- 5 Mayıs 2021
- 1.297
- 1.815
- 44
-
- Konu Sahibi Sardunya21
güzel sonuc ciksin...Amniosentez yaptridik bugun. Bunun sonucu sali gunu cikacak. Bundan snrasi icin belki yine dusuneblrm
Oyyy yesinler onu dünyaya gelmek için büyüyor karnınıza:) ne olur aldırmayın olurmu.Herseyi oluşmuş bir bebek var karninizda.Bazi doktorlar malesef böyle düşünemiyor.Bu sizin sınavınız,inşallah ki sağlıklı doğacak ama sadece hissediyorum.Cok haklilar. Tabiki hastalik degil. Ama kendim de bu alanda calisiyrm. Korkuyrm. Ya bigun tukenmislik hissine girip ona faydasiz olrsam? Herseye kabulum yine de. Suan bile tekmeliyor oglusum...
Amniosentez değil de Amerika'ya gönderilen bir test var onu yaptirsaniz? Amniosentez in riskleri var diye biliyorumSuan o kadar caresizim ki. Dunden beri aglamaktan helak oldm. Bilinmemezlik meger ne kotuymus.
20 haftalik gebeyim.suana kadar hersey guzel giderken dunku detayli ultrason surecinde basimdan asagi kaynar sular dokuldu. Onceki gebeligimde de bu haftada bebegimin vefat ettigini ogrenmistim ve tedirgindim. Yine ayni seylerle karsilasmaktan korkuyrdm.
Detayli ultrasonda hersey guzel giderken bebegin burnunun kucuk oldugunu (4.2 mm) saglikli bebek ihtimali olsa bile down riski tasidigini ve bebegin beyindeki bir alaninda genisleme oldugunu bu ikisinin down sendromu riskini arttirdigini soyledi doktorum. Islemi yapan prof. Isinin ehli biri.
Amniosentez( karindan girilerek bebegin alanindan su alacaklar) yapilacak. Cook ama cok uzuluyrm. Riskleri de var. Sonucun kotu gelme ihtimali de. Ki kotu gelirse bu bebegi sonlandiracagiz dedi. Gecen seneki trawma sureci olacak yine. Yasim 32 bitmek uzere. Gec kalmislik hissi, caresizlik hissi.
Okudugunuz icin tesekkur ederm
Masallah. Allah nazardan korusun.Oyyy yesinler onu dünyaya gelmek için büyüyor karnınıza:) ne olur aldırmayın olurmu.Herseyi oluşmuş bir bebek var karninizda.Bazi doktorlar malesef böyle düşünemiyor.Bu sizin sınavınız,inşallah ki sağlıklı doğacak ama sadece hissediyorum.
yakın zamanda ablam 3. yü doğurdu.işin ehli bir doktordaydi,uzun süre down sendromlu dediler.Sonra sıvı oldular temiz çıktı.Ama sonra ölçümleri dön olduğunu gosteriyor.Sivi testi yaniltmis olabilir dediler.Ablamda Allah'a teslim oldu.Dogurucam dedi.Biam bile aldırmayı düşünmedi.
ve şuan 3 aylık sapasağlam bir kızımız var şükür:)
Bugun yaptirdik artik. Onu da sordum doktoruma. %95 dogruluk payi var i testlerin. Emin olun bu daha guvenilir dediAmniosentez değil de Amerika'ya gönderilen bir test var onu yaptirsaniz? Amniosentez in riskleri var diye biliyorum
Oglumda ventrikul acikligi vardi beyinde temiz cikti cok sukur saglikli suan 5 yasina girecek.Size neden amniosentez uygun goruldu? Sonuc ne oldu peki?
Allah razi olsun kardesim. Rabbim seni yavruna kavustursun. Cenneti ayaklarinin altinda eylesin.Öncelikle moralinizi hiç bozmayın. Ben de hamileyim ve benimde ayrıntılı ultrasonda bebeğimin kalp ana damarlarında sorun gördüler bu da digeorge sendromu diye bir hastalığın belirtisi dediler. Gittiğim özel hastane beni apartopar devlette perinotoloji doktoruna yönlendirdi. Zar zor randevu bulup gittim . Orda beni o kadar korkuttular ki ağlamaktan içim dışıma çıktı amniyosentez yaptrdım zaten onun sonucunu beklemek ayrı bir zulüm . Sonuçta hiç bir şey çıkmadı. Doktoru değiştirdim yeni gittiğim doktor risk almamak için anne karnında bebeğime eko çektirdi. Bebeğimde çok şükür hiç bir sorun çıkmadı . Allah nasip ederse Pazartesi günü doğum yapacağım. Kendinizi üzmeyin artık herkese bir şey söylüyorlar , inanın hiç bir sorun çıkmayacak bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alacaksınız.
Down riski kesinleşirse bebeği alidiracaksaniz yapın testi ama aldirmayacaksaniz bence yaptırmayın down sendromu bir hastalık değildir duyar kasmiyorum yanlış anlamayın ama yeterli eğitimi aldıktan sonra herşeyi herkes gibi yapabiliyorlar kararinizi ona göre verin bence sıvı alınırsa en kötü ihtimal bebek anne karnında ölebilir bileSuan o kadar caresizim ki. Dunden beri aglamaktan helak oldm. Bilinmemezlik meger ne kotuymus.
20 haftalik gebeyim.suana kadar hersey guzel giderken dunku detayli ultrason surecinde basimdan asagi kaynar sular dokuldu. Onceki gebeligimde de bu haftada bebegimin vefat ettigini ogrenmistim ve tedirgindim. Yine ayni seylerle karsilasmaktan korkuyrdm.
Detayli ultrasonda hersey guzel giderken bebegin burnunun kucuk oldugunu (4.2 mm) saglikli bebek ihtimali olsa bile down riski tasidigini ve bebegin beyindeki bir alaninda genisleme oldugunu bu ikisinin down sendromu riskini arttirdigini soyledi doktorum. Islemi yapan prof. Isinin ehli biri.
Amniosentez( karindan girilerek bebegin alanindan su alacaklar) yapilacak. Cook ama cok uzuluyrm. Riskleri de var. Sonucun kotu gelme ihtimali de. Ki kotu gelirse bu bebegi sonlandiracagiz dedi. Gecen seneki trawma sureci olacak yine. Yasim 32 bitmek uzere. Gec kalmislik hissi, caresizlik hissi.
Okudugunuz icin tesekkur ederm
Amin tabi ki dualarım tüm zorluk yaşayan annelerle ve sizinle. Amniyosentez sonrası hiç sorun yaşamadım ben . Hatta işlerim çok yoğundu bütün gün evde bilgisayar başında çalıştım. Hiç sorun olmayacak emin olunAllah razi olsun kardesim. Rabbim seni yavruna kavustursun. Cenneti ayaklarinin altinda eylesin.
Dualarinda unutma beni de ...
Amniosntez snrasi bisey gelisti mi? Enfeksiyon vb? Bu sabah amniosentez oldm. Ama yarin da 15.30 da yine ultrason muayenem var. Bastirdikca bisey olur mu acaba?
Dualarımdasın arkadaşım.Gunler gecmek bilmiyor. Siz naptiniz o surecte. Aksam yalvardim Rabbime hickira hickira. Bi yanim sonuc guzel olacak diyor. Bi yanim doktorun sylediklerine gore kendini hazirla diyor. Bi mucize Rabbim
Sonucunuzu Öğrendiniz mi hayırla sonuçlanır inşallahGunler gecmek bilmiyor. Siz naptiniz o surecte. Aksam yalvardim Rabbime hickira hickira. Bi yanim sonuc guzel olacak diyor. Bi yanim doktorun sylediklerine gore kendini hazirla diyor. Bi mucize Rabbim
Az once aradim. Daha cikmamis. InsAllah iyi sonuclanrSonucunuzu Öğrendiniz mi hayırla sonuçlanır inşallah
İnşallahAz once aradim. Daha cikmamis. InsAllah iyi sonuclanr
Ne kadar dusuncelisiniz☺. Cok tesekkur ederm. Bugun aradm. Daha sinuc cikmamisMerhabalar, sizi merak ettim umarım iyisinizdir... Sonucunuz çıktı mı?
Az once aradim. Daha cikmamis. InsAllah iyi sonuclanr
Güzel haberlerinizi duyacağız inşallah, dualarım sizinle olacak ❤Ne kadar dusuncelisiniz☺. Cok tesekkur ederm. Bugun aradm. Daha sinuc cikmamis