köyden indim sehire degil de tam tersi durumum..biraz yardima ihtiyacim var ...

Eşin Kaç Yaşında Sen Kaç Yaşındasın ? Kaç Senelik Evlisin. Sosyal hayatı bırakıp A Sosyal liği Dönmek Çok zor İnsan Dışarıya çıkıp hava almak gezip başka yerler keşfetmek istiyor. Kiminin Parası yok Gidemez Kimininde Eşi Yerinden Kalkmak istemez. Eşin Sana Karışmıyormuş da Kendine Arkadaş Edine bilirsin. Onlarla Dışarıya gezmeye Çıkabilir. İllede Eşinin olması Şart mı ? Maddi Sıkıntınız yokmuş durumunuzda iyimiş. Eşin Anladım kadarıyla Cimri biri de değil. Sadece Duruma göre şerbet vermeyi bilmiyorsun. Evine Yarım günlük bakıcı alabilirsin. Ne Biliyim Sürücü Kursuna yazılabilirsin. Aşçılık okullarına gidebilirsin Sevdiğin bir Müzik aleti varsa Onun Hakkında kurs alabilirsin. Bu fırsatı Eğlenceye Çevirebilirsin. Dilim yok Diyorsun Almanca İngilizce veya Fransızca Öğrene bilirsin. Eşinin Dövmesi Sövmesi yediklerini Sayması yoksa Neden Şikayetlenip duruyorsun ki. Sende Bu durumu Fırsat yarat Kendine meşkale bul. Bakıcı ve kreşler var Onlardan yardım alarak Kendine Sosyal aktivite bulabilirsin Senin Elinde. Senin Şu şikayet ettiğin yaşam tarzın varya bir çok kişinin istediğide ulaşamadığı yaşam biçimidir. Bir Çok kadın Maddi İmkansızlıktan Evinden Dışarıya Çıkamıyor biliyormusun ? Bebeğine Süt alamayan anneler var. Eşinden Dayak Yiyen Hor görülen Sömürülen Tecavüze Uğran kadınlar var...! Haline Şükür et. Kimseyede Özenme.

Neyden bahsettiginizi cokkkk iyi biliyorum. Evliliginize bir hata demek istemiyorum, ama ben yapsaydim tam bir hata olacakti ve ben bunun kiyisindan dondum. Bende dogma buyume istanbulluyum, okul icin Amerikaya geldim, 7 senedir burda kucuk bi kasabada yasadim. Her yaz Istanbuluma dondum elbette.. Hic bir zaman kucuk bi kasabada yasamaya alisamadim. Cogu sey yok, olan seylerden sadece bir tane var yani secenek yok.. Hep ayni kadro insan, alisveris merkezlerinde gordugum insanlar hep ayni.. Gercekten buyuk sehirde yasamis insan bunlara alisamiyor. Cok dar geliyordu bana oralar ve gittim ordan kendime sevgili yaptim.. Aynen sizin ki gibi iyi bi isi, iyi bi geliri vardi, yani maddi hic bir sorunumuz olmazdi ama ben burdaki yasantiyi kabullenemiyordum ve ona da soyluyordum ben burda kalmam diye. Ve sonunda ayrildik. iyi ki de ayrilmisiz! Ve iyi ki de barismamisiz da. ayrildiktan sonra ozlemle tekrar onunla barisabilir ve onun istedigi yerde yasamayi kabul edebilirdim ama simdi dusununce bunun ne denli buyuk bi hata olacagini, ve kendimi zamanla koreltecegimi fark ettim..

Sizin durumunuzda, bir cocugunuz var evlisiniz.. Kocanizla konusmayi deneyin. Baska bi yere tasinmak istediginizi ordan cok skildiginizi, bu dunyaya bir kere geldiginizi ve istediginiz bi yerde yasamak istediginizi soyleyin. Cok uyuyormus, onun disinda calisiyormus, evden cok cikmayan bir insan icin orasi veya burasi fark eder mi bilmiyorum. Konusup cozmeye calisin derim..

Almanyada yasiyorsun ve dil bilmiyorsun
Eh tabiki esin olmadan biryere gitmek istemezsin..Bir an once dil ogrenmeye bak
Sende rahat edersin esinde...

senede iki defa türkiye ye gelip istediğin kadar kalıp gezip tozabiliyorsan çok da kendini kasma en azından kafanı dağıtabiliyorsun bu ülkede çeşitli sebeplerden bunu bile yapamayan evden hiç çıkamayan kadınlar var.yani anlattıklarına göre eşin kötü bir insan değil her insanın eksisi vardır eşininki de bu ama artıları daha fazla.bence güzellikle konuşarak biraz sana uyum sağlamasını iste ama olmuyorsa da kendini üzme elindekilerle yetin dil öğren kurslara katıl arkadaş edin bulunduğun yerde biraz daha aktifleşebilirsin

Tabiki isin icinde olmayan hic kimse yasadiklarini tam olarak anlayamaz ama benim anladigim kadariyoa esin oyle kotu biri de degil. herkesin bir yapisi vardir kimisi cok gezmeyi sevmez. Zaten hic bir sey dort dortluk olmuyorki hayatta. Bence sen kendine ugraslar bul meslegin var mi bilmiyorum ama zamanla bunu atlatirsin. Calisan bayanlarin hayati zaten monoton. Sukretki esin seni ezmeye calisan biri degil.

özür dilemene gerek yok
tesekkür ederim yorumunuz icin
dinlemeniz bile yeterli benim icin

bu söylediklerinizi inanin bende biliyorum
zaten burdada cok okuyorum ve halime cok sükrediyorum
elimden geldigince yaptigim seyler var sükür
sanirim en büyük sorunum bir arkadasimin olmamasi
kadin doktorum bebegin krese baslayinca orda arkadas edinebilirsin demist
3 yasinda baslayacak krese
cok tesekkür ederim yorumunuz icin

Almanyada yasiyorsun ve dil bilmiyorsun
Eh tabiki esin olmadan biryere gitmek istemezsin..Bir an once dil ogrenmeye bak
Sende rahat edersin esinde...

Aylin
ben dil bilmyior degilim
ben seneler önce Almanyada bekarken mittelstufeye kadar dil kursuna gittim
almancam idare ediyor
sadece bir yerde calismak icn cok yeterli degil
onun disinda ben her isimi kendim yapiyorum
esime muhtac degilim
hatta ikinci el bebek esyalari alis satis yapiyorum
bilirsin flohmarkt yapiyorum ama internette online yapiyorum
kendi sitem var
yani ben Almanyaya dil bilemden gelmedim
hatta vizemi bile ikinci haftamda aldim cünkü konsoloslukta alamnca görüsme yaptim
elimde belgelerim var
beni diger hanimlarla kiyaslama

esim 70 dogumlu ben 80
3 yillik evliyiz

Rica ederim ne Demek Arkadaş olmayınca Eşlerimizden bekliyoruz herşeyi. dört duvar arasında kalınca İnsanların sinirleri bozuluyor doğal olarak

Bu tür şeyler yaşadıysanız sorun sadece eşinizin asosyal olması degil sanırım.
Başka şeyler de oldugunu düşündüm bir an...

Bu tür şeyler yaşadıysanız sorun sadece eşinizin asosyal olması degil sanırım.
Başka şeyler de oldugunu düşündüm bir an...

asosyallik ve ilgisizlikten ötürü oldu baul toplamalarim
ilk evlendigimiz zaman bana alismasi zaman aldi
onlari atlattik
simdi bensiz yapamiyor
ama simdiki sorun iste evde tikilip kalmak ve kizimiza karsi az ilgisi

düsündüm cok
halada geliyor gidiyor kafamda
bilemiyorum

Hayır hiç öyle düşünme.. Evet haklıısn belki eşin asosyal, ya da senin kadar sosyal değil bilemiyorum ama o da bir yere kadar. Düşün bir gün seninde sosyal olmak istemeyecğein zamanlar gelecek, eğer boşanrsan hep pişmanlık yaşayacaksın, Onun hep en güzel huyları gelecek aklına, sana yardımları, seni mutlu etmek istemeleri.. Bence sakın yapma böyle bişey herşeyin zamanı var.. Eminim bir gün o da senin istediğin gibi yaşamak isteyecek. Çünkü seni seviyor ve değer veriyor -ki ben öyle anladım konuşmalarından..

evet beni seviyor cok sükür bende seviyorum
evlilik böyle birsey heralde
bazan zor
yani iki ayri insan iyi ayri hayat yasamis ve birlestiriyorlar hayatlarini
biri birine tam uyum saglayamiyor biride birine
bu herkeste böyle mi acaba
cok merak ediyorum
cok mutluyuz hersey mükemmel diyenlerin evlerinde durumlar nasil
aslinda biraz sacma baskalarinin hayatlariyla kiyaslamak ama

esiniz 40 yasina kadar yalniz yasamis, birden iki kisi hatta üc kisi ile yasamak zor gelmis olsa gerek. insanlar aliskanliklarindan kolay kolay vazgecmez yeni bir duruma hemen uyum saglamayaz, bi de yas ilerlediyse bu daha da zorlarsir.
esinize zaman verin , hemen bosanmayi düsünmeyin. evliklerin en zor dönemi cocuklarin büyüme sürecindedir, dikkat edin bakin, cogu cift ya esi hamileyken ya da cocuk 1,2 yaslarindayken bosaniyor.

diger yandan almanyada yasamak hakiketen zor, sizi en iyi ben anlarim, bende istanbuldan geldim. burasi duragan bi memleket sosyal hayat yok gibi, issiz depresif bi ülke almanya. insani eve ve depresyona itiyor.
bol bol market alis verisi yapip kilerlerini doldurup bol bol yemek yerler, bide tv var tabi allahim o euro kanallari

iyi yönleride var tabii ama bu saatte daha cok kötü yönleri geldi aklima

evet haklisiniz
birde erkekler iste bazan bizim gibi olmuyorlar
hos benim ailemin erkekleri bizlerden daha düskündürler cocuklarina evlerine neyse
Almanya gercekten cok siIkici bir ülke
Allahtan cok sIk gidip geliyorum Tr ye yoksa dayanilmaz

Almanyada yasayan diger odunlar gibi odun kalmis asosyal kalmis esim
hicbirsey görmemis
evinden pek cikmamis
arkadaslari ile bir kaca kere tatile gitmis otelleri begenmemis
tr de heryer öyle saniyor
tatilin sadece evinde olacagina inaniyor

Almanyanin neresinde yasiyorsun?

Dogru diyorsun almanyadakiler senin demenle odun kalmis olabilirler sizlere nazaran.
nedenini bir düsündünmü hic?
Demekki gezmek sirf para ile olmuyor tr de gercekden herkes kendine gezecek yer buluyor parali olsun parasiz olsun.
Almanyada calisiyorsun paran var ama hayat monoton....
Acaban neden ?
Sen önce bunu bir cöz, sonra bi düsün sen kocanin yanina geldin biraz sen ona ayak uydurmaya calis, biraz da o belki oazaman daha mutlu olursun.
Belki esin tr ye gelseydi daha cok o sana ayak uyduracakti.

Bende almanyanin monotonlugundan bikmis tr ye dönmek isteyenlerdenim ama cesaretim yok
O yüzden insan ister istemez bu b... hayata alisiyor, ki ben burda dogdum , yani senin dedigin o odunlardanim

Kendine mesgale bul gez toz kendini eglendir kizinla birlikde...
En azindan para derdin yok gezerken birsey düsünmene gerek yok.
Bu da cok büyük bir rahatlik....
Esinlede anlas her iki haftada bir seni bir yerlere götürecek ama o ayarliyacak....
Bir de senede iki kez buranin tatillerinde almanya ici biryerlere götürsün , degisiklik olur size.
Yavas yavas alisir oda.
Ama bunun icin ayrilmak bence, senin bencilligin olur.

canım niye eşinden bekliyorsun ki gezdirmesini,o da gezmeyi sevmiyor demek ki.

sen kendin bulacaksın kendine aktivite.yurt dışında neredesin bilmiyorum ama sosyal aktiviteler kurslar falan vardır mutlaka onlara yazıl maddi derdinde yokmuş çocuğunla gidebileceğin yerleri belirle dil kursuna git hepsinden önce çocuğa arada bir bakacak birini bul,hani komşu falan güvenilir parayla bakıtabileceğin.

bizim Türk kızları çok pasif ya.kk da kaç konu okudum böyle yurt dışındayım "yol bilmem iz bilmem hep evdeyim" şeklinde.

ben Ankaradayım bizim burada bir Rus gelin var.aman Allahım aktiviteleri ondan sor.3 yaşındaki oğlunu alıyor belediyenin yaşam merkezlerine,hem spor salonuna kayıtlı,hem de her dönem en az bir kursa.e kocasıyla mı yapıyor yoo minnacık çocukla.biz ondan öğreniyoruz nerede ne varmış.içimden düşündüm "ulan Türk kızı olsa pisi pisi evinde otururdu bak elin kızı Ankarayı parmağında oynatıyor"dedim.hem de kıt kanaat Türkçesi.

senin nezlinde yurtdışındaki türk kadınlarına sesleniyorum.çıkın bakın neler var şehrinizde.kültürel sosyal faaliyetlere katılın.sadece eşimle zevk alırım sanmayın yalnız gezmek de çok güzel bir süre sonra eşinizi siz istemeyeceksiniz yanınızda.kırın şu zincirleriniz ya.

Malın mülkün olması kadınları bi yere tatmin eder asıl bizim için önemli olan ruhumuzun okşanması
İlgi sevgi alaka
Nankör değilsin
Eşinle konuşmayı denedin mi bu konuyu rahatsızlıklarını beklentilerini

Almanya gibi bir ulke daha varmi ya.
İnsanina deger veren,herseyini dusunen?

Turkei de paran yoksa is yoksa acsin.
Acliktan olsen kimse donup bakmaz.

Burda ben Sirf bel agrimdan calisamadigim icin 3 yil devlet bakti
Evimin kirasini , yiyecek masraf herseyin
Parasini saydi elime..
Tr de bu yok.
Onun icin buranin kiymeti bil
Dilini az biliyormussun demisin
İyice ogren
Bak ozaman sen kocani yaninda istemicen canim
Arabanda oldumu gez gezebildigin kadar.
Hollanda yakinda orasi daha guzel bir gitsen
Yani hersey kolay sen basaracam deyince.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…