Kötü kokan çamaşırlar :(

Sıvı deterjan yapıyor maalesef. Beyazlara toz kullanıyorum ve içerde kurutuyorum koku yok. Renklilere sıvı kullandığımda hemen olmasa bile bir süre sonra koku oluşuyor. Özellikle eski giysiler kokuyor.

Sormuşsunuz ama yeni gördüm. Evet bulaşık kapsülünü makinanın içine atıp 60 derecede çalıştırdım. İşe yaradı . Umarım sizde de işe yarar.

Sıvı deterjan yapıyor maalesef. Beyazlara toz kullanıyorum ve içerde kurutuyorum koku yok. Renklilere sıvı kullandığımda hemen olmasa bile bir süre sonra koku oluşuyor. Özellikle eski giysiler kokuyor.
Allah'ım ne yapacağımı şaşırdım. Toz deterjan kullanınca renkli çamaşırlarda deterjan lekesi kalıyor. Sıvı deterjan kullanınca böyle kötü kokuyor.

Sıvı deterjan ordan akıp gidiyor ya belki yeterince etki etmiyordur,
Marketlerde sıvı deterjan için plastik kutular oluyor direk makınanın icine koyuyorsun birde öyle dene istersen :)
Ay çok sağ ol ya, bir de öyle deneyeyim :) sonucu buraya yazarım :)

Suyla da alakali olabilir musluğun baglama yerini kontrol ettinmi birde yumuşatıcı ne kadar iyise o kadar guzel. Odada kurutma duvarlarin nemden kalkar haberin olsun ve o koku odana işler malesef kurutmalik alıp onu balkona koy nevresimler sığmıyor gerci :/ eko kazan diye bir program oluyor arada bir bos calistiriyorsun

Malesef sıvı deterjanlarin iyi temizlediğini düşünmüyorum ne varsa o toz da var en iyisi o bence

Balkonum küçük olduğu için çamaşırlık sığmıyor. Şu mermere monte edilen çamaşır askıları var onlardan alıp öyle kurutmayı düşünüyorum.
Toz deterjan bence de iyi ama benim makine toz deterjanla yıkadığım zaman renkli çamaşırların üzerinde hep deterjan lekesi kaldı. Mecburen sıvı deterjan kullanmaya başladım.
Musluğun bağlanma yerini kontrol etmedim, bir de oraya bakalım.

Deterjanı bilmem ama yumuşatıcı kesinlikle yumoş mavi kullan aylarca gitmiyor kokusu bunun dışındakiler boş hepsini denedim
Aslında ben kokulara karşı aşırı hassas olduğum için yumuşatıcı kullanamıyorum şimdiye kadar bu kadar kötü koku ara sıra oluyordu ama geçti sandım tekrar başladı çözemiyorum ki neden olduğunu.

Çamaşırımızın bütün kirleri zamanla makinayı tıkıyor ve koku yapıyor makina temizleyici deneyin yada sirke karbonat makinanın deterjan gözüne koyup 90 derecede çalıştırın kesinlikle faydasını görürsünüz ayrıca sıvı deterjanın kokusu toz kadar etkili değil bnce deterjan kalıntısı oluyorsa bitince tekrar durulama yapıp serin

Bu makine temizleyici marketlerde bulunuyor mu? Bir de özel bir adı var mı?
Mutlaka deneyeceğim bunu. Artık bu sorun çözülsün istiyorum.
Mecburen sıvı deterjan kullanıyorum. Dediğiniz gibi yıkadıktan sonra, durulama da yapayım bundan sonra.

Canım kk bana numune göndermişti marc diye bi makina temizleyicisi. gerçekten benimkinde de kötü kokular geliyordu ve işe yaradı artık çamaşırlar deterjan kokuyo nihayetinde önceden kuruyunca kötü kokuyordu.. baktım marketlerde var artık 3.4 ayda bir alır kullanırım..

Çok çok teşekkür ederim canım ya. En kısa zamanda alıp kullanacağım. Böyle bir şeye ihtiyacım vardı.
İnşallah bende de ile yarar da, bu sıkıntım biter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…