- 26 Ocak 2011
- 626
- 1.216
-
- Konu Sahibi lilliabutterfly
Canim lisans mezunu da olsan 2 yilda bir girebiliyorsun memurluk icin diye duymustum. yoksa ysnlis bir bilgi mi bu. Canim dogrusunu biliyorsan ve cevap verirsencok mutlu olurum. simdiden tesekkurler.Aman allahım şu başlığı görmek bile çok korkuttu 4. Kez giricem sınava ve kendimi son diye sartladim çünkü.
Şunu dicektim aslında lisans mezunusuz neden 2018 ? Sene ye giremiyor musunuz?
Canım MerhabaSelam L lilliabutterfly ben de 2018 icin niyetlendim ve lisans mezunuym.kpss hakkinda hic bi bilgim yok ilk kez girmeyi dusunuyorum.
Canim lisans mezunu da olsan 2 yilda bir girebiliyorsun memurluk icin diye duymustum. yoksa ysnlis bir bilgi mi bu. Canim dogrusunu biliyorsan ve cevap verirsencok mutlu olurum. simdiden tesekkurler.
cok mutlu olurum. tesekkur ederim :)Canım Merhaba
aramıza hoşgeldin ben bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışacağım size
evet doğru diyorsun aslında belki seneye alan için girebilirim ama yetiştirebilirmiyim hiç bilmiyorum çok eksiğim var çünkü çık sene oldu mezun olalı bildiği çoğu şeyi unuttum. ama yine şansımı tabiki de deneyeceğim.bende gy GK kültür kitapları çok var ama bir türlü bodrum dan alamadım geçen sene daire alıp bu eve taşındı ve tüm kitaplarım aşağıda bodrum da kaldı.onları alsam başlıcam çalışmaya ve hep birlikte burda birbirimize destek olucaz inşallahAlan düşünmez misiniz? Üst düzey memurluklar? Bizim bi hocamız var, bize diyor ki hedefiniz B grubu memuru olmaksa size hakkım helal değil. Aynen bunu söylüyor. İktisat mezunusunuz, ben de İktisat 4. sınıf öğrencisiyim ve çok kolay bir bölüm değil, bölümün zorluğunu düşününce B grubu memurluk için sanki 4 sene boşuna okunmuş gibi oluyor. Tabi alan sınavları da çok zor o ayrı konu ama İktisatçılar bu konuda hep bir adım önde. B grubu memurlukların aslında yapmamız gereken işle pek alakası yok o yüzden söylüyorum. ALLAH GÖSTERMESİN yarın öbür gün iş konusunda tek çıkış yolum düz memurluk olursa yani kendi adıma söyleyeyim, atıyorum tapuda memur ya da yurt memuru falan olursam ben çok mutsuz olurum herhalde. Tabi kendi adıma konuşuyorum. 2018'deki sınava ben de girerim belki.
BenMerhaba arkadaşlar
uzunca kendimden ve kpss deneyimlerimden bahsedecek olursak ismim fatma bulgaristan doğumluyum ve 28 yaşında bir kız annesiyim.2 yıllık ithalat ihracat okuduktan sonra 4 yıllık iktisat bölümünü tamamladım.üretim planlama sorumlusu olarak 6 yıl ve bunlar dışında da ekstra iş deneyimlerim oldu.en son Kasım ayında istifa ettim başka bir yere başlamıştım ki burda da talihsiz bir durum yaşadım ve işten çıkarıldım 3 aydır işsizim ve bu benim canımı çok yaktı.daha önce 3 defa kpss deneyimim oldu. ilki 2008 yılında hiç hazırlanmadan okuyorken önlisans olarak girdim ve sınava geç kaldım soruların yarısını çözdüm 53 gibi bir puan aldım.ikinci şansımı 2010 yılında yine hiç hazırlanmadan önlisans olarak denedim ancak yine soruların yarısını anca yetiştirebildim 57 gibi bir puan aldım. en son olarak 2014 yılında lisans olarak dershaneye giderek hazırlanmaya çalıştım ancak bu zamanlarda da hamile ydim ve hem hamilelik hem iş hayatı hem ev sorumluluğu bir de üstüne dershane derken yapabilirim sandım ama yapamadım. sınava girdim ancak puanım hesaplanmamış gerçi hoş hesaplansaydı da değişen bir şey olmayacaktı çünkü ben yine soruları yetiştiremedim benim hız ile ilgili ve adaptasyon ile ilgili sorunum var sanırım.o sınav anında biri ses çıkarınca soruyu baştan okumak zorunda kalıyorum.neyse çok uzattım 3 aydır evdeyim ve devamlı ne olacak diye düşünmekten çok sıkıldım ve tekrar kpss ye girmeye karar verdim ancak bu senekine yetişmemin imkanı olmadığından maalesef 2018 yılına kaldı hayalim.belki bana katılacak arkadaşlıklar güzel dostluklar edinirim diye düşündüm ve buraya yazmaya karar verdim. bana katılmak isteyen arkadaşlarıma şimdiden çok teşekkür ediyorum...
Amiin inş. . Ben de 30 yaşındayım ve aynen 90 almam lazım yani. Eğer fırsatın varsa calismaya yavaştan başlanabilir bence sonrasında daha da kasMamak için bu arada dershane falan düşünüyor musunuzInşallah hayırlısıyla kucağına alırsın bebeğini.Bende 2018 bıraktım bütün umutlarimi nezaman başlamalıyız çalışmaya en az 90 almaliyimve benim son şansım yaş 32
Maşallah eşinize valla ben de kararsızım dershane konusunda aslında bıkkınlık sonlara doğru her şekilde geliyor malesef ama yani sayisaliniz iyi değilse onu aradan cikarabilirsiniz en azından hafifletmis olursunuz ama tabi erken derseniz bilememBen düşünüyorum tabiki ama eşim karşı kendisi de geçtiğimiz senelerde girdi sınava evde çalışarak 83 aldı ve ilk atamada atandı benimde evde ciddi bu çalışmayla yapabileceğimi düşünüyor daha iki sene var sınava sinralarda bıkkınlık gelirmi acaba