- 25 Temmuz 2019
- 9.311
- 16.205
- 34
-
- Konu Sahibi Sardunya21
Geçen dawn sendromlu bebeği olan bir anne Instagram yazmıştı,bunun hastalık olduğunu söylemeyin,genetik bir durum,Gebelikte yapılan bu testler çok hassas testler yani milimetrelik yanlış ölçümler yanlış yorumlama yapılmasına sebep olabiliyor, bunun dışında her muayenehanedeki ultrason kalitesi de farklı, bu yüzden bence 2 farklı doktora daha gidin. İnşallah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız, gönlünüzü ferah tutun ve bolca dua edin.
Mesela ben.Çok şükür kızım 19 yaşında ve çok sağlıklı.Ama hamileliğim down sendromu riski yüzünden çok kötü gecmişti.Sonu iyi oldu ya önemli değil.Öyle denilip sağlıklı bebek doğuran okadar çok kadın varki
Inan eskisehir de o kadar doktor gezdim ki. Guvenemiyrm artik kimseye. Bastan savma meslek mi yapilir. Ama yapiyirlar iste.Sahsen Amniosentez yaptirmadan önce ikinci bir doktordan fikir alirdim. Doktordan doktora da fark var. Bu beni kac tane gereksiz ameliyatdan kurtardiBenim Üniversitede bir is arkadasimdada Amniosentez yapilmasini istedi doktor. Arkadasim ikinci fikir aldiktan sonra reddetti. Kizi sapa saglam dogdu insallah cok güzel haberler alirsiniz ve Bebeginizi saglikla kucaga alirsiniz.❤
Cok haklilar. Tabiki hastalik degil. Ama kendim de bu alanda calisiyrm. Korkuyrm. Ya bigun tukenmislik hissine girip ona faydasiz olrsam? Herseye kabulum yine de. Suan bile tekmeliyor oglusum...Geçen dawn sendromlu bebeği olan bir anne Instagram yazmıştı,bunun hastalık olduğunu söylemeyin,genetik bir durum,
bize sabır dilemeyin,şifa dilemeyin,biz onu koşulsuz şartsız seviyoruz demişti.Siz öyle yazınca aklıma geldi
Inan eskisehir de o kadar doktor gezdim ki. Guvenemiyrm artik kimseye. Bastan savma meslek mi yapilir. Ama yapiyirlar iste.
Size neden amniosentez uygun goruldu? Sonuc ne oldu peki?Canım cok kisisel bir konu bu.
Ben uc defa amniyosentez yaptirdim cok sukur sorun olmadi.
Benim doktorumda mukemmel bir perinatolji uzmani Bursada istersen yazabilirim adinı amniyosentezi de kendisi yapti.
Benimde 2. Gebeligim trizomi13 nedeniyle sonlandirildi.
Yani kimisi der ben asla amniyonsentez olmam dusuk riskini goze alamam kimisi der saglikli degilse dogurmak istemem bu cok kisisel bir mesele sana gore dogru olan ne ise onu yapmalisin kimse seni yargilayamaz kararini sorgulayamaz.
Evet. Eskisehirdeym. Burali dglm ama. Burada calisiyrm. Esiniz neresindn?Nedense içimden hicbirseyi yok meleginizin diye geçti,hiç bir kötü his geçmedi içimden..İnşallah Rabbım hayırlı sağlıklı doğum nasip eder..(Bu arada Eskisehirlimisiniz bilmiyorum ama benim eşimde Eskişehirli)
Canim down sendromlu çocuklar belki sana torun vermez. Belki istediyin gibi yetişdiremezsin ama inan dunyanin tüm çirkinliklerinden uzak melek gibj yavrular olurlar evet çok zor surec. Allah yardimcin olsun. Yine de yavrunun yaşama hakkini elinden alma derim. Uzun yillar yaşaya bilecek hastalik çunki. Yine de korkunu anliyorum canim. Allah guzel haberler almayi nasib etsin. Kimseyi evlatla sinamasinSuan o kadar caresizim ki. Dunden beri aglamaktan helak oldm. Bilinmemezlik meger ne kotuymus.
20 haftalik gebeyim.suana kadar hersey guzel giderken dunku detayli ultrason surecinde basimdan asagi kaynar sular dokuldu. Onceki gebeligimde de bu haftada bebegimin vefat ettigini ogrenmistim ve tedirgindim. Yine ayni seylerle karsilasmaktan korkuyrdm.
Detayli ultrasonda hersey guzel giderken bebegin burnunun kucuk oldugunu (4.2 mm) saglikli bebek ihtimali olsa bile down riski tasidigini ve bebegin beyindeki bir alaninda genisleme oldugunu bu ikisinin down sendromu riskini arttirdigini soyledi doktorum. Islemi yapan prof. Isinin ehli biri.
Amniosentez( karindan girilerek bebegin alanindan su alacaklar) yapilacak. Cook ama cok uzuluyrm. Riskleri de var. Sonucun kotu gelme ihtimali de. Ki kotu gelirse bu bebegi sonlandiracagiz dedi. Gecen seneki trawma sureci olacak yine. Yasim 32 bitmek uzere. Gec kalmislik hissi, caresizlik hissi.
Okudugunuz icin tesekkur ederm
Sivrihisarlı eşimEvet. Eskisehirdeym. Burali dglm ama. Burada calisiyrm. Esiniz neresindn?
Eyvah eyvahSivrihisarlı eşim
nifty testi yaptırmanızı tavsiye ederim..Suan o kadar caresizim ki. Dunden beri aglamaktan helak oldm. Bilinmemezlik meger ne kotuymus.
20 haftalik gebeyim.suana kadar hersey guzel giderken dunku detayli ultrason surecinde basimdan asagi kaynar sular dokuldu. Onceki gebeligimde de bu haftada bebegimin vefat ettigini ogrenmistim ve tedirgindim. Yine ayni seylerle karsilasmaktan korkuyrdm.
Detayli ultrasonda hersey guzel giderken bebegin burnunun kucuk oldugunu (4.2 mm) saglikli bebek ihtimali olsa bile down riski tasidigini ve bebegin beyindeki bir alaninda genisleme oldugunu bu ikisinin down sendromu riskini arttirdigini soyledi doktorum. Islemi yapan prof. Isinin ehli biri.
Amniosentez( karindan girilerek bebegin alanindan su alacaklar) yapilacak. Cook ama cok uzuluyrm. Riskleri de var. Sonucun kotu gelme ihtimali de. Ki kotu gelirse bu bebegi sonlandiracagiz dedi. Gecen seneki trawma sureci olacak yine. Yasim 32 bitmek uzere. Gec kalmislik hissi, caresizlik hissi.
Okudugunuz icin tesekkur ederm
Eyvah eyvah. Eskisehir e ilk adim attigimda yurt mudurm sivrihisarlilardan uzak dur demisti. Ben de " neden bu adam byle dedi ki" demistim.
Saka bi yana, eskishir i cok sevyrm. Dingin, sakin, guzel. Esime kavusturdu beni. Sukurler olsn
Amniosentez yaptridik bugun. Bunun sonucu sali gunu cikacak. Bundan snrasi icin belki yine dusuneblrmnifty testi yaptırmanızı tavsiye ederim..