Makinanizdan olabilir diye düşündüm. Limon tuzu ya da sirkeyle yikattiniz mi makinayi ?Kızlar, bugüne kadar tüm toz deterjanları denedim fakat renkli çamaşırların üzerinde hep deterjan lekesi kaldı.
Bu yüzden sıvı deterjan kullanmaya başladım fakat bu seferde renkli çamaşırlar kuruduktan sonra tuhaf bir koku kaldı. Bu koku resmen başımı ağrıtıyor. Çok tuhaf ve kötü koku.
Bunun neden olduğunu bilmiyorum, ben deterjandandır diyorum.
Bu benim için büyük dert oldu. Ne olur bir yardım edin, deterjan önerin.
Bir şey deyin kızlar.
Bir el atın derdime
Offf zaten makine aldığım günden beri sorun. Bazen camdan atasım geliyor.Makinanizdan olabilir diye düşündüm. Limon tuzu ya da sirkeyle yikattiniz mi makinayi ?
Aynen öyle kokuyor.Durmuş bez kokusu gibi mi
Hani ıslak kalıp da kokar ya
Bu mevsimde kuruma süresi uzadığı için öyle kokuyor bazen
Mesela bir yakınım makine bittiği anda çıkarmazsam hemen kokuyor diyor
Aynen öyle kokuyor.
Makine de hiç bekletmem yıkama biter bitmez asarım ama kuruduktan sonra koku çok tuhaf oluyor. İlk asarken mis gibi kokuyor sonra çok kötü.
Oda da kurudugu icin de koku olabilir balkon yok mu balkonda dene birde ona gore bakarsin.Yok kısa programda yıkamadım. Normal renkli ayarında 1 saat 50 dk yıkanıyor.
Oda da kurutuyorum malesef. Belki de ondan kokuyor, bilemiyorum ki.
Bilmiyorum ki, yani her zaman olduğu kadar koyuyorum çamaşırları makineye. Belki de fazlaydı diyeceğim ama daha önce de miktar olarak bu kadar koyardım.Renkliler için "Omo", koyu renkliler için "Perwoll", beyazlar için "ace", kızın kıyafetleri için "frosh" kullanıyorum. Yumuşatıcı gözüne (makinem 9 kiloluk) 1 kapak yumuşatıcı koyuyorum ve makinede asla çamaşırı ıslak bırakmıyorum. Ayda bir defa da makineyi ön yıkamalı programda boş olarak deterjanla çalıştırıyorum.
Acaba makineyi çok dolduruyor olabilir misiniz? Ya da programı kısa seçiyor olabilir misiniz? Anlattığınızdan anladığım tüm çamaşırlara yeteri kadar nüfus etmiyor gibi geldi.
Bulaşık kapsülünü boş makineye atıp çalıştırmak mı gerekiyor?Ben de makine temizliğini araştırırken bulaşık kapsülü ile temizlendiğini öğrendim ve denedim. İşe yaradı istersen sen de dene.
Daha önce de oda da kuruyordum böyle olmuyordu. Yani oluyordu ama sürekli değil. Şimdi ne yıkasam böyle kokuyor. Balkon var da çamaşır asacak yet yok. Uygun hale getirip balkonda kurutmayı deneyeceğimOda da kurudugu icin de koku olabilir balkon yok mu balkonda dene birde ona gore bakarsin.
Renkliler için "Omo", koyu renkliler için "Perwoll", beyazlar için "ace", kızın kıyafetleri için "frosh" kullanıyorum. Yumuşatıcı gözüne (makinem 9 kiloluk) 1 kapak yumuşatıcı koyuyorum ve makinede asla çamaşırı ıslak bırakmıyorum. Ayda bir defa da makineyi ön yıkamalı programda boş olarak deterjanla çalıştırıyorum.
Acaba makineyi çok dolduruyor olabilir misiniz? Ya da programı kısa seçiyor olabilir misiniz? Anlattığınızdan anladığım tüm çamaşırlara yeteri kadar nüfus etmiyor gibi geldi.
Bazen çamaşır suyu kullananlar oluyor beyazlar için, ben de öyle bir şey olduğunu düşündüm :)Ne alaka ise beyazlara "ace" yazmışım. Elbette ki "ariel" olacaktı. Kafa neredeydi kimbilir
Deneyin bakalım, işe yarayacaktır diye düşünmekteyim.Bilmiyorum ki, yani her zaman olduğu kadar koyuyorum çamaşırları makineye. Belki de fazlaydı diyeceğim ama daha önce de miktar olarak bu kadar koyardım.
Ben de makinede çamaşır bekletmem, yıkama biter bitmez asarım ama sonuç kötü kokan çamaşırlar :/
Koyu renkliler için bende perwoll kullanıyorum. Ara sıra böyle oluyor, neden olduğunu anlayamadım.
Ama ayda bir çalıştırma olayını yapmıyorum. Yapmak gerekiyor sanırım.
Onu da deneyip, sonra çamaşır yıkayayım. İnşallah böyle düzelir.
Deterjanı mı çok koyuyorsunuz acaba? Ya da suyun basıncında bir sorun olabilir mi? Buna bir mana veremedim açıkçası..Bazen çamaşır suyu kullananlar oluyor beyazlar için, ben de öyle bir şey olduğunu düşündüm :)
Şimdi benim makineme normalden daha az çamaşır da koysam, toz deterjan kullandığım zaman hep üzerinde kalıyor.
Artık bu çamaşır mevzusu çok canımı sıkıyor.
Bütün günüm bunlarla uğraşmakla geçiyor
Portatif çamaşırlıklar var onlardan alabilirsin bir ucunu bir demire bir ucunu bir demire takarsın vidali oluyor karşılıklı ,balkonun nasıl bilmiyorum tabi ama güzel olur bence.Kurutmalık olarak kullanılan telden daha iyi olurDaha önce de oda da kuruyordum böyle olmuyordu. Yani oluyordu ama sürekli değil. Şimdi ne yıkasam böyle kokuyor. Balkon var da çamaşır asacak yet yok. Uygun hale getirip balkonda kurutmayı deneyeceğim
Makinan deterjanı alıyor mu peki.Bazen çamaşır suyu kullananlar oluyor beyazlar için, ben de öyle bir şey olduğunu düşündüm :)
Şimdi benim makineme normalden daha az çamaşır da koysam, toz deterjan kullandığım zaman hep üzerinde kalıyor.
Artık bu çamaşır mevzusu çok canımı sıkıyor.
Bütün günüm bunlarla uğraşmakla geçiyor