• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

köyden indim sehire degil de tam tersi durumum..biraz yardima ihtiyacim var ...

nerde kaliyorsun ? Fitnesse kayit olacagim, gel beraber gidelim. :)

canim, ben seni cok iyi anladim.Bende Almanyada kaliyorum. Aslinda sorun esin degil, esin anlattigin kadariyla iyi bir insan.Bende kocamla herseyi yapamiyorum.Bazende extra yapmiyorum. Cünkü erkekle oturup, hersey yapilmiyor.

Kurslara yazil. ( Fitness,dil vs. ) ,arkadas edin, zamanla hersey düzene oturur.Bence seninki kocadan daha cok, arkadas sorunu.

nerde kaliyorsun ? Fitnesse kayit olacagim, gel beraber gidelim. :)

canim, ben seni cok iyi anladim.Bende Almanyada kaliyorum. Aslinda sorun esin degil, esin anlattigin kadariyla iyi bir insan.Bende kocamla herseyi yapamiyorum.Bazende extra yapmiyorum. Cünkü erkekle oturup, hersey yapilmiyor.

Kurslara yazil. ( Fitness,dil vs. ) ,arkadas edin, zamanla hersey düzene oturur.Bence seninki kocadan daha cok, arkadas sorunu.

valla ne guzel olur :) Stuttgart "a 30 km kadar yakinim.
Turkiye dönüsü birseyler yapacagim fitness degilde bebegimle beraber ne yapabilirsme artik
arastirmma gerek
haklisin
arkadasim olsa Turkiyedeki gibi komsu yada
ne guzel olur
burada görüstügümüz insanlar var ama yakin arkadas yada kendime yakin hissettigim yok malesef

Almanyanin neresinde yasiyorsun?

Dogru diyorsun almanyadakiler senin demenle odun kalmis olabilirler sizlere nazaran.
nedenini bir düsündünmü hic?
Demekki gezmek sirf para ile olmuyor tr de gercekden herkes kendine gezecek yer buluyor parali olsun parasiz olsun.
Almanyada calisiyorsun paran var ama hayat monoton....
Acaban neden ?
Sen önce bunu bir cöz, sonra bi düsün sen kocanin yanina geldin biraz sen ona ayak uydurmaya calis, biraz da o belki oazaman daha mutlu olursun.
Belki esin tr ye gelseydi daha cok o sana ayak uyduracakti.

Bende almanyanin monotonlugundan bikmis tr ye dönmek isteyenlerdenim ama cesaretim yok :(
O yüzden insan ister istemez bu b... hayata alisiyor, ki ben burda dogdum , yani senin dedigin o odunlardanim :(

Kendine mesgale bul gez toz kendini eglendir kizinla birlikde...
En azindan para derdin yok gezerken birsey düsünmene gerek yok.
Bu da cok büyük bir rahatlik....
Esinlede anlas her iki haftada bir seni bir yerlere götürecek ama o ayarliyacak....
Bir de senede iki kez buranin tatillerinde almanya ici biryerlere götürsün , degisiklik olur size.
Yavas yavas alisir oda.
Ama bunun icin ayrilmak bence, senin bencilligin olur.

sen burada dogdun büyüdüysen durum farkli
ama odun dediklerim senin gibiler degil
yazdiklarin gayet mantikli akla sigan seyler
bu demekki Almanyada yerinde saymamissin
lafim Almanyada yerinden sayan insanlara

esime ayak uyduruyorum zaten
ama kendimi kaybediyorum iste
kolay degil

burda hayat cok monoton gercekten
ama insanlar evdede olsalar ev hayatlari cok renkli
bizde hep ayni seyler
esimin uyumadigi yada oyun oynamadigi zaman yapilan hersey ayni
alisveris zamanlari bile degismiyor
cok mekanik bir yasam

canım niye eşinden bekliyorsun ki gezdirmesini,o da gezmeyi sevmiyor demek ki.

sen kendin bulacaksın kendine aktivite.yurt dışında neredesin bilmiyorum ama sosyal aktiviteler kurslar falan vardır mutlaka onlara yazıl maddi derdinde yokmuş çocuğunla gidebileceğin yerleri belirle dil kursuna git hepsinden önce çocuğa arada bir bakacak birini bul,hani komşu falan güvenilir parayla bakıtabileceğin.

bizim Türk kızları çok pasif ya.kk da kaç konu okudum böyle yurt dışındayım "yol bilmem iz bilmem hep evdeyim" şeklinde.

ben Ankaradayım bizim burada bir Rus gelin var.aman Allahım aktiviteleri ondan sor.3 yaşındaki oğlunu alıyor belediyenin yaşam merkezlerine,hem spor salonuna kayıtlı,hem de her dönem en az bir kursa.e kocasıyla mı yapıyor yoo minnacık çocukla.biz ondan öğreniyoruz nerede ne varmış.içimden düşündüm "ulan Türk kızı olsa pisi pisi evinde otururdu bak elin kızı Ankarayı parmağında oynatıyor"dedim.hem de kıt kanaat Türkçesi.

senin nezlinde yurtdışındaki türk kadınlarına sesleniyorum.çıkın bakın neler var şehrinizde.kültürel sosyal faaliyetlere katılın.sadece eşimle zevk alırım sanmayın yalnız gezmek de çok güzel bir süre sonra eşinizi siz istemeyeceksiniz yanınızda.kırın şu zincirleriniz ya.

sanirim öyle olacak zaten
kizda büyüyor
dün mesela Cin restoranina gittik beraber kizimla
onun aksam yemegini orda verdim
kendimde yemegimi yedim
mesela Turkiye alisveris merkezi dolu
ve hersey var oralarda
butun gun gecer valla
gecen sene kizim kücüktü hicbirsey anlayamiyordum

mesela ben burada kahve icmeye giderim yok
esim kahveyi evde icmeyi sever
neyse
kizimla gidiyorum
onada birseyler veriyorum
zaman geciriyoruz
ama o daha cok kücük
ben bir sekilde yine kendimi yalniz hissediyorum
yan masadakiler baba anne bebek mesela
sinirlerim bozuluyor

neyse Turkiye dönüsümde yapacak baske seyler bulacagim
tabi yine kizimla
tesekkür ederim yorumunuz icin
umarim bir iki arkadasta bulabilirim

Malın mülkün olması kadınları bi yere tatmin eder asıl bizim için önemli olan ruhumuzun okşanması
İlgi sevgi alaka
Nankör değilsin
Eşinle konuşmayı denedin mi bu konuyu rahatsızlıklarını beklentilerini

ben esimle ock konusuyorum
ben öyle alistim konusarak yasamayi severim
esim öyle degil
o konusmayi cok sevmez
ona bakarsan o zaten benimle evlendi evleneli cok degisti
daha da degisecegini söylüyor

Almanya gibi bir ulke daha varmi ya.
İnsanina deger veren,herseyini dusunen?

Turkei de paran yoksa is yoksa acsin.
Acliktan olsen kimse donup bakmaz.

Burda ben Sirf bel agrimdan calisamadigim icin 3 yil devlet bakti
Evimin kirasini , yiyecek masraf herseyin
Parasini saydi elime..
Tr de bu yok.
Onun icin buranin kiymeti bil
Dilini az biliyormussun demisin
İyice ogren
Bak ozaman sen kocani yaninda istemicen canim
Arabanda oldumu gez gezebildigin kadar.
Hollanda yakinda orasi daha guzel bir gitsen
Yani hersey kolay sen basaracam deyince.

buranin ekononik sartlari evet iyi
ama sok soguk bir ülke insanlar cok soguklar
Türkiyede dogup büyüyen biri icin zor bu durum

Hollandada yakin Fransada
kim kaldiracak poposunu
ben dünden hazirim ama

Gezmeyi sevmez her erkek...
Yengemin oğlu da götürmez eşini hiçbiryere.
Kız evde sıkıntıdan patlar.
Kız gidelim vs diye planlar yapar.Ona da uymaz.Başına buyruk olur adı.
Ben böyle monoton bir hayat istemiyorum de.
Çıkıp gezelm tozalım şimdi gezemeyeceksek nezaman gezicez de.
Anlar inşallah.

bu ne saçmalık yaa....sen hiç haberleri izlemiyomusun...ne şartlarda yaşayan insanlar var....eşinin tek kusuru gezmeyi sevmemesi...olamazmı yani,sevmek zorundamı...biraz kendinize gelin,her imkanı bulmuşsunuz,şükredeceğinize şımarıklıktan başka bişi yapmıyosunuz...

Maddi imkanlar sınırsız, eşin seni aldatmıyor, çok şükür çocuk yapma problemin yok, istediğin zaman ailenin yanına gidebiliyorsun, karışmıyor, kısıtlamıyor, barlarda gezip içip içip gelip seni canından bezdirmiyor, dövmüyor, sövmüyor, evine karışanın yok, kayınvalide derdin de anlatmadığına göre yok. Bilemedim ki şimdi. Tek sorun sosyalleşememek mi?

Sosyalleşme ile karın doymuyor, Bi gün ihtiyaçlarını karşılayamama, bir gün eşinden küfür işit, bir gün kayınvalide sorunu yaşa he bir de ailenle görüşmene karışılsın. Adam seni evden dışarı çıkarmasın, itsin, kaksın hakaretler işittirsin, he bunların ardından seninle gezmeye çıksın ailenin yanına gelsin o ülke senin bu ülke onun gezin bu mu daha iyi ?

Stuttgarta 30 km

Hmm cok yakin degilsin.. Leonberg demisin?

Aslinda güzel oralar carsisi cok sirin Stuttgartin.
Bence zamanini degerlendir, zamanla belki oda sana ayak uyduru.

Yavas yavas belki uyar sana zorla olmaz.
Sen kurslara yazil, mutter Kind kurslari var.
Kinder schwimmen war, ve bu sayede senin gibi annelerle tanisirsin , öyle böyle sosyal hayatin devam eder.
Cikar keyfini be güzelim ....

Ankarada dogdum
bir sürü sehir gezdim tatil vs
baska sehirde okudum
baska ülkede dil kursuna gittim
Turkiyede güneyde yalniz yasadim ve calistim
ailem renkli insanlar
yemeyi icmeyi gezmeyi severiz
erken kalkariz
hep beraber yemek yeriz
sohbetler
disarda kahvaltilar disarda yemekler vs sinema yani sosyallik adina ne varsa hemen hemen hepsinin oldugu bir ailede yasadim
ama en önemlisi sevgi dolu
insanlarin birbirini önemsedigi sevdigi
uyuyaklinca üzerine battaniye örttügü babam annem
üstünü kalin giy üsütme diyen vs hersey ama hersey
olmasi gerektigi gibi aslinda
baska ülkeler gördüm
en lüks otellerde kaldim
her ortamda bulundum

bakin arladaslar
evlendim ve resmen köyde yasiyorum
esim hayatindan hic sikayetci degil
zorla ise gidip gelen biri esim
saolsun calisiyor ve guzel para kazaniyor
esimi seviyorum ama insan hicmi sikilmaz yaa
evde köreldim resmen
evlendigimden beri tek tatilim ailenmin yanina Tr ye gitmek
esim ilk iki ziyaretimde benimle geldi ama artik onada gelmek istemiyor
cunku kendi evinde gec kalkiyor gec yatiyor
oyun oynuyor
yada öylece uzaniyor
bankada para var
ev alinmasi lazim
ama o kadar tembelki
onunla kim ugrasacak
ocan ayinda bir bucuk ay izinliydi
ve biz evden hic cikmadik
hayatindan inanilmaz memnun
ben resmen köyde hissediyoum kendimi
15 aylik kizim var
ona bakiyorum cok bunaldim

maddi sikintimiz yok
hatta durumumuz cok iyi
esim ne aldin ne sattin demez
hicbirseyde gözüm kalmaz
evimizde hersey var
bana karismaz ne giydin ne yaptin kiskanmaz
bu konularda cok modern
bulasiklari mak hep o koyar ve o cikartir
bazan yemek yapar
alisverisi ben liste yaparim o yapar
bazan beraber cocuk oldugu icin
senede iki kere kesin Tr ye giderim hic gitme demez
hemen alir biletimi
elime bir dolu para verir

Allah askina
ben nankörmüyüm
yada ben ne yapmaliyim
cok bunaldim

esim iyi bir insan
fazla iyi yürekli
insanlar simdiye kadar cok kullanmis onu
onunda tek amaci arkadas olmak inanlarla
bunun icin bie elinde avucunda ne varsa saymis
geri alamamis coguunu

ama cok bencil
sadece kendini düsünüyor
kendi rahatini kendi uykusunu
kendi yorgunlugunu
herseyi de farkinda ama kim yataktan kalkacakta birseyler yapacak
11 den asagi kalkmaz

bana birseyler söyleyin
en pahali cantalari cep tel cüzdan kolye vs vs vs artik bunlarda yetmiyor
yemin ederim kafayi yemek üzereyim

kizim uyanabilir her an
cok uzun oldu
umarim anlatabildim derdimi
ögleden sonra vaktim var
cevap yazabiliim

sizleri seviyorum..

bu konu kesin fake :))))))))))))))

nedeni her şey fazla yolunda

bende ikizlerim..
eşinde şikayet ettiğin şeylerin, çoğu bende de var...
demek ki burcumuzdan..
adam doğacağı tarihi ayarlamayacağına göre, onu böyle kabul etcen :23::23:

Stuttgarta 30 km

aynen sana katiliyorum Burda Hayat cok moloton 2bucuk sene olcak almanyaya geleli ama son yarim senede 1kac arkadas buldum onlarlada oyle cok gorusemiyorum ilk 2sene tamamen evdeve kayinvalideyle gecti
halada kayinvalideyle oturuyorum 1kizim var 3gun sonra 1aylik olcak birde oglum var
iyi yanin hic gecim derdin yokmus benim bide o var oyle her istedigimi felan alamiyorum
ama istedigim gibi ailemle tellde yada pcde gorusuyorum yilda iki kerede gitmeye calisiyorum nasipse nisanda yine gidicem esimde gelcek
Burda dil bilmemek cok buyukbi sorun ve benim dilim cok cok kisitli ve ben simdi kendi cabamla biraz ilerletip sonrada oglum iki yasina geldiginde kizimla birlikte kindergartene gonderip once almancayi ogrenicem eger almancan iyi degilse sende kurslara gidip dili ogrenebilirsin ozaman arkadas cevreside oluyo
Burda gercekten Hayat cok zor bence bosanma olayini dusunme cunku buraya gelin gelen herkes ayni seyleri yasiyo nerdeyse bende onlardanim tum ailem trde bazen nasil yaptimda buraya gedimbile diyorum kendime ama bu kararlari biz verdik ve Burda yasamayida ogrenmemiz lazim

benim eşimdede aynı durum var. evcil hemde nasıl. hadi demesen evden adımını atmaz dışarı. tatil uzanıp tv izlemekmiş :) tüm yıllık iznini böyle geçirebilir. hAtta tatile gittik denize gidiyoruz geri geliyoruz akşam yemek yiyoruz yatıyo adam hadi diyorum tatildeyiz gidelim uyuyalım çıkalım gezelim uykumuz gelsin yatalım kalkalım gezelim. yok tatil yatmakmış. resmen emekli tatili yapıyoruz. çok sıkıcı. ben evlenmeden önce 15 gün tatil yapardım. sabah gün ağarınca uyurdum erken kalkar kahvaltı yapardım. hatta güneşlenirken uyuya kalıdım denizden sonrada azcık kestirirdim ama yani ölü zamanları uyuyarak geçirirdim. nerde o günler gelmez geri :)).
bende çok sinir oluyorum azen saydırıyorum. bazende sırf beni memnun etmek için hadi gidelim der gideriz bi avm ye anında hastalanır. ay grip oluyorum ay midem ağrıyo. ah dyorum sanki 80 yaşında biriyle evliyim. benimde tadım kaçıyo eve geliyoruz bomba gibi oluyo adam. bu pazar yine kendi dedi çıktık gezdik. yoruluncada sinirli olur. avm de surat b karış oldu başım ağrıyo falan eve geldik şen şakrak.

hafta sonu bana diyoki erken kalk kahvaltımızı yapalım gezelim sen öğlen kahvaltı hazırlıyosun o saatten sonra nere gidicez. öylede yapıyorum ama sabahın köründe kalktım diyelim kahvaltı hazırladım. yer az tv izler uyur uyanır bişiler atıştırır uyur uyanır. bende evde öle uyuyan biri olsun gıcık oluyorum üstüme bi ağırlık çöküyo. bende o yüzden bi plan yoksa geç kalkıyorumki gün çabuk bitsin.

ama bi yandanda şükür diyorum. hani bazı adamlarda var. sabh kahvaltıdan sonra çıkar kahveye bilmem ne akşam gelir eve. en azından şunu biliyorumki evde mutlu ben ve oğlumuzdan sıkılıp kendini dışarı atmıyo. bak yine açtım şoma ağzımı :):26:

Son düzenleme:
bence sen kendine dert ariyosun senin oralarda sosyallesememenin sorulusu kocan degilki kendinsin. ha tabi biraz cevresi olsaymis evli arkadaslari en azindan esler hep beraber vakit gecirirdiniz ama adamin arkadasi yoksa napsin sen bu durumdan rahatsizsan kollari sivayip bi yerden baslican. ha bide sendeki sorunsuz hayat bende olsa keske kocani bosarsan baskasi havada kapar onu hahaha

Seni inanki yürekten söylüyorum çok iyi anladım.ama malesefki her istediğimiz bir arada olmuyor.Bende seninle benzer bi durumda olduğumdan biliyorum.Allah yardımcın olsun beterinden korusun .sabretmeye iyi düşünmeye çalış .küçük şeylerden mutluluk çıkartmaya çalış inanki insan herşeye alışıyor.

Back