- 11 Mayıs 2016
- 6.368
- 13.989
-
- Konu Sahibi Sardunya21
Allah yardımcınız olsun inşallah korktuğunuz gibi bir sorun çıkmaz güzel haberler alırsınız inşallahSuan o kadar caresizim ki. Dunden beri aglamaktan helak oldm. Bilinmemezlik meger ne kotuymus.
20 haftalik gebeyim.suana kadar hersey guzel giderken dunku detayli ultrason surecinde basimdan asagi kaynar sular dokuldu. Onceki gebeligimde de bu haftada bebegimin vefat ettigini ogrenmistim ve tedirgindim. Yine ayni seylerle karsilasmaktan korkuyrdm.
Detayli ultrasonda hersey guzel giderken bebegin burnunun kucuk oldugunu (4.2 mm) saglikli bebek ihtimali olsa bile down riski tasidigini ve bebegin beyindeki bir alaninda genisleme oldugunu bu ikisinin down sendromu riskini arttirdigini soyledi doktorum. Islemi yapan prof. Isinin ehli biri.
Amniosentez( karindan girilerek bebegin alanindan su alacaklar) yapilacak. Cook ama cok uzuluyrm. Riskleri de var. Sonucun kotu gelme ihtimali de. Ki kotu gelirse bu bebegi sonlandiracagiz dedi. Gecen seneki trawma sureci olacak yine. Yasim 32 bitmek uzere. Gec kalmislik hissi, caresizlik hissi.
Okudugunuz icin tesekkur ederm
Gebelikte yapılan bu testler çok hassas testler yani milimetrelik yanlış ölçümler yanlış yorumlama yapılmasına sebep olabiliyor, bunun dışında her muayenehanedeki ultrason kalitesi de farklı, bu yüzden bence 2 farklı doktora daha gidin. İnşallah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız, gönlünüzü ferah tutun ve bolca dua edin.Suan o kadar caresizim ki. Dunden beri aglamaktan helak oldm. Bilinmemezlik meger ne kotuymus.
20 haftalik gebeyim.suana kadar hersey guzel giderken dunku detayli ultrason surecinde basimdan asagi kaynar sular dokuldu. Onceki gebeligimde de bu haftada bebegimin vefat ettigini ogrenmistim ve tedirgindim. Yine ayni seylerle karsilasmaktan korkuyrdm.
Detayli ultrasonda hersey guzel giderken bebegin burnunun kucuk oldugunu (4.2 mm) saglikli bebek ihtimali olsa bile down riski tasidigini ve bebegin beyindeki bir alaninda genisleme oldugunu bu ikisinin down sendromu riskini arttirdigini soyledi doktorum. Islemi yapan prof. Isinin ehli biri.
Amniosentez( karindan girilerek bebegin alanindan su alacaklar) yapilacak. Cook ama cok uzuluyrm. Riskleri de var. Sonucun kotu gelme ihtimali de. Ki kotu gelirse bu bebegi sonlandiracagiz dedi. Gecen seneki trawma sureci olacak yine. Yasim 32 bitmek uzere. Gec kalmislik hissi, caresizlik hissi.
Sadece bir nebze olsun içinizi rahatlatmak için yazıyorum. Aynı durumu annem yaşadı. Amniosentez yapıldı. Sonrasında amniosentez raporuna göre de kesin olmamakla birlikte yine de risk var denildi. Ayrıca bir bacağının da kısa olduğu söylenmişti. Sonuç olarak kız kardeşim sapasağlam doğdu. Şu an 17 yaşında.Suan o kadar caresizim ki. Dunden beri aglamaktan helak oldm. Bilinmemezlik meger ne kotuymus.
Geçmiş olsun arkadaşım. Bunlar olasilik unutma...arkadaşımın kızında demişlerdi Amino sentez yaptırdı temiz çıktı bir sikinti yasamadi. Simdi 7 yasinda zehir gbi bir çocuk masallah...işinin ehli biri yaparsa sorun yok zatenSuan o kadar caresizim ki. Dunden beri aglamaktan helak oldm. Bilinmemezlik meger ne kotuymus.
Ikili test sonucum guzeldi. Risk yoktu. Isinin ehli biri daha var. Ama ona da en erken yarina muayene sirasi alabldm.
İlk çocuğumda ikili tarama testinde 63/1 gibi yüksek bir risk çıkmıştı down için .Amniyosentez yaptırmış nihai raporu beklerken ileri ultrasona girmiştim.İleri ultrason raporunda yazan cümleyi sana söyleyeyim ;" bebekte el eklem ve parmaklar görülmemiştir" .Sen o günümü bana sorsizin eğer farklı gelişen bir bebeği dünyaya getirmek gibi bir düşünceniz yoksa bence çok şanslısınız çünkü daha bu hafta sonu karşılaştığım bir anne bebeğini kucağına alınca görmüş bir melek annesi olduğunu ..
Sen olumlu düşün ,bebeğine güzel şeyler fısılda ..senin için dua edeceğim güzelim.Şu an için başka hiçbirşey düşünme bile,bu gün yarın bir karar vermen gerekmiyor hele bir sonuç çıksın o zaman eğer gerekiyorsa oturursun eşinle bir karar verirsiniz. Ama şimdi dinlen güzelimAz once amniosentez oldm. Simdi sedyede uzaniyrm. Nolur dualarinizi esirgemeyin benden.
Benim kararim degildi sonlandirmak. Dun hoca talep etti bunu. Sok etkisiyle ne diyecegimi bilemedim. Ama sonlandirmam sanirim. Allahin hediyesi bu sonucta
Kesin sana bunları da içinde bulunduğun psikolojiyi göz önünde bulundurup kelimeleri "seçe seçe " anlatmışlardırBana ileri ultrasonda doğursan bile 2 yaşına kadar ancak yaşar dediler
Down varmış beyninde kist varmış trizomi18 varmış.
Yukarıda yazdım 15 yaşında şu an.
Konu hakkında bilgim yok ama inşallah sonucunuz tertemiz çıkarAz once amniosentez oldm. Simdi sedyede uzaniyrm. Nolur dualarinizi esirgemeyin benden.
Benim kararim degildi sonlandirmak. Dun hoca talep etti bunu. Sok etkisiyle ne diyecegimi bilemedim. Ama sonlandirmam sanirim. Allahin hediyesi bu sonucta
Kesin sana bunları da içinde bulunduğun psikolojiyi göz önünde bulundurup kelimeleri "seçe seçe " anlatmışlardır