köye gelin gidilir mi

nesibe13

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2015
23
12
3
2 ay önce nisanlandim nikahiz kıyıldı ceyiz ve düğün hazırlıklarına başladık 8 ay var düğünümuze. Ben yurtdışında doğup büyüdüm eşim İstanbulda yaşıyordu 5 senedir köye anne babasının yanına döndü yatırım amaçlı hayvancılıkla uğraşıyor birikim yapmak ilerde daha rahat bir hayat yaşamak istediğini söylüyor araba aldi ev alacak kadar bir birikimi var ama benden bir kaç sene en az 2 mümkünse 5 sene onunla köyde yaşamamı biraz daha para biriktirmeyi istiyor. Köyde Kendine ev yaptirmis anne babasıda çok iyi insanlar karşılıklı evler fakat ben uyum sağlayabilirmiyim bilmiyorum hayatımda köye gitmedim şartlar zordur diyorum eski dedeler zamanındaki gibi değil artık şehirde ne varsa köydede o var diyo ama bi market yok mesela :)

Zorlanırsın ..
Alışkanlık, büyüme şekli..
Yaşam tarzı ..
Merkeze oturun. .

Köyden köye fark var. Oturmak için herşeyi bırakıp gidebileceğim köyler var. 2 gün kalamayacağım köyler var. NerEDE?

Valla ben yaz tatillerinde 1 haftalık tatile gidetken bile kaçarak donuyorum evime.. Bence hayat geçmez koyde.. Bide o 5 yıl olur sana 15 yıl emin ol

Özellikle dogdugundan beri şehirde olan bi insan çok zorlanır mesela köydeki dedem falan İstanbula gelince onlarda burda duramıyolar 1 hafta zor duruyolar ama bana misafirlik çok zor geliyo kendi yatağımı eşyalarımı özlüyorum orası sizin eviniz olacağına göre alışırsın belki eşinde yardımcı olursa

Zor olur bu bir gerçek. Ama kocan nerde sen orda

Is köyden köye değişir bizim köy mesela Paris gibidir acayip modern çünkü dünyanın heryerinden insan var:) nasıl dersen neredeyse hepsi yurtdisinda başka ülkelerde yaşıyor... kışın üç beş mahallede üç beş ev vardır ama yazın yüzlerce insan olur hepsi izine gelir... hepsinin evi de birbirinden lüks... market yok ama hergün merkeze inip alışveriş yaparlar ki çoğu zaman market dolmuşlar kapıya gelir
Ha buna rağmen ben fazla kalamam çünkü ben zaten Almanyada da köyde yaşıyorum az şehir göreyim dimi
Kısaca ne olursa olsun ben yaşayamazdım.... ama herkes farklı tabi....
Umarım çok mutlu olursun

Birikimde buyuk yerde olmuyor diger sekilde de uyum biraz sorun olabilir. Bilemiorum biraz disini sıkıp belki birikim acisindan sabredeblirsen geri kalan hayatni daha rahat gecirecegin bir yer dusuneblirsin kismetse. Ben birikimi daha rahat yapabilcegim istanbulda da olsa bi yer istiyorum mesela. Gecici olarakta olsa. Orta yol bulun iste o koyun merkezinde tut filan. Nerede doyacaksan orasi. Hayirlisi olsun

Yurtdışında büyüdün ve köye gideceksin. Gelinlik yapmak nedir duydun mu hiç .Gelin olmayacaksın gelinlik yapacaksın onlara köyde.
yakma kendini.Yapamazsın. 3 hafta sonra patlar hersey.

Hayvancilikta iyi para var ama sartlari zor olur,benim esimde memketine gidip yapmak istiyor ama buyuk sehirde dogup buyuyenler icin kucuk yer cok zor benim yuzumden gidemiyor.lafi,sozu,dedikodusu,geleni gideni,isi gucu hic bitmez.bide hayvanciligi biraktiktan sonra o birikimle nisanlin ne is yapmayi dusunuyor 3-5 yil sonra sizin is yalan olmasin.bide koyunuz ilceye yakinsa enazindan ilcede oturabilirsiniz.esiniz gidip gelir gerektikce

Koye alistiktan sonra esiniz donmek istemeyecektir. Nede olsa anne babasi orda. Ev araba para olduktan sonra rahatini bozup yeniden sehre yerlesmek istemez. 5 senedir orda ve simdi bi 5 sene daha kalmak istiyor demekki orasi daha rahat esiniz icin. Tabi nasil koy olduguna da bagli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…