• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

köyden indim sehire degil de tam tersi durumum..biraz yardima ihtiyacim var ...

Evet eşin garibime gitti
Hem çocuk yapıyo, hem diken üstünde duruyo çocuk var diye
Güzellik uykum bölünecek diye

Neyse
Ben senin yerinde olsam
Madem şartlarda iyi
Alırım altıma bi araba, kızımla her yeri gezerim.. Parklar, piknikler, alış veriş merkezleri
Hatta çocuklu bi komşu edinmeye çalışırım, canım sıkılırsa iki sohbet ederken çocuklarımız da oynar diye

Beyefendi teşrif ederse 15 günde bir onu da gezdiririm, azıcık etrafı görsün

bu dediklerini cok kolay yapabilirim
ama hep eksik olarak
herkes anne baba cocuk

ama su konuda cok haklisin
bir komsu bir arkadass !!! cok büyük eksik bende

arkadaşım birçok arkadasin dediği gibi parayla saadet olmuyor.(gerçi parasiz da olmuyor)
benim eşimde evcildir.bekarkende öyleymis.ama ben tam tersi iki gün üst üste evde kalsam afakanlar basar.gezmeyi dışarı cikmayi çok severim (anneme çekmişim :) evlendiğimizden beri eşimede aşıladım.hadi kalk hava alıp gelelim, yemek yiyelim, veya şu eksik gel alıp gelelim vs. vs. diye diye baktım oda alıştı. şimdi bakiyorum kendi diyor hadi hazırlan dışarı cikalim diye.hatta benimde bir buçuk yaşında oğlum var bazen onu götürmüyoruz anneme bırakıyoruz bir iki saatliğine. hemen esim ogluma aldığımızda bugün sensiz gezdik içim hiç rahat değil der.ertesi günde oğlumuzu alıp gideriz sırf vicdani rahat etsin diye :)

sizde ilk başlarda eşinizin sevdiği şeyleri yaparak güzel vakit geçirmeye calisin.sonra ufaktan ufaktan bunları disarda yapmaya baslayin ama çok sıkmadan, zorlamadan.sonra dışarı çıkma günlerinizi yavaştan arttırın.umarım başarılı olursunuz. çünkü sosyal bir insan için gerçekten zor bir durum.

sen nasıl gezeyim ara sıra değişik birşeyler yapayım diyorsun oda tam tersinden hoşlanıyor ama eşler zaman zaman birbirine ayak uydurmalı ,
işyerimde bir ablam var 37 yaşında 18 yıllık evli tam senin anlattığın aile tablosu eşi evden çıkmıyım evde vakit geçireyim tarzı kadın deli dolu gezeyim tozayım tatillere gideyim tarzında geçmişe dönüp bakıyorum kötü bir hayatım olmamış ama istediğim hayatı da yaşamamamışım her günüm yanlız yada arkadaşlarımla diyor onlar birinden vazgeçmiş artık ne o zorluyor ne eşi kadın arkadaşlarıylka istediğini yapıyor eşi evde film yada belgesel izliyor ,

iyi tarafından bakınca adamın kötü alışkanlığı yok veyahut sıkmıyor iyi bir baba ,çıkmıcaksın gezmiceksin diyerek eve bağlamıyor , kötü tarafı hayata aynı pencereden bakmıyorlar sadece çocukları için yürüyen bir evlilik

değiştirmeye çalışmaktan başka bir yol gözükmüyor değişir mi orası da mechul tabi,

çocuk yüzünden de bunalıyor demişsin ilerleyen zamanlarda bazı şeyler düzene oturur belki de

cocuk büyüdükce daha iyi olacagini söylüyor
buda benim kafamda soru isareti..

canim belki acimasizca bir yorum olacak benimki kusura bakma ama ben esinin degisecegini sanmiyorum.insanin icinde olmadiktan sonra sen dunyayi ters duz etsen nafile.
kocani oldugu gibi kabullenmeye alismalisin.hamur da maya da bu cunku;sen ne kadar ugrassan da alacagi sekil de bu...

zaten tam anlamiyla degismek degil uyum saglamasi lazim
benim burdaki hayata uyum sagladigim gibi

yuva yıkmak bukadar kolay olmamalı. yani sırf buyüzden boşanmayı bile düşündüm demişssin. Ya sevmişssin evlenmişssin negüzel bir bebeğin olmuş... ve orada oturmayı sen kabul etmişssin en basta... ve eşini az çok tanımıssındır evlenmeden önce. ßence Kötü düşüncelerini bir yana at... Allaha şükür bebek nasip etmiş Allahım sana , iyi niyetli bir eş nasip etsin sana yardım ediyor ailene gönderiyor. ee para desen oda var. .. sen sadece mutluluğu gezip tozmakta arama :) zaten zamanında herşeyi yapmışsın baska şeylerle mutlu oLmaya çalıŞ... eşin geç kalkıyorsa sen uzan yanına eşlik et bebeğinden fırsat buLdukça , nebiliyim evde oturmak istiyorsa 2 hafta evde oturun oyunlar alın kendinize:) evde bişiler yapın ayda 1 2 kes hafta sonları dışarı çıkaLım enazından bak herzaman evde senin istediğin şeyleri yapıyorum diye konusun daha sonrada... Buda yeterLi oLur size zaten ailenizin yanına da gidiyorsunuz gezme faslınıda orada yapın . bebeğin büyüsün kreşe felan gitsin ozaman eşinle daha fazla vakit geçirirsin:) herşey zamanla oturur ßence boşanıcam yada mutsuzum düşüncelerini at kafandan... nişanLımla bi dönem durumumuz çok sıkıştı onlarında biizmde. bi haftasonumuz vardı ondada çıkamaz olduk düşün evde bile yanımda olma şansı yok + dışarda göremiorum:) naptıık ? telefondan oyunlar oynadık bibirimizle netten bişiler yaptık bi şekilde mutlu olmasıını bildik:)))

yani görüşmeden etmeden de para pul olmadan da mutluluk olabiliyorsa senin durumunda olup mutlu olmamak sanmıyorum:)

bende hep elimdekilerle mutlu olmaya calisiyorum
kizima yeni seyler aliyorum
odasini degistiriyorum
ne bileyim ikinci el bebek kiyafetleri alip satiyorum
para bile kazaniyorum
ev hayatini bende seviyorum
ama sürekli evde olmak cok sinir bozucu

benim eşimde kucağında çocukla gezmeyi sevmez.gerçekten ufak çocuk oldumu insan çok yoruluyor.gittiğimizden bizde birşey anlamıyorduk.biz yolun düz tarafından gidiyorsak o ters tarafından gidiyordu.her gördüğünü istiyordu.ne kucakta ne yerde durmuyordu şimdi düzeldi rahat ettik şimdi.bebeğim büyüdü artık bizi eskisi gibi yormuyor.buda oluyorki eşim daha fazla gezdiriyor bizi.çocuk durmayınca ikimizde stres yapıyorduk.erken eve dönmek zorunda kalıyorduk.bende sizin gibi gezmeyi seviyorum hem hatta çok seviyorum.hergün gezsem bıkmam o derece.bence sabredin çocuğunuz daha çok ufak büyüdükce eşinizde eskisi gibi gezmeyi isteyecektir.ufak çocuk oldumu ister istemez insanı eve bağlıyor.eskisi gibi gezemiyorsun artık sorumluluğun oluyor.kendin için değil çocuğun düzeni için hareket ediyorsun.biraz sabredin bak sonradan nekadar rahat edeceksiniz.

simdi kizim bir iki aydir yürüyor
evet eskisine göre daha iyi böyle
mesela konustugu zaman daha rahat olacak sanirim
cocukla birseyler yapmak evet cok zor ama imkansiz degil
sabir isi
esimde olmayan yani

Hayatınıza monotonluk girmiş ama belli ki çocugunuza da alışamamış.
Gittiğiniz yerde rahat hareket edememeniz eşinizi evde daha rahatız düşüncesine itmiş.

Kızınız 15 aylık ve henüz çok küçük :)
Eşinizin böyle düşünmesi de normal.
1 yıl sonra böyle olmayacak emin olun, hatta 2 yaşını doldurdugunda biraz daha rahat edeceksiniz.

Bu durum çocuk dogduktan sonra aileler için geçiş dönemidir...
Kimine batar, kimi de bu geçiş dönemine ayak uydurarak çocugunun mutlulugu için rahat bir şekilde atlatır...
Bu durumu sizin de sabırla atlatacagınıza inanıyorum.

Fakat siz de evde dura dura çok sıkılmışsınız. Ya bir işe girin, ya da kendinize degişik hobiler edinin.
Gezme konusunda da eşiniz söylense de götürün. Her dışarı çıkmanızda kızınızın dış çevreye daha da bir ayak uydurduguna
beraber şahit olacaksınız :D

Daha dogrusu çocuk hayatı sosyalleştikçe ögrenir :)
O ögrendikçe siz rahatlayacaksınız :)

Ayrıca bunun için de boşanılmaz, o kadar da degil yani :)

cok tesekkür ediyorum yorumunuz icin
cocuk hizla büyüyor zaten
bircok seyi anlyior tepki evriyor
cok güzel halleri var
esim bir cogunu kaciriyor
kizimda esime cok düskün
hep onun pesinde
gidiyor sariliyor öpüyor daha ne istiyorsun ki sen adam gibi ilgi vermedigin halde kiz ne kadar düskün sana

esim hep büyüdükce daha rahat olacagini söylüyor
bir yanim inaniyor bir yanim inanmiyor

bence annenizin söylediklerini gözardı etmeyin.
sebebini bilmiyorum ama anneler herşeyi bilir!
Bazen, bizi doğururken ,bizim için iyi olanı bilme güdüleriyle donatıldıklarını düşünüyorum.
Eşiniz anlattığınız kadarıyla iyi bir insan. Belki onun da dürtülmeye ihtiyacı vardır.
ters köşe yapın. şaşırtın onu. sevebileceği şeyler bulun.
Belki Tr ye dönersiniz ikna edersiniz onu.
1-2 yıl savaşın bence yol katedeceksiniz.

evet aynnen annemde böyle diyor iste
esim cünkü diger erkekler gibi degil yani höt höt degil
birseyler yapmaya calsiyor ama iste yerinden kalkmadan :)
oturmayi ve yatmayi pek sever

nası ya,boşanmayı mı düşündünüz?
çok şaşırdım,neden peki, geç yatıyo kalkıyo, bunaldım artık falan diye mi..
yapma arkadaşım...
şimdi bebeğin küçük.. o yüzden de bunalmış olabilirsin..küçük bir çocuğun bakımı, başka memleket hepsi üst üste gelmiştir..
eşinin çok iyi olduğunu sen söylüyosun, sana karışmazmış,istediğinde ailenin yanına gidermişsin...
geç yatıomuş,geç kalkıomuş, evden çıkmıomuş,o kadar kusur kadı kızında da olur...
neden boşandığını kızına nasıl açıklıcaksın peki..
sen bunalmışsın, sıkılmışsın..
git ailenin yanına,kal bi kaç hafta sonra geri yuvana dön...
ordan bi çevre edin...
yıllar geçtikce, daha da rahatlıcaksın emin oll...

yok arkadasim bekar aliskanligi
gecenin bir yarisina kadar tv oyun cep tel ne varsa
tabi ertesi gün nasil erkenden kalksin
erken yatmak garip geliyor ona

zaten sanirim öyle olacak
ben gidecegim Tr ye biraz hefes alacagim

o kadar çok paradan maldan bahsettiniz ki içim sıkıldı..
bence bu lüks hayatınızla mutlusunuz siz..
hatta pahalı çantalarla güzel vakitler geçirmeyi deneyin.
mazallah bolluktan geri kalmayın..

arkadasim
hava atmak gibi bir derdim olsa
burda moda bilmem ne sayfalarina koyarim nelerim varsa bakin derim benim var sizin var mi
hayretsiniz yani
ben sorunum bu ama sunlar sunlar da iyi demek istedim
demek istedim ki hepsini bilin kendinizi benim yerime koyun öyle bana cevap verin
zaten anlamis herkes

önerilerinizin hepsini bu kızcağız yapmış zaten
ve kocasından da bir ışık görememiş
adam düzelmiyor, düzelmeyecek de
düşünün 15 aylık bir bebek ne kadar tatlıdır
daha buna babalık sevgisi veremiyorsa yarın bu çocuk büyüdüğünde
onun her sorusuna sabırla cevap verecekmi hayır, onun dertlerini çekecek mi hayır
bu adamda babalık duyguları yok, oluşmayacak da
ve yıllar sonra geriye baktığında kızı baba sevgisi olmadan büyüyecek
çocukda babayla ilgili hiç bir anı oluşmayacak
evet pire için yorgan yakılmaz ama bu pire değil, bildiğin kocaman timsah...
mesela ayrılsa, gerçekten kendisi gibi hayatı seven bir adamla evlense
o adam da kızına gerçek sevgiyi gösterse... bla bla bla
bu örnekler var hayatımızda, olabilir yani

işin zor dökme suyla değirmen dönmez
ama sen bu adamın gözünü korkut
hiçmi kaybetme korkusu yok adam da
evet para hayatta çok önemli gerçekten
ama bu da hayat mı?
yada hayatın tam mı?
değil...

beni kaybetmekten korkuyor
zaten simdiye kadar onu benim gibi seven olmamis
ama benim sevgimden o kadarda eminki yani onu birakip gitmme asla
bunu biliyor
ve birakirsan ikimizide cocuguda yazik diyor
demogojiyide bilir

arkadaşım birçok arkadasin dediği gibi parayla saadet olmuyor.(gerçi parasiz da olmuyor)
benim eşimde evcildir.bekarkende öyleymis.ama ben tam tersi iki gün üst üste evde kalsam afakanlar basar.gezmeyi dışarı cikmayi çok severim (anneme çekmişim :) evlendiğimizden beri eşimede aşıladım.hadi kalk hava alıp gelelim, yemek yiyelim, veya şu eksik gel alıp gelelim vs. vs. diye diye baktım oda alıştı. şimdi bakiyorum kendi diyor hadi hazırlan dışarı cikalim diye.hatta benimde bir buçuk yaşında oğlum var bazen onu götürmüyoruz anneme bırakıyoruz bir iki saatliğine. hemen esim ogluma aldığımızda bugün sensiz gezdik içim hiç rahat değil der.ertesi günde oğlumuzu alıp gideriz sırf vicdani rahat etsin diye :)

sizde ilk başlarda eşinizin sevdiği şeyleri yaparak güzel vakit geçirmeye calisin.sonra ufaktan ufaktan bunları disarda yapmaya baslayin ama çok sıkmadan, zorlamadan.sonra dışarı çıkma günlerinizi yavaştan arttırın.umarım başarılı olursunuz. çünkü sosyal bir insan için gerçekten zor bir durum.

ben esimde cok büyük seyler basardim
bunu cok iyi biliyor
bircok seyi ben ögrettim gibi
daha fazla cabalamam lazim
bazi kadinlarin sansi bu heralde
not:esinizin lafi cok hosuma gitti.ne guzel ogluna söyledigi öyle :(

ne güzel hayatın var burdan sana eskiden sosyalmışsın şimdi hiç gezemiyosun huzursuzsun demek kolay ama eşinden ayrıldığını düşün çocuğununda olmadığını düşün daha mutlu olcakmısın arkadaşların bi yere kadar seninle olur sonra yok şimdi her istediğini yapıyosun maddi sorunun yok arkadaşlarında bi yere gitmedi onlarlada olabilirsin eşinle istediğin gibi zaman geçirirsin o böyle mutlu sende böyle mutlu olmayı dene bence burda mutlu değilsem parayı ne yapıyım diyenler var paran yoksa mutluluğunda olmaz biraz gerçekçi olmak lazım

ne güzel hayatın var burdan sana eskiden sosyalmışsın şimdi hiç gezemiyosun huzursuzsun demek kolay ama eşinden ayrıldığını düşün çocuğununda olmadığını düşün daha mutlu olcakmısın arkadaşların bi yere kadar seninle olur sonra yok şimdi her istediğini yapıyosun maddi sorunun yok arkadaşlarında bi yere gitmedi onlarlada olabilirsin eşinle istediğin gibi zaman geçirirsin o böyle mutlu sende böyle mutlu olmayı dene bence burda mutlu değilsem parayı ne yapıyım diyenler var paran yoksa mutluluğunda olmaz biraz gerçekçi olmak lazım

iste ben hep bunu düsündün annemde aynen bunlari söyledi
ben esimi biraksam cocumla ne yapacagim
elbet bir hayat kurarim ama aile olmak !
hayatim bir yandna mükemmel bir yandan eksik
burda bazan okuyorum kadinlar calsitiklari halde esleri para vermiyor
yada aldigini yaotigini sayiyor izin vermiyor
herseyin birde baska tarafi var
bir arkadas demis bu kadar kadi kizindada olur
bazan diyorum ben mi cok abartiyorum
bazanda esime gicik olyuorum

iste ben hep bunu düsündün annemde aynen bunlari söyledi
ben esimi biraksam cocumla ne yapacagim
elbet bir hayat kurarim ama aile olmak !
hayatim bir yandna mükemmel bir yandan eksik
burda bazan okuyorum kadinlar calsitiklari halde esleri para vermiyor
yada aldigini yaotigini sayiyor izin vermiyor
herseyin birde baska tarafi var
bir arkadas demis bu kadar kadi kizindada olur
bazan diyorum ben mi cok abartiyorum
bazanda esime gicik olyuorum

hiç birşey ve hiç kimse mükemmel değildir biraz eksiklik olur oda tuz biber :)

eski nickiniz Hausfrau idi sizi hatırlıyorum eski konularınızdan bence eşiniz değişmez ve sizde 2 yıldır aynı gel git'leri yaşıyorsunuz buna rağmen başka konuda ikinci çocuk istediğinizi yazmışsınız şaşırdım doğrusu:26:

eski nickiniz Hausfrau idi sizi hatırlıyorum eski konularınızdan bence eşiniz değişmez ve sizde 2 yıldır aynı gel git'leri yaşıyorsunuz buna rağmen başka konuda ikinci çocuk istediğinizi yazmışsınız şaşırdım doğrusu:26:

evet
ikinci cocuk istiyorum halada istiyorum
beraber buyutecegimi dusundugum icin
ve bebegim kardesle buyusun istedigim icin
esim o zamandan bu yana azda olda olsa uyum saglamaya calisti
ben kökten bir farklilik yapmak istiyorum
yapabilecegim kadar
bunun iicn konu actim
evet o gelgitlet benden hic eksik olmuyor

Ankarada dogdum
bir sürü sehir gezdim tatil vs
baska sehirde okudum
baska ülkede dil kursuna gittim
Turkiyede güneyde yalniz yasadim ve calistim
ailem renkli insanlar
yemeyi icmeyi gezmeyi severiz
erken kalkariz
hep beraber yemek yeriz
sohbetler
disarda kahvaltilar disarda yemekler vs sinema yani sosyallik adina ne varsa hemen hemen hepsinin oldugu bir ailede yasadim
ama en önemlisi sevgi dolu
insanlarin birbirini önemsedigi sevdigi
uyuyaklinca üzerine battaniye örttügü babam annem
üstünü kalin giy üsütme diyen vs hersey ama hersey
olmasi gerektigi gibi aslinda
baska ülkeler gördüm
en lüks otellerde kaldim
her ortamda bulundum

bakin arladaslar
evlendim ve resmen köyde yasiyorum
esim hayatindan hic sikayetci degil
zorla ise gidip gelen biri esim
saolsun calisiyor ve guzel para kazaniyor
esimi seviyorum ama insan hicmi sikilmaz yaa
evde köreldim resmen
evlendigimden beri tek tatilim ailenmin yanina Tr ye gitmek
esim ilk iki ziyaretimde benimle geldi ama artik onada gelmek istemiyor
cunku kendi evinde gec kalkiyor gec yatiyor
oyun oynuyor
yada öylece uzaniyor
bankada para var
ev alinmasi lazim
ama o kadar tembelki
onunla kim ugrasacak
ocan ayinda bir bucuk ay izinliydi
ve biz evden hic cikmadik
hayatindan inanilmaz memnun
ben resmen köyde hissediyoum kendimi
15 aylik kizim var
ona bakiyorum cok bunaldim

maddi sikintimiz yok
hatta durumumuz cok iyi
esim ne aldin ne sattin demez
hicbirseyde gözüm kalmaz
evimizde hersey var
bana karismaz ne giydin ne yaptin kiskanmaz
bu konularda cok modern
bulasiklari mak hep o koyar ve o cikartir
bazan yemek yapar
alisverisi ben liste yaparim o yapar
bazan beraber cocuk oldugu icin
senede iki kere kesin Tr ye giderim hic gitme demez
hemen alir biletimi
elime bir dolu para verir

Allah askina
ben nankörmüyüm
yada ben ne yapmaliyim
cok bunaldim

esim iyi bir insan
fazla iyi yürekli
insanlar simdiye kadar cok kullanmis onu
onunda tek amaci arkadas olmak inanlarla
bunun icin bie elinde avucunda ne varsa saymis
geri alamamis coguunu

ama cok bencil
sadece kendini düsünüyor
kendi rahatini kendi uykusunu
kendi yorgunlugunu
herseyi de farkinda ama kim yataktan kalkacakta birseyler yapacak
11 den asagi kalkmaz

bana birseyler söyleyin
en pahali cantalari cep tel cüzdan kolye vs vs vs artik bunlarda yetmiyor
yemin ederim kafayi yemek üzereyim

kizim uyanabilir her an
cok uzun oldu
umarim anlatabildim derdimi
ögleden sonra vaktim var
cevap yazabiliim

sizleri seviyorum..

arkadaşım öncelikle şunu söyleyım bır yuvayı kurmak kolaydegıldır ,dagıtmaksa bazen bır kelımeye bakar..
insanların ne dertlerı var ama size aksıne rahat batmış anladıgım kadarıyla bır dedıgını ıkı etmeyen eşin sana yaranamıo ,hep fazlasını ıstıyorsun
lafı fazla uzatmıcam bence allaha şükret ve saglıklı sıhhatlı kızınla o guzel yuvanı bozmayı aklından gecırme senın dert dedıgıne ben devede kulak dıyorum özürdilerım bıraz sınırlendım eşinle kızınla bır omur huzur dılıyorum sana allaha emanet .....

Back