KPSS 2018-SINAVA BİRLİKTE HAZIRLANALIM

Canim sen kaç kitaptan çalışıyorsun. Yani konu anlatim haricinde kaç tane soru bankan var. Soru çözümünü fazla yapmak mantıklı bana göre. Ben bir konu anlatımli soru bankasından çalışıyorum matematik konusuna sonra aynı konuyu 3 ayrı soru bankasından çözeceğim. Bir konuyu bitirmeden diğer konuya geçmeyeceğim. Bütün kitaplarda bittiği anda diğer konuya geçeceğim. Bence bu şekilde çalışmak daha mantıklı. Belki yavaş ilerlerim ama sağlam ilerlerim. Bak şimdi konu anlatımli soru bankası kitabından temel kavram bitmek üzere son 30 soru kadar kaldı. Diğer 3 kitaptan da biterse diğer konuya ancak öyle geçeceğim. Acaba 4 kitap fazla mi diye düşünüyorum ama olsun diyorum kendi kendime sonra. Basamak basamak sağlam şekilde ilerlemek doğru diyorum. Sen karşına soru çıktığında yapamamıştın ya konu tam olgunlasmamistir benim gibi çok kaynaktan soru çözmek iyi gelebilir belki sana. Tamam sabır isteyen bir sey ama soru kalıpları birbirine benziyor ya pekiştirmiş oluyosun yeni öğrendiğin sorunun çözümünü

bende farklı kıtaplardan cozmektan yanayım
cozumlu olanlara bakacagım daha ıyı
suan ben matematıkkpss dıye bır yer var duydunuz mu bılmem ordan set aldım yanı daha cok vıdeoları dınleyebılmek ıcın
kıtapta gonderıyorlar vıdeolarda kıtaptakı soruları anlatarak cozuyor zaten
onun yanında bırde oranın verdıgı matematık test kıtabı var konu bıtınce ordan cozuyorum
o sekılde
ben daha once hanı sızın dedıgınız gıbı 3 4 kıtap alıp mesela temel kavramları calısınca alıp o kıtapların temel kavramlar ıle ılgılı bolumunu cozup hepsını aynı anda yapmayı denedım öle pek yapamadım ben
evet tabı soru cozmek daha ogretıcı ama ıste suan o vıdeolardakı soruları ıyıce anlamya calısıyorum
ve ordan verılen kıtabı cozuyorum
sonra yedııklım vardı çözümlü bende ona baslarım
matematık eskı kıtaplar da var bende yapmadıgım onları bıtırınce yenı alırım
sonucta matematıkte eskıde olsa cok fark etmez dıye dusunuyourm

Arkadaşlar Merhaba bende sizler gibi 2018 kpss sınavına girmeyi düşünüyorum ama benim sizden farkım evli değilim nisanliydim ayrıldık ve özel sektörde de bi işe tutunamadim. . 29 yaşındayım suan çalışmiyorum evdeyim ders çalışmak için bol bol vaktim var 2 sene boyunca ama kafam çok karışık bana lütfen bir fikir verin annem babam çok şükür emekli insanlar benim çalışmama ihtiyaç duymuyorlar ama ben 2 sene boyunca evde boş boş oturmak istemiyorum ama özel sektöre de girsem oranın da garantisi yok insanlar da zaten bi tuhaf rahat vermiyorlar lütfen bana bişey diyin 2 sene boyunca adam akıllı şu kpss calisayim mi yoksa bi iş bulursam özel de gireyim mi kafam çok karışık sınav zamanı 2018 de 31 yaşında olacağım ya atanamazsam korkuyorum bişey diyin ne olur

Ben senin yerinde olsam eğer günlük ihtiyaçlarımi karşılayan biri varsa hiç çalışmayı aklımın ucundan bile geçirmezdim. Iki yıl adam akıllı çalışırdım. Ben mesala özel de çalışmayı asla düşünmüyorum. Kocamdan allah razı olsun benim ihtiyaclarimi karşılıyor. Eee ne gerek var daha fazla paraya diyorum. Oturup ders çalışıyorum. Bana göre atanmadan özelde çalışmak yalnış. Atanmak için işe gitmeden bütün vaktini derse vermek bana daha mantıklı geliyor. Diğer türlü işten eve yorgun geleceksin bir gün çalışsan diğer gün calisamayacaksin kopuk kopuk olacak planların. Evli olmaman daha güzel sorumluluğun da az oh ne ala. Benim gibi evli olup bebek bakmak zorunda da değilsin otur çalış derim başka bir şey demem sana

Canim bu arada sınava iki yıl kalmadı hesaplamistim iki gün önce 1 yıl 8 ay kaldı. Zaman çok çabuk geçiyor. 2 yılın 4 ayı bitti bile. Bu iş de çalışmaman için sebeb bak. Zaman çabucak geçiyor.

Bence şansını dene hem bol bol vaktin de var senin şartlarında ben olsam kesinlikle sabah akşam demeden çalışırdım kesinlikle sınava girmelisin

Evet yeni katılan arkadaşlar hoşgeldiniz
Günlük raporumu vereyim
Dün akşam 10.30 tan 12.05 e kadar Ayağımda kızımı salladım inat uyumuyor ben nerde hata yapıyorum acaba
Onu uyutayım derken baktım benim gözler kapanmış yine
Neyseki 12 den sonra uyudu tam yatağa yönelirken birden kendime geldim ve ders çalışmaya yöneldim.allahım keşke hep böyle kararlı olabilsem
neyse çok uzatmadan rapor vereyim gece 4 e kadar ders çalıştım yaklaşık 3.5 saat inşallah verimli olmuştur
Matematik te 1 ünite toplama çıkarma tam sayılar doğal sayılar oran hesaplama konularını bitirdim konu çalışırken yaklaşık 20-30 soru çözüldü içinde 2-3 tanesinde takıldım.
Akşama konuyu pekiştirmek için video izleyip soru çözmeyi planlıyorum
Haydi kızlar rapor zamanı.....

Ben de 9 aylık ikiz annesiyim. Mühendisim. Bugüne kadar özel sektörde calıştım. Şuan ücretsiz izindeyim.2018 kpss ye hazırlanmak istiyorum.ancak bebeklerim uyuyunca bnmde hiç halim kalmıyor.çalışmak için zaman bulamıyorum. İnşallah 2017 de dersaneye yazılıp daha verimli hazırlanmayı düşünüyorum. Herkese şimdiden başarılar dilerim

Çoook teşekkür ederim moral verdiniz bana ben şuan 4. Sınıf işletme okuyorum ama 2018 e kadar bitirmeme kararı aldim yani önlisans üzerinden girmeyi düşünüyorum çünkü lisansa göre daha kolay oluyor sorular atanmam içinde 85 falan almam gerekiyor inşallah çok çalışıp atanicam ve memur olduktan sonra 4 Yıllığı tamamlarim diye düşünüyorum ama sizce nasıl fikrim bilmiyorum tabi

Merhaba arkadaşlar bende matematik ağırlıklı çalışıyorum işlem önceliği konularındayim daha bu bir sene boyunca matematik çalışıcam iyice ogrenicem ve önümüzdeki sene de tarih ve Coğrafya olarak video ağırlıklı düşünüyorum inş emeklerimizin karşılığını alırız ataniriz ve memur oluruz

Bence şansını dene hem bol bol vaktin de var senin şartlarında ben olsam kesinlikle sabah akşam demeden çalışırdım kesinlikle sınava girmelisin

Kafam çok karışıkti ama artık kararliyim çoook teşekkürler desteğinz için inşallah emeklerimizin karşılığını alicaz

merhaba arkadaşlar bende 2018 kpssye hazırlanmayı düşünüyorum.2016 kpssden 74 aldım ama atanamam çok zor.iki çocuğum var.ve herhalde en büyük içinizde benim yaşım 36 2018 de 38 olacağım.ama denemek istiyorum sizce bir umut var mı benim için.

Cnm hoşgeldin aramıza
Ben yaş sınırı var diye biliyorum ama sınır kaç yaşa kadar bilmiyorum.belki burada bilen arkadaşlar var ise sana yardımcı olacaklardır.

Günaydın kızlar
Dün akşam annemde kaldık maalesef ders çalışamadım yine gözlerim kapandı koltukta uyumaya başlamışım bu akşam telafi etmeye çalışıcam

Cnm hoşgeldin aramıza
Ben yaş sınırı var diye biliyorum ama sınır kaç yaşa kadar bilmiyorum.belki burada bilen arkadaşlar var ise sana yardımcı olacaklardır.
teşekkürler cnm yaş sınırı alan sınavlarında var uzmanlıklarda onlara giremiyorum ama düz memurlukta yok diye biliyorum.daha başlamadım nerden başlayacağımıda bilemiyorum

Arkadaslar meraba , sirf bu konu icin uye oldum , bende size katilmak istiyorum araniza alirsaniz tabi , ben ilk defa giricem sinava ve acikcasi pek bilgim yok , aranizda epey tecrubeli arkadaslar var , hem baslarda bana yol gostermeniz icin hem de zamanla birbirimize arkadas olmak icin beni de alin araniza ve aydinlatinn :)

Yaş sınırı düz memurlukta yok evet ama merkezi atamalarda yok açıktan alimlarda var diye biliyorum

Hoş geldin cnm aramıza.gup gitgide büyüyor ve gerçekten mutlu oluyorum.biz sana bildiğimiz konularda yardımcı olmaya çalışırız.ben matematikten başladım önce elimdeki kitapları bitirmeye çalışıcam.konu anlatımlı eskiye ait 3 ayrı yayından kitabım var ancak ilk ders çalışmaya başladığımda 1 Üniteyi 3 ayrı kitaptan bitirip ilerlemek istedim ama çok sıkıcı vakit kaybı olduğunu farkettim motivasyonum düştü.o yüzden şuan farklı sistemle gidicem önce elimdeki 1 tane konu anlatımlı kitaptan 1. Üniteyi okuyorum konuya ait soruları çözmeye çalışıyorum sonra arkadan o konuya ait videosunu izleyeceğim ve arkadan soru bankasından soru çözeceğim.ve sıkıcı olmaması için hep matematik çalışmıcam matematik 1. Ünite bitince mesela tarihin 1. Ünitesi sonra türkçe 1. Ünite vs. Gibi devam etmeyi düşünüyorum inşallah bu şekilde verimli olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…