temel kavramları çalıştım bütün soru tiplerine baktım ama yüzde 80 ini anladım yapamadığım sorular çıkıyor
İstiyorum ki mesela temel kavramlara çalıştım artık tamam bu konuyla ilgili soru kaçırmayım
Ama olmuyor
Hele 2016 matematik sorularına bi baktım çok kötü çok zor geldi bana

Merhaba arkadaslar bende 21 yasindaym daha dort aylik evliyim. Pazar gunu olan onlisans kpss ye girdim genel yetenek genel kulturden daha kolaydi. Hesaplamama gore 68 puan falan oluyor tabi +5 -5 puan oynama olabilir. Iktisat son siniftayim ama gercekten zor bir bolum mezun olursam 2018 lisans icin hazirlanacagim. Bende erkenden baslamayi dusunuyrm calismalara ama iste bazen sanki bosu bosuna emekler gibi his geliyor icime yasimin vermis oldugu bir durumda olabilir.

Tabi sunuda soyleyeyim ben bu sinava hic hazirlanmadim oyle bir gireyim dedim sorulari gormek amacli turkce mat calisinca gercekten iyi net cikarabilenecek sorulardi ama genel kultur lisans sorularindan oldukca zordu. Osym zaten birini kolay yapiyorsa birini zorluyo

Canim bence sen azimle çalışmaya devam et. Allah inşallah emeklerinin karşılığını verir. Zamanla cok fazla soru cozdukce yalnış yapmamaya baslarsin. Sabırla emek vermek lazım. Güven kendine. Bende temel kavramdan başladım çalışmaya. Çok geniş bir konu. Matematiğime güvenmeme rağmen bazı soruları çözemedim. Iki yıldır bakmamamdanda olabilir. Bende en başa sardim çalışıyorum. Bırakmayacağım çalışacağım başka şansım yok maalesef. Az önce üzüldüm ağladım. Halbu ki çalışıyorum ne güzel sorun yok normal hayatımda. Sadece bu iş sıkıntısı kendi iç huzurumu alt üst ediyor.

Benim senelerden beri bir gün bile huzurum yok
Hiç birşey olamadım bu hayatta
Ne yapsam da olmuyor ya yapanlar nasıl yapıyor diyeceksiniz biliyorum ama benim ki olmuyor işte bana gelince nasip olmuyor
Her şeyin hayırlısı diyorlar benim bu şekilde yaşamamın bana ne hayrı var anlayamıyorum
Bir yerlere gelmiş ailesini gururlandırmış arkadaşlarım için hayırlı olan şey Benim için neden hayırlı değil anlamıyorum
Soru çöz çöz ee en sonunda mesela çalıştığım konu ile ilgili 2016 da çıkmış soruya baktım aha işte yapamıyorum bitti gitti işte çalış çalış bir tane soru çıksın karşına onu da yapamıyorsun o konuya boşuna çalıştın işte demek bu
Ya ben gideyim burdan buradakiler umut dolu ben milleti umutsuzluğa sürüklemeyim
Bu durumda 90 nasıl alabilirim ki

Canim benim kimseyi umutsuzluğa sürüklemiyorsun. Bende senin gibi kendimi kötü hissediyorum da yapacak bir sey yok ki çalışmaya devam etmekten başka. Isyan etmek günah diyorum çıkmaza düştüğümde. Allah görüyor ne kadar emek harcadığımi mutlaka karşılığını alacağım diyorum duzeliyorum. Sende benim gibi düşün toparla kendini. Daha yeni çalışmaya başlıyorsun yalnış çıkmışsa çıkmıştır bos ver sen devam et. Benim geçmişim emek dolu. Yüksek lisans bitti. Yds 52.5 aldım. Alesi geçtim. Okulda da başarılıydım. Sınavlara da sabaha kadar çalıştım. Ama olmayınca olmuyor. Zamanı vardır diyorum toparlamaya çalışıyorum toparliyorum da. Bak ağlıyordum 1 saat önce şimdi yine güveniyorum kendime. Sen de benim gibi yap. Olumsuzlukları bir tarafa bırak güven kendine. Bıraksam ders çalışmayı hiç bir yere gelemem. Bırakmayacaksin diyorum kendime ne olursa olsun sonuna kadar devam diyorum. Ve en çok kızımın ilerde annem atanamamis diye dusunmemesini istiyorum. Beni başarılı görmesini istiyorum. En çok bu yüzden azimle çalışacağım.

Siz hangi bölüm kaç puan Lazım size

Ya şimdi gerçekten her söylediğime bir şey buluyor demeyin ama bu Evrelerden ben çok geçtim
Yok Allah'a sığındım YOk ben elimden geleni yaptım Allah görüyor falan ... bunları ben geçirdim emek harcamakla ilgisi Yok Allah vermeyecekse vermiyor iste
Benim arkadaşlarım var emek harcadılar da mı girdiler ?

Ama işte doğru seçimler yaptılar o başka
Ben baştan külliyen yanlış yaptım bi kere okuduğum bölümü okumakla
Yaşınız kaç ben 30 yaşındayım düşünün yasım da geçiyor 2018 son olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…